X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja polecam krótki, nie dość że maj to jeszcze na porodówce jest ciepło a po porodzie to w ogóle gorąco bo wypocisz wodę zalegająca w organizmie ;)

Lusesita nie porównuj kochana! Zuzia nadal wchodzi w 50 z hm, tylko rękawy krótkie. A rozmiar 68 to ona chyba na rok włoży :P Tosia w wieku 5 miesięcy nosiła 68 właśnie, a my nosimy 56 ogólnie. Każde dziecko w swoim tempie, też bardzo się stresowałam że jest taka mała i nie przybiera super, ale taki jej urok, myślę że Domi tak samo ;* a Ninka i Łucja to potwierdzają ;)

Lusesita, KateKum lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Wczoraj zostałam zlinczowana, jak uznałam, że nie lubię pstrokatych kolorów, zdecydowanie czerwony tak, oczojebny zielononeon nie. Za czarne półśpiochy też dostałam po głowie, o i jeszcze jak powiedziałam, że teraz to już takich fasonów się nie nosi. Oczywiście usłyszałam swój ulubiony tekst, przecież to jest bardzo ładne i było drogie.

Przykro mi, że spotkała Cię taka przeprawa.
    Też nie lubię pstrokacizny. Oczywiście, w przypadku dziecięcych zabawek nie da się tego uniknąć ale można ograniczyć w wielu przypadkach. To mój ulubiony tekst: Jest ładne i było na promocji! Oczywiście za te pieniądze kupiłabym coś sensowniejszego i przede wszystkim co mi się podoba... no ale promocja była :D

KateKum lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U nas dziecięca szafa też pęka w szwach...i pełno rzeczy których nie ubierzemy nigdy. Będę rozdawać za parę miesięcy.

Kate - ja miesiąc temu też w krótkim rodziłam. I też miałam kardigan, który przydał się dopiero na poporodowej. Wierz mi, skurcze skutecznie rozgrzewają ;)

My dziś pierwszy dzień sami, bez Męża. A tu skok rozwojowy się zbliża. Mam lekki stresik.

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie- będzie dobrze i na pewno dasz sobie super rade :) a jak coś- to jesteśmy :D

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam się z domu :) musieliśmy wrocic bo położna wydzwania ! I już zaliczyliśmy poranna wizytę ! Młoda wazy 4300 :)
    Pewnie wrócimy za pare dni do rodziców tylko ogarniemy kilka spraw na miejscu :)

Minnie nie strasz mnie tym skokiem :)

blue00, summer86, Bajkaaa, Jeżowa, KateHawke, Siwulec, Nadzieja22, Achia, pilik, Minnie89, Aga9090, emi2016, Karma88 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Patrycja bardzo się cieszę że użyłaś tyle uśmiechniętych buziek w poście :D waga zacna ;) zaraz Was dogonimy - w piątek Borys miał 3800 :D

Kate - zdecydowanie krótki rękaw i do porodu i na poporodową ;) szlafroczek sobie weź, ale wątpię żeby się -przydał ;)

Minnie - nie bój nic, dacie radę z palcem w nosie i żaden skok Wam w tym nie przeszkodzi :)

Miłego dzionka :D

Minnie89, Patrycja20, KateKum lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli bonusem mają być pierwsze uśmiechy, to ja biorę w ciemno :) dziś Milan zamiast spać, od 6 rano obserwował bacznie świat i moja twarz. Dopiero udało mi się go uśpić.

A dziś mam ostatnią wizytę położnej, ale już bez wagi. Koniec terroru liczb! :D chociaż za tydzień zważy go już pediatra...

Siwulec, pilik, mi88 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Rozpoczynamy 39 tydzień!

Z tej okazji była noc pełna skurczy straszaków ;) Ale w sumie to ja spałam i tylko co jakiś czas budził mnie skurcz, także luzik.

Malka gratuluję kolejnego zęba!

Lusesita, Domi będzie szalała na szopingu :)

KateKum, trzeba olać ;) A koszule krótki rękaw, ja mam 3 z Dolce sonno. Szlafrok cienki bawełniany też mam dolce sonno, ale ja będę go nosić też po szpitalu, inaczej bym dłuższy sweter wzięła, bo szkoda na raz kupować. Kosz mamy sangenic simple.

Minnie dacie radę :)

Siwulec, Minnie89, KateKum, Lusesita lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Siwulcu to u Was tez waga piękna ! Tylko na cycu jesteście ?
    A uśmiechu tyle bo ta pogoda chyba tak działa :) w końcu ciepło i słoneczko :) po obiadku wychodzimy na spacer :)

Oli dzisiaj leżał z Kaja i ulalo jej się lekko a co Olivier krzyczy : „mamo, mamo Kai się wylało „ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 10:22

KateKum, Siwulec, Jeżowa, Lusesita, Rucola, Nadzieja22, KateHawke lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - na pompowanych kołach jest też Joie Litetrax 4 air :) tylko nie ma regulowanej rączki ;)
    Ogólnie wózek ma swoich zwolenników i przeciwników. Ja z miesiąca na miesiąc lubię go coraz bardziej ;)

Jeżowa - chyba będziecie musieli potraktować swój wózek WD40. Nasz 2w1 też po jakimś czasie zaczął skrzypieć, co doprowadzało mnie do nerwicy.
    Przy drugim bobasie będziemy musieli go solidnie nasmarować.

Patrycja - oj tak, słoneczko za oknem cudownie działa na poprawę nastroju :) a dziś znów pięknie świeci!
    Udanego spacerku życzę <3

Minnie - pewnie sobie super poradzicie w dwójkę z Milanem :) i skoki rozwojowe nie będą Wam straszne :D

Mi się z rana udało ogarnąć rozliczenie podatku :) łącznie z dodaniem męża i zapisaniem kopii zajęło to 5 minut. Razem ze skaczącą na kolanach Aluśką.. :p

Patrycja20, Jeżowa, emi2016, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie - na pocieszenie powiem, że mi bez męża w ciągu dnia jest lepiej :D

Siwulec lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Minie - na pocieszenie powiem, że mi bez męża w ciągu dnia jest lepiej :D

U mnie dokładnie tak samo :D

Patrycja - jeszczę troszkę dokarmiam, bilirubina z soboty 11,68 więc jeszcze musimy zbijać, też planuję spacer jak Tygrysek wstanie na jedzonko

też się wczoraj rozliczyłam przez stronę gov :) nie wiedziałam że bez epuapu się uda ;) polecam !

Patrycja20 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczojebny zielony to ja mam wózek! Będę płakać... :-) ale to spadek po starszym i ma juz 8 lat, planujemy kupic spacerowke w bardziej stonowanym kolorze.

Ja wkońcu powrocilam do żywych. Juuuuuuhu!

Kate koszula zdecydowanie krotki rekaw, ja w najgorsze mrozy bylam w szpitalu i uwierz jest sauna ze nawet szlafroka nie wyjmowałam.

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, u Was za chwilę MIESIĄC !!! ale czad <3

-Mamunia- lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) pogoda faktycznie rozpieszcza i aż się chce wyjść na spacer !

Kate ja mam kosz tommee teeppe sangenic czy jakoś tak :p kupiłam go na olx za 80 zł z przesyłką i dwoma wkładami, do tego dokupiłam te worki na allegro i tak jak pisałam do dziś wystarczają :) (co ważne chociaż raz trzeba kupić oryginalny wkład, bo potrzebny jest ten plastik, żeby go uzupełnić)

Pati miło się czyta kiedy widać po wiadomości, że jesteś w dużo lepszym humorze !

Kaczorka motywujesz mnie do rozliczenia pita:) chyba do tego usiądę póki mały spi

Minnie, Siwulcu z tego co pamiętam to ten pierwszy skok trwa krotko i u nas przeszedł całkiem dobrze ;) najgorszy był ten długi po 3 miesiącu, bo u nas się połączył z ząbkowaniem.

Malka gratulacje kolejnego ząbka, dobrze że ida pojedynczo, bo u nas na gorze szły 4 na raz i to był hardcore

Dziewczyny używające monitora oddechu do łóżeczka mam chyba dość głupie pytanie, ale nie daje mi spokoju: łóżeczko powinno być 1-1,5m od naszego łóżka, żeby nie zaburzyć pracy monitora, czy w takim razie mój pies, który czasem kładzie się na dywanie obok łóżeczka może też zaburzać prace monitora ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 11:41

Patrycja20, Kaczorka, Minnie89, Rucola lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że tak się wcinam - Lusesita Tak jak dziewcyzny piszą, niektóre dzieci są mniejsze i to nic złego. Jeśli chodzi o ubrania z HM, na Łucję w tym momencie w sam raz jest 74 ;) 80 nosi z pepco, smyka i 5-10-15, ale te firmy mają ciut mniejsze ubranka. Przy czym te 80 jest jszcze odrobinę za duże.

Słodkie macie dzieci - poglądam Was codziennie ;)

Napiszę, Wam tylko jeszcze, że jesteśmy po prenatalnych i wygląda na to że wszystko jest ok :)

Ehhh... i w ramach rekompnsaty za mojajedynie duchową obecność:

Miłego dnia !

PS: Idą nam teraz na raz 2 czwórki, a mój kręgosłup błaga o litość, więc wybaczcie, to moje sporadyczne pojawianie sią na forum... Odnieśc się do wszystkich nei mam szans :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 17:04

-Mamunia-, Yoselyn82, Kaczorka, summer86, Aga9090, Lusesita, Rucola, Nadzieja22, pilik, ibishka, JustynaG, KateHawke, Bajkaaa, Lena21, blue00, KateKum lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec jeszcze troche do tego miesiąca. Ale wazne ze jeat grzeczny. :-)

A ja chcialam kupic tą chuste do noszenia ale nie mam zielonego pojecia jaką. I co najwazniejsze żeby nie byla droga.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, niestety tak. My codziennie robimy test monitora i jeśli stoję za blisko łóżeczka to czasem to wyłapuje. Ale nie wydaje mi się, że musi być aż metr odległości.
    U nas niestety monitor już na niewiele sie przydaje, bo od 23 mała śpi ze mną :/

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze miesięczne dzieci miały / maja problem ze spaniem w ciągu dnia ? Bo moja jest ciagle na czuju :/ nic nie można zrobić :/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny czy Wasze miesięczne dzieci miały / maja problem ze spaniem w ciągu dnia ? Bo moja jest ciagle na czuju :/ nic nie można zrobić :/

Jestem pod wrażeniem jak podobne są nasze dzieci :p ja dziś Milana za cholerę nie moge uśpić. Od 6 rano przespał może z godzinę, kilka krótkich drzemek. Poza tym oczy wielkie i leży spokojnie i patrzy na świat. A jak noszę na rękach i próbuje ululać, to się drze :D dlatego myślę że może to już skok się zaczyna.

Fozzie, Siwulec - ja w ciąży też lubiłam być sama, i mieć swoje rozrywki jak Mąż pracował. Ale biorąc pod uwagę jak dużo mi pomaga przy małym, dość mocno odczuwam jego brak. Pierwszy raz od miesiąca sama sobie śniadanie podałam :D

Też chciałam ogarnąć PITa, ale nie mam pojecia jakie Mąż miał dochody, a bez tego go nie dodam. A PIT z zeszłego roku jest hm...w którymś z kilkunastu pudel w nowym mieszkaniu :D

dqprhdge2q9dik3m.png
‹‹ 2940 2941 2942 2943 2944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ