X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, a masz jakiś kombinezon? Powinno wystarczyć? Lub kurteczka i do tego koc na nogi.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Bajka, a masz jakiś kombinezon? Powinno wystarczyć? Lub kurteczka i do tego koc na nogi.

Aktualnie ubieram ja w taki kombinezon z softshelu czy jak to się pisze, bo inny mam mega gruby, no i nie wiem może staremu każde przynieść tą specerowke zobaczymy jak to będzie wyglądać w ogóle, no i dziękuję <3

Anna Stesia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue i jak tam spacer??? Widzę że Dziewczyny ubierają dzieciaczki lżej ale to też na pewno zależy od chusty. Ja aktualnie noszę się na spacery w dość przewiewnej chuście, pół na pół bawełna z lnem, niezbyt grubej ale to prawda że grzejemy się z Lewkiem wzajemnie :)
    Dziewczyny potrzebuję porady, w lipcu wybieramy się na urlop w jakieś ciepłe miejsce, najprawdopodobniej do Hiszpanii i będę potrzebować lekkiej spacerówki z opcją rozłożenia na płasko, z dużą budą. Pomożecie???

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - chłopcy chyba faktycznie szybciej rosną i są więksi. Wczoraj na placu zabaw był chłopiec 19 miesięcy i był sporo wyższy od Aluśki i nogę miał dużo większą. Spokojnie bym mu ze 2/2.5 roku dała.
    Ale warto zwracać uwagę na to, jak do tej pory dziecko rosło. Jeśli goni z rozmiarami, to można przypuszczać, że tak będzie dalej. U nas do 74 Aluśka dość szybko doszła a później się zatrzymała i w zasadzie 80 teraz jest na nią dobra :)

Bajka - Roan ma do spacerówki osłonkę na nóżki, więc gdyby było chłodniej, to możesz Zosię przykryć kocykiem i dodatkowo tą osłonką. A ona się na płasko rozkłada, więc Zosi powinno być w niej wygodnie. Zwłaszcza, że dodatkowo chyba taką wkładkę powinniście mieć, więc spacerówka jest mięciutka :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Hej eksiaki! :) ja tak na razie bardzo nieśmiało się witam bo póki nie zobaczę fasola we władnej osobie na usg to podchodzę jeszcze ostrożnie :). Muszę poczytać co u Was bo bałam się tu wcześniej zaglądać :D

Powiedzcie, jak się czulyscie na tym etapie ciąży? Mnie strasznie stresuje ze poza zmęczeniem nic mi nie dolega. Cycki wreszcie zaczęły bolec i sutki rosną, czasami wieczorem mam nadmuchany, lekko opuchnięty w środku brzuch (pewnie czuć te napinające narządy :)) ale to bardziej rozpieranie niż większy ból, tak to nic. Na fioletowej większość już rzyga jak koty i leży trupem prawie :D jeny, powiedzcie ze bez takich objawów na tym etapie tez jest ok. Zwariuje do wizyty w czwartek ;)
    Rzadko tu zaglądam Ale jak jestem to odpisze bom na bieżąco ;) na Twoim etapie jedyny objaw ciazy to zaparcia, trochę może cycki i tyle. Jeszcze plamilam i leżałam więc zaparcia mogły się brać od leżenia A nie od bycia w ciazy. Mdłości przyszly pozniej i nie chce mnie zostawić w spokoju ;)

nowa na dzielni, pilik lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzyło Wam się kiedyś, że dziecko zachrypło? I aż miało słabszy płacz i zmieniony głos?
    Boje się że u nas to skutek cudownego powietrza + słabego nawilżenia mieszkania, bo poza tym nic mu nie jest, grzecznie śpi i je.

Zazdroszczę Wam tych spacerów :) my dziś chcieliśmy wyjść, ale przed południem wskaźniki mówiły że średnio. Także jedyny spacer jaki zrobiłam to z pieluchami do śmietnika ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 17:12

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni ja miałam malo objawów na tym etapie, od czasu do czasu mdlilo mnie, moze 3 razy w sumie brało mnie na wymioty, jedynie biust bardzo wrażliwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 17:17

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka właśnie osłonki to chyba nie mam na spacerowke tylko na gondole była :( no nic jakoś damy radę jeszcze w tej gondoli

A tak oglądam spacerówki i kurcze mam wrażenie że nie ma ładnych :( mam jedną wybrana ale żeby mnie urzekła wyglądem to już nie bardzo...

Minnie ja nie zauważyłam by Zosia kiedyś zachrypla także nie pomogę

Edit : Yoselyn jutro masz termin porodu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 18:20

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niezmiennie polecam valco baby. Ja mam snap 4 i to jest extra wózek :)

Bajkaaa, veritaserum, Rucola lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie na oku Valco ;) ze względu na wagę. Cała spacerówka ma chyba niecałe 7 kg.

Rucola lubi tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Nie mogłam trochę wcześniej zrozumieć dlaczego testerki którym się wreszcie udało w ciąży się tak denerwują, przecież największy stres i trud już za nimi - jest ciąża, spełnienie marzeń, teraz już musi być dobrze ;). Teraz mi taaak wolno leci czas do tego następnego badania ze masakra

Hope - woow, już 21 tydzień leci :-o

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Blue i jak tam spacer??? Widzę że Dziewczyny ubierają dzieciaczki lżej ale to też na pewno zależy od chusty. Ja aktualnie noszę się na spacery w dość przewiewnej chuście, pół na pół bawełna z lnem, niezbyt grubej ale to prawda że grzejemy się z Lewkiem wzajemnie :)
    Dziewczyny potrzebuję porady, w lipcu wybieramy się na urlop w jakieś ciepłe miejsce, najprawdopodobniej do Hiszpanii i będę potrzebować lekkiej spacerówki z opcją rozłożenia na płasko, z dużą budą. Pomożecie???
    Kochana,a więc tak:Ubrałam go w body z krótkim rękawem,cieńka bluzka z długim,rajstopki,grubsze skarpetki i spodnie dresowe luźniejsze,czapka zimowa(bałam się dać cieńszą ;) )I chyba słusznie,bo mocno wiało.Nie zauważyłam by się przegrzał.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0099ef61ff12.jpg

JustynaG, Yoselyn82, Nadzieja22, Kaczorka, Rucola, Lusesita, StaraczkaNika, Anna Stesia, Patrycja20, malka, Lunaris, pilik, KateKum, Aga9090, KateHawke, mi88, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - sprawdź, bo my mieliśmy osłonkę na nogi w spacerówce :)
    O taką jak ta po prawo na dole.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c1269b907ba.jpg

Nowa - niestety stres jest już cały czas. Po ciąży również.. ;)

U nas po południu podłoga się poprawiła, więc też jeszcze wyszliśmy na spacer. Aluśka już sobie świetnie radzi na nierównościach :D

Rucola, Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka faktycznie jest :) przyniósł emek z piwnicy spacerowa część i jutro spróbuję tej spacerowej części zobaczymy co Zośka na to :)

Kaczorka, StaraczkaNika, Rucola, malka, pilik, Anna Stesia, Aga9090 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Kaczorka faktycznie jest :) przyniósł emek z piwnicy spacerowa część i jutro spróbuję tej spacerowej części zobaczymy co Zośka na to :)

Powinno być Zosi wygodnie :) te spacerówki są większe niż takie typowe, więc będzie się mogła wygodnie ułożyć ;)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak czytam jakie rozmiary noszą wasze córeczki i zaczynam się martwić. Domi dopiero wchodzi w 74 z hm. N7ekyore są ok,niektóre zbyt duże. Ze smyka legginsy na 74 są za długie. Z pepco 74 sa ok.
    Kurcze, muszę ja zmierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:40

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue to się cieszę ze wyprawa udana :) ja sie przyznam że w taką "zdradliwą" pogodę bałabym się wyjść bez chociażby bluzy ale zawsze można zmniejszyć ilość warstw ubrań :)

blue00 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, każde dziecko rośnie swoim tempem. Rozmiarowka z h&m jest zresztą bardzo zanizona. Dużo tez zależy od gabarytów rodziców i dziadków. Mój synek obecnie jest takim sredniakiem jeśli chodzi o wagę (wskoczył w 50 centyl, zaczynał od 3, ale rozszerzanie diety wyjątkowo mu sluzy), nie jest jednak wysoki. My z mężem nie jesteśmy rosli. Szymuś Flowwer jest młodszy od mojego o prawie 2 i pół miesiąca a dawno mego przerósł. Tak więc porównywanie się nie zawsze wychodzi nam na zdrowie.

A u dziewczynek to jeszcze inaczej wygląda. Alusia jest drobna, Łucja Emi również, a rozwijają sie ślicznie. Nie wspomnę o Nince czy Zuzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:55

Rucola, emi2016, Karma88 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - ale Dominika ma niespełna 11 miesięcy :) podejrzewam, że Aluśka w tym czasie też by się w 74 z H&M zmieściła, bo ta 80 dopiero od niedawna jest na nią dobra (w sensie, że nie ma luzów za dużo) :)
    Zamiast się martwić, to się ciesz, że nie musisz za często garderoby jej wymieniać ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie jak to jest chrypka to możesz spróbować inhalacji z soli, Feli pomogła. Ale jak nie przejdzie za 1-2 dni to warto się przejść do lekarza, żeby osłuchał dzieciaczka, żeby przypadkiem się coś gorszego nie przyplątało.

Blue i widzę, że idealnie gldobralas garderobę pod bluzę :)

Lusesita to wszytsko chyba zależy od dziecka. Felka jest długa i już ma takie akurat 74 z h&m więc ja się chyba powinnam martwić w drugą stronę ;)

blue00 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 2938 2939 2940 2941 2942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ