X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuje Was i zapisuje sobie wszystkie cenne rady ;) i to by było na tyle, nie mam siły kompletnie na nic więcej. Praktycznie cały czas leżę i nie mam siły wstać z łóżka. Mam wrażenie że kropek zabiera mi 95% energii i zostawia mi resztę na podstawowe funkcje :P moim wczorajszym osiągnięciem było umycie zębów także tego...

Mam nadzieje że niedługo mi przejdzie, emek jest przerażony że wszystko jest na jego głowie ;)

-Mamunia-, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia - a przypomnisz jaki pałąk z zabawkami polecałaś? Zdecydowanie podoba mi się ten pomysł, wolę żeby dzieć leżał na macie piankowej, a wisiadełka dokupić osobno.

Rucola, KateKum lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franuś! jaki Ty już duży chłopak jesteś! <3
    Ech... dziewczyny możemy zatrzymać czas? (oczywiscie wtedy kiedy nasze dzieci słodko śpią :) )

Bazylku dokładnie tak jest-Kropek teraz baaardzo intensywnie sie rozwija i wysysa z Ciebie moc więc leż ile się da :) potem minie i wróci Ci energia i chęć do działania... no i przyjdzie wiosna :D

O! zajrzę sobie do PITa :D a potem kawka z Ciastkiem póki Stasio śpi. Pochwalę się Wam wieczorem jaki piękny prezent dostałam na walentynki... a ja niedobra nawet czekoladki nie dałam Ciastkowi, tylko buzi.

Ps zgrzeszyłam w Empiku 3za2 wybór określony ale i tak znalazłam na 2 zestawy :P

bazylkove lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik fajny poród miałaś :)

Siwulec, postaram się coś napisać jak zacznie się dziać, ale wiesz jak to czasem jest :)

Malka, super podwodne zdjęcie :)

Mamunia, Karma, Malka dużo zdrówka!

Blue śliczny Wojtuś :)

Kaczorka, ta Twoja Ala to jest udana :D

Pilik, ja mam ten zestaw noworodkowy od mamy ginekolog (dostałam od przyjaciółki) i też uważam, że tetre mają świetną. Ubranka też super jakościowo.

KateKum, jak chcesz to mogę Ci wysłać w wiadomości co dziewczyny wcześniej polecały jeszcze, bo mam zapisane dużo rzeczy :) I mam nawet zapisany link do wkładu do kosza o którym pisze Lena :D

Lena super wyglądacie!

KateKum, malka, Kaczorka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kaczorka - Alusia niezła agentka :) super zdjęcie! :D

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieci z 16! Lena niezmiennie zachwycam się Twoją uroda, urodą Frania i pięknymi zdjęciami, które zawsze są takie szaro-czarne i dla mnie, miłośniczki monochromatycznych rozwiązań, są idealne :D

Bazylkove pamiętaj, że jak "tylko leżysz" to w tym czasie tworzysz miliony komórek, nowe tkanki i organy :) jak mąż zapyta czym jesteś zmęczona, to odpowiedz "a wiesz, wyhodowałam w nocy drugą wątrobę" :) odpoczywaj ile potrzebujesz, nic nikomu nie udowadniasz, to nie konkurs kto ma więcej energii w ciąży :) rozkoszuj się tym cudownym stanem <3 i zaglądaj tutaj do nas częściej kochana!

Ibishka jak sytuacja z tatą? Czy lek pomógł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 11:50

Minnie89, JustynaG, Rucola, Lena21, bazylkove, Kaczorka, Anna Stesia, sliweczka92, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby się rozliczyć automatycznie to rozumiem że ten profil zaufany jest konieczny ? Inaczej trzeba po prostu złożyć zeznanie przez e-pit albo w skarbówce ? Ja co roku rozlicAlam się internetowo ale coś tam musiałam jednak wypełniać .

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue Wojtus cudowny i gratuluje skonczenia 3 miesiecy :)

Kaczorka ale Aluska agentka :) super

Lena ale Franus cudowny, a ty wygladasz szlicznie :)

Ja dzwonialam do szpitala w sprawie pitu, powiedziala mi babka ze fajnie bylpby gdybym osobiscie sie zjawila po niego, a jak nie to beda wysylac z poczatkiem marca.

blue00, Kaczorka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, a czy przypadkiem nie mają czasu do końca lutego, żeby wysłać PIT?

Ja w tygodniu dostałam PIT od ZUSu, a z 2 tygodnie wcześniej od pracodawcy. Mąż też już ma, więc dam siostrze do wypełnienia online :P

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Yos, a czy przypadkiem nie mają czasu do końca lutego, żeby wysłać PIT?

Ja w tygodniu dostałam PIT od ZUSu, a z 2 tygodnie wcześniej od pracodawcy. Mąż też już ma, więc dam siostrze do wypełnienia online :P

Moze i maja ale mowila ze z poczatkiem marca wysla dopiero.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku- czekamy tu na Ciebie :) siły wrócą, na razie leż w łóżku skoro tego chce Kropek ;)

bazylkove lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIT , Dziewczyny, obecnie nie trzeba rozliczać PITa.
    Urząd Skarbowy automatycznie Was rozlicza na podstawie rozliczenia z ubiegłego roku. Co to oznacza?
    Jeśli rok temu korzystałyście z ulgi na dziecko - to powinna być automatycznie policzona w tym roku. Jeśli 1% podatku przekazywałyście na fundację X to też tak powinno być zaznaczone.

Jeśli chcecie coś zmienić w Waszym zeznaniu (np. dodać ulgę, rozliczyć się wspólnie z mężem to macie dwie opcje.
    https://epit1.podatki.gov.pl
    1. Logujecie się na podanej stronie za pomocą profilu zaufanego
    2. Logujecie się na podanej stronie za pomocą danych: pesel, przychód za 2017, przychód za 2018r.

Dodanie ulgi na dziecko trwa nawet nie minutę. Podaje się pesel lub imię, nazwisko i datę urodzenia a także liczbę miesięcy za którą przysługuje ulga. System automatycznie wylicza ulgę.
    Np. Achia otrzyma ulgę na dziecko za jeden miesiąc (mimo tego, że Oskar urodził się 31.12). 90zł z hakiem do przodu! :)
    Jeśli chcecie rozliczyć się z mężem to wybieracie taką opcję i podajecie dane męża: pesel/przychód za 2017/przychód za 2018.

Co roku sama rozliczałam siebie, znajomych i rodzinę. Ale teraz to jest jeszcze szybsze.

blue00, Jeżowa, Minnie89, Rucola, veritaserum, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, ten pałąk z zabawkami to "stojak gimnastyczny" dziwna nazwa ale tak to się nazywa :P
    Coś się temat kawy przwijał :) ja do 5 miesiąc piłam bezkofeinową, to samo tyczy się herbaty z teiną (czarnej, zielonej) bo kofeina i teina kumuluja się u Maluchów :( nie wiem do jakiego czasu ale ja profilaktycznie czekałam 5 miesięcy, teraz pozwalam sobie na jedną słabą kawę dziennie, herbaty czarnej/zielonej nie piję wciąż :)
    My się w tym roku będziemy pierwszy raz rozliczać z emkiem współnie, ja mam własną działalnośc, emek etat no i mamy wspólnego brzdąca. Zadzwonię do swojej księgowej i zapytam jak to załatwić, chyba ze to faktycznie żadna trudnośc, tylko ze u nas w tym roku będzie zupełnie inaczej niż wczesniej...
    My już po basenie, było fantastycznie!!!! Mały na początku był w delikatnym szoku, jak weszliśmy do wody to patrzył tylko na inne małe dzieci i wyciągał do nich ręce i ani się nie obejrzaliśmy pluskał się w wodzie jak szalony i z radości wsadził twarz w wodę. Wyciągnał ją mocno zdziwiony ale zaraz wróciły uśmieszki :) Moze wieczorem wrzucimy jakąs fotkę, mało mamy, większość rozmazana ale moze coś znajdę co sie nadaje :)

JustynaG, blue00, Minnie89, summer86, KateKum, malka, Kaczorka, Nadzieja22, Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam pije czarną herbatę :p słabszą niż przed ciążą co prawda, ale pije od niedawna.z reguły 1 dziennie. Ale też nie codziennie.
    Nasz dzisiejszy dzień :) tesciowa też z nami przez chwilę była, miała dla nas Walentynki-Oskarek dostał kocyk ;)
    Cały spacer i pobyt nad morzem Oski przespał. Drogę samochodem też. Już się boję co będzie po powrocie do domu, ale może świeże powietrze i jod sprawią, że nocka będzie też przespana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 21:31

JustynaG, Patrycja20, blue00, Bajkaaa, KateHawke, Yoselyn82, KateKum, Rucola, Luna1993, bazylkove, malka, Minnie89, Kaczorka, emi2016, Cabrera, Lunaris, Nadzieja22, Anna Stesia, veritaserum, pilik, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Pilik te podkłady jednorazowe to jakiejś konkretnej firmy kupujecie?

Muszę przyznać, że podoba mi się rozwiązanie maty z pałąkiem. Muszę czegoś sensownego poszukać.

Aicha nad morzem pięknie, już tak dawno nie byłam, że aż Ci pozazdrościłam

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku czasami dobrze jest nic nie robić. Kiedy jak nie teraz ;)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate- ja te podkłady kupuje z rossmanna babydream :)

KateKum lubi tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jak możesz to proszę wyślij mi wszystko co masz. Super, że to wszystko masz zapisane :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czteromiesięczna Agatka pozdrawia wszystko ciocie!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f50ca4d7cdd7.jpg
    Przysięgam, że nie wiem, kiedy to zleciało... Pierwszy miesiąc wlekł się niemiłosiernie, a teraz każdy kolejny przelatuje mi przez palce.

JustynaG, blue00, Achia, Luna1993, summer86, Bajkaaa, Rucola, bazylkove, malka, Yoselyn82, Minnie89, Patrycja20, Kaczorka, emi2016, Lunaris, Nadzieja22, Lena21, veritaserum, Anna Stesia, pilik, sliweczka92, Siwulec, KateHawke, Aga9090, nowa na dzielni, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Frania i Agatki <3

Jeżowa doskonale Cię rozumiem z tym upływem czasu.. Gdy Lena pisze o kolejnym miesiącu Frania to wiem, że za kilka dni już kolej na Anię.. Jakoś do 6 m-cy mniej to odczuwałam, a teraz mam wrażenie że miesiące mijają szybko jakby były tygodniami. Gdyby się dało chciałabym na troszkę zatrzymać czas..

Jeżowa lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczne dzieciaki na forum :)

Lunaris, ja jestem kawo i herbatocholiczką ;) pije łącznie kilka dziennie.

Summer jedziemy do Tatrzańskiej Łomnicy. Tzn mam nadzieję, że pojedziemy bo dzisiaj jeszcze dziadek, który z nami mieszka się przyznał, że się gorzej czuję. Na jutro musimy na cito jakiegoś lekarza ogarnąć.

My byliśmy dzisiaj na warsztatach o chustach i nosidłach. Nauczyła się wrzucać lalkę na plecy. Felka na razie mi nie pozwoliła siebie wrzucić. Ale za to wygrałyśmy piękną zabawkę sensoryczną od Cudapii :) wrzucę fotkę jak będę w domu. Felka jest przeszczęśliwa :)

Ja już troszkę lepiej się czuję, ale szału nie ma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 18:11

Lunaris lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 2933 2934 2935 2936 2937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ