X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, piszę na szybko..

Karma piesio był przekochany ale już go nie mamy od 4 lat..

KateKum ja mam 5 rożkow , bo mały śpi opatulany w nie. Nie mam żadnych otulaczy czy innych wynalazków.

Miłego dnia!!

KateKum lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożka nie planowałam używać, a używamy codziennie. Dostałam w spadku jakiś po bratowej i chciałam sprawdzić, czy łatwiej będzie mi się Agatkę odkładać w nim do łóżeczka - no i faktycznie, ręce jej mniej latały, ona była nim otulona i szło lepiej. Tak zostało do dzisiaj. Kołderki nie mamy, ale mamy kocyk minky - często okrywam jej nim nóżki, bo z rożka już wystają :D śpiworka nie mam i nie wiem czy będę kupować, czy dotrwamy już po prostu do momentu, żeby korzystała tylko z kocyka/kołderki.

KateKum, Aga9090 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Kate spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe. Samych wspaniałości w życiu.

Karma postaraj się nie brać tego aż tak do siebie. Wiem, że to trudne, bo ja zawsze też tak przeżywam, a czasami mam wrażenie, że moi rodzice to się z choinki urwali.
    Właśnie rozmawialam z teściową, że będziemy jechać oglądać wózek. Ona mi na to, że oni by chcieli kupić wózek, bo siostrze męża też kupili. Więc stwierdziłam, że super, jak już coś wybiorę to dam im znać, a tutaj dekonsternacja.
    I teraz to ja już zgupiałam czy im chodziło kupić = wybrać, bo dla mnie to było oczywiste, że wybieram ja.

Moi teściowie tez kupili nam wózek, ale na szczęście uznali, że się na tym nie znają i my wybieramy. Co do Twoich teściów to nie wiem, może zapytaj jaką kwotę chcą przeznaczyć albo ile wydali na wózek siostry i powiedz, że jeśli wybierzesz coś droższego to sobie dopłacisz różnice, albo ewentualnie zaproponuj jakieś wspólne wyjście do sklepu z wózkami ? Nie wiem co poradzić innego

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, my nadal nie mamy urządzonego pokoju dziecięcego. Wyszliśmy z założenia, że mamy czas.

Rożek - miałam 2 i używałam na początku. Ania w nich spała do czasu aż wyrosła.

Kołderka - mamy bo dostaliśmy ale nie używamy. Mam obawy, że mogłaby sobie na głowę zarzucić a to jednak grubszy materiał.

Śpiworek - kupiliśmy, to jedyny sposób by nasz gałgan się nie wykopał i był przykryty całą noc.

Kocyk - przykrywamy niezbyt grubym bawełnianym kocykiem ale mała i tak się wykopuje i śpi na nim zamiast pod nim.

Tylko, że Aneczka to czysty tatuś - jej jest wiecznie za gorąco.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli poduszek żadnych, do wózka też nie. Takich specjalnych z wgłębieniem też nie.

Może faktycznie kupie dwa kocyki a z kołderki zrezygnuje.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kochane, jeszcze chciałam poprosić o wsparcie w niełatwych dla mnie chwilach, bo podejrzewam alergię na bmk u Domina i od dzisiaj dieta bezmleczna u mnie na 2 tygodnie dla sprawdzenia teorii. :-O

Kate do wózka ewentualnie wiem, że niektóre dziewczyny brały motylka. Też mam, ale w sumie nawet jeszcze nie używałam.

https://dziecisawazne.pl/dlaczego-niemowle-powinno-spac-poduszce-czyli-moze-szkodzic-naturalnemu-rozwojowi-dziecka/

http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/07/05/to-od-kiedy-w-koncu-ta-poduszka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:58

KateKum, pilik lubią tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja w sumie pokoik mam wolny, bo dopiero się wprowadzamy. Pewnie rzeczy typu łóżeczko, komoda plus wszystkie akcesoria kupię, tylko właśnie chodzi mi o ozdoby i dodatki.

A jak sądzicie, bo teraz mam ściany białe, czy malować czy lepiej dodatkami temat ogarnąć?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak, ja codziennie używam poduszki motylka (którą uszyła nam Lamcia <3) w wózku - mam takie nierówne chodniki w pobliżu domu, że głowa jej latała na wszystkie strony, wiecznie mi się budziła, no i chyba to mało przyjemne dla niej było tak ogólnie.

Oczywiście wcześniej byłam tym poduszkom przeciwna, no ale cóż :D

Lamka dużo siły w diecie bezmlecznej!

Kate ja bym zostawiła białe, ale ja mam jakiegoś hopla na punkcie białych ścian, więc nie wiem czy jestem dobrym doradcą :) ale teraz są takie cuda do dziecięcych pokoików, że spokojnie nadrobią "nudne" ściany. I ja bym urządzała pokoik teraz - według mnie to fajny etap ciąży i oczekiwania na dziecko, no i teraz masz czas by na spokojnie wszystko przemyśleć. A co do ustawienia rzeczy w pokoju, to zawsze można coś poprzesuwać już po narodzinach, jak odkryjecie, że inaczej byłoby Wam wygodniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:04

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAMKA - tule! I trzymam kciuki żeby okazało się inaczej.
    Na tą główkę patrzyli pediatrzy w szpitalu i teraz położna, i w sumie nic nie mówili. Ot, dziecko leży na brzuchu to coś tam uniesie czasem. Ale będę to mieć na uwadze jak będziemy szli na wizytę do pediatry lub fizjo, dziękuję :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, jeszcze pisałaś o wózkach... moja mama chciała kupić wnuczce wózek. Nawet wysyłała mi zdjęcia z pytaniem "podoba Ci się?" bo dla niej najważniejsze by wyglądał ładnie. No i ona nie rozumiała, że ja nie wybiorę wózka na podstawie zdjęcia. No przecież widać, że ma i gondolę i spacerówkę. No i przecież skoro ona mi mówi, że się dobrze jeździ to znaczy, że tak jest i kropka.
    Tak mnie zmotywowała, że szybko wybraliśmy model i kupiliśmy wózek używany.
    Oh biedna nie mogła tego przeboleć, bo przecież ona chciała nam kupić ładniejszy i NOWY! :)

Zostaw białe ściany. Jak podrośnie i zdąży pobrudzić to pomalujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:09

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka dieta bezmleczna dla mnie byłaby prawdziwym wyzwaniem. Także trzymam kciuki za Was

Justyna właśnie z tym wózkiem to chyba zadzwonię do siostry eM jak to u nich wyglądało, to będę wiedzieć co i jak

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum na ściany polecam naklejki (sprawdź YokoDesign), Olik i ja stamtąd brałyśmy.

Poduszki i kolderki nie używamy do tej pory, śpiworki są super dla takich maluchów i zmniejszają ryzyko SIDS.

Rożek miałam jeden i używaliśmy go pierwsze dwa tygodnie, łatwiej trzymać dziecko itd. Ale później wróciły upały i nie wyobrażalam sobie dziecka w rożku trzymać, więc otulaliśmy otulaczem (dzieci mają odruch moro i to je wybudza i spowijanie bywa pomocne, ale nie każde dziecko lubi być spowijane). Uważam, że lepiej nie kupować za dużo na zapas, bo w razie czego takie rzeczy można szybko dokupić. Musisz się dowiedzieć jednak, co jest wymagane w szpitalu, bo ja dla małej ubranek i rożka nie potrzebowałam.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamuś, mocne kciuki! Ja do prawie 3 m-ca unikałam bmk, bo stresowały mnie zielone kupki małej. Dasz radę jeśli będzie to konieczne. Jedno mi zostało zbtsgo okresu - polubiłam owsiankę na wodzie :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mamy rocznicę pozytywnego testu <3 pamiętam, jak 5 godzin nie siusiałam, żeby wieczorne siuśki nabrały moc :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1901141780c.jpg

Rucola, lamka, Minnie89, Aga9090, ibishka, JustynaG, Achia, agulineczka, KateKum, Kaczorka, blue00, Madzik34, StaraczkaNika, Lena21, Fozzie Bear, Bajkaaa, Patrycja20, -Mamunia-, moniśka..., Nadzieja22, malka, mi88, pilik, KateHawke, Cabrera, Karma88, sliweczka92, Barbarka1984, Yoselyn82, Kargo31, emi2016, Cccierpliwa, Emiilka, Lusesita, Lunaris, Morusek lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!
    Lamka, bardzo mi przykro :( wiem, ze to Ty jesteś specjalistką w zakresie żywienia ale napiszę Ci tylko że moja szwagierka zaobserwowała u córki bóle brzuszka i wysypkę na twarzy i odstawiła tylko i wyłacznie mleko w czystej postaci a wszystkie objawy ustąpiły, potem robiła prowokacje i wróciły. Nie wiem na ile to jest racjonalne, ale może wystarczy zrezygnować z samego mleka na poczatek?
    Kate ja gdybym miała pokój dla Małego, to pewnie urzadziłabym go wstępnie dośc surowo, w sensie komoda, jakieś szafki, fotel a szczegóły dobrałabym później. Ja nie lubie białych ścian, więc pewnie poszalałabym z kolorami :) a co do rożka to mam jeden ale używamy go raczej jako przykrycie, to jest letni model z motherhood. Oprócz tego mamy bambusową kołderkę, bez poszewki ale prawdę powiedziawszy Młody ostatnio spi z nami, między nami, więc przykrywamy Go nasza kołdrą. Jego przygoda ze śpiworkiem trwała około miesiąc, ale bardzo się denerwował że nie może go z siebie zrzucić i często kopał az do płaczu, więc nie wiem czy doradzać. Ale nasz młody też nie znosił tulików, mimo silnego odruchu moro może z 5 razy udało mi się Młodego w nim uśpić więc też nie wiem czy polecać. Podsumowując każde dziecko inne i nie przewidzisz a jakbyś chciała kupić wszystko "na wszelki wypadek" to bardzo schudnie Ci portfel ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa buziaczki dla Agatki!!! aż się wierzyć nie chce że jeden rok tyle zmienia :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wpadam z doskoku.
    Melduję się z Krakowa z izby przyjęć.. Czekamy aż nas poprosza.

Bardzo prosze o kciuki!

Kaczorka, JustynaG, Aga9090, Minnie89, moniśka..., Nadzieja22, pilik, mi88, KateHawke, Karma88, sliweczka92, Yoselyn82, emi2016, Lunaris lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, trzymam bardzo mocne kciuki za Was. Twój tata ma wspaniałą córke!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka mocne kciuki za Was.

Jeżowa ślicznie Agatka wygląda. Rok czasu, a zmienił całe życie.

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, trzymam mocno kciuki aby wszystko się udało. Dużo sił dla Ciebie i Twojego taty.

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 2868 2869 2870 2871 2872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ