Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola, ja trochę przystopowałam z dążeniem do idealnych wyborów. Pochłaniało mi to mnóstwo czasu i przysparzało sporo stresu. Tak naprawdę dopiero w trakcie użytkowania wyjdzie czy dana rzecz się sprawdza czy nie. Można kupić inhalator o ekstra parametrach a dziecko nie będzie dawało się inhalować i bedzie trzeba kombinować z czymś innym
Dlatego ja pierwszy kupiłam o dobrych opiniach, ale ze średniej półki cenowej. Kupowałam go naprędce, gdy Ania miała katar, ale okazało się, że katar przeszedł zanim inhalator do nas dotarł
Jesli się nie będzie sprawdzał, będę szukać dalej.
Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
To ja Wam powiem jak było u nas. Mamy inhalator Sanitas z Lidla. Ma dużą i małą maseczkę. Obie mają dziury.
Jak Aluśka miałam pół roku i dostała sterydy wdechowe, to lekarka powiedziała, żeby jej te dziury zakleić, żeby jak najwięcej leku trafiło do oskrzeli. Z tym, że ta mała maska nie przylegała na ścisk do twarzy młodej.
Chyba działało dobrze, bo z dnia na dzień była duża poprawasummer86, Rucola, pilik, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
Kurcze a ja nie mam jeszcze żadnego inhalatora:/
A tak z innej beczki
Dziewczyny kiedy można podać żółtko dziecku? Bo rozumiem że jajecznica z żółtka można? I smazy się bez niczego?
Pytam bo my w sumie zupki jemy i owoce i może bym coś dodała ale nie wiem kiedy można, także będę wdzięczna za odpowiedzi -
Bajkaa, skoro Zosia już je inne rzeczy to możesz już próbowac. Ja na pierwszy ogieó podałam żóltko z ugotowanego całego jajka.
-
summer86 wrote:Bajkaa, skoro Zosia już je inne rzeczy to możesz już próbowac. Ja na pierwszy ogieó podałam żóltko z ugotowanego całego jajka.
ale takie suche?
Kurcze ponoć panuje ostra grypa wszędzie aż strach wychodzić ale tyle lżej że nie muszę wchodzić do sklepów z Zośka... Nie wyobrażam sobie jej choroby -
Bajka ja korzytam w przygotowaniach z bloga WEGE BLW i tam piszą, że w zasadzie już w pierwszych tygodniach można podać całe jajko, ważne żeby było mocno ścięte albo porządnie ugotowane.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Summer masz rację, więc póki co nie kupuję nic nowego, jak będzie potrzeba to wtedy będę się zastanawiać.
Kaczorka patent z zaklejaniem dziurek super!!!! Takie proste rozwiązaniesummer86, Kaczorka, sliweczka92 lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziękuję
Kupię dobre jaja i będziemy próbować
Luna moja Zośka z gryzakow lubi żyrafe hehe a inne nie podchodzą jej za bardzo ale za to wszystko inne jak najbardziej wszelkie szmatki moje palce czy zabawkiale można spróbować kupić najtańsze w sklepie jakieś akuku i zobaczysz czy podejdzie
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
moniśka... wrote:A dziewczyny pytanie, jaki termometr bezdotykowy, zeby podawal dobra temperaturę. Mielismy microlife nc100 ale odmowil juz posuszenstwa, zreszta od dluzszego czasu pokazywal zanizona temp. (wymiana baterii nic nie dala) przy starszaku uzywalam termometra owulacyjnego elektronicznego ale Leon nawet chwili nie wytrzyma zeby mu zmierzyc.
Rucola, moniśka... lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Luna1993 wrote:Jakie gryzaki polecacie dla wieku Zuzi? Może znacie jakieś kontrastowe/ pstrokate? Mam małpkę i ślimaka z mombelli ale łapki są lepsze
średnio jestem przekonana żeby inwestować jeszcze w grzybka, są za mało kolorowe dla niej
Jej najwiekszymi hitami jest Sophie i takie ringi do laczenia w lancuszek...
A najbardziej lubi pozerac wszelkie metki...
Wczoraj dostala przesylke z jednego portalu i tam byla taka szmatka szelesciak z tysiacem metek... hit hitow dzis! Miala juz slonia szeleszczacegi, ale slon nie mial tylu metek i mniej szelescil...
A najleoszym szelesciakiem jest oaczka z cukierkami hahaRucola, Luna1993 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Luna1993 wrote:Jakie gryzaki polecacie dla wieku Zuzi? Może znacie jakieś kontrastowe/ pstrokate? Mam małpkę i ślimaka z mombelli ale łapki są lepsze
średnio jestem przekonana żeby inwestować jeszcze w grzybka, są za mało kolorowe dla niej
Ania gryzie wszystkie gryzaki. Mam jednak wrażenie, że ulubionym jest żółty słonik mombelli oraz taki zwykły czerwony https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/206345/s/marcus-marcus-gryzak-lew/Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Ja mam Geratherm non contact i jeszcze mnie nigdy nie zawiodl
Moniśka umknęło mi gdzieś Twoje pytanie, też mamy Geratherm i jest super
Jak już mówimy o polecanych rzeczach, kubek-bidon Tum Tum jest super, dziś pierwszy test był i Ani się spodobał, nawet trochę wody wypiła.
Kojec też był dobrą decyzją, dziś w końcu na spokojnie ugotowałam obiad i nawer zjadłam jeszcze ciepły
Edit: Lunka, co do gryzaka, u nas najbardziej sie sprawdza Sophie, ale tańsza wersja niż ta duża:
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/218515/s/zyrafka-sophie-so-pure-gryzak/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 19:13
Rucola, Luna1993, moniśka... lubią tę wiadomość
-
Moniśka ja mam ten i sprawdza się
https://www.mediaexpert.pl/termometry/termometr-tech-med-tm-f03bb,id-575481?gclid=EAIaIQobChMItbODuZyq4AIVA6gYCh3KWAxMEAQYAiABEgJnYvD_BwE&gclsrc=aw.dsmoniśka... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywracam powoli do żywych....
ja mam taki duż dość nhalator, kupiłam zanim myślłam o ciąży,ale ma małą maseczkę. jak będzie potrzeba to zobaczymy jak się sprawdza dla Oskara, a majwyżej kupię nowy. ten co ma Luna do mnie przemawia.
co do artykułów- same wiecie, że np jest pediatra i pediatra. a każdy może założyć bloga i pisać. ja bym filtrowała jednak takie treści
słyszałyście coś o półocznym chłopcu z w-wy co jest w szptalu po reakcji niby na szczepienie p.pneumo?Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moniśka... wrote:
A dziewczyny pytanie, jaki termometr bezdotykowy, zeby podawal dobra temperaturę. Mielismy microlife nc100 ale odmowil juz posuszenstwa, zreszta od dluzszego czasu pokazywal zanizona temp. (wymiana baterii nic nie dala) przy starszaku uzywalam termometra owulacyjnego elektronicznego ale Leon nawet chwili nie wytrzyma zeby mu zmierzyc.moniśka... lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021