Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobić Was dziewczyny to jest wyczyn!
Niestety nie załapałam się na poranne cycki! Ale późniejsze zdjęcia dzieciaczków są cudowne
Summer ja mam niby mamę i teściową niedaleko, ale na razie i tak nie było opcji żeby małą zostawić i wyjść. One obie są chętne do pomocy, ale Fela była takim cyckocholikiem że nie było opcji. Mam nadzieję, z teraz przy rozszerzaniu diety coś się uda wykombinować. Ja przez ostatnie 7 miesięcy bez Feli spędziłam tylko parę godzin, bo nawet Emek dopiero w tą niedzielę pierwszy raz wziął ją sam do swojej mamy na 3h.
A czy ja przegapiłam, że Ania zaczęła raczkować?
Justyna bo te przedziały do rozszerzania diety niby są też dla dzieci na mm, którym można rozszerzać dietę wcześniej. A te dwa dni różnicy między 26tż a 6 miesiącem nie mają przecież znaczenia.
Karma trzymaj się. Mam nadzieję, że kolki miną jak najszybciej. Pierwsze tygodnie są ciężki, ale wierzę, że sobie poradzicie. Jesteś super mamą, świadczy o tym to, że się tak martwisz.
Luna lekkie krwawienie z pępka może być, szwy wewnętrzne jeszcze powinny trzymać więc to pewnie krwawienie raczej powierzchowne. Psikaj octeniseptem.
Lena, cudne zimowe fotki
Pilik piekne są te Twoje śliniaki.
Felka dziś kończy 7 miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:34
-
nick nieaktualny
-
Achia też mam segregator. Wprawdzie na wizyty raczej biorę tylko książeczkę i bieżące wyniki bo mi ciężko z dzieckiem na ręki wyciągać książeczkę i kartki, ale w domu do zachowania porządku i na przyszłość dla Ninki myślę że to super sprawa! Na fb mamyginekolog chyba jest relacja w którym cały pokazują segregator
-
Malka, na czworaka póki co robi max 2 kroki, ale pełza już bardzo szybko, więc w miejscu już nie poleży
malka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, prosze o poradę. Koło marca/kwietnia przesiadamy się na spacerówkę. Czy w takim okresie kupuje sie jakiś śpiworek? w sensie jakiś cienki wiosenny czy już raczej stawiamy na cieplejsze ubranie dziecka?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
A ja znowu mam kilka dni w plecy, musialabym nadrobic, ale wybaczcie, nie dam rady
Przesylam tylko buziolki :* -
Ja tylko na szybko. Bardzo Wam dziekuje za wszystko co napisalyscie. Eh niby to wszystko czlowiek wie, ale przychodzi kryzys i czlowiek glupieje.
M dzis mowilam, ze od porodu dzis mam najgorszy dzien, jestem najbardziej zmeczona i przytloczona.
Mala zaczela sie zanosic na noc, ale nie wiem czy kwestia masazu czy czego ja uspokoila. Mam nadzieje, ze to nie wyjatek i uda nam sie jakos jej zalagodzic okres kolek.
Dziekuje, dziekuje, dziekuje.
Znikam spac, bo niedlugo kolejne karmienie.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyblue00 wrote:Tak,to koleżanki pies-Nero.
[ur
Nazywał się LordWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 09:40
pilik, Yoselyn82, KateHawke, blue00, Bajkaaa, KateKum, lamka, Patrycja20, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Karma dobrze, że wieczorem mała się tak długo nie męczyła. Spróbuj się przespać. Jak złapiesz kilka godzin snu to jutro może będzie lepszy dzień. Ściskam!
Bajka, na zdjęciu z Zosią promieniejesz! Cudnie wyglądacie. Jak ja bym chciała mieć taką cerę! Zazdro!
Rucola ja bym stawiała na ubranie plus jakiś kocyk w chłodniejszy dzień.
Summer z tego co piszesz to świetnie sobie Ania radzi! Ekstra! Fela na razie tylko kręci się wokół własnej osi, jak się próbuje przesuwać do przodu to zwykle jedzie do tyłuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 22:52
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Malka, u nas też jeszcze niedawno był etap, że Ania jedynie do tyłu się poruszała w tych swoich próbach. Duży postęp zrobiła, gdy zaczęłam z nią więcej czasu na macie spędzać. Wcześniej dużo bawiłyśmy się na dużym łóżku, ale odkryła, że zamiast sięgać po zabawkę wystarczy pociągnąć koc i wtedy uznałam, że muszę zmienić miejsce.
Z siadaniem jest nadal średnio, ale nie przyspieszam nic i czekam aż będzie gotowa, bo ma jeszcze czas.
Karma, cieszę się, że udało się uspokoić Emi. Przykro mi, że tak wyglądają Wasze relacje z rodzicami. Nie rozumiem jak można młodej mamie dokładać stresów takimi komemtarzami, ale postaraj się nie przejmować, bo najważniejsza jest Emi i Wy. Życzę żeby kolki jak najszybciej przeszły i zgadzam się z dziewczynami, pisz częściej jeśli tylko znajdziesz czas. -
Meldujemy sie z karmienia.
Aga piekne zwierze!!! I mocno z dziecmi zaprzyjazniony chyba.
U nas zwierzyniec sie przyzwyczail. Kot, ktoryvspal z nami wrocil do lozka.Aga9090 lubi tę wiadomość
Emilka
Dzień dobry dziewczyny
Podczytuję Was na bieżąco, mało się wypowiadam, bo trudno mówić o czymś jeśli się jeszcze czegoś nie przeżyło.
Odnosząc się do tematu rad rodziców, myślę że u mnie też będzie się dużo działo, moja mama jest położną i pewnie z jednej strony jest to bardzo pomocne, ale zawsze w każdym temacie wie wszystko najlepiej, także takie połączenie może być zabójcze.
Co do rozszerzania diety na pewno nie będę się kluczowo trzymać wytycznych. Zarówno w leczeniu, jak i żywieniu po części są one wyznaczane na podstawie trendów. Wydaje mi się, że obserwacja rozwoju dziecka jest tutaj wskazana i chyba to będzie dla mnie głównym wyznacznikiem. Czas zweryfikuje
Miałam w planach urządzać pokoik, bardzo dużą frajdę mi to sprawia, ale się zastanawiam czy nie lepiej zrobić to jak młody się urodzi, ponieważ i tak na początku łóżeczko będzie u nas w sypialni. Tak myślę, że wówczas będę już wiedziała co, gdzie i jak ulokować żeby było wygodnie.
Mam pytanie odnośnie rożka, czy korzystacie często z niego, bo zastanawiam się czy kupować dwa czy jeden wystarczy. I odnośnie kołderki i poduszki. Bardzo dużo jest dostępnych już z wypełnieniem. Czy lepiej kupić wypełnienie plus poszewkę. -
Kate spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe. Samych wspaniałości w życiu.
Karma postaraj się nie brać tego aż tak do siebie. Wiem, że to trudne, bo ja zawsze też tak przeżywam, a czasami mam wrażenie, że moi rodzice to się z choinki urwali.
Właśnie rozmawialam z teściową, że będziemy jechać oglądać wózek. Ona mi na to, że oni by chcieli kupić wózek, bo siostrze męża też kupili. Więc stwierdziłam, że super, jak już coś wybiorę to dam im znać, a tutaj dekonsternacja.
I teraz to ja już zgupiałam czy im chodziło kupić = wybrać, bo dla mnie to było oczywiste, że wybieram ja.KateHawke lubi tę wiadomość
-
Kate - jeśli chcesz używać rożków, to kup 2, bo maluszki często zasikują lub kupka przelatuje. Trzeba mieć przynajmniej jeden na zmianę.
A Kołderki bym tym razem w ogóle nie zakupiła. Dziecko najlepiej kłaść w śpiworku. Nie rozkopie się, nie zarzuci na głowę. Jest bezpieczniej.
No i kołderkę można dokupić w każdej chwili.KateKum, Rucola lubią tę wiadomość
-
Rucola zgadzam się z Pilik, na razie bym odpuściła, bo w zeszłym roku w kwietniu w moje urodziny goście siedzieli na tarasie w krótkich rękawkach, a gdyby coś to do Espiro masz chyba śpiworek w komplecie prawda ? My na razie z niego korzystamy i jest ok
Kate ja z rożka korzystałam mało, odnośnie kołderki i poduszki, to nie będą Ci potrzebnedo spania w łóżeczku najlepszy i najbezpieczniejszy będzie śpiworek i ich warto mieć dwa moim zdaniem. Pokój miałam przygotowany przed urodzeniem Frania i cieszę się, że to ogarnelam wcześniej, bo na początku przy maluszku było się ciężko wysikac a co dopiero myśleć o urządzaniu pokoju :p po narodzinach domawiałam tylko dekoracje itp. Jeśli masz taką możliwość to uważam, że warto mieć pokój dziecka osobno (choć łóżeczko tez mamy już u nas w sypialni) bo taki mały człowiek ma dużo rzeczy
KateKum lubi tę wiadomość
-
Kate moja tesciowa to samo chciala z wozkiem zrobic. Malo tego powiedziala, ze jak bede w szpitalu to pojada z M i wybiora. Pfff obsmialismy pomysl, powiedzielismy dlaczego. Pojechalismy we dwoje ogladac, zamowilismy w necie, a oni go oplacili i juz.
Co do rozka to mamy dwa, ani razu nie uzylismy. Tylko co kto lubi.Emilka
nick nieaktualnyCześć Kochane,
Przeżyłam jakoś noc, chociaż mały bardzo płakał i stękał (nie wiem czy po szczepieniu, czy zbieg okoliczności, bo brzmiało jak brzuszek). Na szczęście zasnął i później spał z cycem w buzi z dwiema pobudkami...
Karma strasznie mi przykro, że rodzice tak reagują, jest to dla mnie absolutnie niezrozumiałe.przecież robicie wszystko co się da, żeby Emi było dobrze.
Co do segregatora pediatrycznego to mi brakuje przegródki na konsultacje specjalistyczne.
Minnie u nas też mały podnosił głowę wcześnie, w wieku bodajże 10 dni i okazało się że to przez wzmożone napięcie barków, więc obserwuj.
Kate poduszki w ogóle nie można używać u maluchów, a kołderki sobie nie wyobrażam bo mój osobiście by za minutę wszystko rozkopał. U nas rożek sprawdził się bardzo w szpitalu, zawijam go też w rożek na spacery czy do lekarza. A do spania mamy śpiworek-tulik, albo otulacz. Zwykły śpiworek też kupiłam, ale jeszcze nie używaliśmy, bo Dominik musi być skrępowany na noc.
Pilik super śliniaczki, ten czarny w liście mi się podoba.
I na koniec zdziwko mojej ukochanej teściowej, która za każdym razem jak dzwoni do Tarzana, to ogromnie się dziwi, że Dominika trzeba usypiać i nie zasypia sam. No ja bym bardzo chciała, tylko co mogę zrobić...
Miłego dnia Kochane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:45
KateKum lubi tę wiadomość