X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, a masz jakiś kombinezon? Powinno wystarczyć? Lub kurteczka i do tego koc na nogi.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Bajka, a masz jakiś kombinezon? Powinno wystarczyć? Lub kurteczka i do tego koc na nogi.

Aktualnie ubieram ja w taki kombinezon z softshelu czy jak to się pisze, bo inny mam mega gruby, no i nie wiem może staremu każde przynieść tą specerowke zobaczymy jak to będzie wyglądać w ogóle, no i dziękuję <3

Anna Stesia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue i jak tam spacer??? Widzę że Dziewczyny ubierają dzieciaczki lżej ale to też na pewno zależy od chusty. Ja aktualnie noszę się na spacery w dość przewiewnej chuście, pół na pół bawełna z lnem, niezbyt grubej ale to prawda że grzejemy się z Lewkiem wzajemnie :)
    Dziewczyny potrzebuję porady, w lipcu wybieramy się na urlop w jakieś ciepłe miejsce, najprawdopodobniej do Hiszpanii i będę potrzebować lekkiej spacerówki z opcją rozłożenia na płasko, z dużą budą. Pomożecie???

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - chłopcy chyba faktycznie szybciej rosną i są więksi. Wczoraj na placu zabaw był chłopiec 19 miesięcy i był sporo wyższy od Aluśki i nogę miał dużo większą. Spokojnie bym mu ze 2/2.5 roku dała.
    Ale warto zwracać uwagę na to, jak do tej pory dziecko rosło. Jeśli goni z rozmiarami, to można przypuszczać, że tak będzie dalej. U nas do 74 Aluśka dość szybko doszła a później się zatrzymała i w zasadzie 80 teraz jest na nią dobra :)

Bajka - Roan ma do spacerówki osłonkę na nóżki, więc gdyby było chłodniej, to możesz Zosię przykryć kocykiem i dodatkowo tą osłonką. A ona się na płasko rozkłada, więc Zosi powinno być w niej wygodnie. Zwłaszcza, że dodatkowo chyba taką wkładkę powinniście mieć, więc spacerówka jest mięciutka :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Hej eksiaki! :) ja tak na razie bardzo nieśmiało się witam bo póki nie zobaczę fasola we władnej osobie na usg to podchodzę jeszcze ostrożnie :). Muszę poczytać co u Was bo bałam się tu wcześniej zaglądać :D

Powiedzcie, jak się czulyscie na tym etapie ciąży? Mnie strasznie stresuje ze poza zmęczeniem nic mi nie dolega. Cycki wreszcie zaczęły bolec i sutki rosną, czasami wieczorem mam nadmuchany, lekko opuchnięty w środku brzuch (pewnie czuć te napinające narządy :)) ale to bardziej rozpieranie niż większy ból, tak to nic. Na fioletowej większość już rzyga jak koty i leży trupem prawie :D jeny, powiedzcie ze bez takich objawów na tym etapie tez jest ok. Zwariuje do wizyty w czwartek ;)
    Rzadko tu zaglądam Ale jak jestem to odpisze bom na bieżąco ;) na Twoim etapie jedyny objaw ciazy to zaparcia, trochę może cycki i tyle. Jeszcze plamilam i leżałam więc zaparcia mogły się brać od leżenia A nie od bycia w ciazy. Mdłości przyszly pozniej i nie chce mnie zostawić w spokoju ;)

nowa na dzielni, pilik lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzyło Wam się kiedyś, że dziecko zachrypło? I aż miało słabszy płacz i zmieniony głos?
    Boje się że u nas to skutek cudownego powietrza + słabego nawilżenia mieszkania, bo poza tym nic mu nie jest, grzecznie śpi i je.

Zazdroszczę Wam tych spacerów :) my dziś chcieliśmy wyjść, ale przed południem wskaźniki mówiły że średnio. Także jedyny spacer jaki zrobiłam to z pieluchami do śmietnika ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 17:12

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni ja miałam malo objawów na tym etapie, od czasu do czasu mdlilo mnie, moze 3 razy w sumie brało mnie na wymioty, jedynie biust bardzo wrażliwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 17:17

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka właśnie osłonki to chyba nie mam na spacerowke tylko na gondole była :( no nic jakoś damy radę jeszcze w tej gondoli

A tak oglądam spacerówki i kurcze mam wrażenie że nie ma ładnych :( mam jedną wybrana ale żeby mnie urzekła wyglądem to już nie bardzo...

Minnie ja nie zauważyłam by Zosia kiedyś zachrypla także nie pomogę

Edit : Yoselyn jutro masz termin porodu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 18:20

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niezmiennie polecam valco baby. Ja mam snap 4 i to jest extra wózek :)

Bajkaaa, veritaserum, Rucola lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie na oku Valco ;) ze względu na wagę. Cała spacerówka ma chyba niecałe 7 kg.

Rucola lubi tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Nie mogłam trochę wcześniej zrozumieć dlaczego testerki którym się wreszcie udało w ciąży się tak denerwują, przecież największy stres i trud już za nimi - jest ciąża, spełnienie marzeń, teraz już musi być dobrze ;). Teraz mi taaak wolno leci czas do tego następnego badania ze masakra

Hope - woow, już 21 tydzień leci :-o

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Blue i jak tam spacer??? Widzę że Dziewczyny ubierają dzieciaczki lżej ale to też na pewno zależy od chusty. Ja aktualnie noszę się na spacery w dość przewiewnej chuście, pół na pół bawełna z lnem, niezbyt grubej ale to prawda że grzejemy się z Lewkiem wzajemnie :)
    Dziewczyny potrzebuję porady, w lipcu wybieramy się na urlop w jakieś ciepłe miejsce, najprawdopodobniej do Hiszpanii i będę potrzebować lekkiej spacerówki z opcją rozłożenia na płasko, z dużą budą. Pomożecie???
    Kochana,a więc tak:Ubrałam go w body z krótkim rękawem,cieńka bluzka z długim,rajstopki,grubsze skarpetki i spodnie dresowe luźniejsze,czapka zimowa(bałam się dać cieńszą ;) )I chyba słusznie,bo mocno wiało.Nie zauważyłam by się przegrzał.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0099ef61ff12.jpg

JustynaG, Yoselyn82, Nadzieja22, Kaczorka, Rucola, Lusesita, StaraczkaNika, Anna Stesia, Patrycja20, malka, Lunaris, pilik, KateKum, Aga9090, KateHawke, mi88, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - sprawdź, bo my mieliśmy osłonkę na nogi w spacerówce :)
    O taką jak ta po prawo na dole.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c1269b907ba.jpg

Nowa - niestety stres jest już cały czas. Po ciąży również.. ;)

U nas po południu podłoga się poprawiła, więc też jeszcze wyszliśmy na spacer. Aluśka już sobie świetnie radzi na nierównościach :D

Rucola, Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka faktycznie jest :) przyniósł emek z piwnicy spacerowa część i jutro spróbuję tej spacerowej części zobaczymy co Zośka na to :)

Kaczorka, StaraczkaNika, Rucola, malka, pilik, Anna Stesia, Aga9090 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Kaczorka faktycznie jest :) przyniósł emek z piwnicy spacerowa część i jutro spróbuję tej spacerowej części zobaczymy co Zośka na to :)

Powinno być Zosi wygodnie :) te spacerówki są większe niż takie typowe, więc będzie się mogła wygodnie ułożyć ;)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak czytam jakie rozmiary noszą wasze córeczki i zaczynam się martwić. Domi dopiero wchodzi w 74 z hm. N7ekyore są ok,niektóre zbyt duże. Ze smyka legginsy na 74 są za długie. Z pepco 74 sa ok.
    Kurcze, muszę ja zmierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:40

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue to się cieszę ze wyprawa udana :) ja sie przyznam że w taką "zdradliwą" pogodę bałabym się wyjść bez chociażby bluzy ale zawsze można zmniejszyć ilość warstw ubrań :)

blue00 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, każde dziecko rośnie swoim tempem. Rozmiarowka z h&m jest zresztą bardzo zanizona. Dużo tez zależy od gabarytów rodziców i dziadków. Mój synek obecnie jest takim sredniakiem jeśli chodzi o wagę (wskoczył w 50 centyl, zaczynał od 3, ale rozszerzanie diety wyjątkowo mu sluzy), nie jest jednak wysoki. My z mężem nie jesteśmy rosli. Szymuś Flowwer jest młodszy od mojego o prawie 2 i pół miesiąca a dawno mego przerósł. Tak więc porównywanie się nie zawsze wychodzi nam na zdrowie.

A u dziewczynek to jeszcze inaczej wygląda. Alusia jest drobna, Łucja Emi również, a rozwijają sie ślicznie. Nie wspomnę o Nince czy Zuzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:55

Rucola, emi2016, Karma88 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - ale Dominika ma niespełna 11 miesięcy :) podejrzewam, że Aluśka w tym czasie też by się w 74 z H&M zmieściła, bo ta 80 dopiero od niedawna jest na nią dobra (w sensie, że nie ma luzów za dużo) :)
    Zamiast się martwić, to się ciesz, że nie musisz za często garderoby jej wymieniać ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie jak to jest chrypka to możesz spróbować inhalacji z soli, Feli pomogła. Ale jak nie przejdzie za 1-2 dni to warto się przejść do lekarza, żeby osłuchał dzieciaczka, żeby przypadkiem się coś gorszego nie przyplątało.

Blue i widzę, że idealnie gldobralas garderobę pod bluzę :)

Lusesita to wszytsko chyba zależy od dziecka. Felka jest długa i już ma takie akurat 74 z h&m więc ja się chyba powinnam martwić w drugą stronę ;)

blue00 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 2938 2939 2940 2941 2942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ