X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, nie przepraszaj. Zdjęcia piękne! Czyżby otulacz Mabibi? Jeśli tak, to powiedz jak się sprawdza czy dobrze chroni przed wiatrem? A jeśli to nie mabibi to co to za cudo?

Pilik, ale Ninka pędzi z rozwojem! :)

Lena, no to jak przekroję ziemniaka na pół to będzie order i dla mnie i dla Ciebie :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie mówcie! To moje dziecko ma jakieś turbodoładowanie. Spieszy się jej strasznie. Nie nacieszyłam się spokojnie siedzącym dzieckiem ;)...

Mi do Ciebie też pójdzie pw :)

Lena ale pięknie ma Franio w pokoju!
    Może Ninka się kiedyś doczeka pokoju. Póki co jest władcą całego mieszkania ;p

Ja mam przygotowane masę na kotlety z cukini (i to na dwa razy jak nic. Myśle czy mogę zamrozić...)
    I masę na kluski ze szpinakiem! Taka super pani domu, haha.
    Ale mam gości dzisiaj i to tylko z tej okazji ;p
    Wczoraj jadłam pierogi prosto z zamrazarki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 11:15

JustynaG, mi88, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za rady :)

Także postanowione kołderki i poduszki na razie nie zamawiam. Wezmę dwa kocyki choćby nawet do wózka się przyda. Rożki też dwa, najwyżej wykorzystam jak kocyk.

Co do reszty zobaczymy. Jeszcze muszę rozkminić temat łóżeczka/kołyski/kojca przenośnego. Sypialnie mamy na piętrze i wolałabym żeby młody spał w dzień na dole, żebym nie musiała biegać góra dół.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena pokoik śliczny. Zdecydowanie moje kolory i muszę przyznać, że gwiazdki też do mnie przemawiają :)

Dziewczyny te Wasze dzieciaczki tak szybko rosną. Super się na to patrzy.
    Co do obiadu to ja też już mam zrobione flaczki bez flaczków. Jedyne jakie jestem w stanie zjeść ;)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Mi to jest coś takiego:

http://zabawkator.pl/2014/11/08/gryzak-kulki-grimms-od-kabum/
    To jest gryzak! No to idealnie :D Piękny jest.

Eh, a mi się pierogi skończyły, a nie mogę wyjść z domu, bo smog. Może też zaszaleję z ziemniakami, najwyżej będę obierać na raty siedząc na macie. Od kilku dni mała nie jest w stanie wytrzymać chwili sama na macie, pewnie to jakiś kolejny skok rozwojowy. Nawet już nie patrzę w kalendarz skoków, bo nigdy nie wiem, czy brać jej aktualny wiek, czy 2 tygodnie starszy, bo niby mózg się rozwija od poczęcia, ale z kolei ciało raczej od urodzenia.

Rucola lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie robię zamówienie w aptece. Podpowiedzcie - jaka witamina D, żeby dziecko nie waliło potem rybą?
    Albo chociaż żeby była możliwie smaczna, bo te co miałam to aż żal mi było dawać małej.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Wszystkie nasze forumowe dzieciaczki są piękne! <3

Kate, ja też wolę białe ściany. My też używamy śpiworka, rozka uzywalismy od urodzenia do 2 miesiąca, teraz kładziemy na nim Hanie, bo później łatwiej jest nam ja przenieść do łóżeczka.

Ja byłam dziś u ginekologa na kontroli, bo zrobił mi się jakiś malutki polip w miejscu rany po porodzie. Niestety nadal jest (przez miesiąc miałam jakieś globulki,ale nic to nie dało) i za dwa tygodnie mam konsultacje u ordynatora. Miała któraś z Was z nimi do czynienia?

Wczoraj spędziliśmy rodziny dzień, byliśmy na warsztatach dotyczących rozwoju dziecka w pierwszym roku życia, było super. Pogadaliśmy z fizjo na temat bioderek i kazała nam się nie martwić, bo u nas jest dobrze.
    No i udało mi się wczoraj usiąść do maszyny. Mata dla Hani sie juz szyje. Moze jeszcze dwa podejściai będzie gotowa :D
    Hania jeszcze śpi, ale zaraz pora karmienia, więc może sobie jakiś film obejrzę.

Dobrego dnia!

KateKum lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej pod ip..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika polecam vigantol, bo a) jest lekiem b) prosty skład c) jedną kroplę tylko dajesz d) nie śmierdzi e) dorośli też mogą przyjmować f) tanio

Jeszcze odnośnie składów (ich nieskomplikowania i skoncentrowania substancji aktywnych):
    - Zamiast espumisanu/boboticu/sab simplexu najlepszy skład ma Esputicon
    - Od Delicolu lepszy jest Kolzym
    - Syrop z paracetamolem najlepszy Pedicetamol lub jeszcze lepiej - czopki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 12:08

Lena21, pilik, Rucola, veritaserum, mi88, StaraczkaNika, KateKum, Sarna84, Lunaris lubią tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki za Was

Nika ja też polecam vigantol. Jak pracowałam z pediatrami zawsze go polecali. Sama też biorę czasami.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliweczka, ja miałam na kontroli taki polip. Lekarz dokładnie sprawdzał, bo odczuwałam dziwne ciągnięcie po dłuższym wysiłku. Po 2 miesiącach miałam mieć kontrolę i jeśli by się nie wchłonął, miał mi usunąć to w innym gabinecie laserowo. Niestety z powodu przeprowadzki na kontrolę nie dotarłam, ale objawy minęły, więc przyznam, że zapomniałam o tym polipie. Podobno dość często to się zdarza w ranach po nacięciu krocza. W marcu/kwietniu pójdę na wizytę i cytologię to pewnie wtedy lekarz sprawdzi.

Lena Jak Wam się sprawdza spacerówka z Espiro? :)

Malka, Pilik, Fela i Ninka jak zwykle przeurocze :) Malka, pięknie macie te zdjęcia, będą wspaniałą pamiątką. Pilik - Ninka idzie jak burza z umiejętnościami, już nie posiedzisz w miejscu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 12:27

sliweczka92 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko tak naskrobalyscie, ze od wczoraj nie moge ogarnac :O
    Mia wczoraj byla marudka, padla o 20, matka szczesliwa, a ona od 22 cala w skowronkach szalala do 1:30!
    Dzis rano mialysmy szczepienie na 8:45 i musialam panne budzic bo spala jak zabita...
    Mamy 7330g na dzien dzisiejszy, w bodziakach, bluzie i z osikanym pampkiem haha...
    Ostatnie szczepienia za nami, teraz dopiero meningo na roczek :D

Mala spi, ja wypilam kawe i tez sie klade jak jest okazja, bo tak malo jak dzisiejszej nocy jeszcze nie spalam odkad mamy dziecko, nawet w jej okresie noworodkowym...
    Pozniej bede dalej nadrabiac...

Wszystkie dzieciaczki piekne!

Co do pomocy, my mieszkamy zagranicą i liczyc moge tylko na siebie w opiece nad mala, no i na meza po pracy, czyli wieczorami i w weekendy... takze nawet na zmiane opon, czy do ginekologa hezdze z mala...

Pilik piekne sliniaki!

Nooo to juz sie polozylam... widze wlasnie w kamerce, ze samo zlo sie budzi hahaha... padne dzis na pysk

lamka, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy po szczepieniu. Matulo :-( dziecko zapomni, ale rodzic przezywa potwornie. Brrr.
    Malutka ma 3900!!! Ogromnie sie ciesze.

Spokojnego dnia. Mi od rana glowa peka.

Odnosnie wyprawki. To u nas na razie jest tak, ze lozeczko jest w naszej sypialni, a w dzien Emilka lezy w wozku w salonie. ;-)
    M zlozyl dzis bujaczek, wiec tez pojdzie w ruch.

Aga9090, Jeżowa lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka ty zdolniacho! Nie dałaś mamie się nacieszyć siedzeniem i lecisz z tematem dalej :D

Fela twoje ząbki są meeeega słodkie <3 i boski ten otulacz. Ja kupiłam kurtkę z Bonprixa żeby nie ubierać Nat w zbyt wiele rzeczy. Niby fajna ale rękawy to oni robili chyba dla krasnali...

Agatka twoje zdjęcia zawsze mi uprzyjemniają cały dzień <3

Ibishka kciuki mocne żeby szybko poszło i wszystko było dobrze! &&&

Kurde urodziny się skończyły to i dobroć się skończyła - dziś już nie jest tak miła i spokojna jak wczoraj ;)

Jeżowa lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    Mało mnei ostatnio, bo zwyczajnie Łusia wymaga 100% uwagi - zaczyna chodzić, na razie przy meblach i przy mnie, ale wymaga ciągłej asekuracji. A gdy śpi - i ja się kładę na drzemkę ;) Dziś obudziłam się przed nią i myślę, że mam jakieś 10 minut na forum... Nadrobić Was nie dam rady, ale cóż.... Jestem z Wami myślami !

Widzę, że wiele z Was nie ma żadnej pomocy, oprócz męża - i u mnie jest ta sama sytuacja, także z racji, że jestem w ciąży - wysiadam ;) Ciężko jest, z dwójką będzie jeszcze trudniej, ale dam radę ! Kto jak nie ja ? ;) Hmmm no tak - WY ! Dacie radę ! Teraz jest ciężko, ale będzie coraz lepiej :) Moi rodzice mieszkają od nas 140 km, teściowie 70 - widujemy się rzadko. Odwiedzali nas może 4-5 razy odkąd urodziłą się Łucja, tylko że wszyscy są aktywni zawodowo, a moi rodzice mają jeszcze pod opieką Babcię, lat 94, która nie jest w formie by przyjechać tyle km. Także jestem zupełnie sama. EMek jest cudowny i gdyby nie on - zwariowałabym ! Dlatego tym bardziej podziwiam Anię!!!

W sosotę mam badania prenatalne - już zaczynam się bać. Wybieramy się z Łusią bo eMek chce być przy tym i mam nadzieję, że nie będzie widział problemu.

Ibishka - kciuki za tatę!

Lena - cudny pokoik ! Moje kolory !

Wstawiłabym pokoik Łucji, ale potwór się obudził, także ten...:

Miłego dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 13:06

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wam poszło użycie 1 raz katarku/ sopelka z odkurzaczem? Coś tam nam z tyłu siedzi i położna radziła, żeby nim wyciągnąć. Próbowałam wersje bez prądu, "ustną", ale w sumie mało wyciągnęłam..ale tego odkurzacza to się jakoś boje.

• pilik Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa co do wyprawki - serdecznie polecam nianie z kamerką z ali express (inne tez ale dużo droższe ;)). Serio nawet przy małym mieszkaniu. Komfort niesamowity. Nie tresuje się czy się obróciła, czy się wierci, czy przykryta itd. Ja tylko żałuje ze tak późno kupiłam!

summer86, Rucola, Lena21, mi88 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie bój się, to super sprawa. Tylko rozmiękcz najpierw zawartość noska solą morską albo fizjo.

Achia, Rucola lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spełniły się moje obawy.. Nie Powiedział lekarz kiedy zabieg bo dopiero jutro będzie konsultacja z profesorem czy można operować jeszcze

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić w jakim jesteście stresie i niepewności :( jestem myślami z Wami i trzymam kciuki aby konsultacja była pomysla i zabieg szybko się odbyl.

A jak Gabi daje radę poza domem?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2870 2871 2872 2873 2874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ