X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie żeby tak mm rzucać... Toć to drogie jak smok!

Fozzie Bear, Lunaris lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urodzin, mnie trochę przeraża zwyczaj robienia urodzin dla kolegów i koleżanek z przedszkola/szkoły. Za moich czasów zanosiło się cukierki do szkoły i było po sprawie..
    My z emkiem nie przepadamy za takimi imprezami, swoich urodzin poza okrągłymi nie wyprawiamy nigdy, więc ciężko będzie się przełamać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, a gdzie ten link? Chętnie przeczytam! A przyszłości to może nawet i po książkę sięgnę w tzw.wolnej chwili. Dzięki za niusa, jestem bardzo zainteresowana!

A co do roczku to my nie organizujemy, ale my z tych, co nigdy nie obchodzą hucznie ani urodzin, ani imienin. Ot, składamy sobie wtedy życzenia, idziemy do restauracji i tyle. A odkąd mamy dziecko to w ramach prezentu dajemy sobie godzinę snu extra! ;-)

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer my nawet okrągłych nie wyprawiamy ;) Strasznie krępuje mnie "sto lat" i takie tam....

Anna Stesia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, a czy Zuzia pije Hipp Combiotik? Czy coś innego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie przerwa świąteczno noworoczna :p chyba że rodzice będą się cieszyć że taki jeden urodził się w sylwestra i wszystkie Kinder bale nasze :p
    Aha, ktoś kiedyś kupował taki jakby szal ,którym się można zakryć podczas karmienia piersią w miejscu publicznym?Rucola?
    Ktoś,coś?Macie,polecacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia tak ;) jedziemy na Hippie

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja mam chustę z Mama Bear, u nas sie super sprawdzała.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    AnnaStesia tak ;) jedziemy na Hippie

A to Ci napisze priv

Luna1993 lubi tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

My jutro kończymy 3 miesiące <3

Co do urodzin, to ja własnie za dzieciaka miałam co roku wyprawiane dla kolegów i koleżanek. Pamiętam to do dziś. Tata zawsze robił specjalnie w jakimś programie na komputerze zaproszenia i w ogóle :D

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    U nas będzie przerwa świąteczno noworoczna :p chyba że rodzice będą się cieszyć że taki jeden urodził się w sylwestra i wszystkie Kinder bale nasze :p
    Aha, ktoś kiedyś kupował taki jakby szal ,którym się można zakryć podczas karmienia piersią w miejscu publicznym?Rucola?
    Ktoś,coś?Macie,polecacie?
    ja kupiłam ale nie używam :) mogę sprzedać :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    ja kupiłam ale nie używam :) mogę sprzedać :P
    Oo jaka i za ile?:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola super. Z tego co widzę to chyba to tzw polskie chinki :) sama mam zamiar takie kupić , może zainwestuje w 2-3 kieszonki z tych " lepszych " firm. No zobaczymy :)

I też miałam zapytać o link do tej recenzji bo nie widzę :)

Rucola lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dla siebie urodzin nie organizujemy, nie kupujemy prezentow. Mam zawsze upieczone ciasto bo wpadają rodzice i tescie na kawe. Ale odkad jest dziecko to jemu organizujemy. Może też dlatego ze mamy warunki żeby posiedziec na dworze, a po drugie dla mnie to okazja zeby spotkac sie z prawie wszystkimi znajomymi, kazdy dzieciaty to ciezko zgrać się wszystkim w jednym czasie. Ale takie wyprawianie dla dziecibz przedszkola mnie przeraza, ja rozumiem w szkole, dziecko ma jakas swoja grupkeni zaprasza, ale u nas to rodzice zapraszają praktycznie wszystkie dzieci z grupy. Jesli moj będzie kiedys chcial takie cos to wybierze te dzieci z ktorymi naprawde ma dobry kontakt.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Rucola super. Z tego co widzę to chyba to tzw polskie chinki :) sama mam zamiar takie kupić , może zainwestuje w 2-3 kieszonki z tych " lepszych " firm. No zobaczymy :)

I też miałam zapytać o link do tej recenzji bo nie widzę :)
    ale że sprowadzane z Ali? czy tak się potocznie o nich mówi?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia potem poszukam oryginalnych zdjęc i napiszę, teraz musze się Młodym zając :)

Achia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My hucznych urodzin też nie wyprawiamy. Ale lubię świętować symbolicznie, w gronie najbliższych :) dlatego pewnie 2 urodziny Aluśki spędzimy we trójkę i będziemy śpiewać "sto lat" i dmuchać świeczki na torcie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my swoich urodzin nie wyprawiamy (ba, ja parę razy o nich zapomniałam!). Ale Zośce będziemy robić, gdzieś nawet widziałam przepis na tort, który można dać maluchowi :D O, znalazłam http://szpinakrobibleee.pl/tort-na-pierwsze-urodziny/

Achia, ja sporo karmiłam w parkach przykrywając się tetrą, ale to ogólnie trudne, szczególnie na początku. Musisz podtrzymywać tę małą główkę, pomagać, jak cycek wypadnie z ust, manipulować piersią, żeby było łatwiej złapać. A jak jeszcze dziecko wrzeszczy i się wywija (bo głodne/bo cycek wypadł/bo jednak nie było głodne/bo jest zmęczone), to ogarnięcie tego plus skuteczne przykrycie się czymś, to już wyższa logistyka. I czasami przez pierwsze chwile karmienia skupiałam się na tym, żeby mała dobrze zassała i żeby wygodnie ją ułożyć, a nie na zakrywaniu.
    Ze spokojnym dzieckiem podejrzewam, że może być łatwiej :)

Jak jesteśmy przy książkach, to może znacie jakąś powieść z wątkiem psychologicznym? Mimo że pracuję w mocno technicznym zawodzie, od zawsze bardzo lubię wszystko, co dotyczy psychologii - jako dziecko podczytywałam mamie książki z pedagogiki, potem zaczytywałam się w tematyce rozwodów, a skończyłam na wywiadach z mordercami, czy pamiętnikach schizofreników. Jedna z moich ulubionych książek ostatnich lat to Gone Girl (film zresztą też). Ktoś coś? :)

pilik lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie! Po porażce marchewki (nie da się jej ugotować na bardzo miękko) i ziemniaka (chyba zbyt mączasty) mamy w końcu zwycięzcę! Szpinak u nas zdecydowanie nie robi bleee :D

Achia, Luna1993, Rucola, KateHawke, lamka, pilik, JustynaG, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja kupiłam taką i bardzo sobie chwalę :)

https://allegro.pl/oferta/chusta-okrycie-peleryna-do-karmienia-piersia-etui-6709013041?snapshot=MjAxOS0wMi0wOVQxMzoxMjoyMS40NDRaO2J1eWVyO2Q1OTVjZjk5YTk0MjhmMDMyOTJlZmUxOWZjMzJjNjExNjA0OWFhOTQyYjU2MjdkOTE2ZmMxYWRjMTBhNTc3YWU%3D

Rucola lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
‹‹ 2909 2910 2911 2912 2913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ