X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić Was dziewczyny to jest wyczyn!

Niestety nie załapałam się na poranne cycki! Ale późniejsze zdjęcia dzieciaczków są cudowne <3

Summer ja mam niby mamę i teściową niedaleko, ale na razie i tak nie było opcji żeby małą zostawić i wyjść. One obie są chętne do pomocy, ale Fela była takim cyckocholikiem że nie było opcji. Mam nadzieję, z teraz przy rozszerzaniu diety coś się uda wykombinować. Ja przez ostatnie 7 miesięcy bez Feli spędziłam tylko parę godzin, bo nawet Emek dopiero w tą niedzielę pierwszy raz wziął ją sam do swojej mamy na 3h.
    A czy ja przegapiłam, że Ania zaczęła raczkować?

Justyna bo te przedziały do rozszerzania diety niby są też dla dzieci na mm, którym można rozszerzać dietę wcześniej. A te dwa dni różnicy między 26tż a 6 miesiącem nie mają przecież znaczenia.

Karma trzymaj się. Mam nadzieję, że kolki miną jak najszybciej. Pierwsze tygodnie są ciężki, ale wierzę, że sobie poradzicie. Jesteś super mamą, świadczy o tym to, że się tak martwisz.

Luna lekkie krwawienie z pępka może być, szwy wewnętrzne jeszcze powinny trzymać więc to pewnie krwawienie raczej powierzchowne. Psikaj octeniseptem.

Lena, cudne zimowe fotki :)

Pilik piekne są te Twoje śliniaki.

Felka dziś kończy 7 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:34

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,to koleżanki pies-Nero.

Aga9090 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia też mam segregator. Wprawdzie na wizyty raczej biorę tylko książeczkę i bieżące wyniki bo mi ciężko z dzieckiem na ręki wyciągać książeczkę i kartki, ale w domu do zachowania porządku i na przyszłość dla Ninki myślę że to super sprawa! Na fb mamyginekolog chyba jest relacja w którym cały pokazują segregator

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, na czworaka póki co robi max 2 kroki, ale pełza już bardzo szybko, więc w miejscu już nie poleży ;)

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dziękuję za chęci, obejrzę relację jak jest,ale w sumie mnie przekonałyście i jutro chyba zamówię ;)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prosze o poradę. Koło marca/kwietnia przesiadamy się na spacerówkę. Czy w takim okresie kupuje sie jakiś śpiworek? w sensie jakiś cienki wiosenny czy już raczej stawiamy na cieplejsze ubranie dziecka?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mam kilka dni w plecy, musialabym nadrobic, ale wybaczcie, nie dam rady :(
    Przesylam tylko buziolki :*

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na szybko. Bardzo Wam dziekuje za wszystko co napisalyscie. Eh niby to wszystko czlowiek wie, ale przychodzi kryzys i czlowiek glupieje.
    M dzis mowilam, ze od porodu dzis mam najgorszy dzien, jestem najbardziej zmeczona i przytloczona.

Mala zaczela sie zanosic na noc, ale nie wiem czy kwestia masazu czy czego ja uspokoila. Mam nadzieje, ze to nie wyjatek i uda nam sie jakos jej zalagodzic okres kolek.

Dziekuje, dziekuje, dziekuje.

Znikam spac, bo niedlugo kolejne karmienie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Tak,to koleżanki pies-Nero.
    Muszę, bo się udusze takiego mieliśmy :

[ur
    Nazywał się Lord :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 09:40

pilik, Yoselyn82, KateHawke, blue00, Bajkaaa, KateKum, lamka, Patrycja20, Luna1993 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja bym pewnie odpuscila śpiworek, ale z drugiej strony Lewcio będzie malutki i nie wiadomo jaka pogoda. Poczekałaby. W zeszłym roku w kwietniu była na początku piękna wiosna więc trudno powiedzieć ;)...

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma dobrze, że wieczorem mała się tak długo nie męczyła. Spróbuj się przespać. Jak złapiesz kilka godzin snu to jutro może będzie lepszy dzień. Ściskam!

Bajka, na zdjęciu z Zosią promieniejesz! Cudnie wyglądacie. Jak ja bym chciała mieć taką cerę! Zazdro!

Rucola ja bym stawiała na ubranie plus jakiś kocyk w chłodniejszy dzień.

Summer z tego co piszesz to świetnie sobie Ania radzi! Ekstra! Fela na razie tylko kręci się wokół własnej osi, jak się próbuje przesuwać do przodu to zwykle jedzie do tyłu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 22:52

Bajkaaa lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, u nas też jeszcze niedawno był etap, że Ania jedynie do tyłu się poruszała w tych swoich próbach. Duży postęp zrobiła, gdy zaczęłam z nią więcej czasu na macie spędzać. Wcześniej dużo bawiłyśmy się na dużym łóżku, ale odkryła, że zamiast sięgać po zabawkę wystarczy pociągnąć koc i wtedy uznałam, że muszę zmienić miejsce.
    Z siadaniem jest nadal średnio, ale nie przyspieszam nic i czekam aż będzie gotowa, bo ma jeszcze czas.

Karma, cieszę się, że udało się uspokoić Emi. Przykro mi, że tak wyglądają Wasze relacje z rodzicami. Nie rozumiem jak można młodej mamie dokładać stresów takimi komemtarzami, ale postaraj się nie przejmować, bo najważniejsza jest Emi i Wy. Życzę żeby kolki jak najszybciej przeszły i zgadzam się z dziewczynami, pisz częściej jeśli tylko znajdziesz czas.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie z karmienia. :-)

Aga piekne zwierze!!! I mocno z dziecmi zaprzyjazniony chyba.
    U nas zwierzyniec sie przyzwyczail. Kot, ktoryvspal z nami wrocil do lozka. :-)

Aga9090 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam się wtedy meldować...ale ta maruda przez 2 godziny ssała, odrywała sie, a potem nie umiał zasnąć mimo że byl padnięty. No ale dał nam pospać łącznie 6h w nocy (z przerwami oczywiście), więc nie mogę narzekać.

Miłego dnia wszystkim! ;*

dqprhdge2q9dik3m.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Podczytuję Was na bieżąco, mało się wypowiadam, bo trudno mówić o czymś jeśli się jeszcze czegoś nie przeżyło.

Odnosząc się do tematu rad rodziców, myślę że u mnie też będzie się dużo działo, moja mama jest położną i pewnie z jednej strony jest to bardzo pomocne, ale zawsze w każdym temacie wie wszystko najlepiej, także takie połączenie może być zabójcze.

Co do rozszerzania diety na pewno nie będę się kluczowo trzymać wytycznych. Zarówno w leczeniu, jak i żywieniu po części są one wyznaczane na podstawie trendów. Wydaje mi się, że obserwacja rozwoju dziecka jest tutaj wskazana i chyba to będzie dla mnie głównym wyznacznikiem. Czas zweryfikuje :)

Miałam w planach urządzać pokoik, bardzo dużą frajdę mi to sprawia, ale się zastanawiam czy nie lepiej zrobić to jak młody się urodzi, ponieważ i tak na początku łóżeczko będzie u nas w sypialni. Tak myślę, że wówczas będę już wiedziała co, gdzie i jak ulokować żeby było wygodnie.
    Mam pytanie odnośnie rożka, czy korzystacie często z niego, bo zastanawiam się czy kupować dwa czy jeden wystarczy. I odnośnie kołderki i poduszki. Bardzo dużo jest dostępnych już z wypełnieniem. Czy lepiej kupić wypełnienie plus poszewkę.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe. Samych wspaniałości w życiu.

Karma postaraj się nie brać tego aż tak do siebie. Wiem, że to trudne, bo ja zawsze też tak przeżywam, a czasami mam wrażenie, że moi rodzice to się z choinki urwali.
    Właśnie rozmawialam z teściową, że będziemy jechać oglądać wózek. Ona mi na to, że oni by chcieli kupić wózek, bo siostrze męża też kupili. Więc stwierdziłam, że super, jak już coś wybiorę to dam im znać, a tutaj dekonsternacja.
    I teraz to ja już zgupiałam czy im chodziło kupić = wybrać, bo dla mnie to było oczywiste, że wybieram ja.

KateHawke lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - jeśli chcesz używać rożków, to kup 2, bo maluszki często zasikują lub kupka przelatuje. Trzeba mieć przynajmniej jeden na zmianę.
    A Kołderki bym tym razem w ogóle nie zakupiła. Dziecko najlepiej kłaść w śpiworku. Nie rozkopie się, nie zarzuci na głowę. Jest bezpieczniej.
    No i kołderkę można dokupić w każdej chwili.

KateKum, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola zgadzam się z Pilik, na razie bym odpuściła, bo w zeszłym roku w kwietniu w moje urodziny goście siedzieli na tarasie w krótkich rękawkach, a gdyby coś to do Espiro masz chyba śpiworek w komplecie prawda ? My na razie z niego korzystamy i jest ok

Kate ja z rożka korzystałam mało, odnośnie kołderki i poduszki, to nie będą Ci potrzebne :) do spania w łóżeczku najlepszy i najbezpieczniejszy będzie śpiworek i ich warto mieć dwa moim zdaniem. Pokój miałam przygotowany przed urodzeniem Frania i cieszę się, że to ogarnelam wcześniej, bo na początku przy maluszku było się ciężko wysikac a co dopiero myśleć o urządzaniu pokoju :p po narodzinach domawiałam tylko dekoracje itp. Jeśli masz taką możliwość to uważam, że warto mieć pokój dziecka osobno (choć łóżeczko tez mamy już u nas w sypialni) bo taki mały człowiek ma dużo rzeczy ;)

KateKum lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate moja tesciowa to samo chciala z wozkiem zrobic. Malo tego powiedziala, ze jak bede w szpitalu to pojada z M i wybiora. Pfff obsmialismy pomysl, powiedzielismy dlaczego. Pojechalismy we dwoje ogladac, zamowilismy w necie, a oni go oplacili i juz. ;-)

Co do rozka to mamy dwa, ani razu nie uzylismy. Tylko co kto lubi.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,
    Przeżyłam jakoś noc, chociaż mały bardzo płakał i stękał (nie wiem czy po szczepieniu, czy zbieg okoliczności, bo brzmiało jak brzuszek). Na szczęście zasnął i później spał z cycem w buzi z dwiema pobudkami...

Karma strasznie mi przykro, że rodzice tak reagują, jest to dla mnie absolutnie niezrozumiałe. :-( przecież robicie wszystko co się da, żeby Emi było dobrze.

Co do segregatora pediatrycznego to mi brakuje przegródki na konsultacje specjalistyczne.

Minnie u nas też mały podnosił głowę wcześnie, w wieku bodajże 10 dni i okazało się że to przez wzmożone napięcie barków, więc obserwuj.

Kate poduszki w ogóle nie można używać u maluchów, a kołderki sobie nie wyobrażam bo mój osobiście by za minutę wszystko rozkopał. U nas rożek sprawdził się bardzo w szpitalu, zawijam go też w rożek na spacery czy do lekarza. A do spania mamy śpiworek-tulik, albo otulacz. Zwykły śpiworek też kupiłam, ale jeszcze nie używaliśmy, bo Dominik musi być skrępowany na noc.

Pilik super śliniaczki, ten czarny w liście mi się podoba.

I na koniec zdziwko mojej ukochanej teściowej, która za każdym razem jak dzwoni do Tarzana, to ogromnie się dziwi, że Dominika trzeba usypiać i nie zasypia sam. No ja bym bardzo chciała, tylko co mogę zrobić...

Miłego dnia Kochane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:45

KateKum lubi tę wiadomość

‹‹ 2867 2868 2869 2870 2871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ