X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, my szczepilismy wg kalendarza NFZ,
    u nas wszystkie uklucia były w uda.

Rucola, Achia lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Przepraszam, że się nie odniosę do postów... Byliśmy u lekarza i mamy skierowanie do szpitala.. Pakujemy się.
    Lekarka podejrzewa zapalenie płuc ale musza zrobić przeswietlenie aby mieć pewność...
    Aga współczuję :( a miał jakies niepokojące objawy? mam nadzieję, ze to fałszywy alarm...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - kciuki za Borysa! Nie wiń siebie, zrobiłaś co uważałam za słuszne w tamtym momencie. Może to jednak nie będzie zapalenie płuc.

Ja się od Was dowiedziałam, że w ogóle potrzebuje inhalator...ale to na razie poczeka. Obecnie jestem na etapie wywożenia rzeczy z mieszkania na nowe :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mam nadzieje ze jednak to nie zapalenie pluc. Zdrówka dla was :-)

Rucola jak Lewcio? :-)

Kaczorka ale Aluska śliczna! :-)

Achia ale śliczny Oscarek i jakie cudnr oczka! A jaki piękny Ciuszek :-)

wszystkie dzieci cuuudowne, do zacalowania :-) sama słodycz wczoraj była

Kaczorka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zdrówka dla Borysa !!

Kurcze powiem Wam że na wrześniowkach identyczna sytuacja. Chłopiec tylko pokaslywal żadnych objawów innych. Dopiero po kilku dniach dostał goracKi i na zdjęciu wyszło że zapalenie pluc. Skąd to się bierze u takich maluszków ? Też się denerwuje aż bo Ania też czasami kaszle.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy jak tam u ciebie, jak w pracy? Jak maluch? :-)

IBisha przykro mi ze znów was tak potraktowano w szpitalu i poki co operacji nie będzie. Ale cieszę sie ze twój tata zakwalifikował się do leku, mam nadzieje ze ten lek pomoże i ze będzie nozna zrobic operacje!!. Dobrze ze się odezwałas do lekarza, oni myślą ze sa nie wiem kim, czasem trzeba sie odezwać jak sid pewne rzeczy slyszy bo inaczej zawsze tak będzie. Moja teściowa zrobiłby taką jazdę gdyby takie rzeczy usłyszała od lekarza że by zaraz cały szpital wiedział o co chodzi i o jakim lekarzu mowa..zero współczucia, empatii itp. Polowa nie powinna pracować w szpitalu albo powinna pierw sie nauczyć podejście do pacjenta.!! Trzymajcie sie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 09:53

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Ciężko Was nadrobić :)
    Aga kciuki za zdrówko Borysa !
    Summer dziękuje że pytasz my postanowiliśmy zostać jeszcze u rodziców :) najpierw mieliśmy do środy później do dzisiaj a dziś zdecydowaliśmy, że do poniedziałku :) wiec czuje się ok mam sporo czasu dla Oliviera i tez dla siebie :) nawet idę dziś na paznokcie :)
    Całuje Was :*

Rucola, summer86, Bajkaaa, KateHawke, mi88, Jeżowa, blue00 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję że pytacie, Summer, Yos u Lewka dalej coś charczy ale jest zdecydowana poprawa. Nie ukrywam że mocno sie zestresowałam po poście Agi. Mam nadzieję, ze stan Boryska nie będzie tak poważny jak wstępnie ustaliła lekarka...
    Emi bardzo mi przykro :( napiszę jakby to powiedziala moja mama "tacy starzy a tacy głupi" a na głupotę nie ma lekarstwa. Chrońcie Emi a mam nadzieję, że rodzice się w końcu opamiętają.
    Co do szczepień NFZ to Śliweczka u Was dawali po 2 wkłucia w jedno udo? Bo czytałam o takim schemacie ale tu inne Dziewczyny pisały, ze przełozono szczepienie, bo rana po wcześniejszych szczepieniach na raczce nie jest zagojona... także i tak ciężko wymierzyc jak dają w poszczególnych przychodniach, ale z tego co się orientowałam to do końca 1rż wszystkie wkłucia powinny być w udo i wtedy Achia wystarczy nakleić po jednym plasterku na każde udo, mniej więcej w połowie długości na stronie przednio-bocznej :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, jak Ty się czujesz? u Ciebie to już tuż tuż i będziesz tulić Michałka :) Planujesz poród SN czy CC?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, z raną na rączce to chodziło pewnie o odczyn po szczepieniu przeciwko grużlicy, które podawane jest w szpitalu. Jeśli jest duże i ropne to czasem z tego powodu pediatrzy przesuwają kolejne szczepienia.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma- współczuję sytuacji z rodzicami
    Ale może z biegiem czasu jednak relacja się poprawi?

Sliweczka- a wt używaliście tych plastrów?

Rucola- jak nas zakwalifikują do szczepienia to dam znać jak to u nas wygląda...

Patrycja- super że czujesz się lepiej. Jak jest Wam dobrze u rodziców to siedźcie tam ile możecie :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola, z raną na rączce to chodziło pewnie o odczyn po szczepieniu przeciwko grużlicy, które podawane jest w szpitalu. Jeśli jest duże i ropne to czasem z tego powodu pediatrzy przesuwają kolejne szczepienia.
    ale to dlatego ze nie mogę się wkłuć w raczkę? bo tak to odebrałam jak Dziewczyny pisały? czy z powodu samego faktu że jest "brzydkie"? Już kilka razy się nad tym zastanawiałam :p

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podają też szczepienie w rękę nie zawsze w udo. Nie mam pojęcia od czego to zależy.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U takich maluchów szybko katar rzuca się na oskrzela i płuca, bo wszystko jest jeszcze niedojrzałe, maleńkie. Dziecko tylko leży, więc wydzielina spływa gardłem. Im dziecko starsze, tym mniejsze ryzyko, że z kataru coś się rozwinie.
    Dlatego też najczęściej nie są to wirusowe czy bakteryjne zakażenia a obturacyjne, czyli wynikające z budowy organów.

Achia - my mamy szczepienia z NFZ. Pierwsze 3 wizyty były po 4 ukłucia (w tym pneumokoki). Ala była dziobana i w rączki i w nóżki.
    Nie używałam plasterków, jakoś dałyśmy radę. Niestety (z tego co mówiła lekarka) każdy kolejny z tych 4 zastrzyków jest boleśniejszy.
    Nie mieliśmy żadnych niepożądanych objawów później. Może początkowo młoda była bardziej senna. Ale żadnej gorączki czy nieutulonego płaczu nie było.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Aluska piekna!

Aga trzymajcie sie tam! Trzymam kciuki!

Za nami piekna noc od 21 do 9 rano z dwiema pobudkami

Rucola, Luna1993, Kaczorka lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zdrowia dla Borysa, mam nadzieję, że to jednak nie zapalenie płuc.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer bardzo dziękujemy ;* ja do pracy idę od października więc 4 miesiące po Tobie. Zdecydowaliście odnośnie żłobka lub niani?

Kaczorka po prostu tulę i życzę pozytywu w cyklu, który będzie dla Ciebie odpowiedni :* Alusia przecudowna, brawo dla mamy fotografa że udało się zrobić zdjęcie :)

Aga oby jednak w szpitalu wykluczyli zapalenie płuc :( trzymam za Was kciuki i informuj nas o sytuacji :*

Karma mam nadzieję że Debridat pomoże tak jak u nas :)

Ja właśnie czekam w poradni i strasznie się boje co z tym cięciem w pępku bo nie wygląda to za ciekawie :( jestem 20 w kolejce. Później odbieram wyniki badania histopatologicznego, więc bardzo proszę o pół kciuka żeby żadnego cholerstwa tam nie było :( bo lekarz kiedyś na ip straszył, że tak częste kolki mogą o tym świadczyć.

A tu wrzucam moją 4 miesięczną córeczkę <3 Zuzia kończy 4 miesiące, a Tosia w czerwcu 4 latka.
    ]
    (Jakby któraś z Was zauważyła to to samo body w którym wyszła ze szpitala :P) porównanie:
    ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 20:14

Achia, Nadzieja22, Bajkaaa, Yoselyn82, Kaczorka, Madzik34, Jeżowa, JustynaG, blue00, Anna Stesia, moniśka..., Cccierpliwa, KateHawke, Patrycja20, sliweczka92, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    U takich maluchów szybko katar rzuca się na oskrzela i płuca, bo wszystko jest jeszcze niedojrzałe, maleńkie. Dziecko tylko leży, więc wydzielina spływa gardłem. Im dziecko starsze, tym mniejsze ryzyko, że z kataru coś się rozwinie.
    Dlatego też najczęściej nie są to wirusowe czy bakteryjne zakażenia a obturacyjne, czyli wynikające z budowy organów.

Achia - my mamy szczepienia z NFZ. Pierwsze 3 wizyty były po 4 ukłucia (w tym pneumokoki). Ala była dziobana i w rączki i w nóżki.
    Nie używałam plasterków, jakoś dałyśmy radę. Niestety (z tego co mówiła lekarka) każdy kolejny z tych 4 zastrzyków jest boleśniejszy.
    Nie mieliśmy żadnych niepożądanych objawów później. Może początkowo młoda była bardziej senna. Ale żadnej gorączki czy nieutulonego płaczu nie było.
    No my będziemy mieli 3 wkłucia bo te pneumokoki chcemy osobno. Te plasterki kupiłam na ten pierwszy raz- może Bardziej dla mnie żebym wiedziała, że pomogłam mu jakoś ulżyć. Dobrze że mąż idzie z nami :p
    No ale on tego pamiętać nie będzie, a to dla jego zdrowia :)
    I tak mamy 1 dziecko.a moja koleżanka od bliźniaczek ? Wszystko razy 2=8( też mają te z NFZ). Ale to jej kolejne dziecko i mówi że poszlo łatwiej niż z pierwszą córką ;) i podobnie jak u Ciebie zadnych objawóww nie zauważyła u dzieci później :)

Luna- kciuki!! Fajne te zdjęcia. Widać jak na dłoni rozwój Malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 10:38

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Czuję, że ogarnęłam większość rzeczy i od razu lepiej się czuję z tą myślą.

Teraz będę już na bieżąco, mimo że najbliższe kilka dni mam trochę zaplanowane w wyjazdy. Zaraz lecę na przegląd auta i ogarnąć ubezpieczenie.

Kaczorka świetna Aluśka :)

Aga dużo zdrówka dla Borysa i oby to nie było zapalenie płuc.

Luna, oczywiście, że trzymamy kciuki! Zuza słodka :)

Luna1993, Kaczorka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, takiemu maluchowi wolno przylepic tylko 1 plasterek. U nas zresztą emla nie wypaliła, bo Łuśka dostała na nią uczulenia :/ a właściwie to na ten klej dookoła samego znieczulacza. Także lepiej zacząć od 1 plastra. Te pierwsze szczepionki nie są bolesne, więc daj plaster tam gdzie wbiją pneumokoki.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 2882 2883 2884 2885 2886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ