Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Co do urodzin, mnie trochę przeraża zwyczaj robienia urodzin dla kolegów i koleżanek z przedszkola/szkoły. Za moich czasów zanosiło się cukierki do szkoły i było po sprawie..
My z emkiem nie przepadamy za takimi imprezami, swoich urodzin poza okrągłymi nie wyprawiamy nigdy, więc ciężko będzie się przełamać.
-
Rucola, a gdzie ten link? Chętnie przeczytam! A przyszłości to może nawet i po książkę sięgnę w tzw.wolnej chwili. Dzięki za niusa, jestem bardzo zainteresowana!
A co do roczku to my nie organizujemy, ale my z tych, co nigdy nie obchodzą hucznie ani urodzin, ani imienin. Ot, składamy sobie wtedy życzenia, idziemy do restauracji i tyle. A odkąd mamy dziecko to w ramach prezentu dajemy sobie godzinę snu extra!Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas będzie przerwa świąteczno noworoczna :p chyba że rodzice będą się cieszyć że taki jeden urodził się w sylwestra i wszystkie Kinder bale nasze :p
Aha, ktoś kiedyś kupował taki jakby szal ,którym się można zakryć podczas karmienia piersią w miejscu publicznym?Rucola?
Ktoś,coś?Macie,polecacie? -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
My jutro kończymy 3 miesiące
Co do urodzin, to ja własnie za dzieciaka miałam co roku wyprawiane dla kolegów i koleżanek. Pamiętam to do dziś. Tata zawsze robił specjalnie w jakimś programie na komputerze zaproszenia i w ogóle -
Achia wrote:U nas będzie przerwa świąteczno noworoczna :p chyba że rodzice będą się cieszyć że taki jeden urodził się w sylwestra i wszystkie Kinder bale nasze :p
Aha, ktoś kiedyś kupował taki jakby szal ,którym się można zakryć podczas karmienia piersią w miejscu publicznym?Rucola?
Ktoś,coś?Macie,polecacie?mogę sprzedać
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My tez dla siebie urodzin nie organizujemy, nie kupujemy prezentow. Mam zawsze upieczone ciasto bo wpadają rodzice i tescie na kawe. Ale odkad jest dziecko to jemu organizujemy. Może też dlatego ze mamy warunki żeby posiedziec na dworze, a po drugie dla mnie to okazja zeby spotkac sie z prawie wszystkimi znajomymi, kazdy dzieciaty to ciezko zgrać się wszystkim w jednym czasie. Ale takie wyprawianie dla dziecibz przedszkola mnie przeraza, ja rozumiem w szkole, dziecko ma jakas swoja grupkeni zaprasza, ale u nas to rodzice zapraszają praktycznie wszystkie dzieci z grupy. Jesli moj będzie kiedys chcial takie cos to wybierze te dzieci z ktorymi naprawde ma dobry kontakt.
-
veritaserum wrote:Rucola super. Z tego co widzę to chyba to tzw polskie chinki
sama mam zamiar takie kupić , może zainwestuje w 2-3 kieszonki z tych " lepszych " firm. No zobaczymy
I też miałam zapytać o link do tej recenzji bo nie widzę#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
A my swoich urodzin nie wyprawiamy (ba, ja parę razy o nich zapomniałam!). Ale Zośce będziemy robić, gdzieś nawet widziałam przepis na tort, który można dać maluchowi
O, znalazłam http://szpinakrobibleee.pl/tort-na-pierwsze-urodziny/
Achia, ja sporo karmiłam w parkach przykrywając się tetrą, ale to ogólnie trudne, szczególnie na początku. Musisz podtrzymywać tę małą główkę, pomagać, jak cycek wypadnie z ust, manipulować piersią, żeby było łatwiej złapać. A jak jeszcze dziecko wrzeszczy i się wywija (bo głodne/bo cycek wypadł/bo jednak nie było głodne/bo jest zmęczone), to ogarnięcie tego plus skuteczne przykrycie się czymś, to już wyższa logistyka. I czasami przez pierwsze chwile karmienia skupiałam się na tym, żeby mała dobrze zassała i żeby wygodnie ją ułożyć, a nie na zakrywaniu.
Ze spokojnym dzieckiem podejrzewam, że może być łatwiej
Jak jesteśmy przy książkach, to może znacie jakąś powieść z wątkiem psychologicznym? Mimo że pracuję w mocno technicznym zawodzie, od zawsze bardzo lubię wszystko, co dotyczy psychologii - jako dziecko podczytywałam mamie książki z pedagogiki, potem zaczytywałam się w tematyce rozwodów, a skończyłam na wywiadach z mordercami, czy pamiętnikach schizofreników. Jedna z moich ulubionych książek ostatnich lat to Gone Girl (film zresztą też). Ktoś coś?pilik lubi tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
A właśnie! Po porażce marchewki (nie da się jej ugotować na bardzo miękko) i ziemniaka (chyba zbyt mączasty) mamy w końcu zwycięzcę! Szpinak u nas zdecydowanie nie robi bleee
Achia, Luna1993, Rucola, KateHawke, lamka, pilik, JustynaG, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Achia, ja kupiłam taką i bardzo sobie chwalę
https://allegro.pl/oferta/chusta-okrycie-peleryna-do-karmienia-piersia-etui-6709013041?snapshot=MjAxOS0wMi0wOVQxMzoxMjoyMS40NDRaO2J1eWVyO2Q1OTVjZjk5YTk0MjhmMDMyOTJlZmUxOWZjMzJjNjExNjA0OWFhOTQyYjU2MjdkOTE2ZmMxYWRjMTBhNTc3YWU%3DRucola lubi tę wiadomość