X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Lena, bardzo dziękuję za porady co do spiworka. Siostra chce kupić ale po prostu poprosze o cos innego i już :)

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki zaciśnięte!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka-mocno zaciskam kciuki !

Jeżowa- fajnie się to wspomina co?

KateKum- Dziewczyny dużo już napisały ;) u mnie brak kołderki i poduszki, mam 2 śpiworki- czekają, aż Oskar zacznie spać w łóżeczku :p rożki mam dwa- używamy ich często
    ,A to Optymalna ilość, bo niedługo pewnie wyrośnie, a pierze się je często jak uleje albo coś ;)
    My mamy na razie małego w sypialni, pokoik urządzimy mu pewnie za ok rok właśnie w naszej sypialni, a my przenosimy się do mniejszego pokoiku na poddaszu ;)

Zamówiłam ten segregator :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 09:34

Jeżowa, KateKum lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka - kciuki!

Agatka <3 - wytuliłabym!

KateKum - Łuśce najlepiej było na poczatku w rożku. Potem podrosła i nogi zapragnęły wierzgać, więc zaczęła sypiać w śpiworku.
    Kołderek nie używam - jak dziecko przesika czy przekupcia pieluchę to możesz mieć pewność że zmoczone jest nie tylko ubranko i poszewka, a WSZYSTKO.
    Używam za to kocyków minky - Łusia często zasypia w dzień gapiąc się na karuzelkę i wtedy nie budzę jej zakładaniem śpiworka, tylko okrywam kocykiem i zatykam jego brzegi pod materacyk, żeby mały skubaniec nie dał rady skopać go sobie na główkę.
    Minky są super - mozna na nich kłaść, zawijać w niby rożekm otulać. Ja mam 3 sztuki rozłożone na strategicznych pozycjach.
    64b59254b7313980med.jpg
    A pokoik urządzimy młodej jak wyrośnie z dostawki. Wychodzę z założenia, że wtedy będę mieć zdrowsze podejście do sprawy i lepiej odróżnię must-have od gadżetów :)
    I nie daj nikomu wtrącać się do wózka. Choćby dlatego że musi być dobrany do wysokości rodziców, żeby im nie skrzypiały plery.

Lamka, mam nadzieję że to nie alergia tylko chwilowa niedojrzałość. W końcu Łuśka była leczona krócej niż Domiś, a nas ostrzegali że ma po antybiotykach wyjałowiony brzuszek i mogą być problemy. Wykrakali...

Karma - chciałam Ci w nocy napisać, że też nie śpimy, ale nie miałam siły! Trzymajcie się, dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 09:42

Patrycja20, lamka, -Mamunia-, Achia, Nadzieja22, malka, pilik, Kaczorka, Jeżowa, KateKum, sliweczka92, Yoselyn82, Emiilka, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ja rożek mam, ale nie używam - zawijam Klare w kocyk "na rozek"
    A pokój proponuję biały, do momentu aż dziecko ogarnie, że po ścianach się nie maluje, nie wykleja się na niej z ciasto liny i nie jeździ resorakmi! :)

Ibishka, trzymamy kciuki!

P. S. Dzień dobry :) mała właśnie wstała, a ja już mam kapuśniak na obiad :D

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki ogromne za tatę !

Lamka mam nadzieję, że obawy się nie potwierdzą :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki!

Nika super Łusiaczek.

Rucola wykluczenie samego mleka wg mnie jest nielogiczne, bo np. ser żółty czy twaróg ma dużo więcej białka niż mleko, a to białko powoduje alergię. Ale dobrze, że koleżance pomogło, może po prostu w tym przypadku ilość miała znaczenie. Ja wykluczam wszystko a później zrobię prowokację. Nie jest to dla mnie jakieś bardzo duże poświęcenie.
    Na pewno będę musiała się przerzucić na wegańską czekoladę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:24

mi88, KateKum, sliweczka92, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki za tatę! Tym razem już muszą Was przyjąć!

KateKum alka też polecam spiworki. Ale na samym początku używałam rożka i też się sprawdzał. Kołderki/kocyki nie mają w ogóle sensu bo po 5min już są gdzieś skopane na bok. Kocyk bardziej do wózka się nadaje, ewentualnie na drzemkę. Ja bym zostawiła białe ściany w pokoju dziecka. My na razie pokoju nie szykowaliśmy, bo Fela i tak śpi w naszej sypialni i jest z nami praktycznie cały czas. Pokój będziemy urządzać chyba w wakacje. I nie ma co szalec z wyprawką, na początek sprawdzisz co się najlepiej sprawdza u Was i jak będzie potrzeba to zawsze możesz dokupić.

Jeżowa, ale Agatka jest śliczna <3 buziaki od e-ciotki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:28

Jeżowa, KateKum lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja robię tak jak Fozzie, rożka nie użyłam ani razu, u nas otulacze muślinowe, bambusowe i kocyki :)

Agatka serduszko nasze już rok wiemy o Twoim istnieniu <3

Aga piękny pies!

Więcej się nie odniose, bo dostałam okres co w pooperacyjnym czasie mi nie pomaga. Ale! Wreszcie faza lutealna ma 12 dni a nie 7! Więc samo się normuje :)

Lamka niestety napiszę, że człowiek się do wszystkiego przyzwyczaja, od listopada jestem na ścisłej diecie sucharkowej- da się, ale bardzo się ślinie jak robię obiad dla rodziny :P oby się u Was nie potwierdziło ;*

Ibishka oczywiście kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:29

Jeżowa, Aga9090 lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój 7 miesięczny szkrab w szaliczku od cioci Pilik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 20:10

Achia, KateHawke, pilik, Luna1993, summer86, Lena21, Jeżowa, blue00, ibishka, mi88, Kaczorka, JustynaG, Karma88, Bajkaaa, moniśka..., KateKum, StaraczkaNika, Patrycja20, Flowwer, Nadzieja22, Yoselyn82, emi2016, Rucola, Aga9090, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to może jakiś super kocyk z le pampucha czy inny wypasiony? Mi się taki po cichu marzy na wiosnę! Może na chrzciny poprosze kogoś.

Lamka mam nadzieje, że to nie to. U nas do 4 miesiąca był płacz i masakra po bmk i jajkach. Potem jakby Jej minęło! Bmk jem w mikro ilościach przez własną alergie, ale do jajek mogłam na szczęście wrócić.
    Za to teraz podejrzewam też u Ninki alergie na bmk, odstawiłam jej i sobie, wysypka prawie jej zniknęła więc za kilka dni będzie próba...

Ibishka zaciskam kciuki za przyjęcie i pomyślną operacje!!

Co do kołderek to ja się wyłamie. Ninka nienawidzi spiworkow. Tolerowała je pierwsze trzy miesiące a potem koniec. Krzyczała, płakała dopóki jej nie wyciągnęłam. I tak się skończyła nasza przygoda ze spiworkami. Zimą miewamy bardzo zimno i jak miałam w sypialni 18 stopni to uszyłam Nince kołderkę. Śpi pod nią jak tak zimno jest, jak cieplej pod kocykiem. Przy czym śpi przy włączonej kamerce więc się nie stresuje bo mam na nią oko. A no i Ninka śpi na brzuchu! A to chyba clue nie rozkopywania ;)

Summer napisze zaraz pw ;)

Dziewczyny mam do sprzedania trzy pary cudnych spodni dresowych nigdy nie ubranych. Za szerokie na Ninke a na długość już na styk więc bez sensu trzymać. Dwie rozmiar 68 i jedne 74. Mogę pozniej wrzucić zdjęcie
    (Mam też dużo innych fajnych ubranek dziewczęcych 62-68 uzywanych za grosze jakby któraś była zainteresowana!)

U nas dzisiaj gonitwa. Ninka ucieka i to już bardzo szybko. Do tego zaczęła stawać. Szuka wszędzie miejsc podparcia i staje... gizd mały już na rękach nie chce być, wyrywa się jak dzika!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32707dd91698.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0a84d2d78f8.jpg

Edit. Malka cudna Fela!! I jaki super pomysł na tło! Że ja na to wcześniej nie wpadłam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:42

Luna1993, summer86, malka, Lena21, Kaczorka, JustynaG, KateKum, moniśka..., blue00, sliweczka92, Patrycja20, Nadzieja22, lamka, Yoselyn82, Bajkaaa, Bajkaaa, emi2016, Aga9090, Rucola, Cccierpliwa, Emiilka, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, jeśli chodzi o spacerówkę - ja pewnie będę stawiać na cieplejsze ubranie. Ale ja już teraz muszę małą tak ubierać, żeby można ją było bez obaw wyciągać z wózka na spacerze, bo jeszcze się nie zdarzyło, żeby cały spacer wytrzymała na leżąco. I gdybym wyciągała ją z ciepłego śpiworka, mogłaby być za duża różnica temperatur.
    Więc ubieram ją w kombinezon, a śpiworek traktuję tylko jako izolację od dołu i nie zapinam go u góry.
    Myślę, że ze spacerówką będzie to samo, bo mi będzie wyskakiwać z wózka ;)
    Tak sobie pomyślałam dziś, że między naszymi dziećmi są 4 tygodnie różnicy, biorąc pod uwagę życie płodowe, bo Lewcio się urodził chwilę przed terminem, a moja dwa tygodnie po :D

KateHawke, widzę, że Ty też możesz traktować ciocię jako źródło anegdot :D
    Moja teściowa sugerowała rozszerzanie po 3 miesiącu, bo z córką jej tak najlepiej zadziałało (zaczęła przesypiać noce), ale nie naciskała. A potem miała na studiach o rozszerzaniu diety i przestała namawiać :D Nie przyznała się, ale teść przy jakiejś okazji ze zdziwieniem opowiadał o tym "co teraz zalecają", więc musiała mu powiedzieć :D

Jeżowa, Agatka wygląda przesłodko, kiedy się uśmiecha :)

KateKum - jeśli urządzanie pokoju sprawia Ci frajdę, to to rób! Potem nie będzie czasu, a najwyżej coś poprzestawiasz, jak okaże się niewygodnie :)

A, i ja tak, jak Jeżowa, planowałam nie używać rożka, a używam nadal do każdego usypiania wieczorem, bo jest sztywniejszy i łatwiej odłożyć Zosię tak, żeby się nie zorientowała. Mam też taki sztywniejszy kocyk, więc w razie czego on jest na zmianę. Ale może być i tak, że dziecko Ci będzie usypiało od patrzenia w karuzelkę :D Dlatego raczej nie kupuj kilku sztuk danej rzeczy, a po prostu po jednym. Ja kupiłam jeden rożek, jeden kocyk i śpiworek (który nadal jest za duży! nie wiedziałam wtedy, że śpiworki mają rozmiary). No ale Zosia urodziła się latem, więc przez pierwsze miesiące spała tylko pod pieluszką bambusową.

Rucola, podobno przy współspaniu lepiej, jak dziecko ma swoją kołderkę. Staramy się tak robić, ale nie zawsze się do tego stosujemy, bo czasem tak fajnie się przykryć razem ;)
    No i lepiej, jak dziecko nie śpi w środku - ale tego też często nie pilnujemy.

ibishka, oby się wszystko udało!

Malka, śliczna Fela :)

Jeżowa, malka, KateKum, Rucola lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, ależ Ninka pędzi z rozwojem! :D A zdanie "już na rękach nie chce być" - przypuszczałaś, że kiedyś je wypowiesz?:D

Malka, zobaczyłam drugie zdjęcie - co Fela ma w rączkach? Wygląda na coś, co zachwyci Zośkę, bo łatwo się trzyma i można gryźć chyba? Super pomysł na tło!

malka, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka Fela wygląda cudownie! Te ząbki <3 i popieram Pilik, mega pomysł na tło do zdjęć, oczywiście na pewno zgapię :D

Pilik Ninka leci z kolejnymi osiągnięciami jak szalona!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:53

pilik lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:

P. S. Dzień dobry :) mała właśnie wstała, a ja już mam kapuśniak na obiad :D
    Fozzie, biorę z Ciebie przykład!
    Mam już gotowy farsz do naleśników na dzisiejszy obiad! :)
    No order z ziemniaka mi się należy :D

summer86, pilik, Minnie89, Fozzie Bear lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Pilik! Odnośnie śliniaków - pokażesz materiały, jakie masz? Ja bym też coś chętnie zamówiła :)

pilik lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Ninka mnie nieustannie zaskakuje! Ale z niej jest wiercioch! Na nogach już stoi! Wooowww!!!

Przepraszam, ale muszę... Emek nam wczoraj zrobił śliczne fotki na spacerze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 20:11

Jeżowa, -Mamunia-, KateKum, pilik, mi88, Luna1993, blue00, sliweczka92, ibishka, Patrycja20, Kaczorka, Nadzieja22, Minnie89, Fozzie Bear, Achia, moniśka..., Yoselyn82, summer86, KateHawke, Bajkaaa, emi2016, Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Fozzie, biorę z Ciebie przykład!
    Mam już gotowy farsz do naleśników na dzisiejszy obiad! :)
    No order z ziemniaka mi się należy :D

Ja tez: mam gotowe pierogi w lodowce :D

Jeżowa, pilik, JustynaG, lamka, summer86 lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to jest coś takiego:

http://zabawkator.pl/2014/11/08/gryzak-kulki-grimms-od-kabum/

mi88, Rucola lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka świetne zdjęcie Feli i przepiękne kolory chusty !

Pilik wow ! Super Ninka robi postępy :) Franio aktualnie robi pompki :D

Kate nasz pokój już tu wszyscy widzieli, muszę przyznać, że spędzamy w nim bardzo dużo czasu i bardzo mi on ułatwia utrzymanie porządku w domu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9d2ac32b555.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00653d7a247f.jpg

pilik, KateKum, Jeżowa, sliweczka92, Patrycja20, Kaczorka, Nadzieja22, Yoselyn82, KateHawke, emi2016, Bajkaaa, Aga9090, Rucola, malka, Cccierpliwa, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

‹‹ 2869 2870 2871 2872 2873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ