Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi ja tak na szybko bo już jedziemy, więc konkretnych nie podam, ale polecam Kinga! Miłość mojego życia
edit : właśnie zamówiłam nowego Outsidera- o prowadzonym śledztwie sprawdź sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:13
mi88 lubi tę wiadomość
-
moniśka... wrote:My tez dla siebie urodzin nie organizujemy, nie kupujemy prezentow. Mam zawsze upieczone ciasto bo wpadają rodzice i tescie na kawe. Ale odkad jest dziecko to jemu organizujemy. Może też dlatego ze mamy warunki żeby posiedziec na dworze, a po drugie dla mnie to okazja zeby spotkac sie z prawie wszystkimi znajomymi, kazdy dzieciaty to ciezko zgrać się wszystkim w jednym czasie. Ale takie wyprawianie dla dziecibz przedszkola mnie przeraza, ja rozumiem w szkole, dziecko ma jakas swoja grupkeni zaprasza, ale u nas to rodzice zapraszają praktycznie wszystkie dzieci z grupy. Jesli moj będzie kiedys chcial takie cos to wybierze te dzieci z ktorymi naprawde ma dobry kontakt.
To jest niehalo robić małemu dziecku posranie w głowie, tylko dlatego że trochę mniej się bawi z Twoim. Kazać dziecku wybierać kogo chce zaprosić też nie jest dobre - za wcześnie się je wtedy zamyka na inne dzieci.
Zapraszajcie wszystkich, albo nikogo. I tak część dzieci nie przyjdzie, bo rodzicom nie bedzie pasowało.
Taki apelik!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:08
Melevis, mi88, summer86, Kaczorka, Jeżowa, Lunaris, pilik, emi2016, Sarna84, JustynaG, Anna Stesia, Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
AnnaStesia gapa ze mnie, juz zedytowałam posta ale wklejam jeszcze raz
http://mokoshka.pl/odstawieni-recenzja/
Pilik jak tam u Ciebie?Anna Stesia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia to jest ten model, ale inne kolory, tzn z jednej strony granat a z drugiej taka mozaika. Jutro postaram się zrobić zdjęcia w świetle dziennym, ale najpierw musze go odszukac
Zamówilam zanim urodziłam a potem okazało się ze karmię tylko na leżąco, na siedząco kompletnie mi nie idzie, jesli już muszę to planuję robić to w samochodzie więc wtedy okrycie jest mi zbedne.
https://mamaville.pl/szal-komin-chusta-do-karmienia-piersia-4013.html
Sprzedam za 40zł z wysyłka włącznie.
edit. firma szala to fun2bemumWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:51
Synek 💚 31.08.2018r.
A to ja się wyłamię: uwielbiam urodziny!!! Swoje, czyjeś, obojętnie! Zawsze to jakiś powód do imprezki
my bardzo po polsku zawsze świętowaliśmy z mężem i znajomymi, czyli dużo jedzenia i dużo alkoholu
lubię organizować urodziny (lub jakiekolwiek inne imprezy tak w zasadzie), lubię kupować (i dostawać) prezenty. Agatce na pewno wyprawimy roczek (w domowym zaciszu) i każde kolejne urodziny też (no chyba, że jako nastolatka-buntowniczka nie będzie chciała, ale jeśli wda się w mamę to będzie chciała na pewno).
Rucola, Luna1993, Kaczorka, Lena21, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Achia to jest ten model, ale inne kolory, tzn z jednej strony granat a z drugiej taka mozaika. Jutro postaram się zrobić zdjęcia w świetle dziennym, ale najpierw musze go odszukac
Zamówilam zanim urodziłam a potem okazało się ze karmię tylko na leżąco, na siedząco kompletnie mi nie idzie, jesli już muszę to planuję robić to w samochodzie więc wtedy okrycie jest mi zbedne.
https://mamaville.pl/szal-komin-chusta-do-karmienia-piersia-4013.html
Sprzedam za 40zł z wysyłka włącznie.
edit. firma szala to fun2bemumwyśłij jutro proszę zdjęcia na priv to na 100% Ci napisze jeszcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:55
Rucola lubi tę wiadomość
-
Ahoj!
U nas od rana ciekawie- pękła muszla klozetowabossssko
na szczęście wujek miał wolne i właśnie niedawno poszedł -mamy nowy lśniący toalet z którego można by się wody napić jeszcze przez chwilę
ACHIA ja do zakrycia używam pieluszki bambusowej -mam te duże i spełniają funkcje w miejscach publicznych wiec jest 2w1
NIKA wyjęłaś mi to z ust!
DZiewczyny mój syn kończy przedszkole i generalnie jest niepisana zasada że albo zaprasza się wszystkich albo nie robi wcale bo dzieci w ciągu dnia i tak w przedszkolu mają cukierki i składają życzenia. Na drugi dzień po urodzinach opowiadają sobie i przeżywają jeszcze wspólną zabawę a tym których nie było (z powodu choroby czy innego) jest naprawdę przykro. To zły pomysł robić wybiórczo. W szkole to już inna sprawa- dzieci większe.
Nie do końca też mamy wybór żeby robić lub nie. Ja byłam przeciwniczką bo najzwyczajniej w świecie nie stać mnie żeby zapłacić za 20 osób w bawialni i dokupić jeszcze do tego tort oraz inne przysmaki i napoje. Jednak mój syn chodzi na wszystkie te imprezy i bardzo marzy o własnej- jak mu odmówić? Ustaliliśmy że w takim razie nie dostanie prezentów od rodziny tylko wszyscy zrzucamy się na imprezę w bawialni (a dzieci i tak przyniosą prezenty przecież).
RUCOLA no i tu też plus i minus. Franek jest z sierpnia i się cieszyłam że zawsze wymówka "bo wakacje" ale teraz jak jest już duży i nie wkręcę mu wałków to jest problem. Pewnie połowy dzieci nie będzie w mieście i kto przyjdzie na te urodziny?zapowiedziałam już że zaproszenia dajemy w czerwcu na koniec roku żeby w razie małej frekwencji zaprosić dzieci znajomych bo będzie Franiowi przykro. Mamy działkę malutką tak zawsze były jego urodziny w gronie rodziny- przedszkole się nie zmieści.
-
U nas jeszcze dziś takie święto:
[url=Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:17
Minnie89, Luna1993, veritaserum, Rucola, Yoselyn82, Bajkaaa, pilik, emi2016, Achia, Kaczorka, Nadzieja22, JustynaG, Patrycja20, -Mamunia-, blue00, KateHawke, KateKum, Lena21, Siwulec, malka, Anna Stesia, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Lunaris masz rację. Zresztą dzieci przezywają swoje urodziny i jesli już będzie kumać to na pewno bedziemy Mu wyprawiac
Zresztą urodził się w ostatni dzień wakacji, to będzie organizował imprezki integracyjne na poczatku wrzesnia
haha
Lunaris lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyJeżowa ja mam tak jak Ty. Urodziny to jedyne takie święto w roku które hucznie wyprawiamy. Ja w tym roku mam 30 to będzie dopiero impreza !
Rucola to są pieluszki polskich producentów ale produkcja ich jest w Chinach dlatego są sporo tańszetaka firma tez jest np pupus i właśnie ten bobolider którego pieluszki kupiłaś. Też zamierzam coś ich wybrać na początek, czekam tylko na wypłatę hehe.
Jeżowa, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Ja już zaczęłam myśleć jak tu uczcić swoje 40-ste za 2 lata
mam ochotę na jakąś extra podróż z koleżankami
Kocham każdą okazję do spotkań!
-
LUNKA lajczek za piekny uśmiech Zuzy i za te dobre wieści. Jestem (zawodowo) "pewna" że owalny Wam się ładnie zarośnie. Niedomykalność mitralnej to już inna sprawa ale trzymam kciuki żeby sie wszystko wyrównało pięknie i żeby Zuzia nie musiała mieć kontaktów z kardiologami
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Luna ja tak samo polubiłam za te pozytywne wieści i piękną Zuzię. Ochłoniesz i tak jak sama mówisz - weźmiesz to na klatę! Ktoś tutaj na forum (albo czyjś brat?) miał chyba niedomykalność tej zastawki. Wiem, że nie to chciałaś usłyszeć, że miało być już w 100% ok. Ale dacie sobie z tym radę - Ty jako dzielna mama i Zuzia, jako super dzielna dziewczynka.
-
nick nieaktualnyLunaris dziękuję! Jako że się znasz na rzeczy to czuję się spokojniejsza o owalny. Resztę niestety będziemy kontrolować. Mamy świadomość, że to jeden z lepszych scenariuszy jaki nas spotkał po tym wszystkim. Byleby nie było gorzej, a tak to udźwigniemy to.
Jeżowaz tym się normalnie żyje, tylko żeby kontrolować. Tak jak piszesz, muszę ochłonąć i przełknąć, że to nie koniec, taki nasz los i już
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Luna to naprawdę mega dobry scenariusz po tym co Wam mówili na USG prenatalnych. Niedomykalność mitralnej nie jest obojętna ale bardziej w życiu dorosłego człowieka. Ciekawe czy to może się "samo" naprawić u takiego malucha. Muszę popytac naszych mądrych doktorków
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLuna- też lubię za uśmiech Zuzi i te dobre wiadomości. z resztą na pewno sobie poradzicie no i będziecie mieć to pod kontrolą! Zuzka na pewno nie odczuje tej "wady",a może i ona się sama naprawi jak pisze Lunaris? kto wie:) trzymam kciuki żeby to było możliwe i żeby tak się stało!
buziaki dla Was ogromne! -
Luna przykro mi że nie jest idealnie, ale wierzę, tak jak pisze Lunaris że się poprawi, a Zuzinek nie odczuje w życiu dyskomfortu związanego z niedomykalnością zastawki. Zresztą medycyna ciągle pędzi!
Rucola słabo, ale przetrwałam większość dnia. Koło 20 będę kładła Ninke i sama mam nadzieje zasnąć wtedy. Może jak załapie coś snu to będzie lepiej, dzięki że pytasz
A co do urodzin zgadzam się z Niką, dzieciaczki przedszkolne nie potrafią zrozumieć dlaczego ktoś ich nie zaprosił. Co innego robić urodziny dla powiedzmy dwóch czy trzech koleżanek z którymi się widuje, a co innego wybrac polowe grupy np.
A co do urodzin to moja siostrzenica ma w połowie grudnia. Od zawsze marzyła jej się impreza w ogrodzie dlatego od trzech lat (ma teraz 10 skończone) organizuje urodziny dla kolegów i koleżanek we wrześniu. A w grudniu już tylko w gronie rodzinnym. Wszystko do zrobienia ;p
Rucola Lewcio zamyka wakacje, a Ninka je otwieraRucola lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam się pochwalić - Agatka obróciła się dzisiaj z pleców na brzuch
Jeszcze tego nie powtórzyła, ale jak to zrobiła to śmiała się w niebogłosy i miała bardzo zdziwioną minkę.
Pilik mam nadzieję, że sen Ci pomoże... A oprócz gorączki coś Ci dolega?emi2016, pilik, Lunaris, Luna1993, Kaczorka, Nadzieja22, mi88, JustynaG, -Mamunia-, Fozzie Bear, veritaserum, Minnie89, Rucola, Achia, KateHawke, KateKum, lamka, Anna Stesia, Yoselyn82, Aga9090 lubią tę wiadomość