Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Stesia wrote:Bajka, a masz jakiś kombinezon? Powinno wystarczyć? Lub kurteczka i do tego koc na nogi.
Aktualnie ubieram ja w taki kombinezon z softshelu czy jak to się pisze, bo inny mam mega gruby, no i nie wiem może staremu każde przynieść tą specerowke zobaczymy jak to będzie wyglądać w ogóle, no i dziękujęAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Blue i jak tam spacer??? Widzę że Dziewczyny ubierają dzieciaczki lżej ale to też na pewno zależy od chusty. Ja aktualnie noszę się na spacery w dość przewiewnej chuście, pół na pół bawełna z lnem, niezbyt grubej ale to prawda że grzejemy się z Lewkiem wzajemnie
Dziewczyny potrzebuję porady, w lipcu wybieramy się na urlop w jakieś ciepłe miejsce, najprawdopodobniej do Hiszpanii i będę potrzebować lekkiej spacerówki z opcją rozłożenia na płasko, z dużą budą. Pomożecie???#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
AnnaStesia - chłopcy chyba faktycznie szybciej rosną i są więksi. Wczoraj na placu zabaw był chłopiec 19 miesięcy i był sporo wyższy od Aluśki i nogę miał dużo większą. Spokojnie bym mu ze 2/2.5 roku dała.
Ale warto zwracać uwagę na to, jak do tej pory dziecko rosło. Jeśli goni z rozmiarami, to można przypuszczać, że tak będzie dalej. U nas do 74 Aluśka dość szybko doszła a później się zatrzymała i w zasadzie 80 teraz jest na nią dobra
Bajka - Roan ma do spacerówki osłonkę na nóżki, więc gdyby było chłodniej, to możesz Zosię przykryć kocykiem i dodatkowo tą osłonką. A ona się na płasko rozkłada, więc Zosi powinno być w niej wygodnie. Zwłaszcza, że dodatkowo chyba taką wkładkę powinniście mieć, więc spacerówka jest mięciutkaAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
nowa na dzielni wrote:Hej eksiaki!
ja tak na razie bardzo nieśmiało się witam bo póki nie zobaczę fasola we władnej osobie na usg to podchodzę jeszcze ostrożnie
. Muszę poczytać co u Was bo bałam się tu wcześniej zaglądać
Powiedzcie, jak się czulyscie na tym etapie ciąży? Mnie strasznie stresuje ze poza zmęczeniem nic mi nie dolega. Cycki wreszcie zaczęły bolec i sutki rosną, czasami wieczorem mam nadmuchany, lekko opuchnięty w środku brzuch (pewnie czuć te napinające narządy) ale to bardziej rozpieranie niż większy ból, tak to nic. Na fioletowej większość już rzyga jak koty i leży trupem prawie
jeny, powiedzcie ze bez takich objawów na tym etapie tez jest ok. Zwariuje do wizyty w czwartek
na Twoim etapie jedyny objaw ciazy to zaparcia, trochę może cycki i tyle. Jeszcze plamilam i leżałam więc zaparcia mogły się brać od leżenia A nie od bycia w ciazy. Mdłości przyszly pozniej i nie chce mnie zostawić w spokoju
nowa na dzielni, pilik lubią tę wiadomość
-
Zdarzyło Wam się kiedyś, że dziecko zachrypło? I aż miało słabszy płacz i zmieniony głos?
Boje się że u nas to skutek cudownego powietrza + słabego nawilżenia mieszkania, bo poza tym nic mu nie jest, grzecznie śpi i je.
Zazdroszczę Wam tych spacerówmy dziś chcieliśmy wyjść, ale przed południem wskaźniki mówiły że średnio. Także jedyny spacer jaki zrobiłam to z pieluchami do śmietnika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 17:12
-
Nowa na dzielni ja miałam malo objawów na tym etapie, od czasu do czasu mdlilo mnie, moze 3 razy w sumie brało mnie na wymioty, jedynie biust bardzo wrażliwy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 17:17
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Kaczorka właśnie osłonki to chyba nie mam na spacerowke tylko na gondole była
no nic jakoś damy radę jeszcze w tej gondoli
A tak oglądam spacerówki i kurcze mam wrażenie że nie ma ładnychmam jedną wybrana ale żeby mnie urzekła wyglądem to już nie bardzo...
Minnie ja nie zauważyłam by Zosia kiedyś zachrypla także nie pomogę
Edit : Yoselyn jutro masz termin poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 18:20
-
Ja niezmiennie polecam valco baby. Ja mam snap 4 i to jest extra wózek
Bajkaaa, veritaserum, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Nie mogłam trochę wcześniej zrozumieć dlaczego testerki którym się wreszcie udało w ciąży się tak denerwują, przecież największy stres i trud już za nimi - jest ciąża, spełnienie marzeń, teraz już musi być dobrze
. Teraz mi taaak wolno leci czas do tego następnego badania ze masakra
Hope - woow, już 21 tydzień leci :-oAnna Stesia lubi tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyRucola wrote:Blue i jak tam spacer??? Widzę że Dziewczyny ubierają dzieciaczki lżej ale to też na pewno zależy od chusty. Ja aktualnie noszę się na spacery w dość przewiewnej chuście, pół na pół bawełna z lnem, niezbyt grubej ale to prawda że grzejemy się z Lewkiem wzajemnie
Dziewczyny potrzebuję porady, w lipcu wybieramy się na urlop w jakieś ciepłe miejsce, najprawdopodobniej do Hiszpanii i będę potrzebować lekkiej spacerówki z opcją rozłożenia na płasko, z dużą budą. Pomożecie???)I chyba słusznie,bo mocno wiało.Nie zauważyłam by się przegrzał.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0099ef61ff12.jpgJustynaG, Yoselyn82, Nadzieja22, Kaczorka, Rucola, Lusesita, StaraczkaNika, Anna Stesia, Patrycja20, malka, Lunaris, pilik, KateKum, Aga9090, KateHawke, mi88, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
-
Bajka - sprawdź, bo my mieliśmy osłonkę na nogi w spacerówce
O taką jak ta po prawo na dole.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c1269b907ba.jpg
Nowa - niestety stres jest już cały czas. Po ciąży również..
U nas po południu podłoga się poprawiła, więc też jeszcze wyszliśmy na spacer. Aluśka już sobie świetnie radzi na nierównościachRucola, Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Kaczorka faktycznie jest
przyniósł emek z piwnicy spacerowa część i jutro spróbuję tej spacerowej części zobaczymy co Zośka na to
Powinno być Zosi wygodniete spacerówki są większe niż takie typowe, więc będzie się mogła wygodnie ułożyć
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, tak czytam jakie rozmiary noszą wasze córeczki i zaczynam się martwić. Domi dopiero wchodzi w 74 z hm. N7ekyore są ok,niektóre zbyt duże. Ze smyka legginsy na 74 są za długie. Z pepco 74 sa ok.
Kurcze, muszę ja zmierzyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:40
-
Blue to się cieszę ze wyprawa udana
ja sie przyznam że w taką "zdradliwą" pogodę bałabym się wyjść bez chociażby bluzy ale zawsze można zmniejszyć ilość warstw ubrań
blue00 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lusesita, każde dziecko rośnie swoim tempem. Rozmiarowka z h&m jest zresztą bardzo zanizona. Dużo tez zależy od gabarytów rodziców i dziadków. Mój synek obecnie jest takim sredniakiem jeśli chodzi o wagę (wskoczył w 50 centyl, zaczynał od 3, ale rozszerzanie diety wyjątkowo mu sluzy), nie jest jednak wysoki. My z mężem nie jesteśmy rosli. Szymuś Flowwer jest młodszy od mojego o prawie 2 i pół miesiąca a dawno mego przerósł. Tak więc porównywanie się nie zawsze wychodzi nam na zdrowie.
A u dziewczynek to jeszcze inaczej wygląda. Alusia jest drobna, Łucja Emi również, a rozwijają sie ślicznie. Nie wspomnę o Nince czy Zuzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 20:55
Rucola, emi2016, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Lusesita - ale Dominika ma niespełna 11 miesięcy
podejrzewam, że Aluśka w tym czasie też by się w 74 z H&M zmieściła, bo ta 80 dopiero od niedawna jest na nią dobra (w sensie, że nie ma luzów za dużo)
Zamiast się martwić, to się ciesz, że nie musisz za często garderoby jej wymieniać -
Minnie jak to jest chrypka to możesz spróbować inhalacji z soli, Feli pomogła. Ale jak nie przejdzie za 1-2 dni to warto się przejść do lekarza, żeby osłuchał dzieciaczka, żeby przypadkiem się coś gorszego nie przyplątało.
Blue i widzę, że idealnie gldobralas garderobę pod bluzę
Lusesita to wszytsko chyba zależy od dziecka. Felka jest długa i już ma takie akurat 74 z h&m więc ja się chyba powinnam martwić w drugą stronęblue00 lubi tę wiadomość