X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, Summer przykro mi, że tak ciężko u Was. Może z nadejściem wiosny będzie lepiej.
    Moja teściowa skwitowałaby bałagan na pewno i fakt, że nauczyłyscie to macie ;)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, współczuję zapalenia. Jakby nie przechodziło, to leć do lekarza po antybiotyk.

U nas aż 4 pobudki w nocy i za każdym razem żarła, jakby pościła od tygodnia. Nawet nie musiałam dziś sobie odciągać nadwyżki!

ACHIA - cieszę się, że pan Łukasz się spodobał. Ja go chyba zaproszę jeszcze raz, bo mam wrażenie że Łuśka jest jakaś lewostronna - bardziej macha lewą ręką i nogą, przy leżeniu na brzuszku zaczyna coś kombinować lewą rączką. Może trzeba jakoś ją naprostować.

MADZIK, świetny opis! Wspaniale sobie poradziłś, gratulacje :) Prosimy więcej zdjęć - noworodzio z rana jak śmietana ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,jeśli przez całą ciążę piłaś kawę to teraz nie musisz sobie jej odmawiać.

Lunaris, Aga9090 lubią tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola właśnie chodziło mi to po głowie, że foto Feli mi gdzieś już mignęło. A miałam jeszcze wówczas kasetę Nirvana.
    To jest to :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer o tetrowe właśnie.
    A co sądzicie o piluszkach flanelowych do podłożenia np na wadze u dr.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fela świetna spod wody! Tez miałam skojarzenie jak Rucola z Nirvaną :D
    Mi się marzy basen, ale ja średnio mogę chodzić a u nas cały kurs płatny z góry. Szkoda że nie można tak dwa razy w miesiącu chodzić, byśmy na pewno skorzystały!

Mamunia polecam ibuprom! Paracetamol działa tylko p.bolowo i gorączkowo a ibuprom jeszcze przeciwzapalny co przy problemów z piersią bardzo ważne. Gazowane też możesz. A i nie musisz po zabraniu bezpiecznego leki odczekiwać z karmieniem.

Bajka rozumiem Cię bardzo dobrze! A jakbyś poszukała jakiejś spacerówki rozkładanej na płasko? Druga opcja - zostawiaj fotelik w aucie! Zoske możesz w kocyk owinąć w drodze do auta i tam „zamontować” ;) na tak robię nie raz jak na szybko gdzieś chce wyjść a jednak waży to ustrojstwo. Trzymaj się i pisz nam bo rozumiemy!

Kate ja myśle że laktator to koniecznie wiedz jaki chcesz kupić w razie co. Nie kupowalabym z góry. Chyba że planujesz wychodzić i chcesz zrobić zapas mleczka wtedy warto. Ale jak już kupować to ja bym szła od razu w coś na dwie piersi... (lunaris chyba polecała z tych odrobine tańszych Lansinoh)

Emek ma od poniedziałku urlop! Ale się cieszę. Wykończona jestem psychicznie, może odżyje choć trochę i naładuje baterie na jakoś czas.

KateKum lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dzień dobry!!!
    Fela Ty nurku! Jak z okładki Nirvany!!!! My się zaraz zbieramy na basen!!!
    Ef kiedy robisz betę??

Uwielbiałam Nirvanę <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue piękny Wojtus! Buziaki na trzy miesiące!

Lunaris ja pije jedną dziennie dużą (ale nie za mocną). Przy kp można 3 filiżanki dziennie podobno.

Malka mam nadzieje, że czujesz się lepiej!!

blue00, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:

Tetrowki też sie w tym celu sprawdzają, ale mam kilka sztuk flaneli.

Jeśli chciałabyś kolorowe tetrówki to BabyOno są niezłe. Smiki ze Smyka jakieś takie sztywne.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Bajka, Summer przykro mi, że tak ciężko u Was. Może z nadejściem wiosny będzie lepiej.
    Moja teściowa skwitowałaby bałagan na pewno i fakt, że nauczyłyscie to macie ;)
    Zanim teściowa skomentuje bałagan, to trzeba powiedzieć "x (tu imię męża) obiecał podprzątać, oto efekt" i nieważne czy coś obiecał - nikt tego nie sprawdzi :P . Ważne żeby jej pokazać, że sama jakoś nie dała rady wychować ideału, więc nikt nie będzie się tu sugerować jej światłymi radami. Zasada no#1 - wjeďź na teściową, zanim ona wejdzie na ciebie.

summer86, Kaczorka, KateKum, Lunaris, Jeżowa, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się właśnie czy moja 1 kawa dziennie ma wpływ na brzuszek małego. Choć muszę przyznać że od 2 tyg mamy dużą poprawę.

KateKum ja mam 2 maty FisherPrice:
    -Stasio dostał tą: https://www.ceneo.pl/66409663?se=088i0AC5SoRx7ZVkGfEy8R7H0C1TBDZh&gclid=EAIaIQobChMI5qWV6tW_4AIV1KSaCh2clASzEAAYASAAEgJKZfD_BwE
    -po Franiu mam FP z zapinanymi bokami.
    Z obu jesteśmy zadowoleni dlatego jeszcze nie sprzedałam starej: nowa jest prostokątna a stara kwadratowa może robić też za fajną matę bo nowa jest prostokątna i wąska.

Laktator i pieluchy to indywidualna sprawa. Na start warto mieć laktator ręczny ale możesz to dokupić w każdym większym mieście od ręki. Pieluchy -zależy co dziecko toleruje. Wiele razy tu wymieniałyśmy doświadczenia w odparzonych pupach. Musisz przetestować- najlepiej zaopatrz się w małe opakowania kilku rodzajów i zobaczysz co dla Was bedzie najlepsze.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Ja do przychodni biorę jednak jednorazowe podkłady i wywalam od razu, bo w przychodni to nie wiadomo jaki syf i bakterie.

Ale tetrę/flanelki/bambuski polecam - msm w uzyciu ze 20 i mi mało. Codziennie podkładam świeże pod dziecko jak leży gdzieś poza swoim łóżeczkiem, na ramię, żeby mnie nie ośliniła, na przewijak, do wycierania buźki (tu najlepsze bambusy albo muślin).

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, dzięki za pomysł z podkładami!

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator, mimo tego, że jestem mamą KPI (a może właśnie dlatego) uważam, że laktator nie jest produktem "must have".
    Warto mieć wybrany model a kupić go można w każdej chwili, teraz naprawdę nie czeka się zbyt długo nawet na taki zamówiony przez internet.
    Ja bym wybierała od razu na dwie piersi. Kupiłam najpierw Lovi Prolactis polecany przez CDL (która zresztą odradzała Lansinoha), laktator dobry ale używałam tylko 2 miesiące i padłam z wycieńczenia.
    Gdybym mogła coś zmienić - od razu zainwestowałabym w podwójny Lansinoh i miałabym 300zł w kieszeni i zupełnie inny początek.

Nawet jeśli stwierdzisz, że przecież chcesz karmić rok, a za jakiś czas będziesz wychodzić z domu... to i tak nie musisz laktatora kupować teraz. Wiadomo, trzeba wierzyć we własne cycki ale różnie bywa. Plany planami a życie pokazuje swoje. A to jednak niemałe pieniądze kosztuje.

Nie kupowałam mat edukacyjnych. Osobiście uważam to za zbędny wydatek. Niezmiennie polecam dużą zwykłą matę oraz do tego pałąk z zabawkami (polecany przez AnnęStesię). Taki zestaw posłuży dłużej. Warto wybrać pałąk, w którym można podmieniać zabawki.

Ja na początek kupiłam 20 pieluch tetrowych ale nie wiem ile ich mam :) Bo jak kupowałam coś ze Smartem na allegro, to jak mi brakowało do darmowej dostawy to dorzucałam pieluchy (2-3szt). Na tydzień użytkowania mi starcza. Od początku używałam ich wszędzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 08:28

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

Ja do przychodni w sumie nie biorę nic bo u nas są te podkłady jednorazowe nakładane i nie czułam potrzeby by coś więcej kłaść :)

Ja mam laktaror ale u mnie to wiadomo jak wyszło :)

Co do spacerówki to ja w sumie mam wybrana ale jest droga i muszę czekać aż będzie kasa na to niestety szybciej niż końcem marca nie będzie :(

I co do teściowej to moje przyjeżdża raz na ruski rok i nie odważy się powiedzieć cokolwiek bo wie że jak zacznę gadać na temat jej syna to jej znowu będzie głupio że wychowała tak a nie inaczej więc udaje że nie widzi bo wiecie u mojej teściowej to jest tak że ona robi wszystko a reszta się obija nawet jak bywam tam kiedyś to ona potrafi nie siąść z nami przy stole bo non stop lata do kuchni albo bierze małą a tesciu siedzi i gada zero pomocy jakiekolwiek więc mój mąż wyniósł z domu niestety ze kobieta jest jak wół od wszystkiego...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Lunaris ja piję tak jednak kawę, ale na początku to w ogóle tylko Inkę piłam ;) teraz jak mnie najdzie ochota, albo jak widzę jakąś kawiarnie tudzież McDonald- uwielbiam ich chai latte!

Kate Kum- ja tetry kupiłam ze sklepu babysimma. Całkiem dobra jakosc, ale jak tak patrzę, że używam ich wszędzie, to w sumie o gorsza jakość też byłaby dobra ;) kupiłam 20sz i chyba mam parę sztuk z Pepco. Nie wiem już które są które :p
    Laktator kupiłam elektryczny, ale nie lovi, tylko jakiś tańszy, ale póki co używałam tylko na początku, jak nie miałam pokarmu, to mi rozkręcił laktację. Planuje tylko czasem odciągać pokarm, więc myślę że wystarczy
    Płaciłam 130zl za niego,a wydaje się b.spoko
    Wysłałam priv, zajrzyj do wiadomości za chwilę;)

Nika- super pomysł z podkładem! Że tez na to nie wpadłam....

Matę mam z polecenia Pilik :p

My się zapisujemy na basen :) mamy zacząć z końcem marca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 08:44

Lunaris, KateKum lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się co do pieluch tetrowych z Summer - białe to Lux Weber, a kolorowe BabyOno. BabyOno nie kupowałam sama, bratowa mi kilka zostawiła i są to przecudnie miękkie tetry :) na Allegro są ok (w sensie kolorowe), ale zdecydowanie mniej miękkie.

Matę mamy Tiny Love, wersję Zabawa na łące i jest absolutnym hitem od 3 tygodnia życia Agatki :) jest tam taki czerwony lisek Christopher (imię od producenta) i to była chyba pierwsza miłość Agatki bo zawsze się do niego uśmiechała :D śmiałam się nawet, że pewnie myśli, że to czloneky rodziny, bo mamy także wersję podróżną Christophera, taką co można przypiąć gdziekolwiek :)

Natomiast nie ukrywam, że baaardzo podobają mi się takie zestawy mata/dywanik plus pałąk drewniany z miejscem na przypięcie zabawek - zabawki można wymieniać dostosowując do wieku dziecka, no i wygląda bardziej stylowo według mnie, bo nie ma takich pstrokatych kolorów :D

Cudna Fela na basenie! <3

Lunaris piję kawę, ale zaczęłam jakieś 2 miesiące po porodzie, też niby słyszałam o tej kumulacji kofeiny i stwierdziłam, że dam radę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 08:49

malka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:

Mam pytanie do mamuś KP -pijecie kawę?

Pytałam o to CDL. Powiedziała że żeby to miało wpływ na dziecko, musiałabym pić codziennie 5 kaw. Jedna nikomu krzywdy nie robi :)

Lunaris, blue00 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja tez pije jedna dziennie taka słabsza :)

Lunaris lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki to sprawdzalyscie już swojego pita? To chyba jedno z lepszych rozwiązań jakie nam państwo zrobiło :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 2931 2932 2933 2934 2935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ