X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia kupiłam na roczek kostkę aktywności v-tech. Podobno jest hitem :) mojej też kupię na pierwsze urodzinki

summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Jak Wasza noc minęła?

Rucola, jak zdrowie Lewcia?

Luna, najlepsze życzenia dla Zuzi i powodzenia na kontroli!

Siwulec, odezwij się do nas.

Patrycja, jak się czujesz?

Pilik, jak wizyta siostry?

JuicyB, jeśli zaglądasz daj znać jak radzicie sobie po Twoim powrocie do pracy. Ktoś w ogóle planuje jeszcze powrót w najbliższym czasie czy tylko ja? :/

Mamunia, jak sobie radzicie?

AnnaStesia, mogę zapytać dlaczego unikacie grających i świecących zabawek? Zbyt dużo bodźców?

Miłego piąteczku i weekendu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:19

Rucola, Patrycja20, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - u nas w tym czasie (i nadal) królowały książeczki. Żadną inną zabawką się tak nie zainteresuje.
    Ewentualnie jeszcze, z takich które nie świecą, to klocki LEGO DUPLO. Aluśka lubi(ła) układać wieżę lub wozić je.
    Może jak dla chłopca, to jakieś auta? Też są super z LEGO. Na święta kuzyn Aluśki przywiózł swoje, to ona nie mogła się od nich odkleić ;)

I informuję, że wg testu zrobionego 11dpo, drugiego Kaczorka nie będzie póki co ;)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!! Melduję że użyłam dziś rano katarek z odkurzaczem (po wcześniejszej aplikacji marimera) i klapa kompletna :/ prawie nic nie wyszło :( zakropiłam jeszcze raz i czekam, zaraz pingo idzie w ruch.
    Karma jak tam u Was? Z brzuszkiem Emi lepiej? Rodzice się odczepili?
    Achia ja naklejam w domu wcześniej, żeby plaster był przynajmniej godzinę. Im dłużej tym lepsza anemizacjia i penetracja, ale po godzinie działanie zaczyna słabnąć więc ja staram się wymierzyć. Przyklejenie 5 minut przed jest bez sensu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:27

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka trochę liczyłam że będą dwie kreski, bo zrozumiałam że bez problemu zaakceptowalibyścien ten fakt :) no trudno, może za miesiąc się uda!!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a szkoda że to tak nie działa. Dobrze że robię crp. To będę wiedziała czy jest sens naklejać wtedy ;)

Siwulec- też jestem ciekawa jak tam u Was!;)

Kaczorka- czyli się cieszymy?bo cieszylibyśmy się z kaZdej opcji prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 08:35

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia crp tu na pewno pomoże w ocenie stanu Oskara :) a jakie bierzecie szczepionki?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarówno dwie kreski, jak i jedna mają swoje plusy, więc ani się cieszę, ani smucę ;)

Za to udało mi się dorwać Aluśkę i wrzucam Wam jej osóbkę ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43037fe5b0ed.jpg

Achia, Jeżowa, summer86, blue00, moniśka..., KateHawke, Minnie89, Yoselyn82, Rucola, Patrycja20, JustynaG, Bajkaaa, Luna1993, Anna Stesia, Nadzieja22, ibishka, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluśka do zacałowania <3

Rucola- po rozmowach różnych idziemy wg kalendarza NFZ. Jedynie pneumokoki przełożymy bo chcemy wykupić prevenar13,no a na to potrzeba recepty, więc na wizycie poprosimy.

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się nie odniosę do postów... Byliśmy u lekarza i mamy skierowanie do szpitala.. Pakujemy się.
    Lekarka podejrzewa zapalenie płuc ale musza zrobić przeswietlenie aby mieć pewność...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia,niedobrze :( Zdrówka dla synka,niech to nie będzie zapalenie płuc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- trzymam kciuki! Oby to był fałszywy alarm!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - oby okazało się, że to jednak nie jest zapalenie płuc..
    Ale to jest właśnie przerażające u maluchów, że wszystko tak szybko się rozwija. U nas było podobnie - katar a za 3 dni już zapalenie oskrzeli.
    Zdrówka dla Borysa <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 09:16

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:

Rucola- po rozmowach różnych idziemy wg kalendarza NFZ. Jedynie pneumokoki przełożymy bo chcemy wykupić prevenar13,no a na to potrzeba recepty, więc na wizycie poprosimy.
    To w takim razie (chyba) potrzebujecie plasterki na rączki i nóżki, to już muszą doradzić mamy też szczepiace tymi standardowymi szczepionkami :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaki, Aga, mam nadzieję że to jednak nie to. Borys to fighter - nawet jeśli to zspalenie, to zwaczy je w trymiga. Trzymajcie się dzielnie oboje!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga cholera. Mam nadzieje, ze przeswietlenie jednak nic nie wykaze.

Rucola z brzuszkiem roznie. Mala byla dosc marudna po szczepieniu. Mamy Debridat przepisany przy kolkach. Zobaczymy.
    A rodzice. Hmmn dacie wiare, ze od tamtej klotni nie rozmawiamy, a malo tego od tamtej pory jej nie widzieli. W jednym domu mieszkamy.
    Zaparli sie i nawet moje gadanie, ze to, ze my sie dogadac nie mozemy to jedno, ale, zeby to sie na niej nie odbijalo to jak grochem o sciane. Nic.
    Serce mi peka, ale pewnych rzeczy nie przeskocze.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, tak mi przykro, że tak Twoi rodzice się zachowują :( Ale pamiętaj, że teraz z M. i Emi tworzycie własną rodzinę i to ona jest najważniejsza. Mam nadzieję, że Debridat pomoże na problemy brzuszkowe Emi.

Aga, mocne kciuki za Borysa, oby to był fałszywy alarm. Czekamy na informacje.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga kciuki za Borysa! Mam nadzieję, że prześwietlenie nic nie wykaże :(

Karma bardzo przykra sytuacja... Masz rację, że Wasze nieporozumienia nie powinny odbijać się na Emilce.

Kaczorka cudna Alusia :) jest naprawdę przepiękna! Nie wiem, jak odnieść się do testu, bo jak sama napisałaś i jedna, i dwie kreski byłyby ok :D

My też nie mamy żadnego inhalatora i pewnie na gwałt będziemy kupować jak będzie potrzebny... No ale termometr to powinnam kupić :P (mamy z Biedry, ale bubel totalny). Ostatnio Agatce pod pachą w trakcie karmienia mierzyłam takim zwykłym elektronicznym.

Luna mam nadzieję, że u Ciebie na kontroli wszystko ok!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma - może jak Emilka będzie trochę większa to podejście dziadków się zmieni.
    Ja z moim ojcem też od sierpnia nie rozmawiam, ale Aluśka do dziadka biegnie. Widzę, że dziadek się cieszy mega, więc też nie mam zamiaru jej zabraniać.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już spakowani w razie W jakkby nas zostawili. Czekam na eMka, bo pojechał po teściową..
    A wściekła jestem na siebie. Ale zbila mnie z tropu pielęgniarka w zeszłym tygodniu jak powiedziała, że panuje ospa i jeśli pojawi się gorączka to przyjść w ostateczności. A tak to inhalacje robić. Od 3 dni się próbowałam dodzwonić do rejestracji. katar przeszedł, gorączki nie było i nie ma i tylko lekki kaszel i słychać, że mu coś w zatokach siedzi, apetyt się nie zmienił..

‹‹ 2881 2882 2883 2884 2885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ