X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wpadłam tylko napisać że po szczepieniu ok, wieczorem napiszę więcej.

A, i przybrał przez tydzień 140g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 18:00

Rucola, Karma88, KateHawke, JustynaG, mi88, Kaczorka, Aga9090, Minnie89, StaraczkaNika, Patrycja20, veritaserum, -Mamunia-, Madzik34, summer86, Bajkaaa, Lunaris, pilik, admiralka, Lena21, malka, Nadzieja22, Emiilka, KateKum lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 dziękuję za piękne zdjęcia i opis :) jestem w pełni usatysfakcjonowana :) ja pogadam z emkiem co do "lizania" ale nasz Młody absolutnie nie siedzi ale jest bardzo zainteresowany jedzeniem, chce chwytac, zabawkami celuje do buzi więc może, a moze wstrzymamy się jeszcze 2 tygodnie i w ostatni tydzień lutego będziemy lizac a od marca lecimy z koksem :P
    Kate sto latek!!! i częściej takich smierdzących prezencików zyczę ;)
    Co do szczepień my pierwsze mieliśmy na koncówce 12go tygodnia, nie wiem jakie są dokłądne zalecenia. W czwartek mamy bexero ale pewnie przesuniemy mimo tego, ze u Młodego po katarze ani śladu. Trzymało Go dokładnie 2 dni, zastanawiam się czy pomogły te merne inhalacje czy moje mleko którym zakraplałam nosek, czy po prostu u dziecka katar trwa tak króciutko...

KateHawke lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia kołyska super!! Oby Oskar jak najdłużej był na nią wrażliwy ;) a co do siostry to kurka niech się pracą nie wykręca, bo tylko ostatni weeken marca pracujący ;) a jak starsza? w którym jest tygodniu? wiecie jaka płec bedzie?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka swietnie!!!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie tu dziś same rozkoszne zdjęcia od rana! I te przy cycu i te po jedzeniu - przesłodziaki <3 <3

My dziś z Tosią calutki dzień same, bo tatuś do 21 w pracy :(

A jutro na 16.00 jedziemy na szczepienie, mam nadzieję, że Tosia będzie dzielna i wszystko będzie dobrze.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Karma, ale ja czegoś nie rozumiem... "pozwalać jej płakać?" Przecież to chyba naturalne, że jeśli dziecko coś boli, coś doskwiera (w tym przypadku to kolka) to płacze. I co Wy macie zrobić ponadto co robicie?
    Gdybyś zostawiła dziecko płaczące w pokoju i sobie poszła to bym rozumiała taki komentarz ale w przypadku kolek to słabe.

Dokładnie. Przecież co człowiek może zrobić :(
    Błagam nie słuchaj takich tekstów!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma gdybyś nic z tym nie robiła to byś się tak nie przejmowała. Nie daj sobie wmówić że nie robicie wszystkiego co w waszej mocy. Na kołki nie ma mocnych i trzeba to po prostu przetrwać i żadne czary nie pomogą. Bardzo przykre że ktoś tego nie rozumie.
    Może jednak psycholog byłby dobrym pomysłem Kochana. Czasem jedna sesja potrafi odbudować siłę na długi czas. My cię tu bardzo wspieramy bo jesteś SuperMamą! I nigdy nie myśl inaczej - a co do tego że cię przerosło to mam takie same myśli... Tak długo starałyśmy się o ciążę a potem bałyśmy o dotrwanie do końca że zupełnie nie myślałeś my co będzie potem. Ale przez to właśnie staramy się nawet dwa razy bardziej żeby nasze dzieci miały jak najlepiej. I Emilka jest na pewno podwojnie wykochana przez Was <3 <3 <3

Karma88 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola stawiam, że inhalacje pomogły (testowane na starszakach również, a cycka nie dostają :P)

Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma - tak samo jak pisaliśmy dzisiaj Kate: wpadaj do nas częściej, to forum też jest jak terapia :) wyśmiejemy ludzi którzy nas wkurzają i nie damy się! Ja moją mamę traktuje już jak źródło anegdot. I nie ruszają mnie już te złote rady. Polecam!

A tak w ogóle Kate - najlepszego Kochana! ;*

Karma88, KateHawke lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w temacie rozszerzania diety...
    nie uważacie, że te zalecenia wzajemnie się wykluczają?
    Z jednej strony mówią, że przez 6 miesięcy dziecko powinno spożywać wyłącznie mleko.
    A z drugiej podaje się, że okienko na wprowadzanie nowych produktów jest między 17 a 26 tygodniem.
    Dla przykładu - Ania 26 tygodni skończy 22 lutego a 6 m-cy 24 lutego. Kiedy w związku z tym powinna mieć rozszerzaną dietę? Wg których wytycznych? Może ktoś mnie oświeci bo ja głupieje...

Co do dawania polizać, to mam mieszane uczucia. No bo trzeba się wtedy liczyć z tym, że dziecko będzie chciało posmakować dany produkt.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wszystkiego najlepszego.
    Achia super gest ze strony przyjaciół, bardzo czesto przyjaciele robią dla nas wiecej niz rodzina i w Twoim przypadku się to potwierdza.
    Karma nie wzbraniaj sie przed psychologiem, jesli nie bedziesz się w tym widziala to mozesz przecież zawsze zrezygnować.
    Lunka psikaj pepek octaniseptem, Starszakowi jak pepuszek odpadl to krwawil tydzień i psikalam przy kazdej zmianie pieluszki, takze co kilka godz używaj.
    Wypadło mi z glowy co jeszcze mialam napisać, padam dzisiaj ze zmeczenia.
    Już wiem co, my szczepiliśmy w 6 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 18:23

KateHawke, Luna1993 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nowe zalecenia mówią że po 6 miesiącach i tego się trzymaj.

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna te wytyczne to tak z przymrużeniem oka biorę, bo sami siebie wykluczają..

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI dziękuje że pytasz :* dalej jesteśmy u rodziców i jest ok .. ale jutro wracamy i trochę mi smutno :( ale trzeba wrocic do normalności ... niestety .

Cieszę się ze szczepienie nie było straszne ! :*
    Piekne zdjęcia z nad cyców :) nie jestem w stanie Was nadrobić produkujecie pełna para :D

mi88 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizytach - u mnie susza, mam stosować mocovagin. Jajniki uśpione i dobrze.

Łusia ma ŁZS, ale dość łagodne i póki co obejdzie się bez sterydów. Mamy nawilżać i kupowac tylko najprostsze kosmetyki do pielęgnacji. Damy radę ;)

Karma, ale małe chujki-fujki z tych Twoich rodziców! Jeszcze tego Ci brakowało w połogu, żeby się czepiać czegoś, na co nie masz wpływu :/ No bo serio - na kolkę nie ma mocnych. A podawanie kopru czy nadużywanie przeciwbólowych to żaden ratunek, bo odbiją się rykoszetem w przyszłości. A rozmowę z psychologiem polecam. To jest dla ludzi i pomaga. Idź.

Justyna, moja mama jest trudna, ale Łuśkę kocha, więc było jej autentycznie przykro że Łusia wpadła w taką histerię przez jej pomysł. Potem już nic nie wymyślała w kwesti kąpieli, ale jak w dniu jej wyjazdu przybyło nowe wiadro do kąpieli, to widziałam jak kręciła głową z powątpiewaniem :D

Summer, to tak nie działa. Ja zwiałam 500 km od rodziny, a i tak zawsze mnie znajdą i wykorzystają... Hmm, może trzeba było wybrać mniej atrakcyjne miasto.
    A co do pomocy mamy, to wiesz, moja się obraziła, że jej nie dość często herbatę proponowałam. A jak już wypiła tę herbatę, to nie chowała naczyn do zmywarki bo "ty to sobie lepiej zrobisz po swojemu". Pieluchy ani jednej nie zmieniła, za to cały czas patrzyła mi na ręce. Ogólnie to dziękuję bardzo za taką pomoc, pfff ;)
    Mogła prosto z mostu się zapowiedzieć "przyjeżdżam W GOŚCI, GAPIĆ SIĘ NA WNUSIĘ" zamiast "przyjadę ci POMÓC", heh.
    Jak dobrze że już za miesiąc dorobi się drugiej wnusi - to rozładuje presję

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przyjaciół - to potwierdza się znów że narodziny dziecka ich też weryfikują. Pamiętacie jak wspominałam o mojej przyjaciółce, która nie cieszyła się z mojej ciąży bo u niej się gorzej układało? No...to odkąd urodziłam, odpisała "gratulacje" na info które jej wysłałam. I tyle. Ani slowa więcej. Dziękuję, dobranoc... :(

moniśka... lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    A co do przyjaciół - to potwierdza się znów że narodziny dziecka ich też weryfikują. Pamiętacie jak wspominałam o mojej przyjaciółce, która nie cieszyła się z mojej ciąży bo u niej się gorzej układało? No...to odkąd urodziłam, odpisała "gratulacje" na info które jej wysłałam. I tyle. Ani slowa więcej. Dziękuję, dobranoc... :(
    Mialam cytować, dokladnie, tez mialam taka "przyjaciolke" na wiadomosc o mojej pierwszej ciazy poplakala sie, bynajmniej nie z radosci. Od tego czasu widzialysmy sie moze z 10 razy, przelotem. Pomimo ze mieszkalysmy ok 500 m od siebie. To jest naturalna selekcja znajomych, kilkoro skreslilismy tez w momencie jak nierozumieli ze mamy dziecko i nie jestesmy juz tak dyspozycyjni jak wczesniej. Obraza byla jak kilka razy spotkania odmowilismy. Zaznaczę ze sami maja dzieci

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, M. Jackowska ma fajnie napisany artykuł na ten temat. Podsyłałam go mamie gdy marudzili mi o rozszerzaniu diety przed 6 miesiącem.

https://malgorzatajackowska.com/2015/03/16/czym-sie-rozni-cztery-od-szesciu-czyli-o-tym-kiedy-rozszerzac-diete-niemowlecia/

JustynaG, Jeżowa, Rucola, KateHawke, pilik, admiralka, sliweczka92 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer super ten artykuł, muszę go trzymać w gotowości, bo już czuję, że niedługo mi się przyda! Jak powiedziałam szwagierce, że Agatka dwa dni kupy nie robiła, to ona że "to nie wiesz, że trzeba jej dawać herbatki z kopru?" A jak powiedziałam, że dietę będziemy rozszerzać po 6 miesiącu to powiedziała do Agatki, żeby się nie martwiła i ona da jej coś wcześniej, żeby głodna nie chodziła. Co ludzie mają w głowach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:01

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Achia kołyska super!! Oby Oskar jak najdłużej był na nią wrażliwy ;) a co do siostry to kurka niech się pracą nie wykręca, bo tylko ostatni weeken marca pracujący ;) a jak starsza? w którym jest tygodniu? wiecie jaka płec bedzie?

Właśnie wróciliśmy od znajomych, sąsiadów co mają rocznego synka. I trafiliśmy na "resztki" z przyjęcia urodzinowego ;) było miło i wesoło ;) choć ja znikałam karmić :p

Starsza to 25tydz. Będzie chłopak. No ogólnie ok, bez zmian bym rzekła. Tzn czasami olewa moje wiadomości( jak np wysłałam zdjęcie super rzeczy,( w sensie ciuszki) jakie dostaliśmy od rodziny męża z Francji) ale napisze o sobie. Przyzwyczaiłam się, więc się nie przejmuje.
    Problem ze starszakiem jest bo ma w szkole chłopca który wyzywa i potrafi uderzyć. Właśnie wysłała mi zdjęcie siniaka jaki ma od niego :/ i nikt nic z tym nie robi, bo na lekcjach niby grzeczny, a jak nikt nie patrzy to wtedy "atakuje". Głównie takiego innego chłopca,ale dziś mój siostrzeniec najwyraźniej oberwał :(

‹‹ 2865 2866 2867 2868 2869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ