X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh :p
    Rucola w doz wychodzi za niego jakoś ok 75zl teraz po rabacie..i nie wiem co zrobić :p
    a Oskar, jak mąż go nosi i wchodzi do pokoju to też mam wrażenie że trzyma lalkę ;)

Jeszcze jakieś opinie?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 21:44

Rucola lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja robię Feli kaszki z helpy. Jest jaglana, owsiana i mieszanki różnych zborz. W składzie jest sama kasza, ewentualnie jeszcze mąka z tego samego zboża. Gotuje się je 2min.

Veritaserum, Rocola, Summer piąteczka. Fela ciągnie z mleko z cycka co 1,5 godziny mniej więcej. W nocy ma przerwy max 2h ostatnio.

Ja mam inhalator microlife. Jest ok, chociaż trochę głośny. Ale nie mam porównania.

A jeśli chodzi o płatki owsiane to Fozzie ma rację, najlepiej zwykle. Te błyskawiczne już są bardziej przetworzone a wiadomo, że dla maluszków wszystko co najnaturalniejsze.

Bajka z tego co się orientuję, to wg nowych zaleceń można podawać od razu całe jajko. Ponoć w żółtku i tak są te białka co w białku i nie da się tego idealnie oddzielić więc nie ma to sensu.

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja robię Feli kaszki z helpy. Jest jaglana, owsiana i mieszanki różnych zborz. W składzie jest sama kasza, ewentualnie jeszcze mąka z tego samego zboża. Gotuje się je 2min.

Veritaserum, Rocola, Summer piąteczka. Fela ciągnie z mleko z cycka co 1,5 godziny mniej więcej. W nocy ma przerwy max 2h ostatnio.

Ja mam inhalator microlife. Jest ok, chociaż trochę głośny. Ale nie mam porównania.

A jeśli chodzi o płatki owsiane to Fozzie ma rację, najlepiej zwykle. Te błyskawiczne już są bardziej przetworzone a wiadomo, że dla maluszków wszystko co najnaturalniejsze.

Bajka z tego co się orientuję, to wg nowych zaleceń można podawać od razu całe jajko. Ponoć w żółtku i tak są te białka co w białku i nie da się tego idealnie oddzielić więc nie ma to sensu.

Luna, Fela jest fanką takiego gryzaka:
    https://noskinoski.pl/gryzak-arbuz?gclid=CjwKCAiAy-_iBRAaEiwAYhSlA9y0MRE7iQJP2XOoj9Js-rHKtJ3f0k7zN81nlXoewDUADpMGPjVy3RoCavIQAvD_BwE

Dostała go w prezencie i jest naprawdę super.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia widzisz siostra ma ten sam co Rucola i kupiła inny bo ten nie ściągal kataru u małej także to chyba wszystko zależy od tego co ma wyciągnąć z nosa... U mnie na miastowej grupie jak jeden każdy pisał że elektroniczne nie sprawdzają się niestety ale może tobie spasuje :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, padam na twarz i coś czuje, że czeka mnie ciekawa noc. Frania dopadł pierwszy katar wiec temat nebulizatorow jak najbardziej na czasie, mam z microlife, który kupiłam jeszcze w ciąży dla siebie, ale ma tez mała maseczkę (z dziurkami) i dziś korzystaliśmy, ale pierwsze dwa razy to była masakra, nie wiem czy cokolwiek trafiło do noska, bo Franio bardzo wyraźnie wyrażał sprzeciw :/ niestety nie lubi tez bardzo „katarku” i były nerwy przy każdym odciąganiu.

Tez dziś dotarla paczka z allegro a w niej trochę rzeczy do rozszerzania diety, będę Wam recenzować jak się sprawdza ;)

Mam dziurę w głowie wiec napisze Wam tylko dobrej nocy!

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, u nas każdy gryzak to hit. 3 mombelle, żyrafka Zosia, drewniany z Lullalove... młody dziamdzia wszystko. Tylko że gdy był w wieku Zuzi (jak to brzmi!) to nic mu tak nie smakowało jak swoje łapki, dopiero później się nawrócił na silikony (i znów - jak to brzmi!)

Dziewczyny mające starsze dzieci - jakie zabawki polecacie dla rocznego bąbla? Szukam czegoś dla synka, ogólnie on ma mało zabawek i wszystkie takie jakieś jak dla dzidziusiów, widze, że jest spragniony nowych podniet. Poradzicie coś?

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi ten Pingo naprawdę działa... wyciagam z nosa takie gluciszcza, ze hoho...(mogę załączyć zdjęcia z wczoraj i dzis rano :P ale to tylko na wyraźne życzenie i na własne ryuzyko) ale najpierw używam marimera, albo inhaluję. Ale teraz sobie tak myślę, ze przy takim katarze może lepiej byłoby odpalić katarek z odkurzaczem, to może przestałoby tam chrobotać w głebi nosa.... Sama nie wiem

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, zwykłe płatki lepsze i ja takie jem, ale małej na początek dałam błyskawiczne, bo pomyślałam że są bardziej lekkostrawne.

AnnaStesia, macie stoliczek interaktywny?
    U nas póki co w użyciu bez nóżek, ale to od tygodnia u nas hit.

malka, Anna Stesia, Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle temat kataru.. Dzwoniłam dziś do przychodni i mówię, że aspiratorem prawie nic nie wyciągam (mam fride), inhaluje i oklepuje i kaszelek jest mniejszy ale słyszę, że coś charczy i mi powiedziała, że mam przyjść rano to lekarka osłucha i odciągniemy. I teraz od kiedy zadzwoniłam głowie się czy ja aby napewno usłyszałam "odciągniemy " :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny mi ten Pingo naprawdę działa... wyciagam z nosa takie gluciszcza, ze hoho...(mogę załączyć zdjęcia z wczoraj i dzis rano :P ale to tylko na wyraźne życzenie i na własne ryuzyko) ale najpierw używam marimera, albo inhaluję. Ale teraz sobie tak myślę, ze przy takim katarze może lepiej byłoby odpalić katarek z odkurzaczem, to może przestałoby tam chrobotać w głebi nosa.... Sama nie wiem
    możesz spróbować- nie zaszkodzi,a zobaczysz czy jest różnica.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, dzięki! Nie mamy, patrze właśnie na to ustrojstwo i nie wiem, jak długo będzie tym maluch zainteresowany. A ja z tych, co to lubią kupić rzeczy na dłużej (nie wiem, czy z zabawkami tak się da). Polecisz jakiś konkretny?

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia ja tak jak summer polecam stolik interaktywny. Napewno dluzej posluzy, dzieci lubia wracac do starych zabawek. Moj starszak teraz lepiej bawi sie Leona zabawkami niz swoimi ;)

Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    AnnaStesia ja tak jak summer polecam stolik interaktywny. Napewno dluzej posluzy, dzieci lubia wracac do starych zabawek. Moj starszak teraz lepiej bawi sie Leona zabawkami niz swoimi ;)

Dzieki! Właśnie się rozglądam za czymś takim, zajmuje to dużo miejsca? mam na myśli taki stolik edukacyjny (bo interaktywny to chyba gra i świeci, prawda? A tego unikamy)

• pilik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie przez Was zamówiłam pingo ;). Nie znoszę katarka. Ręcznie (a raczej ustnie) nie lubię, a odkurzacza Ninka się boi a ja mam już wizje że przesuszenia śluzówki i takie tam. Zobaczymy. Domówie jeszcze inhalator i skoro będzie cichy to pewnie i sobie częściej zrobię inhalacje.
    Z kojca zrezygnowałam (choć w głowie mi dalej siedzi) bo panienka już staje i ogólnie czuje że będzie sprzeciw. Wymyśliłam przemeblowanie w pokoju, założę szczebelki do łóżeczka no i w ostateczności na chwile będę ją tam wkładać żeby zejść do kuriera czy coś...

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tak mnie przyciagnelas tym zdjeciem ze musze sie ciebie zapytać, jak Ty ubierasz swoke dziecko i jaka masz temperature w domu? Bo widze ze Oskar ma bodziaka z krotkim rekawem

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dzieki! Właśnie się rozglądam za czymś takim, zajmuje to dużo miejsca? mam na myśli taki stolik edukacyjny (bo interaktywny to chyba gra i świeci, prawda? A tego unikamy)
    Nie sa duze, zazwyczaj 40x40. My mamy 2,jeden jeszcze po starszaku ale mniejszy, zostal u rodzicow a drugi Leon dostal na chrzciny, tylko malo elementow ma.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam aspirator haxe i bardzo fajnie nam sie sprawdza... caly katarek, ktory nie siedzi nie wiadomo jak gleboko daje rade wyciagnac... czasem nie widze, ze ma glutka, a i tak slysze jak pociagnie, takze mi sie tez sprawdza...

Mam tez do odkurzacza, ale uzylam raz, bo chcialam sprawdzic czy cos nie zalega, bo Mia charczala, no ale nie wyciagnal niczego wiecej...

Rucola lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, niestety nie wiem do kiedy ważny jest kod. Wylapalam go na grupie mam kpi i od razu się z Wami podzielilam.

Bajka, też nie mam inhalatora. Pierwszy katar za nami i poradziliśmy sobie nakraplając nosek solą fizjologiczną, kładąc na brzuszku oraz wyciągając gluty zwykłym katarkiem. No i podnieśliśmy materac by spala pod kątem.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest Haxe do glutow. Fajnie daje rade.
    Dobry z nocnego karmienia. ;-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Achia tak mnie przyciagnelas tym zdjeciem ze musze sie ciebie zapytać, jak Ty ubierasz swoke dziecko i jaka masz temperature w domu? Bo widze ze Oskar ma bodziaka z krotkim rekawem

Bo on był wtedy przewijany i przebierany stąd taka golizna ;) np na bodziaka z krótkim ubieramy pajacyka. Temperatura ok21st.

Mam pytanie odnośnie plastrów emla
    Nakleja je się w domu czy w przychodni? No bo w sumie idąc do lekarza nie wiemy na 100% czy szczepienie będzie... Stąd me pyt ile wcześniej trzeba je nakleić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:06

‹‹ 2880 2881 2882 2883 2884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ