Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pilik wrote:Aa co do wyprawki - serdecznie polecam nianie z kamerką z ali express (inne tez ale dużo droższe
). Serio nawet przy małym mieszkaniu. Komfort niesamowity. Nie tresuje się czy się obróciła, czy się wierci, czy przykryta itd. Ja tylko żałuje ze tak późno kupiłam!
A ja dodam, że niania z Ali się przydaje i na mieszkaniu jest super (testowana u rodziców), ale w domu mamy problem z zasiegiem gdy mała śpi u góry a ja jestem na dole. Nie we wszystkich miejsach łapie sygnał i trzeba kombinować. Ale jak za 140 zł i tak jest to mega wygoda. -
nick nieaktualnySliweczka mam nadzieję że polip jeszcze może się sam wchłonąć albo że jego usuwanie będzie jedynie szybkim zabiegiem :*
Ibishka nawet nie wiesz jak Cię rozumiem... Tata zostaje na oddziale czy ma czekać w domu na decyzję profesora? Może nie jest za późno na operację -
Ibishka, tak mi przykro.
Malka, a jak się sprawdza Mabibi przy wietrznej pogodzie? -
Wiecie co tak zauważyłam że poddaję się presji tego co czytam słyszę i mimo iż wiem że każde dziecko rozwija się w swoim tempie to mam takie wrażenie że moja Zosia już powinna robić coś by siąść, mało ważne że ma jeszcze czas ale jakoś czuję taka presję głupia... I nawet co do mleka wydaje mi się że za dużo go pije mimo iż przecież dalej to powinno być jej główne źródło energi... Macie jakieś rady na to?
(pomijam fakt że jestem mało zorganizowana i dziś byłam tylko na spacerze m.in. w sklepie i obiad zrobiłam i padam na twarz a w domu syf..) -
Bajka - nie poddawaj się presji. Aluśka usiadła w chwili jak skończyła 8 miesięcy. Za 2 miesiące Zosia już dawno może siedzieć i raczkować
u dzieci to się często dzieje z dnia na dzień
Ibishka - trzymam kciuki, żeby jednak lekarze podjęli decyzję o operacji.Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Ibishka mam nadzieję, że jutro okaże się, że operacja jest do zrobienia. Mocno trzymam za to kciuki!
Czytam Was na bieżąco, ale dostałam jakiegoś kopa przez ten szpitalu i chcę ogarnąć wszystkie rzeczy młodego i ogólnie w domu, które jeszcze czekają. Uświadomiło mi to, że może zacząć się tak naprawdę w każdej chwili. Jakoś wcześniej odsuwałam tę myśl, ale chyba pora ją dopuścić -
Bajkaaa wrote:Wiecie co tak zauważyłam że poddaję się presji tego co czytam słyszę i mimo iż wiem że każde dziecko rozwija się w swoim tempie to mam takie wrażenie że moja Zosia już powinna robić coś by siąść, mało ważne że ma jeszcze czas ale jakoś czuję taka presję głupia... I nawet co do mleka wydaje mi się że za dużo go pije mimo iż przecież dalej to powinno być jej główne źródło energi... Macie jakieś rady na to?
(pomijam fakt że jestem mało zorganizowana i dziś byłam tylko na spacerze m.in. w sklepie i obiad zrobiłam i padam na twarz a w domu syf..)ja się uspokoiłam
http://mamafizjoterapeuta.pl/2017/12/11/6-miesiecy-i-nie-siedzi/?fbclid=IwAR2SO9K7RX6Zal79_lHbb9A3Gi5ThbbIsbvWrtv-wzwbeu_mgv5ajA1R1T8
Poza tym masa dzieci nalpierw staje z podparciem a dopiero potem siada. Gdybym poddawał się presji otoczenia, to chyba bym osiwiała, bo w naszym towarzystwie nie ma drugiego takiego lenia jak LewkoBajkaaa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bajkaaa wrote:Wiecie co tak zauważyłam że poddaję się presji tego co czytam słyszę i mimo iż wiem że każde dziecko rozwija się w swoim tempie to mam takie wrażenie że moja Zosia już powinna robić coś by siąść, mało ważne że ma jeszcze czas ale jakoś czuję taka presję głupia... I nawet co do mleka wydaje mi się że za dużo go pije mimo iż przecież dalej to powinno być jej główne źródło energi... Macie jakieś rady na to?
(pomijam fakt że jestem mało zorganizowana i dziś byłam tylko na spacerze m.in. w sklepie i obiad zrobiłam i padam na twarz a w domu syf..)Rukola podesłała fajny artykuł. Zobacz, że Ninka Pilik rozwija się w ekspresowym tempie, a też dopiero co zaczęła siadać
Na pocieszenie - ja nie byłam na spacerze, bo smog, nie byłam w sklepie, bo smog, nie ugotowałam obiadu (ba, nawet nic nie odgrzałam i od rana jestem na samym chlebie i pomidorach), bo mała świruje, a gotować w chuście nie umiem, nie posprzątałam (bo sprzątać w chuście nie umiem). Tak w sumie to szybciej wymienić moje sukcesy dzisiejszego dnia
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Bajka, miałam wkleić ten sam link co Rucola. Wysłałam go jakiś czas temu mojej mamie, gdy mi truli z tatą czemu nie sadzam Ani, bo to najwyższa pora. Po przeczytaniu był spokój
Rucola lubi tę wiadomość
-
Mogę też później wkleić tabelki, które kiedyś wrzucałam z rysunkami kiedy mniej więcej dziecko powinno już coś robić.
mi88, JustynaG, Rucola, pilik lubią tę wiadomość