X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie z rana :)
    Dziś odbędzie się mały sabat u mnie. Właśnie czekam na Łusię i Oskara no i oczywiście ich mamusie!

Minnie, taka to była pachnąca jajeczniczka, że aż dziecko obudziło się i też zechciało sobie pojeść! :)

Minnie89, Lusesita, Rucola, Nadzieja22, summer86, Patrycja20, KateHawke, KateKum, Lena21, Karma88, malka, ibishka, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Dzień dobry!
    No tak, u nas wczoraj były 4 tygodnie. Czy pozostałe miesiące też tak uciekną?

Z cyklu wyznania maDki - czuję się oszukana. Naczytalam się w ciąży o magii KP, o tym jaka to więź z dzieciem, patrzenie sobie w oczka itp. A tymczasem mój złośnik budzi się po 10 minutach od zaśnięcia, dokładnie w momencie kiedy Mąż wjezdza do pokoju z cieplutką pachnąca jajecznicą. I taka to magia...dziecko je, i matka je, bo czasem chciałaby zjeść ciepłe.
    Sama nie wiem czy jestem bardziej rozczarowana sobą czy tą sytuacją.

LAMKA - jak tam brzuszek Domisia? Lepiej coś u Was?
    Ja jadłam wczoraj nad główką dziecka spaghetti i tylko 1 klusek spadł małej na czułko. I nie mam wyrzutów sumienia... ba, uważam to za sukces na zasadzie wilk syty i owca też ;)

Minnie89, blue00, Rucola, Jeżowa, Nadzieja22, summer86, Karma88, nowa na dzielni, Lunaris, JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna zazdro ogromne, ale cieszę się, że udało wam się spotkać.
    U nas dalej gile i wkładanie palca do ucha. Wisienką na torcie jest cyc w nocy co godzinę. To już nie magia kp, to terror.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chustonoszki,potrzebuję rady.Powiedzcie mi,od jakiej temp. na dworze można nosić dziecko w polarze dla dwojga i jak je ubrać by nie przegrzać ani przeziębić?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue myślę że jesli u Was jest tak pieknie jak u nas czyli koło 10 stopni to smiało załóż rajtuzki, bodziaka, legginsy, skarpetki, cienką bluzę, chusta i polar dla dwojga :) ja bym tak ubrała :)

blue00, mi88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest cudnie :) dzięki :)

Rucola lubi tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Widzę, że poranna tematyka "gowniania" ;)

Dziewczyny polecacie jakiś konkretny materacyk do łóżeczka. Kokos, gryka...? A może jeszcze coś innego?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, kokos i gryka są od jakiegoś czasu mniej polecane, teraz bardziej na czasie lateksowe i z pianki wysokoelastycznej.
    Rucola i ja mamy Hevea. Dużo osób chwali też materacyki z Ikea.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 13:21

KateKum, Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum ja miałam na początku kokos/gryka po mojej siostrzenicy. Był przechowywany cały czas w mieszkaniu w suchym miejscu. Ale Feli zaczęły się robić jakieś dziwne kropki jak na nim spała. Zwykle po nocy miała nowe. Wymieniliśmy materac i kropki przestały się pojawiać. Nie wiem czy to były jakieś ugryzienia czy nie. Nie zauważyłam też żadnych stworzonek które mogły by gryźć. Materaca nie rowalałam, żeby sprawdzić. Teraz mamy piankowy że smyka i jest ok.

Blue ja dzisiaj byłam z Felką w chuście i Fela miała bodziak z długim rękawem, ciepłą bluzę, szalik i czapkę wiosenne, cieplejsze spodnie i skarpety i tylko chusta. Nic na to nie zakładałam. Jak ja wyjęłam to była mocno ciepła. U nas około 12 stopni dziś i czyste niebo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 13:57

KateKum, blue00 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie starszych dzieci, przymierzam się do kupna ubranek na cieplejsze dni.. czy dziewczynki w okolicach roczku często ubierałyście w sukienki czy raczej nadal body+spodenki?

mi88 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahaha Nika to witaj w klubie dwoch kup. U nas 4 rano i 13. Zobaczymy czy jeszcze nas dzis uraczy bombka. :-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Mamusie starszych dzieci, przymierzam się do kupna ubranek na cieplejsze dni.. czy dziewczynki w okolicach roczku często ubierałyście w sukienki czy raczej nadal body+spodenki?

Nadal body + spodenki. W sumie to rajstopy, bo przy spodenkach ciągle ściągała skarpetki.
    Ale weź pod uwagę, że Ania skończy rok w czerwcu, więc będzie ciepło i częściej będzie można zakładać sukienki :) bo w zimę to tak średnio.

W każdym razie ja na lato szykuję trochę leginsów, bluzek na długi i krótki rękaw, trochę body na długi i krótki i sukienki :)

summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, dziękuję. Mam podobny plan :) teraz jedynie myślę na jaki rozmiar postawić, aktualnie mamy 74 i nie wiem czy latem będzie to nadal 80 czy raczej już 86.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta mi sie podoba karuzela :P

myslicie ze nie jest za droga?

https://www.51015kids.eu/karuzela-pluszowa-z-baldachimem-5o32hi?cid=km0001&gclid=EAIaIQobChMIvMClkM_C4AIVD5-aCh0o7QOSEAEYASABEgLBw_D_BwE

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, dziękuję. Mam podobny plan :) teraz jedynie myślę na jaki rozmiar postawić, aktualnie mamy 74 i nie wiem czy latem będzie to nadal 80 czy raczej już 86.

Myślę, że spokojnie 80 :) w wieku 8 miesięcy też Aluśka nosiła 74 a teraz dopiero ma 80 (H&M i Smyk). Nie wydaje mi się, by Ania te 12cm przeskoczyła w pół roku.

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer u nas też body i spodenki, sukienki na upał :)

Blue wczoraj miałam ubrana Zuzię tak jak Malka opisuje, było 13 stopni. Ciepłe spodenki, body, bluza, czapka, chustka na szyję, ciepłe skarpetki + paputki i chusta. Nic na to

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, karuzelka jest ok, ale widzę, ze nie ma za bardzo kontrastowych elementów (tj.czarno-bialych, w tej Tiny Love u nas podwieeski były właśnie czarno-białe). Nie wiem też, jaką tam będziesz miała muzyke- i u nas jest (a właściwie był, bo już nie uzywamy) Mozart i Bach (choć w splaszczonym brzmieniu, wiadomo). Chodzi o to, że Ty też będziesz musiała tego słuchać więc lepiej, żeby to nie było coś bardzo działającego na nerwy.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Myślę, że spokojnie 80 :) w wieku 8 miesięcy też Aluśka nosiła 74 a teraz dopiero ma 80 (H&M i Smyk). Nie wydaje mi się, by Ania te 12cm przeskoczyła w pół roku.

Kaczorka, może u dziewczynek jest inaczej, ale u nas teraz gonitwa z rozmiarami jest szalona i sama też nie wiem, jakie rozmiary kupować dziecku. Teraz nosi 80, przypuszczam że latem będzie miał 86 a jesienia-zima 92, ale nie wiem sama, skoro 74 i 80 obskoczyl w dwa miechy.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Kochane chustonoszki,potrzebuję rady.Powiedzcie mi,od jakiej temp. na dworze można nosić dziecko w polarze dla dwojga i jak je ubrać by nie przegrzać ani przeziębić?

Blue, ja wczoraj przegrzalam dziecko. A było to tak, że włożyłam mu bodziaka, legginsy, skarpetki, wladowalam w chustę i w kurtkę dla dwojga. Niestety czapeczke dałam zimowa zamiast wiosenna (ale to dlatego ze mnie podobnie jak Rucole oszukał rozmiarowka Pinokio-czapka na rozmiar 86/92 nie nasunela się nawet na uszy). Dziecko było okropnie upocone. Pamiętaj, że grzeje się od Ciebie prawie ciało do ciała. Ja zapomniałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 15:47

mi88 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że tak jak dziś jeśli chodzi o pogodę to mogło by już zostać <3 tak cudownie jest na dworze że nawet nie zauważyłam jak byłam 1,5 godz :) ale fakt moje dziecko powoli nie chce być w gondoli... Jest już prawie na styk w ubraniu a połowy spaceru nie śpi i kurczę nie wiem co robić bo nie mam spiworka na spacerowke a nie uśmiecha mi się teraz kupować bo nie mam kasy na to... Ehh ale mam problemy :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 2937 2938 2939 2940 2941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ