Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie żeby tak mm rzucać... Toć to drogie jak smok!

Fozzie Bear, Lunaris lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urodzin, mnie trochę przeraża zwyczaj robienia urodzin dla kolegów i koleżanek z przedszkola/szkoły. Za moich czasów zanosiło się cukierki do szkoły i było po sprawie..
    My z emkiem nie przepadamy za takimi imprezami, swoich urodzin poza okrągłymi nie wyprawiamy nigdy, więc ciężko będzie się przełamać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, a gdzie ten link? Chętnie przeczytam! A przyszłości to może nawet i po książkę sięgnę w tzw.wolnej chwili. Dzięki za niusa, jestem bardzo zainteresowana!

A co do roczku to my nie organizujemy, ale my z tych, co nigdy nie obchodzą hucznie ani urodzin, ani imienin. Ot, składamy sobie wtedy życzenia, idziemy do restauracji i tyle. A odkąd mamy dziecko to w ramach prezentu dajemy sobie godzinę snu extra! ;-)

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer my nawet okrągłych nie wyprawiamy ;) Strasznie krępuje mnie "sto lat" i takie tam....

Anna Stesia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, a czy Zuzia pije Hipp Combiotik? Czy coś innego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie przerwa świąteczno noworoczna :p chyba że rodzice będą się cieszyć że taki jeden urodził się w sylwestra i wszystkie Kinder bale nasze :p
    Aha, ktoś kiedyś kupował taki jakby szal ,którym się można zakryć podczas karmienia piersią w miejscu publicznym?Rucola?
    Ktoś,coś?Macie,polecacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia tak ;) jedziemy na Hippie

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja mam chustę z Mama Bear, u nas sie super sprawdzała.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    AnnaStesia tak ;) jedziemy na Hippie

A to Ci napisze priv

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

My jutro kończymy 3 miesiące <3

Co do urodzin, to ja własnie za dzieciaka miałam co roku wyprawiane dla kolegów i koleżanek. Pamiętam to do dziś. Tata zawsze robił specjalnie w jakimś programie na komputerze zaproszenia i w ogóle :D

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    U nas będzie przerwa świąteczno noworoczna :p chyba że rodzice będą się cieszyć że taki jeden urodził się w sylwestra i wszystkie Kinder bale nasze :p
    Aha, ktoś kiedyś kupował taki jakby szal ,którym się można zakryć podczas karmienia piersią w miejscu publicznym?Rucola?
    Ktoś,coś?Macie,polecacie?
    ja kupiłam ale nie używam :) mogę sprzedać :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    ja kupiłam ale nie używam :) mogę sprzedać :P
    Oo jaka i za ile?:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola super. Z tego co widzę to chyba to tzw polskie chinki :) sama mam zamiar takie kupić , może zainwestuje w 2-3 kieszonki z tych " lepszych " firm. No zobaczymy :)

I też miałam zapytać o link do tej recenzji bo nie widzę :)

Rucola lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dla siebie urodzin nie organizujemy, nie kupujemy prezentow. Mam zawsze upieczone ciasto bo wpadają rodzice i tescie na kawe. Ale odkad jest dziecko to jemu organizujemy. Może też dlatego ze mamy warunki żeby posiedziec na dworze, a po drugie dla mnie to okazja zeby spotkac sie z prawie wszystkimi znajomymi, kazdy dzieciaty to ciezko zgrać się wszystkim w jednym czasie. Ale takie wyprawianie dla dziecibz przedszkola mnie przeraza, ja rozumiem w szkole, dziecko ma jakas swoja grupkeni zaprasza, ale u nas to rodzice zapraszają praktycznie wszystkie dzieci z grupy. Jesli moj będzie kiedys chcial takie cos to wybierze te dzieci z ktorymi naprawde ma dobry kontakt.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Rucola super. Z tego co widzę to chyba to tzw polskie chinki :) sama mam zamiar takie kupić , może zainwestuje w 2-3 kieszonki z tych " lepszych " firm. No zobaczymy :)

I też miałam zapytać o link do tej recenzji bo nie widzę :)
    ale że sprowadzane z Ali? czy tak się potocznie o nich mówi?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia potem poszukam oryginalnych zdjęc i napiszę, teraz musze się Młodym zając :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My hucznych urodzin też nie wyprawiamy. Ale lubię świętować symbolicznie, w gronie najbliższych :) dlatego pewnie 2 urodziny Aluśki spędzimy we trójkę i będziemy śpiewać "sto lat" i dmuchać świeczki na torcie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my swoich urodzin nie wyprawiamy (ba, ja parę razy o nich zapomniałam!). Ale Zośce będziemy robić, gdzieś nawet widziałam przepis na tort, który można dać maluchowi :D O, znalazłam http://szpinakrobibleee.pl/tort-na-pierwsze-urodziny/

Achia, ja sporo karmiłam w parkach przykrywając się tetrą, ale to ogólnie trudne, szczególnie na początku. Musisz podtrzymywać tę małą główkę, pomagać, jak cycek wypadnie z ust, manipulować piersią, żeby było łatwiej złapać. A jak jeszcze dziecko wrzeszczy i się wywija (bo głodne/bo cycek wypadł/bo jednak nie było głodne/bo jest zmęczone), to ogarnięcie tego plus skuteczne przykrycie się czymś, to już wyższa logistyka. I czasami przez pierwsze chwile karmienia skupiałam się na tym, żeby mała dobrze zassała i żeby wygodnie ją ułożyć, a nie na zakrywaniu.
    Ze spokojnym dzieckiem podejrzewam, że może być łatwiej :)

Jak jesteśmy przy książkach, to może znacie jakąś powieść z wątkiem psychologicznym? Mimo że pracuję w mocno technicznym zawodzie, od zawsze bardzo lubię wszystko, co dotyczy psychologii - jako dziecko podczytywałam mamie książki z pedagogiki, potem zaczytywałam się w tematyce rozwodów, a skończyłam na wywiadach z mordercami, czy pamiętnikach schizofreników. Jedna z moich ulubionych książek ostatnich lat to Gone Girl (film zresztą też). Ktoś coś? :)

pilik lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie! Po porażce marchewki (nie da się jej ugotować na bardzo miękko) i ziemniaka (chyba zbyt mączasty) mamy w końcu zwycięzcę! Szpinak u nas zdecydowanie nie robi bleee :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Rucola, KateHawke, nick nieaktualny, pilik, JustynaG, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja kupiłam taką i bardzo sobie chwalę :)

https://allegro.pl/oferta/chusta-okrycie-peleryna-do-karmienia-piersia-etui-6709013041?snapshot=MjAxOS0wMi0wOVQxMzoxMjoyMS40NDRaO2J1eWVyO2Q1OTVjZjk5YTk0MjhmMDMyOTJlZmUxOWZjMzJjNjExNjA0OWFhOTQyYjU2MjdkOTE2ZmMxYWRjMTBhNTc3YWU%3D

Rucola lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
‹‹ 2909 2910 2911 2912 2913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ