Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Minnie uszczęśliwiłaś moje serce kawoszki
Dzięki dziwczyny, jestem spokojna że krzywdy dziecku nie zrobię. Czekolada mnie nie pociąga (o dziwo!) ale kawy nie mogę sobie odmówić. Uwielbiam! Piję 1 rozpuszczalną i 1-2 Caro zbożowe bo nie chcę przesadzić. Ale gdyby trzeba było to jakoś bym się przemęczyła.Minnie89 lubi tę wiadomość
-
Lunaris - piję kawę codziennie (czasami 2). Nie wyobrażam sobie poranków bez kawy :p
Noc dziś u nas w miarę dobra. Może dlatego od rana Aluśkę roznosi :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1ab5e275ecf.jpg
Czekamy aż się trochę ociepli i lecimy na spacersłońce dziś cudne
Achia, Lunaris, blue00, Jeżowa, Fozzie Bear, Bajkaaa, summer86, Minnie89, JustynaG, Yoselyn82, Patrycja20, Lena21, Karma88, -Mamunia-, Aga9090, KateHawke, Nadzieja22, KateKum, sliweczka92, Anna Stesia, Siwulec, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajka, tez nie mam pita od pracodawcy ale i tak sama się będę rozliczać, bo chyba z mężem, jeszcze dziecko. Musimy zobaczyć jak wyjdzie najkorzystniejszej :p
My dziś jedziemy nad morze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 09:01
pilik, Minnie89, Lusesita, KateHawke, Lunaris, Nadzieja22, KateKum, Cabrera, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Ja jeszcze też nie dostałam pita. Też nie wiem czy się rozliczać sama czy z mężem. Jak to jest z tą ulga na dziecko. Generalnie w tym temacie nie wiem nic.
-
Wiecie ja też nie mam pita ale zalogowałam się i tam są wszystkie dane i można wybrać jak się rozlicza i wtedy to się samo uaktualnia i dziecko też się dodaje i zastanawiam się czy właśnie zaryzykować i wysłać pita wcześniej niż dostanę od pracodawcy bo najwyżej korektę zrobię bo rozumiem że po to są wam pity żeby sprawdzić czy dane wszystkie się zgadzają?
No ja rozliczam się sama bo mamy rozdzielczość majątkowa z mężem także nie możemy razem się rozliczać -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ale już nie potrzebujecie PITa od pracodawcy. Wystarczy ptofil zaufany epuap, logujecie się do systemu i np. zaznaczanie, że przysługuje Wam ulga na dziecko.
Ja wczoraj miałam problem z podłączeniem męża i rozliczeniem wspólnie ale pewnie jakiś błąd systemu. Dziś spróbuję jeszcze raz.
Ale jakbyście miały pytania - walcie. Postaram się pomóc.pilik lubi tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Wiecie ja też nie mam pita ale zalogowałam się i tam są wszystkie dane i można wybrać jak się rozlicza i wtedy to się samo uaktualnia i dziecko też się dodaje i zastanawiam się czy właśnie zaryzykować i wysłać pita wcześniej niż dostanę od pracodawcy bo najwyżej korektę zrobię bo rozumiem że po to są wam pity żeby sprawdzić czy dane wszystkie się zgadzają?
No ja rozliczam się sama bo mamy rozdzielczość majątkowa z mężem także nie możemy razem się rozliczaćBajkaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny - z tego co wiem, to najkorzystniej rozliczać się razem z mężem. Jeśli dziecko urodziło się w 2018 roku to przysługuje na nie ulga za te miesiące, które już było na świecie (łącznie z miesiącem urodzenia).
Sprawdzałam różne kombinacje i zarówno u nas, jak i u moich rodziców, gdy rozliczamy się razem, to mamy o 500zł więcej nadpłatyJustynaG lubi tę wiadomość
-
No fakt trzeba mieć profil zaufany ja mam kiedyś dzięki Reset założyłam i mega ułatwia wszystko łącznie z tym że wiem kiedy będzie zasiłek z zusu hehe
no ja planuje w weekend to ogarnąć tylko mąż musi być żebym mogła to spokojnie zrobić
-
Nie wiem czy któraś ma, ale ja bardzo polecam pieluchy tetrowe mamy ginekolog. Myślałam ze przereklamowane, ale że jestem zafiksowana na materiały to chciałam sprawdzić. I powiem Wam, że lepszej tetry nie miałam. Od trzech miesięcy piorę i są jak nowe (no może poza tymi które zafarbowałam przypadkiem w praniu ;p). Mam 8 sztuk i więcej mi nie trzeba. No ale Ninka nie ulewa. W sumie od dwóch miesięcy w ogóle bardzo sporadycznie używam tetrowek.
Flanelowe za to polecam (te ze smyka fajne milusie) u nas flanela idzie po kąpieli do wytarcia (jest delikatniejsza od ręcznika i lepiej chłonie), na łóżeczko zamiast prześcieradła, wcześniej w koszu mojzesza tez robiły za prześcieradło. Jak u kogoś byliśmy to tez flanelowe kładłam i na nią Ninke, a w lecie nie raz przykrywała flanelą. W miejscach publicznych robię tak jak Nika, biorę podkłady jednorazowe i od razu wywalam.
A co do pitow miałam pisać to co Justynamąż z pracy przyniósł karteczkę informacyjną, może komuś się przyda.
A PIT od pracodawcy dostaniecie po prostu wydruk z pieczątką tego co jest w systemiebo to z automatu będzie szło.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/302a5b15a93b.jpgLusesita, KateKum lubią tę wiadomość
-
Pilik ja miałam otulacze mamy ginekolog z tej tetry i jest różnica między innymi tetrami
potem dałam siostrze by otulala córeczkę
wg mnie faktycznie produkt dobry i nie oszukujmy się cena taka jak innych dobrych gatunkowo a tu nie ma się do czego przyczepić
pilik, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj Robaczek ostatnio się prężył, ewidentnie bylo widać że ma gazy w brzuszku i tesciowa do mnie bo pewnie zjadlaś zupe meksykanska z fasolą, a ja na to ze nie jadłam bo mi sie przejadla... szach mat. Nastała cusza potem dodałam ze po poludniu zjadłam kebaba z kapusta pól i o dziwo noc i nastepny dzień ładnue przespane.
Irytuje mnie jak dziecko cos boli i gadanie napewno coś zjadłaś. Grrr...
Męza wyśle po ibuprom bo znowu goraczka wyższa. Dziewczyny ktore miały jak sobie radziłyście?
Jak nie przejdzie do poniedziałku to lekarz. -
Dzięki dziewcxyny za temat o rozliczeniu, bo tez nie do końca wiedziałam jak to jest z ulga na dziecko
Fela świetne zdjęcie ! Super pamiątkaMalka dużo zdrówka !
Kate o koszu z tommee teeppe dodam tylko tyle, że ten wkład z allegro jeszcze mamy wiec jest baaaaardzo wydajny, bo kosztował jakoś 100 zł ale starcza aż na 8 miesięcy :p tetry mamy 20 szt weber lux są super, do tego 10 szt różnych innych
Dziś 16 wiec wszystkiego najlepszego dla Alusi, Agatki, Domisia i Wojtusiamój łobuz dziś kończy już 8 miesięcy !
Pozdrawiamy (zdjęcie z przedwczoraj, bo dziś jeszcze w piżamach:) )
[ururl]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 16:30
-Mamunia-, summer86, Lunaris, KateHawke, Yoselyn82, pilik, Patrycja20, blue00, Nadzieja22, Jeżowa, Bajkaaa, Achia, JustynaG, emi2016, KateKum, malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik gratuluję!! Ale szybka akcja i z zaskoczenia, malutka do schrupania!!
Lunaris oczywiście, że kawę możesz
KateKum ja mam laktator elektryczny z canapola i użyłam go dosłownie raz. A do lekarza używam pieluszek flanelowych. Jedna kładę na przewijak i małego na nim rozbieram, a druga kładę na wagę.
I tyle zapamiętałam
Miłego dnia!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 10:40
KateKum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo i zapomniałam się pochwalić, że teściowa w środę się odmeldowała
chyba zrozumiała, że jem wszystko hihi. Zrobiła kapusniak i się mnie pytała co mi ugotować to jej wytłumaczyłam, że jem wszystko i 2 talerze wciągnęłam haha jej mina bezcenna
KateHawke, pilik, blue00, Jeżowa, Kaczorka lubią tę wiadomość