Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilik kurczę, mam nadzieję, że to nic poważnego! Ale zajmowania się dzieckiem przy tak wysokiej temperaturze szczerze współczuję
nie masz kogoś żeby mógł wpaść do Ciebie chociaż na kilka godzin? Jakaś koleżanka? (Bo pamiętam, że u rodziny o pomoc doprosić się ciężko).
Justyna naprawdę super, że oddajesz swoje mleczko dla małych, bezbronnych dzieciaczków. Na pewno i one i ich rodzice są dozgonnie wdzięczni anonimowej dawczyniJa bym bardzo chciała, ale ledwo udaje mi się coś odciągnąć i pomrozić dla Agatki
a ostatnio tak często ją karmię, że zazwyczaj w ogóle nie mam albo czasu ściągnąć, a jak czas mam to i tak nic nie leci...
Luna jeszcze raz mocne kciuki!!!
Co do wielopielo to ja naprawdę jakoś nie odczuwam dodatkowych ilości prania czy coś. Fakt, trzeba pamiętać by wyprać, ale poza tym to jakoś idzie to mega płynnie i bezstresowowięc jak któraś tylko ma chęci to ja także szczerze polecam!
Veritaserum a o jakim żłobku mówisz, że nie akceptuje wielopielo? (W sumie to się nie dziwię). Co do rozmiaru to ja mam szczerą nadzieję, że 74cm już starczy na dłużej! Ale tak słyszałam, no bo jednak dzieciaczki zwalniają ze.wzrostem powoliWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:22
Luna1993, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Pilik - zdrówka i dużo siły!
Justyna - przykro mi, że mama takie cyrki robi.. mam nadzieję, że rodzice jakoś się ogarną.
My właśnie ze względu na takie sytuacje zrezygnowaliśmy z organizacji imprezy roczkowej. Uznaliśmy, że nie będziemy nikomu robić "problemów" i pojechaliśmy w trójkę na wycieczkę
Veritaserum - powiem Ci, że rozmiar 74 służył nam nawet do roku czasupewnie w większe 74 jeszcze teraz bym Aluśkę upchnęła :p
U nas rozmiar głowy 46 teraz. Ale zmierzone na szybkowięc głowa nam za szybko nie rośnie.
veritaserum, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Jeżowa nie mam 100 % pewności ale z wywiadu plotkarskiego usłyszałam że w żłobkach miejskich samorządowych kręcą głowa na wielo.
Kaczorka dzięki. Jak nam posłużyć do 9 miesięcy chociaż to będę zadowolona
Jeśli w grę wchodzi H&M czy Smyk, to spokojnie
Jedynie letnie rampersy ze Smyka były jakieś takie dziwne, że potrzebna była 80.
No i spodnie szybciej wymieniłam, bo nogi szybciej się wydłużyły :p -
Dzień dobry!
Pilik - zdrówka! I siły, bo z gorączką pewnie niełatwo... Chociaż w dzień często spada troszkę to mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie.
Luna czekamy na wieści od Was!
U nas dziś na wadze 4120. Milan staje się pucusiem powoli. No ale co mam poradzić, jak tak chętnie je...JustynaG, Rucola, KateHawke, Luna1993, Aga9090, pilik, sliweczka92, Jeżowa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie powiem, że była to dobra noc. Długo nie mogłam zasnąć, nawet uroniłam małą łezkę. Ale już stawiam się do pionu. W końcu na własnym weselu powiedziałam sobie: Cieszmy się z tych, którzy są z nami zamiast ubolewać nad tymi, którzy z jakichś powodów nie dotarli. I wiecie co? To się sprawdziło
I teraz też muszę tak do tego podejść. Po prostu, cieszmy się z tych, którzy chcą z nami być. A Ci, którzy wyszukują problemy - niech siedzą w domu. Tylko niech później nie płaczą, że Aneczka traktuje ich jak obce osoby.
Zrobiłam sobie prezent. Dostałam troszkę kasy na święta, dorzuciłam trochę swojej... tylko trzeba było okazję sobie znaleźć. Do imienin daleko... do urodzin daleko... To wymyśliłam - Ania ma zaraz pół roczku. Pół roku KPI. I z tego jestem dumna! I nie zamierzam jeszcze kończyć produkcji.
To do orderu z ziemniaka dorzucam blender Braun MultiQuick 9 z wszystkimi możliwymi akcesoriami.
A oddawanie mleka do banku to drobiazg - naprawdę niewiele mnie to kosztuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:56
Anna Stesia, lamka, Achia, Rucola, Karma88, KateHawke, Luna1993, Aga9090, summer86, pilik, Jeżowa, mi88, Fozzie Bear, Bajkaaa, Kaczorka, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynka gratulacje pięknej półrocznicy!
Pilik dużo zdrówka Ci życzę.
Dziewczyny myślałam, że już po skoku a tutaj Domin drugą noc budzi się co chwilę i macha głową i konczynami bardzo intensywnie, co sprawia że puszcza cyca i jest niespokojny. Zastanawiam się czy to znowu gazy czy skok, czy może mam się martwić? -
veritaserum wrote:Dziewczyny czy rozmiar 74 jest już rozmiarem w którym dziecko dłużej pochodzi ? Generalnie Ania nawet w 62 długo chodziła i jeszcze w niektóre ja wciskam ;p 68 cm mam wrażenie że jakoś przeskoczyła teraz teoretycznie go nosi ale już niektóre ubieram 74.
To zależy od dziecka. Też czytałam, że dzieci w drugim półroczu spowalniaja ze wzrostem, ale mój syn zapomniał o tym i rośnie jak szalony. Za noworodzia miał 700 g na miesiąc i teraz też ma 700 g na miesiąc. Myśmy rozmiar 68 nosili niecały miesiąc, teraz nosi głównie 80.
A co do wielopielo w przedszkolu - nie ma różnicy przecież z jednirazowkami. Rodzic przynosi określoną liczbę pieluszek, worek pul2na zużyte i tyle. Dla żłobka nawet lepiej, bo nie maja tyle śmieci. I panie nie muszą splukiwac kupy, robi to w domu rodzic.
Achia, u nas zawsze pobierano małemu krew z rączki. A co do kanalika to masowalismy ponad 2 miesiące, aż w końcu przeszło. W międzyczasie zaliczyliśmy wykaz z oka, maść z antybiotykiem i wizytę u okulisty dziecięcego. Trzeba koniecznie duuuuzo masować i robić to prawidłowo (możesz obejrzeć instruktaż na yt). Przemywać sama sola fizjologiczna, żadnych rumiankow i innych ziół. -
nick nieaktualnyPilik- jak się teraz czujesz? mam nadzieję,że to nic poważnego!
Jstyna- piękna półrocznica i prezent zasłużon!
AnnaStesia- obejrzę filmik i jeszcze jutro poproszę pediatrę żeby pokazała też. moja połozńa mowiła,że można kłaść czarną (czarną, bez żadnych dodatków) herbatę. że ona wyciąga.coś wiecie na ten temat? rumianków też zakazała- mówiła,że to wszystko "rozmemła" -
Półrocznica za 2 tygodnie
Ale prezent przecież trzeba zamówić wcześniej
Luna1993, Anna Stesia, Aga9090, summer86, Jeżowa, emi2016, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Achia, u nas okulistka zabraniala czegokolwiek poza solą. A ponieważ trafiliśmy do naprawdę niesamowicie dobrej lekarki, specjalizującej się w przetykaniu kanalikow (o rany! Ciągle pamiętam te krzyki dzieci w jej gabinecie- miałam ochotę uciec z malym) to myślę, że warto jej zaufać.
Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Półrocznica za 2 tygodnie
Ale prezent przecież trzeba zamówić wcześniej
Anna Stesia wrote:Achia, u nas okulistka zabraniala czegokolwiek poza solą. A ponieważ trafiliśmy do naprawdę niesamowicie dobrej lekarki, specjalizującej się w przetykaniu kanalikow (o rany! Ciągle pamiętam te krzyki dzieci w jej gabinecie- miałam ochotę uciec z malym) to myślę, że warto jej zaufać.
zostawiam sólWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 10:41
-
Anna Stesia - tak, przyrost wagi poprawił mi nastrój jeszcze (chociaż już się zastanawiałam czy te ponad 400g to nie za dużo w 8 dni). Ale przegadaliśmy sobie to z Mężem, doszliśmy do wniosku że to takie cudowne dziecko. Pomimo że charakterny, że wrzask słychać na całym osiedlu, że u niego pierwsza oznaką głodu jest głośny płacz, a nie żadne mlaskanie, że na przewijaku zmienia kolory jak kameleon i nie sposób go uspokoić. A teraz śpi mi w chuście, a ja mam łzy w oczach słuchając jego oddechu. Miłość.
Luna1993, pilik, Aga9090, JustynaG, Rucola, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:
Dziewczyny myślałam, że już po skoku a tutaj Domin drugą noc budzi się co chwilę i macha głową i konczynami bardzo intensywnie, co sprawia że puszcza cyca i jest niespokojny. Zastanawiam się czy to znowu gazy czy skok, czy może mam się martwić?
U nas tak jest przez gazy ciągle. W nocy przystawianie go do piersi zajmuje mi czasem kilka minut, bo nie może się skupić i wije się puszczając bąki. No ale to słychać ewidentnie że to to -
Dzięki dziewczyny. Ja dalej bardzo słabo, ibuprom na chwilkę zbił gorączkę, ale czuje że już wróciła, słaba jestem strasznie. EMek kupił mi herbatę z lipy i sok z malin i liczę że coś pomogą... Nince mocno dają zęby popalić, mam nadzieje że nic ode mnie nie złapie bo już i tak się meczy bidulka
AnnaStesia piersi to było pierwsze o czym pomyślałam, ale nic, nie mam zastoju na pewno.
Niestety mikrobami nie może przyjść pomóc. Musimy dać radę. Tłumacze sobie że nie raz matki mają dwójkę cxybtrojke chorych maluchów, same chore a radę dają! Chociaż powiem Wam że strasznie się bałam od dawna tej pierwszej choroby mojej (ja to chorowity model)...
Rucola Lewcio jest cudowny! Ninka ma malutką głowę, dopiero się przerzucamy na czapki 3-6
Justyna gratulacje na prawie pół roku! Prezent Ci się należy bardzo!!