X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ja tak na szybko bo już jedziemy, więc konkretnych nie podam, ale polecam Kinga! Miłość mojego życia :) edit : właśnie zamówiłam nowego Outsidera- o prowadzonym śledztwie sprawdź sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:13

mi88 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    My tez dla siebie urodzin nie organizujemy, nie kupujemy prezentow. Mam zawsze upieczone ciasto bo wpadają rodzice i tescie na kawe. Ale odkad jest dziecko to jemu organizujemy. Może też dlatego ze mamy warunki żeby posiedziec na dworze, a po drugie dla mnie to okazja zeby spotkac sie z prawie wszystkimi znajomymi, kazdy dzieciaty to ciezko zgrać się wszystkim w jednym czasie. Ale takie wyprawianie dla dziecibz przedszkola mnie przeraza, ja rozumiem w szkole, dziecko ma jakas swoja grupkeni zaprasza, ale u nas to rodzice zapraszają praktycznie wszystkie dzieci z grupy. Jesli moj będzie kiedys chcial takie cos to wybierze te dzieci z ktorymi naprawde ma dobry kontakt.
    Noł, noł, proszę, tak to absolutnie, dziewczyny nie róbcie. Pomyślcie jak się poczuje Wasze dziecko, kiedy przy odbiorze z przedszkola każde znajdzie na półeczce zaproszenie na czyjeś urodzinki, tylko ono nie.
    To jest niehalo robić małemu dziecku posranie w głowie, tylko dlatego że trochę mniej się bawi z Twoim. Kazać dziecku wybierać kogo chce zaprosić też nie jest dobre - za wcześnie się je wtedy zamyka na inne dzieci.
    Zapraszajcie wszystkich, albo nikogo. I tak część dzieci nie przyjdzie, bo rodzicom nie bedzie pasowało.
    Taki apelik!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:08

Melevis, mi88, summer86, Kaczorka, Jeżowa, Lunaris, pilik, emi2016, Sarna84, JustynaG, Anna Stesia, Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia gapa ze mnie, juz zedytowałam posta ale wklejam jeszcze raz
    http://mokoshka.pl/odstawieni-recenzja/
    Pilik jak tam u Ciebie?

Anna Stesia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to jest ten model, ale inne kolory, tzn z jednej strony granat a z drugiej taka mozaika. Jutro postaram się zrobić zdjęcia w świetle dziennym, ale najpierw musze go odszukac :P Zamówilam zanim urodziłam a potem okazało się ze karmię tylko na leżąco, na siedząco kompletnie mi nie idzie, jesli już muszę to planuję robić to w samochodzie więc wtedy okrycie jest mi zbedne.
    https://mamaville.pl/szal-komin-chusta-do-karmienia-piersia-4013.html
    Sprzedam za 40zł z wysyłka włącznie.
    edit. firma szala to fun2bemum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:51

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis <3

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja się wyłamię: uwielbiam urodziny!!! Swoje, czyjeś, obojętnie! Zawsze to jakiś powód do imprezki :D my bardzo po polsku zawsze świętowaliśmy z mężem i znajomymi, czyli dużo jedzenia i dużo alkoholu :P lubię organizować urodziny (lub jakiekolwiek inne imprezy tak w zasadzie), lubię kupować (i dostawać) prezenty. Agatce na pewno wyprawimy roczek (w domowym zaciszu) i każde kolejne urodziny też (no chyba, że jako nastolatka-buntowniczka nie będzie chciała, ale jeśli wda się w mamę to będzie chciała na pewno).

Rucola, Luna1993, Kaczorka, Lena21, Aga9090 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Achia to jest ten model, ale inne kolory, tzn z jednej strony granat a z drugiej taka mozaika. Jutro postaram się zrobić zdjęcia w świetle dziennym, ale najpierw musze go odszukac :P Zamówilam zanim urodziłam a potem okazało się ze karmię tylko na leżąco, na siedząco kompletnie mi nie idzie, jesli już muszę to planuję robić to w samochodzie więc wtedy okrycie jest mi zbedne.
    https://mamaville.pl/szal-komin-chusta-do-karmienia-piersia-4013.html
    Sprzedam za 40zł z wysyłka włącznie.
    edit. firma szala to fun2bemum :)
    granat i mozaika myślę ,że mi przypadną do gustu, więc raczej wezmę :) wyśłij jutro proszę zdjęcia na priv to na 100% Ci napisze jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:55

Rucola lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj!

U nas od rana ciekawie- pękła muszla klozetowa :D bossssko :D na szczęście wujek miał wolne i właśnie niedawno poszedł -mamy nowy lśniący toalet z którego można by się wody napić jeszcze przez chwilę :P

ACHIA ja do zakrycia używam pieluszki bambusowej -mam te duże i spełniają funkcje w miejscach publicznych wiec jest 2w1 :)

NIKA wyjęłaś mi to z ust!
    DZiewczyny mój syn kończy przedszkole i generalnie jest niepisana zasada że albo zaprasza się wszystkich albo nie robi wcale bo dzieci w ciągu dnia i tak w przedszkolu mają cukierki i składają życzenia. Na drugi dzień po urodzinach opowiadają sobie i przeżywają jeszcze wspólną zabawę a tym których nie było (z powodu choroby czy innego) jest naprawdę przykro. To zły pomysł robić wybiórczo. W szkole to już inna sprawa- dzieci większe.
    Nie do końca też mamy wybór żeby robić lub nie. Ja byłam przeciwniczką bo najzwyczajniej w świecie nie stać mnie żeby zapłacić za 20 osób w bawialni i dokupić jeszcze do tego tort oraz inne przysmaki i napoje. Jednak mój syn chodzi na wszystkie te imprezy i bardzo marzy o własnej- jak mu odmówić? Ustaliliśmy że w takim razie nie dostanie prezentów od rodziny tylko wszyscy zrzucamy się na imprezę w bawialni (a dzieci i tak przyniosą prezenty przecież).

RUCOLA no i tu też plus i minus. Franek jest z sierpnia i się cieszyłam że zawsze wymówka "bo wakacje" ale teraz jak jest już duży i nie wkręcę mu wałków to jest problem. Pewnie połowy dzieci nie będzie w mieście i kto przyjdzie na te urodziny? :( zapowiedziałam już że zaproszenia dajemy w czerwcu na koniec roku żeby w razie małej frekwencji zaprosić dzieci znajomych bo będzie Franiowi przykro. Mamy działkę malutką tak zawsze były jego urodziny w gronie rodziny- przedszkole się nie zmieści.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze dziś takie święto:
    [url=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:17

Minnie89, Luna1993, veritaserum, Rucola, Yoselyn82, Bajkaaa, pilik, emi2016, Achia, Kaczorka, Nadzieja22, JustynaG, Patrycja20, -Mamunia-, blue00, KateHawke, KateKum, Lena21, Siwulec, malka, Anna Stesia, Aga9090 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris masz rację. Zresztą dzieci przezywają swoje urodziny i jesli już będzie kumać to na pewno bedziemy Mu wyprawiac ;) Zresztą urodził się w ostatni dzień wakacji, to będzie organizował imprezki integracyjne na poczatku wrzesnia ;) haha

Lunaris lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja mam tak jak Ty. Urodziny to jedyne takie święto w roku które hucznie wyprawiamy. Ja w tym roku mam 30 to będzie dopiero impreza ! :)

Rucola to są pieluszki polskich producentów ale produkcja ich jest w Chinach dlatego są sporo tańsze :) taka firma tez jest np pupus i właśnie ten bobolider którego pieluszki kupiłaś. Też zamierzam coś ich wybrać na początek, czekam tylko na wypłatę hehe.

Jeżowa, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaczęłam myśleć jak tu uczcić swoje 40-ste za 2 lata :D mam ochotę na jakąś extra podróż z koleżankami :D Kocham każdą okazję do spotkań!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LUNKA lajczek za piekny uśmiech Zuzy i za te dobre wieści. Jestem (zawodowo) "pewna" że owalny Wam się ładnie zarośnie. Niedomykalność mitralnej to już inna sprawa ale trzymam kciuki żeby sie wszystko wyrównało pięknie i żeby Zuzia nie musiała mieć kontaktów z kardiologami <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja tak samo polubiłam za te pozytywne wieści i piękną Zuzię. Ochłoniesz i tak jak sama mówisz - weźmiesz to na klatę! Ktoś tutaj na forum (albo czyjś brat?) miał chyba niedomykalność tej zastawki. Wiem, że nie to chciałaś usłyszeć, że miało być już w 100% ok. Ale dacie sobie z tym radę - Ty jako dzielna mama i Zuzia, jako super dzielna dziewczynka.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris dziękuję! Jako że się znasz na rzeczy to czuję się spokojniejsza o owalny. Resztę niestety będziemy kontrolować. Mamy świadomość, że to jeden z lepszych scenariuszy jaki nas spotkał po tym wszystkim. Byleby nie było gorzej, a tak to udźwigniemy to.

Jeżowa <3 z tym się normalnie żyje, tylko żeby kontrolować. Tak jak piszesz, muszę ochłonąć i przełknąć, że to nie koniec, taki nasz los i już

Lunaris lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to naprawdę mega dobry scenariusz po tym co Wam mówili na USG prenatalnych. Niedomykalność mitralnej nie jest obojętna ale bardziej w życiu dorosłego człowieka. Ciekawe czy to może się "samo" naprawić u takiego malucha. Muszę popytac naszych mądrych doktorków :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jeśli będziesz przy okazji mogła to bardzo chętnie się dowiem jak to widzą inni lekarze, ta moja mówiła że jak już w życiu płodowym wystąpiło to raczej zostanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- też lubię za uśmiech Zuzi i te dobre wiadomości. z resztą na pewno sobie poradzicie no i będziecie mieć to pod kontrolą! Zuzka na pewno nie odczuje tej "wady",a może i ona się sama naprawi jak pisze Lunaris? kto wie:) trzymam kciuki żeby to było możliwe i żeby tak się stało!

buziaki dla Was ogromne!

• pilik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna przykro mi że nie jest idealnie, ale wierzę, tak jak pisze Lunaris że się poprawi, a Zuzinek nie odczuje w życiu dyskomfortu związanego z niedomykalnością zastawki. Zresztą medycyna ciągle pędzi!

Rucola słabo, ale przetrwałam większość dnia. Koło 20 będę kładła Ninke i sama mam nadzieje zasnąć wtedy. Może jak załapie coś snu to będzie lepiej, dzięki że pytasz :)

A co do urodzin zgadzam się z Niką, dzieciaczki przedszkolne nie potrafią zrozumieć dlaczego ktoś ich nie zaprosił. Co innego robić urodziny dla powiedzmy dwóch czy trzech koleżanek z którymi się widuje, a co innego wybrac polowe grupy np.
    A co do urodzin to moja siostrzenica ma w połowie grudnia. Od zawsze marzyła jej się impreza w ogrodzie dlatego od trzech lat (ma teraz 10 skończone) organizuje urodziny dla kolegów i koleżanek we wrześniu. A w grudniu już tylko w gronie rodzinnym ;). Wszystko do zrobienia ;p
    Rucola Lewcio zamyka wakacje, a Ninka je otwiera ;)

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić - Agatka obróciła się dzisiaj z pleców na brzuch :O
    Jeszcze tego nie powtórzyła, ale jak to zrobiła to śmiała się w niebogłosy i miała bardzo zdziwioną minkę.

Pilik mam nadzieję, że sen Ci pomoże... A oprócz gorączki coś Ci dolega?

emi2016, pilik, Lunaris, Luna1993, Kaczorka, Nadzieja22, mi88, JustynaG, -Mamunia-, Fozzie Bear, veritaserum, Minnie89, Rucola, Achia, KateHawke, KateKum, lamka, Anna Stesia, Yoselyn82, Aga9090 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2910 2911 2912 2913 2914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ