Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIbishka-mocno zaciskam kciuki !
Jeżowa- fajnie się to wspomina co?
KateKum- Dziewczyny dużo już napisałyu mnie brak kołderki i poduszki, mam 2 śpiworki- czekają, aż Oskar zacznie spać w łóżeczku :p rożki mam dwa- używamy ich często
,A to Optymalna ilość, bo niedługo pewnie wyrośnie, a pierze się je często jak uleje albo coś
My mamy na razie małego w sypialni, pokoik urządzimy mu pewnie za ok rok właśnie w naszej sypialni, a my przenosimy się do mniejszego pokoiku na poddaszu
Zamówiłam ten segregator :pWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 09:34
Jeżowa, KateKum lubią tę wiadomość
-
Ibishka - kciuki!
Agatka- wytuliłabym!
KateKum - Łuśce najlepiej było na poczatku w rożku. Potem podrosła i nogi zapragnęły wierzgać, więc zaczęła sypiać w śpiworku.
Kołderek nie używam - jak dziecko przesika czy przekupcia pieluchę to możesz mieć pewność że zmoczone jest nie tylko ubranko i poszewka, a WSZYSTKO.
Używam za to kocyków minky - Łusia często zasypia w dzień gapiąc się na karuzelkę i wtedy nie budzę jej zakładaniem śpiworka, tylko okrywam kocykiem i zatykam jego brzegi pod materacyk, żeby mały skubaniec nie dał rady skopać go sobie na główkę.
Minky są super - mozna na nich kłaść, zawijać w niby rożekm otulać. Ja mam 3 sztuki rozłożone na strategicznych pozycjach.
A pokoik urządzimy młodej jak wyrośnie z dostawki. Wychodzę z założenia, że wtedy będę mieć zdrowsze podejście do sprawy i lepiej odróżnię must-have od gadżetów
I nie daj nikomu wtrącać się do wózka. Choćby dlatego że musi być dobrany do wysokości rodziców, żeby im nie skrzypiały plery.
Lamka, mam nadzieję że to nie alergia tylko chwilowa niedojrzałość. W końcu Łuśka była leczona krócej niż Domiś, a nas ostrzegali że ma po antybiotykach wyjałowiony brzuszek i mogą być problemy. Wykrakali...
Karma - chciałam Ci w nocy napisać, że też nie śpimy, ale nie miałam siły! Trzymajcie się, dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 09:42
Patrycja20, lamka, -Mamunia-, Achia, Nadzieja22, malka, pilik, Kaczorka, Jeżowa, KateKum, sliweczka92, Yoselyn82, Emiilka, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Kate, ja rożek mam, ale nie używam - zawijam Klare w kocyk "na rozek"
A pokój proponuję biały, do momentu aż dziecko ogarnie, że po ścianach się nie maluje, nie wykleja się na niej z ciasto liny i nie jeździ resorakmi!
Ibishka, trzymamy kciuki!
P. S. Dzień dobrymała właśnie wstała, a ja już mam kapuśniak na obiad
-
nick nieaktualnyIbishka kciuki!
Nika super Łusiaczek.
Rucola wykluczenie samego mleka wg mnie jest nielogiczne, bo np. ser żółty czy twaróg ma dużo więcej białka niż mleko, a to białko powoduje alergię. Ale dobrze, że koleżance pomogło, może po prostu w tym przypadku ilość miała znaczenie. Ja wykluczam wszystko a później zrobię prowokację. Nie jest to dla mnie jakieś bardzo duże poświęcenie.
Na pewno będę musiała się przerzucić na wegańską czekoladęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:24
mi88, KateKum, sliweczka92, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Ibishka kciuki za tatę! Tym razem już muszą Was przyjąć!
KateKum alka też polecam spiworki. Ale na samym początku używałam rożka i też się sprawdzał. Kołderki/kocyki nie mają w ogóle sensu bo po 5min już są gdzieś skopane na bok. Kocyk bardziej do wózka się nadaje, ewentualnie na drzemkę. Ja bym zostawiła białe ściany w pokoju dziecka. My na razie pokoju nie szykowaliśmy, bo Fela i tak śpi w naszej sypialni i jest z nami praktycznie cały czas. Pokój będziemy urządzać chyba w wakacje. I nie ma co szalec z wyprawką, na początek sprawdzisz co się najlepiej sprawdza u Was i jak będzie potrzeba to zawsze możesz dokupić.
Jeżowa, ale Agatka jest ślicznabuziaki od e-ciotki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:28
Jeżowa, KateKum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate ja robię tak jak Fozzie, rożka nie użyłam ani razu, u nas otulacze muślinowe, bambusowe i kocyki
Agatka serduszko nasze już rok wiemy o Twoim istnieniu
Aga piękny pies!
Więcej się nie odniose, bo dostałam okres co w pooperacyjnym czasie mi nie pomaga. Ale! Wreszcie faza lutealna ma 12 dni a nie 7! Więc samo się normuje
Lamka niestety napiszę, że człowiek się do wszystkiego przyzwyczaja, od listopada jestem na ścisłej diecie sucharkowej- da się, ale bardzo się ślinie jak robię obiad dla rodzinyoby się u Was nie potwierdziło ;*
Ibishka oczywiście kciuki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:29
Jeżowa, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Mój 7 miesięczny szkrab w szaliczku od cioci PilikWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 20:10
Achia, KateHawke, pilik, Luna1993, summer86, Lena21, Jeżowa, blue00, ibishka, mi88, Kaczorka, JustynaG, Karma88, Bajkaaa, moniśka..., KateKum, StaraczkaNika, Patrycja20, Flowwer, Nadzieja22, Yoselyn82, emi2016, Rucola, Aga9090, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
-
Rucola to może jakiś super kocyk z le pampucha czy inny wypasiony? Mi się taki po cichu marzy na wiosnę! Może na chrzciny poprosze kogoś.
Lamka mam nadzieje, że to nie to. U nas do 4 miesiąca był płacz i masakra po bmk i jajkach. Potem jakby Jej minęło! Bmk jem w mikro ilościach przez własną alergie, ale do jajek mogłam na szczęście wrócić.
Za to teraz podejrzewam też u Ninki alergie na bmk, odstawiłam jej i sobie, wysypka prawie jej zniknęła więc za kilka dni będzie próba...
Ibishka zaciskam kciuki za przyjęcie i pomyślną operacje!!
Co do kołderek to ja się wyłamie. Ninka nienawidzi spiworkow. Tolerowała je pierwsze trzy miesiące a potem koniec. Krzyczała, płakała dopóki jej nie wyciągnęłam. I tak się skończyła nasza przygoda ze spiworkami. Zimą miewamy bardzo zimno i jak miałam w sypialni 18 stopni to uszyłam Nince kołderkę. Śpi pod nią jak tak zimno jest, jak cieplej pod kocykiem. Przy czym śpi przy włączonej kamerce więc się nie stresuje bo mam na nią oko. A no i Ninka śpi na brzuchu! A to chyba clue nie rozkopywania
Summer napisze zaraz pw
Dziewczyny mam do sprzedania trzy pary cudnych spodni dresowych nigdy nie ubranych. Za szerokie na Ninke a na długość już na styk więc bez sensu trzymać. Dwie rozmiar 68 i jedne 74. Mogę pozniej wrzucić zdjęcie
(Mam też dużo innych fajnych ubranek dziewczęcych 62-68 uzywanych za grosze jakby któraś była zainteresowana!)
U nas dzisiaj gonitwa. Ninka ucieka i to już bardzo szybko. Do tego zaczęła stawać. Szuka wszędzie miejsc podparcia i staje... gizd mały już na rękach nie chce być, wyrywa się jak dzika!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32707dd91698.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0a84d2d78f8.jpg
Edit. Malka cudna Fela!! I jaki super pomysł na tło! Że ja na to wcześniej nie wpadłam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:42
Luna1993, summer86, malka, Lena21, Kaczorka, JustynaG, KateKum, moniśka..., blue00, sliweczka92, Patrycja20, Nadzieja22, lamka, Yoselyn82, Bajkaaa, Bajkaaa, emi2016, Aga9090, Rucola, Cccierpliwa, Emiilka, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Rucola, jeśli chodzi o spacerówkę - ja pewnie będę stawiać na cieplejsze ubranie. Ale ja już teraz muszę małą tak ubierać, żeby można ją było bez obaw wyciągać z wózka na spacerze, bo jeszcze się nie zdarzyło, żeby cały spacer wytrzymała na leżąco. I gdybym wyciągała ją z ciepłego śpiworka, mogłaby być za duża różnica temperatur.
Więc ubieram ją w kombinezon, a śpiworek traktuję tylko jako izolację od dołu i nie zapinam go u góry.
Myślę, że ze spacerówką będzie to samo, bo mi będzie wyskakiwać z wózka
Tak sobie pomyślałam dziś, że między naszymi dziećmi są 4 tygodnie różnicy, biorąc pod uwagę życie płodowe, bo Lewcio się urodził chwilę przed terminem, a moja dwa tygodnie po
KateHawke, widzę, że Ty też możesz traktować ciocię jako źródło anegdot
Moja teściowa sugerowała rozszerzanie po 3 miesiącu, bo z córką jej tak najlepiej zadziałało (zaczęła przesypiać noce), ale nie naciskała. A potem miała na studiach o rozszerzaniu diety i przestała namawiaćNie przyznała się, ale teść przy jakiejś okazji ze zdziwieniem opowiadał o tym "co teraz zalecają", więc musiała mu powiedzieć
Jeżowa, Agatka wygląda przesłodko, kiedy się uśmiecha
KateKum - jeśli urządzanie pokoju sprawia Ci frajdę, to to rób! Potem nie będzie czasu, a najwyżej coś poprzestawiasz, jak okaże się niewygodnie
A, i ja tak, jak Jeżowa, planowałam nie używać rożka, a używam nadal do każdego usypiania wieczorem, bo jest sztywniejszy i łatwiej odłożyć Zosię tak, żeby się nie zorientowała. Mam też taki sztywniejszy kocyk, więc w razie czego on jest na zmianę. Ale może być i tak, że dziecko Ci będzie usypiało od patrzenia w karuzelkęDlatego raczej nie kupuj kilku sztuk danej rzeczy, a po prostu po jednym. Ja kupiłam jeden rożek, jeden kocyk i śpiworek (który nadal jest za duży! nie wiedziałam wtedy, że śpiworki mają rozmiary). No ale Zosia urodziła się latem, więc przez pierwsze miesiące spała tylko pod pieluszką bambusową.
Rucola, podobno przy współspaniu lepiej, jak dziecko ma swoją kołderkę. Staramy się tak robić, ale nie zawsze się do tego stosujemy, bo czasem tak fajnie się przykryć razem
No i lepiej, jak dziecko nie śpi w środku - ale tego też często nie pilnujemy.
ibishka, oby się wszystko udało!
Malka, śliczna Fela
Jeżowa, malka, KateKum, Rucola lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Pilik, ależ Ninka pędzi z rozwojem!
A zdanie "już na rękach nie chce być" - przypuszczałaś, że kiedyś je wypowiesz?
Malka, zobaczyłam drugie zdjęcie - co Fela ma w rączkach? Wygląda na coś, co zachwyci Zośkę, bo łatwo się trzyma i można gryźć chyba? Super pomysł na tło!malka, pilik, Rucola lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Malka Fela wygląda cudownie! Te ząbki
i popieram Pilik, mega pomysł na tło do zdjęć, oczywiście na pewno zgapię
Pilik Ninka leci z kolejnymi osiągnięciami jak szalona!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:53
pilik lubi tę wiadomość
-
Fozzie Bear wrote:
P. S. Dzień dobrymała właśnie wstała, a ja już mam kapuśniak na obiad
Mam już gotowy farsz do naleśników na dzisiejszy obiad!
No order z ziemniaka mi się należysummer86, pilik, Minnie89, Fozzie Bear lubią tę wiadomość
-
Pilik, Ninka mnie nieustannie zaskakuje! Ale z niej jest wiercioch! Na nogach już stoi! Wooowww!!!
Przepraszam, ale muszę... Emek nam wczoraj zrobił śliczne fotki na spacerze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 20:11
Jeżowa, -Mamunia-, KateKum, pilik, mi88, Luna1993, blue00, sliweczka92, ibishka, Patrycja20, Kaczorka, Nadzieja22, Minnie89, Fozzie Bear, Achia, moniśka..., Yoselyn82, summer86, KateHawke, Bajkaaa, emi2016, Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość
-
Malka świetne zdjęcie Feli i przepiękne kolory chusty !
Pilik wow ! Super Ninka robi postępyFranio aktualnie robi pompki
Kate nasz pokój już tu wszyscy widzieli, muszę przyznać, że spędzamy w nim bardzo dużo czasu i bardzo mi on ułatwia utrzymanie porządku w domu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9d2ac32b555.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00653d7a247f.jpg
pilik, KateKum, Jeżowa, sliweczka92, Patrycja20, Kaczorka, Nadzieja22, Yoselyn82, KateHawke, emi2016, Bajkaaa, Aga9090, Rucola, malka, Cccierpliwa, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość