Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Oooo, Lunaris, bosko
Ja utknęłam znowu na Tchnieniu ale zamierzam niedługo znowu zacząć czytać
tez na półce czekają wszystkie i pięknie wyglądają
Lunaris, pilik, -Mamunia- lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Aha! i jak już się tak rozgadałam to dzięki za wątek PITowy z rana
śmignęłam swój w 3 minuty! uważam że to jeden z niewielu trafionych pomysłów na ułatwienie ludziom życia. Jestem zachwycona tą nową opcją rozliczania!
Ja utknęłam na werblachserial mnie już przegonił ...ale tak to jest jak sie ma na głowie dom, dzieci..... czyta 4 książki na raz i jeszcze serialami nadrabia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 20:58
Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość
-
Lunaris piękny prezent ! Aż mi się oczy zaszklily
A my dziś pierwsza randka odkąd urodził się Franiomama się zajęła Franiem, fajnie było, ale jakoś tak dziwnie bez niego
Lunaris, pilik, Yoselyn82, Patrycja20, Nadzieja22, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Ale ze mnie gapa, pominęłam w życzeniach Aluśkę i Wojtusia - wszystkiego najlepszego z okazji kolejnego miesiąca
Kaczorka, blue00 lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich miesięczniaków! Mało co już zdjęć widziałam,
Ale na pewno wszyscy do schrupania!
Luna. A dugie zdjęcie przepiękne!
Kate ja polecam od razu kupić po prostu matę piankową (ja mam puzzle z Allegro, jeden ma coś 60x60, cenowo są spoko i jakościowo naprawdę w porządku), a do tego jak chcesz pałąk to ikea ma świetny i nie drogi w ofercie
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/leka-stojak-z-zabawkami-brzoza-wielobarwny-70108177/
Nowa i Bazylek rozgośćie sięja od 5tc miałam mocne plamienia i zero innych objawów aż do 9tc a jak widać wszystko dobrze się skończyło
Czy któraś z Was była/planuje iść na basen z maluchem tak po prostu? A nie na jakiś kurs?
Mysmy dzisiaj byli na urodzinach w knajpie i było bardzo w porządku,
Pierwsze takie wyjście Ninki ale widzimy że spokojnie możemy wyjśćtrochę się denerwowała że nie mogła po ziemi biegać, ale ogólnie było naprawdę spoko. Nawet udała się drzemka w chuście.
Malka uczyła Cię Kasia pp?Kaczorka, Lena21, bazylkove, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
Alusia, Franio, Agatka, Dominik, Wojtuś, Stasiu, WSZYSTKIEG9 NAJLEPSZEGO Z OKAZJI KOLEJNYCH MIESIĘCZNIC!
Luna, jesteście z Zuzią przepiękne!
Agatka, Wojtuś, cudne zdjęcia!
Nowa, jeszcze się nie znamy, ale ja również tu na Ciebie czekam!
Kurczę, tak czytam Wasze posty i powiem Wam, że mnie wcale nie przeraża dwójką dzieci z małym odstępem wieku. Mam nadzieję niedługo podzielić się z Wami testem pozytywnym. Jeszcze nie zaczęliśmy starań, bo chce najpierw rozprawić się z tym polipem. Ale czuje,że to już niedługo.pilik, Kaczorka, KateHawke, Minnie89, blue00, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowa- witaj i rozgość się
będziemy z Tobą czekać na wizyte!
U mnie była tylko senność -matko ile ja potrafiłam spać do 12 TC! I miałam cudowną "kaszkę" na twarzy :p a tak to zero objawów
Przez całą ciążę wymiotowałam może3 razy?
Także Twoje objawy to są Twoje- wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju -objawyalbo ich brak :p
Ps. Okropnie mnie nogi bolą po dzisiejszym spacerze ale patrzyłam na mapę i wyszło że zrobiliśmy ok 6,5 km to mają prawo boleć co?:p jako że daaaawno tyle nie chodziłamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 21:32
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Nowa bardzo się cieszę, że tu jesteś i że udało się przed ivf
u mnie tak jak u dziewczyn, na początku objawy bardzo marne. Lekkie mdłości o ile dobrze pamiętam dopiero koło 11tc się pojawiły. I to tylko jak myłam zęby
Pilik w sumie to nie pamiętam jak miała na imię ta dziewczyna, taką bardzo szczupła, dość wysoka, długie włosy, okulary. Mozliwe, że Kasia
Bazylku niech się emek przyzwyczaja. Jak będzie kropek na świecie to będzie musiał robić jeszcze więcej
Rucola tłuszcz w diecie dziecka jest bardzo ważny, ale jeśli nadal bedsiesz karmić piersią na żądanie to nie musisz tak od razu wprowadzać za dużo tłuszczu. Ja czasem dodaje do jedzie na oliwę z oliwek, je też awokado. Raz dostała chleb z masłem.
Lena zazdroszczę randki. Chciałabym wyjść gdzieś z emkiem. Kino mi się marzy. Chociaż pewnie wtedy będę myśleć cały czas o Feli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 21:34
Rucola, bazylkove, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
Nowa!!!!! Ogromnie miło Cię tu widzieć!!! Co do braku objawów to nie pomoge, bo ja czułam się fatalnie
ale głęboko wierze , ze jeśli będe miec jeszcze jednego brzdąca to ciąża od poczatku będzie bardzo przyjemna
Dziewczyny, co do oleju to własnie myślałam o lnianymrzepakowy swoją drogą, ale AnnaStesia będe dawac po kropelce lnianego
Summer dziękuję za stronę Olini, widzę ze tam wszystko na świeżo więc pewnie zamówię ten dla dziecka i lniany.
Lunaris, piękny prezent!!!!
Veritaserum od około 12 do 19.30 zeszły nam 3 pieluchy, przy czym kieszonki nie wrzucałam do prania tylko na kaloryfer a potem znów ją założyłam
Śliweczka super, ze masz takie pozytywne podejście do małej różnicy wieku!!! Powodzenia!!
Aluska kochana zapomniałam ze to tez Twoja miesięcznica :* ale po roczku to już się chyba nie liczy, co?
My na kolację zrobilismy sobie wegańskie pancakesy z owocami leśnymi ( z mrożonki) i miodem. Stwierdzam ze dopóki nie pójde do pracy to na pewno nie schudnę hahaha
No i dziś zaliczylismy pierwszy spacer w spacerówce, opuściłam maksymalnie oparcie i przy okazji zauwazyłam, ze w moim espiro next mam spieprzoną tylną część budy, tam jest taki suwak i po zasunięciu częśc suwaka zostaje wolna i materiał się marszczy. Będe roklamowac ale nie teraz, bo teraz będe wózka potrzebowac. Młody chyba jeszcze nigdy nie był taki spokojny na spacerze no i w koncu mógł swobodnie wyprostować nogi
pilik, sliweczka92, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nowa - na tym etapie czułam, chyba podobnie jak Ty, takie napięcie brzucha. W 7 tygodniu zrobiłam się nadwrażliwa na zapachy - szczególnie drażnił mnie płyn do płukania prania i żel pod prysznic męża
i odrzuciło mnie od czekolady.
Dziękujemy za życzenia
I również życzymy wszystkim 16-tkowym dzieciaczkom dużo radości i zdrówka
Wiosna dziś zawitała do naszego smutnego kraju i od razu ludzie ożyli
Fajnie, że wiele z Was miło spędziło ten dzień.
Malka - nie bój się wyjść bez Feli. Może w czasie pierwszego będziesz o niej myśleć, ale z każdym kolejnym już coraz mniej
I gratuluję wygranej
Luna - piękna sesja
Pilik - świetnie, że Ninka tak się super odnalazła podczas spotkaniatowarzyska z niej dziewczynka.
Achia - piękny dystanste pierwsze dłuższe spacery po ciąży chyba dość często dają w kość.
Rucola - cieszę się, że Lewko zaakceptował basen i tak dzielnie sobie radził
Ale z tą kupą to miał trafiejkę :p
My dziś wybraliśmy się na spacer zaraz po śniadaniu i trochę nam zeszłozabraliśmy Aluśkę na plac zabaw. Super sprawa. Zwłaszcza, że były też dzieci w podobnym wieku. Całkiem ładnie sobie radziła
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/023898d19b3c.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 22:12
malka, Rucola, Yoselyn82, Lusesita, pilik, Lunaris, KateHawke, summer86, sliweczka92, JustynaG, Achia, Patrycja20, blue00, Lena21, nowa na dzielni, Aga9090, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
-
Lena cieszę się, że mogliście pójść z mężem na randkę
i tak długo wytrzymaliście!
Malka a ja myślę, że dosyć szybko byś zapomniała, że Fela jest w domu - natomiast wraca się jak na skrzydłach! Ja po dwóch godzinach poza domem niemalże biegnę do Agatki
I chyba jestem strasznie samolubna, skoro 6tygodniową Agatkę zostawiłam, żeby pójść do kina...
Kaczorka ale fajowe zdjęciaAlusia taka "dorosła" już! Patrzę na Nią i oczami wyobraźni widzę Agatkę za rok
Śliweczka - mnie też mała różnica wieku pomiędzy dziećmi nie przeraża, też chciałabym, aby ta różnica była możliwie jak najmniejsza, no ale niestety po cesarce musimy poczekać nieco dłużej niż byśmy chcieliw zasadzie to ja już bym mogła być znowu w ciąży
tylko proszę, bez mdłości!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 22:39
Kaczorka, sliweczka92, mi88 lubią tę wiadomość
-
Witam wieczorem i próbuje nadrobić.
Póki co oczywiście czytam od końca, czyli ogarnelam ostatnia stronę.
Rucola ja mam te oleje z Olini. Dla dzieci i lniany. Małej daje ten dla dzieci. Ma fajny smak. Czuć bardzo słonecznik.
Lnianego jej jeszcze nie dawalam.
Kaczorka super zdjęcia. Tak wam wszystkim zazdroszczę tych dzisiejszych spacerów.
Ja po nueprzespanej nocy, spędziłam dzień ba noszeniu na rękach i wycieraniu gilonow.
Po wczorajszej wizycie wyszło lekko zaczerwienione ucho w środku. To by wyjaśniał, skąd stan podgoraczkowy, płacz przy kaszlu i płacz w nocy.
Póki co Dicortinef do ucha i nadzieja że obejdzie się bez anrybiotyku.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Pilik ja planuje basen bez zajec- chodzilam ze starszym synem, mam nagrane zajecia to wykorzystam wiedze i teraz bedzie kurs w wykonaniu mamy za free
Stasiu ma chyba kolejny skok. Wczoraj miedzy 17 a 21 nie spal wcale a dzis od 16 jesli zasnie to tylko na rekach!pilik lubi tę wiadomość
-
Kaczorka, ale pięknie wystroiłas Alicję!!! No i masz rację, świętowania nigdy za wiele, Sto lat Alusia!!!
Lunaris ja nie wiem co będzie na kolejnych zajęciach, ale po tych zastanawiam się za co zapłaciłam 30zł (+nasze wejściówki kolejne 30) ale z drugiej strony co można robić w basenie z 5ciomiesięcznym dzieckiem na pierwszych zajęciach hahaha ale plusem było to, że zobaczyłam jak Lewko obserwuje inne dzieci, jak próbuje je dotykać... uśmialiśmy się z emkiem jak były takie ćwiczenia scieśniania i rozluźniania kółeczka to jak dzieci były blisko siebie to młody tylko wyciagał ręce żeby pamacać inne dziecko, po twarzy oczywiscienas też cały czas dotyka po twarzy i patrzy z dużą uwagą i zainteresowaniem. Nawet jak Go karmię to nie dotyka mnie po cycku tylko ciągnie raczką do góry, do brody, ust, nosa... trochę to dziwne
A wracając do zajęc to my na pewno czujemy się pewnie wiedząc że ktoś czuwa i nie zrobimy niczego za szybko i w ogóle wiemy co mamy robić, ale jesli już to przerabiałaś to myślę że fajną opcją będzie chodzenie z obydwoma chłopakami a najlepiej to w czwórke
Lusesita polubiłam za oleje a chorego uszka bardzo współczujęniech już te cholerne choroby sie od Was odczepią.....
Malka tak tak, ja wiem ze przy kp to troche inaczej wygląda ale ani ja nie jem ryb, ani Młody nie będzie i che to jakoś rekompensować. Sama co prawda okazyjnie łykam DHA z alg ale mysle ze jak dam trochę oleju to nie przedawkujęi tez widziałam Fele na stronie firmy na M
Pilik piekny uszytek!!! Ja się zastanawiam do jakiego wieku dzieci interesują się takimi rzeczami bo moje dziecko wykazuje marne zainteresowanie zabawkami. Dziś "gryzł" mi palce a na każdego rodzaju gryzak reagował złością i siedziałam z Nim a on memlał mi reke... Chciałabym mu coś takiego zamówić, ale jestem praktycznie pewna, ze na tym etapie on nie zwróci na to uwagi ;/
Aicha zazdroszczę Ci nadmorskiego czystego powietrza... co prawda u nas dziś też było nieźle ale to dziś, Wy to macie zawsze!!! więc spacerujcie jak najwięcej!!!
Jeżowa Ciebie tez podziwiam za chęć małej różnicy wieku między dziećmi. Ja Wam napiszę szczerze, że mimo tego, ze jakoś tam układam w głowie plan, kiedy zaczniemy się strać, to kompletnie nie potrafię o tym myśleć w tych kategoriach, że chcę niedługo noworodzia, bo przeciez mój Lewko jest taki malusito jeszcze nie jest dla mnie czas na takie mysli
malka, Kaczorka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
KateKum wrote:Nika, Pilik te podkłady jednorazowe to jakiejś konkretnej firmy kupujecie?
Muszę przyznać, że podoba mi się rozwiązanie maty z pałąkiem. Muszę czegoś sensownego poszukać.
Aicha nad morzem pięknie, już tak dawno nie byłam, że aż Ci pozazdrościłam
A mój drewniany stojaczek wyszukałam na olx pod nazwą baby gym. Wieszam na nim Łusi zavawki, dzwoneczki, karuzelki i ma jakąś odmianę. -
Nowa, ja w 1 trymestrze na siłę wyszykiwałam objawy, w drugim nie było njc, dopiero trzeci dał czadu
Lunaris - 12.12.2019?
Dziewczyny, ale będzue kupa! Już półtorej godziny się produkuje! Strach zajrzex do pieluszkinowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Nowa ja w pierwszej ciąży mdłości zaczęłam mieć w 8 tygodniu, a w ciąży z córką w 9. Też się martwilam, że nic nie czuje. W tej ostatniej ciąży odrzucilo mnie od mięsa. A tak to ból piersi i senność. Przy czym teraz jakoś łagodnej to odczuwam, może też przez to, że już jedno dziecko w domu i nie ma tyle czasu na myślenie o sobie.
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚