X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie macie rację. Chyba jakaś przewrazliwiona jestem :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Felce przebiła się w końcu górna jedynka. Teraz czekam na drugą, bo myślę że będzie niebawem. Ale katar minął więc chyba rzeczywiście był związany z ząbkowaniem.

Lunaris, summer86, Rucola, emi2016, pilik, Anna Stesia, Jeżowa, Bajkaaa, Lusesita, Aga9090, KateHawke, Lena21 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka Franio wyrósł z gondoli jak miał 6 miesięcy. Założyłam spacerówkę do ramy- to był luty. Rozkłada się całkiem na płasko więc było spoko do tego mam śpiworek nie za gruby moim zdaniem (kupiony z wózkiem firmowy) więc zakładałam dziecku zimowy kombinezon ale już bez kocyka wsadzałam go w pasy i zapinałam jeszcze kombinezonem. W wietrzne dni zakładałam jeszcze folię.
    Zakochałam się w Joie Litetrax 4 (Kaczorka ma też) i już nie mogę się doczekać zmiany! Jeszcze tylko muszę znaleźć w dobrej cenie :D

Hope- połowa za Tobą, kiedy to zleciało?

Czas chyba przyspiesza, Yos w terminie, albo ja przestaję ogarniać rzeczywistość!

My też na spacerze -Stasio odleciał na 3h :D już się nie mogę doczekać tych ciepłych dni w lekkich ubraniach!

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie Stasio w szpitalu zachrypł z płaczu po pobieraniu krwi. Byłam przerażona bo miał taki bezgłos- jak płakał to jak by mu ktoś struny głosowe poprzecinał :( Bałam się że złapie jakieś zapalenie gardła czy coś. A tu jak ręką odjął na drugi dzień śladu po tym nie było. Oby i u Was tak się skończyło.

Minnie89 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - my mamy Joie Mytrax :) to ten z teleskopowo wysuwaną rączką.

Aluśka raczej dużą dziewczynką nie będzie, bo poszła w rodzinę męża, a tam kobietki są niskie i drobne :)
    Może łatwiej jej będzie kiedyś na wyprzedażach polować na okazje :p

Malka - gratuluję Feli kolejnego ząbka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 22:13

malka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, wydaje mi się że nie ma co porównywać wzrostu i wagi maluszków. Ania rozmiar 68 nosiła baaardzo długo i dopiero niedawno wskoczyła na 74 (w tym rozmiarze akurat nie mam nic z H&M, ale nosząc 68 ze Smyka mieściła się w niektore 62 z H&M).

Malka, gratulacje z okazji kolejnego ząbka! :)

malka, malka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz to pomyliłam! i z tego co widzę jeszcze jeden plus: pompowane koła! Ja dużo chodzę nawet w zimie to mi się przydadzą, zmieniam model poszukiwań ;)

Malka- niech szybko idą do pary i będziecie mieć zęby z głowy :)
    Dziś mój starszy syn pokazuje mi że go coś tam boli przy gryzieniu i uświadomiłam sobie że będę miała ząbkowanie x2 :D jeden mleczne drugi stałe :P

Uciekam spać póki nikt nic ode mnie nie chce :D

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita to zrozumiałe że się martwisz ale tak jak Dziewczyny piszą z Dominiką na pewno jest wszystko ok!!
    Malka gratulacje kolejnego ząbka!!! U nas coś się zaczyna dziać, Młody się strasznie denerwuje, wkłada do buzi wszystko, jak dorwie mojego palca to miażdży go dziaselkami bardzo mocno, czasem też się sutkowi oberwie.... No nic. Musimy to jakoś przetrwać ale nie ukrywam że stresuję się ząbkowaniem. Ale ja się stresuję wszystkim hahaha
    Chciałam Wam jeszcze napisać, że wielopielo jest super i żałuję że tak późno się zdecydowałam...

Anna Stesia, malka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris u nas po włożeniu śpiworks Młody już musiał podkulac nóżki, poza tym protesty przed włożeniem do gondoli skutecznie odstraszały mnie od spacerów. Spacerówka w espiro next jest zabudowana i rozkłada się "prawie" na płasko, tak jakby na płasko+klin i tak jak jeszcze wczoraj miałam opory przed pierwszym spacerem to dziś już się wyluzowałem. Na deptaku nad naszą rzeką było mnóstwo spacerowiczów z nosidełka i na stelażu z mniejszymi dziećmi niż Lewko i zupełnie pozbyłam się wyrzutów sumienia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 22:27

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynalysmy od rozmiaru 50. Towarzyszył nam jakieś 3-4 tyg. Później przemknelysmy przez 56 i 62 i utknelysmy na 68.
    A co do zębów, to Domi ma już 4. Ale chyba coś się znów kroi, bo ciągle pcha palce i zabawki do buzi.
    Wstawiam wam zdjęcie małego poszukiwacza.
    Mąż się śmiał, że zachowywała się jak typowa kobieta na zakupach :-)
    Później usunę.
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:40

summer86, Yoselyn82, -Mamunia-, Anna Stesia, blue00, Minnie89, Karma88, Patrycja20, Jeżowa, KateKum, JustynaG, Achia, Kaczorka, Bajkaaa, pilik, sliweczka92, Aga9090, Rucola, KateHawke, Lena21, malka, Nadzieja22, emi2016 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Domi! <3 <3

Rucola, mowiłam tak samo o wielopielo ;-) A po rozszerzaniu diety będzie jeszcze łatwiej, bo kupki będą nie tak często jak teraz.

Malka, gratuluję ząbka! U nas idzie też druga górna jedynka i ile jest przy tym płaczu...

Lusesita, Rucola lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita swietna jest!!!

Ja bylam przerazona jak Mala nam na wadze tak malo orzybierala, a Oskar Achii byl mlodszy o tydzien, a przybieral mega duzo w porownaniu z nami.

Potem w koncu stwierdzilam, ze nie ma co porownywac. Kazde idzie inaczej. ;-)
    Inna sprawa, ze zaczelismy sie dokarmiac i eaga leci w gore.

Pozdrawiamy z karmienia, z soczystym kupskiem w tle. :-)

Lusesita, pilik lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita super poszukiwaczka z Domi :)

Malka gratuluję kolejnego ząbka u Feli!

Anna Stesia kciuki, żeby ząbek szybko wyszedł i żeby synuś już nie płakał :( bardzo ciężka noc za Wami?

Karma zazdroszczę kupska, ja trzeci dzień czekam na ten satysfakcjonujący odgłos, ale Agatce coś się nie śpieszy :D

My pozdrawiamy, Agata obudziła się o 5 (po uprzednim wyduśdaniu cyca o 4), wyduśdała drugiego cyca i stwierdziła, że czas zacząć dzień od siłowni - no i ćwiczyła obroty milion razy. Próbowałam ją potem uśpić, oczywiście usnęła na rękach, ale obudziła się przy odkładaniu i imprezka dalej. Ale odpięłam jej pajac, żeby miała dostęp.do gołych stóp i jest względny spokój :D

Kaczorka bardzo ładny ten Wasz wózek! Jestem ciekawa ile wytrzymam ze spacerówka z Bebetto... Strasznie skrzypi stelaż przy gondoli ostatnio i nie mogę się doprosić męża, żeby zdiagnozował problem i go rozwiązał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 06:19

Lusesita, malka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kupsko nr 2 poszlo. :-D

Chyba nie dane bedzie mi juz pojsc spac.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jeżowa 5 rano to rewelacyjna pora na poranny trening :) rośnie mała sportsmenka.
    Wczoraj zostałam zlinczowana, jak uznałam, że nie lubię pstrokatych kolorów, zdecydowanie czerwony tak, oczojebny zielononeon nie. Za czarne półśpiochy też dostałam po głowie, o i jeszcze jak powiedziałam, że teraz to już takich fasonów się nie nosi. Oczywiście usłyszałam swój ulubiony tekst, przecież to jest bardzo ładne i było drogie.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita Domi wie co tygryski lubią najbardziej :)

Mam jeszcze głupie pytanie czy koszula nocna na maj do szpitala to długi czy krótki rękaw?

Lusesita lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Lusesita Domi wie co tygryski lubią najbardziej :)

Mam jeszcze głupie pytanie czy koszula nocna na maj do szpitala to długi czy krótki rękaw?
    Ja w grudniu miałam krótki :p a np na patologii miałyśmy skręcony kaloryfer.a na porodówkę to w ogóle na ramiączkach :p także myślę że spokojnie krótki,a w razie coś weź szlafroczek ;)

No i dzień dobry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 07:00

KateKum, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Kum myślę że spokojnie krótki. Mi w połogu w ogóle było strasznie gorąco !! A emocje dorzucają swoje.

U nas też coś chyba zaczyna się dziać w kierunku zębów chociaż pewności nie mam. Ale Ania strasznie charczy i kaszle tylko jakby ślina. Ma jej pełno w buzi aż się krztusi. Byłam z nią u lekarza we wtorek bo to już trochę trwa i mówi że jest osłuchowo okej i nie widzi żadnej infekcji. Ale oddycha jak parowóz. Nie wiem czy w tym tygodniu znowu z nią niestety nie pójdę bo trochę mnie to stresuje.

Jeżowa u nas identycznie było z obrotami. Jak zaczęła to w nocy ciągle się obracała i w zasadzie od tego czasu się zaczęły kiepskie noce mam nadzieję że będzie u Was lepiej. Hehe.

Rucola fajnie że Wam podeszło wielo tym bardziej mnie to skłania ku temu że coraz więcej osób zadowolonych. A lepiej późno niż wcale.

My wczoraj też na spacerku w chuście. I zdecydowanie za gruba ja ubrałam :/ dziś będę mądrzejsza ;l

• KateKum Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamietam jak pisałyście o koszu na zużyte pieluchy tommee tipie. Czy któraś z Was może mi przybliżyć temat. Jaki model najlepiej wybrać?
    Ceną się praktycznie nie różnią, a jak widać nawet kosze mają kilka modeli.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas był taki moment, że w jeden wieczorvnauczyla się siadać bez podparcia rękę, klekac i raczkowac. Po takim combo, przez tydzień nice były przeróżne,bo ciągle przez sen siadala i klekala. Ponkilkanascie razy.

Co do koszuli, to zdecydowanie krótki rękaw. U nas w marcu było na oddziałach gorąco. Albo to mi było tak gorąco :-D
    Zamiast szlafroka, wzięłam taki cienki, bawełniany kardigan. I tak go praktycznie nie używałam.

KateKum, mi88 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 2939 2940 2941 2942 2943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ