X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ja tak na szybko bo już jedziemy, więc konkretnych nie podam, ale polecam Kinga! Miłość mojego życia :) edit : właśnie zamówiłam nowego Outsidera- o prowadzonym śledztwie sprawdź sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:13

mi88 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    My tez dla siebie urodzin nie organizujemy, nie kupujemy prezentow. Mam zawsze upieczone ciasto bo wpadają rodzice i tescie na kawe. Ale odkad jest dziecko to jemu organizujemy. Może też dlatego ze mamy warunki żeby posiedziec na dworze, a po drugie dla mnie to okazja zeby spotkac sie z prawie wszystkimi znajomymi, kazdy dzieciaty to ciezko zgrać się wszystkim w jednym czasie. Ale takie wyprawianie dla dziecibz przedszkola mnie przeraza, ja rozumiem w szkole, dziecko ma jakas swoja grupkeni zaprasza, ale u nas to rodzice zapraszają praktycznie wszystkie dzieci z grupy. Jesli moj będzie kiedys chcial takie cos to wybierze te dzieci z ktorymi naprawde ma dobry kontakt.
    Noł, noł, proszę, tak to absolutnie, dziewczyny nie róbcie. Pomyślcie jak się poczuje Wasze dziecko, kiedy przy odbiorze z przedszkola każde znajdzie na półeczce zaproszenie na czyjeś urodzinki, tylko ono nie.
    To jest niehalo robić małemu dziecku posranie w głowie, tylko dlatego że trochę mniej się bawi z Twoim. Kazać dziecku wybierać kogo chce zaprosić też nie jest dobre - za wcześnie się je wtedy zamyka na inne dzieci.
    Zapraszajcie wszystkich, albo nikogo. I tak część dzieci nie przyjdzie, bo rodzicom nie bedzie pasowało.
    Taki apelik!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:08

Melevis, mi88, summer86, Kaczorka, Jeżowa, Lunaris, pilik, emi2016, Sarna84, JustynaG, Anna Stesia, Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia gapa ze mnie, juz zedytowałam posta ale wklejam jeszcze raz
    http://mokoshka.pl/odstawieni-recenzja/
    Pilik jak tam u Ciebie?

Anna Stesia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to jest ten model, ale inne kolory, tzn z jednej strony granat a z drugiej taka mozaika. Jutro postaram się zrobić zdjęcia w świetle dziennym, ale najpierw musze go odszukac :P Zamówilam zanim urodziłam a potem okazało się ze karmię tylko na leżąco, na siedząco kompletnie mi nie idzie, jesli już muszę to planuję robić to w samochodzie więc wtedy okrycie jest mi zbedne.
    https://mamaville.pl/szal-komin-chusta-do-karmienia-piersia-4013.html
    Sprzedam za 40zł z wysyłka włącznie.
    edit. firma szala to fun2bemum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:51

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis <3

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja się wyłamię: uwielbiam urodziny!!! Swoje, czyjeś, obojętnie! Zawsze to jakiś powód do imprezki :D my bardzo po polsku zawsze świętowaliśmy z mężem i znajomymi, czyli dużo jedzenia i dużo alkoholu :P lubię organizować urodziny (lub jakiekolwiek inne imprezy tak w zasadzie), lubię kupować (i dostawać) prezenty. Agatce na pewno wyprawimy roczek (w domowym zaciszu) i każde kolejne urodziny też (no chyba, że jako nastolatka-buntowniczka nie będzie chciała, ale jeśli wda się w mamę to będzie chciała na pewno).

Rucola, Luna1993, Kaczorka, Lena21, Aga9090 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Achia to jest ten model, ale inne kolory, tzn z jednej strony granat a z drugiej taka mozaika. Jutro postaram się zrobić zdjęcia w świetle dziennym, ale najpierw musze go odszukac :P Zamówilam zanim urodziłam a potem okazało się ze karmię tylko na leżąco, na siedząco kompletnie mi nie idzie, jesli już muszę to planuję robić to w samochodzie więc wtedy okrycie jest mi zbedne.
    https://mamaville.pl/szal-komin-chusta-do-karmienia-piersia-4013.html
    Sprzedam za 40zł z wysyłka włącznie.
    edit. firma szala to fun2bemum :)
    granat i mozaika myślę ,że mi przypadną do gustu, więc raczej wezmę :) wyśłij jutro proszę zdjęcia na priv to na 100% Ci napisze jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 16:55

Rucola lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj!

U nas od rana ciekawie- pękła muszla klozetowa :D bossssko :D na szczęście wujek miał wolne i właśnie niedawno poszedł -mamy nowy lśniący toalet z którego można by się wody napić jeszcze przez chwilę :P

ACHIA ja do zakrycia używam pieluszki bambusowej -mam te duże i spełniają funkcje w miejscach publicznych wiec jest 2w1 :)

NIKA wyjęłaś mi to z ust!
    DZiewczyny mój syn kończy przedszkole i generalnie jest niepisana zasada że albo zaprasza się wszystkich albo nie robi wcale bo dzieci w ciągu dnia i tak w przedszkolu mają cukierki i składają życzenia. Na drugi dzień po urodzinach opowiadają sobie i przeżywają jeszcze wspólną zabawę a tym których nie było (z powodu choroby czy innego) jest naprawdę przykro. To zły pomysł robić wybiórczo. W szkole to już inna sprawa- dzieci większe.
    Nie do końca też mamy wybór żeby robić lub nie. Ja byłam przeciwniczką bo najzwyczajniej w świecie nie stać mnie żeby zapłacić za 20 osób w bawialni i dokupić jeszcze do tego tort oraz inne przysmaki i napoje. Jednak mój syn chodzi na wszystkie te imprezy i bardzo marzy o własnej- jak mu odmówić? Ustaliliśmy że w takim razie nie dostanie prezentów od rodziny tylko wszyscy zrzucamy się na imprezę w bawialni (a dzieci i tak przyniosą prezenty przecież).

RUCOLA no i tu też plus i minus. Franek jest z sierpnia i się cieszyłam że zawsze wymówka "bo wakacje" ale teraz jak jest już duży i nie wkręcę mu wałków to jest problem. Pewnie połowy dzieci nie będzie w mieście i kto przyjdzie na te urodziny? :( zapowiedziałam już że zaproszenia dajemy w czerwcu na koniec roku żeby w razie małej frekwencji zaprosić dzieci znajomych bo będzie Franiowi przykro. Mamy działkę malutką tak zawsze były jego urodziny w gronie rodziny- przedszkole się nie zmieści.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze dziś takie święto:
    [url=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 20:17

Minnie89, Luna1993, veritaserum, Rucola, Yoselyn82, Bajkaaa, pilik, emi2016, Achia, Kaczorka, Nadzieja22, JustynaG, Patrycja20, -Mamunia-, blue00, KateHawke, KateKum, Lena21, Siwulec, malka, Anna Stesia, Aga9090 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris masz rację. Zresztą dzieci przezywają swoje urodziny i jesli już będzie kumać to na pewno bedziemy Mu wyprawiac ;) Zresztą urodził się w ostatni dzień wakacji, to będzie organizował imprezki integracyjne na poczatku wrzesnia ;) haha

Lunaris lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja mam tak jak Ty. Urodziny to jedyne takie święto w roku które hucznie wyprawiamy. Ja w tym roku mam 30 to będzie dopiero impreza ! :)

Rucola to są pieluszki polskich producentów ale produkcja ich jest w Chinach dlatego są sporo tańsze :) taka firma tez jest np pupus i właśnie ten bobolider którego pieluszki kupiłaś. Też zamierzam coś ich wybrać na początek, czekam tylko na wypłatę hehe.

Jeżowa, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zaczęłam myśleć jak tu uczcić swoje 40-ste za 2 lata :D mam ochotę na jakąś extra podróż z koleżankami :D Kocham każdą okazję do spotkań!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LUNKA lajczek za piekny uśmiech Zuzy i za te dobre wieści. Jestem (zawodowo) "pewna" że owalny Wam się ładnie zarośnie. Niedomykalność mitralnej to już inna sprawa ale trzymam kciuki żeby sie wszystko wyrównało pięknie i żeby Zuzia nie musiała mieć kontaktów z kardiologami <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja tak samo polubiłam za te pozytywne wieści i piękną Zuzię. Ochłoniesz i tak jak sama mówisz - weźmiesz to na klatę! Ktoś tutaj na forum (albo czyjś brat?) miał chyba niedomykalność tej zastawki. Wiem, że nie to chciałaś usłyszeć, że miało być już w 100% ok. Ale dacie sobie z tym radę - Ty jako dzielna mama i Zuzia, jako super dzielna dziewczynka.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris dziękuję! Jako że się znasz na rzeczy to czuję się spokojniejsza o owalny. Resztę niestety będziemy kontrolować. Mamy świadomość, że to jeden z lepszych scenariuszy jaki nas spotkał po tym wszystkim. Byleby nie było gorzej, a tak to udźwigniemy to.

Jeżowa <3 z tym się normalnie żyje, tylko żeby kontrolować. Tak jak piszesz, muszę ochłonąć i przełknąć, że to nie koniec, taki nasz los i już

Lunaris lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to naprawdę mega dobry scenariusz po tym co Wam mówili na USG prenatalnych. Niedomykalność mitralnej nie jest obojętna ale bardziej w życiu dorosłego człowieka. Ciekawe czy to może się "samo" naprawić u takiego malucha. Muszę popytac naszych mądrych doktorków :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jeśli będziesz przy okazji mogła to bardzo chętnie się dowiem jak to widzą inni lekarze, ta moja mówiła że jak już w życiu płodowym wystąpiło to raczej zostanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- też lubię za uśmiech Zuzi i te dobre wiadomości. z resztą na pewno sobie poradzicie no i będziecie mieć to pod kontrolą! Zuzka na pewno nie odczuje tej "wady",a może i ona się sama naprawi jak pisze Lunaris? kto wie:) trzymam kciuki żeby to było możliwe i żeby tak się stało!

buziaki dla Was ogromne!

• pilik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna przykro mi że nie jest idealnie, ale wierzę, tak jak pisze Lunaris że się poprawi, a Zuzinek nie odczuje w życiu dyskomfortu związanego z niedomykalnością zastawki. Zresztą medycyna ciągle pędzi!

Rucola słabo, ale przetrwałam większość dnia. Koło 20 będę kładła Ninke i sama mam nadzieje zasnąć wtedy. Może jak załapie coś snu to będzie lepiej, dzięki że pytasz :)

A co do urodzin zgadzam się z Niką, dzieciaczki przedszkolne nie potrafią zrozumieć dlaczego ktoś ich nie zaprosił. Co innego robić urodziny dla powiedzmy dwóch czy trzech koleżanek z którymi się widuje, a co innego wybrac polowe grupy np.
    A co do urodzin to moja siostrzenica ma w połowie grudnia. Od zawsze marzyła jej się impreza w ogrodzie dlatego od trzech lat (ma teraz 10 skończone) organizuje urodziny dla kolegów i koleżanek we wrześniu. A w grudniu już tylko w gronie rodzinnym ;). Wszystko do zrobienia ;p
    Rucola Lewcio zamyka wakacje, a Ninka je otwiera ;)

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić - Agatka obróciła się dzisiaj z pleców na brzuch :O
    Jeszcze tego nie powtórzyła, ale jak to zrobiła to śmiała się w niebogłosy i miała bardzo zdziwioną minkę.

Pilik mam nadzieję, że sen Ci pomoże... A oprócz gorączki coś Ci dolega?

emi2016, pilik, Lunaris, Luna1993, Kaczorka, Nadzieja22, mi88, JustynaG, -Mamunia-, Fozzie Bear, veritaserum, Minnie89, Rucola, Achia, KateHawke, KateKum, lamka, Anna Stesia, Yoselyn82, Aga9090 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2910 2911 2912 2913 2914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ