Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka Wszystkim!!!
Lusesita nie ma się co dziwić, jak na prawdziwą kobietę przystało będzie buszowaćmożesz emkowi powiedzieć zeby pieniądze już zbierał hahaha
Emi cudownie, ze prenatalne już za Wami i ze wszystko jest dobrze :*
To ja Wam napisze że wolę jak emek jest w domu. wtedy jest wesoło, tak rodzinnie, dlatego uwielbiam weekendy. Sama spokojnie daję radę, ale gdybym miała wybór to wybrałabym emka w domuchociażby dla leniwych poranków kiedy Lewko się tak cieszy ze jesteśmy oboje...
Lena piesek zaburza pracę monitoraniestety...
My po spacerze, pogoda piękna, ubrałam lewka jak wczoraj pisałam blue i na siebie jeszcze zarzuciłam kurtkę i według mnie ubraliśmy się idealnie, lewko nie spocony ale cieplutki, ja miałam trochę mokre plecy od plecakaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 20:16
pilik, emi2016, Yoselyn82, Patrycja20, summer86, Kaczorka, KateHawke, Nadzieja22, JustynaG, Lena21, Jeżowa, sliweczka92, veritaserum, blue00, Anna Stesia, KateKum, -Mamunia-, malka, Lusesita lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nieeeeeeeeee! Nigdy wd40 do wózka! Chyba że go nie kochacie
teflon w sprayu polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:05
-
Rucola jaka Ty jesteś łaaadna! Gdybym tylko nie miała Męża...
Anegdotka z wczoraj. Czekaliśmy na ten wielki dzień, żeby w końcu pobyć mężem i żoną. I taka oto rozmowa:
Mąż: To jak to zrobimy?
Żona: Szybko!
Mąż: Dobra, usypiam małego a Ty idź się rozbieraj!
Romantyzm przy niemowlaku nabiera nowych barwemi2016, pilik, Patrycja20, Aga9090, Karma88, Kaczorka, KateHawke, Nadzieja22, Jeżowa, Anna Stesia, Rucola, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hope - a u nas WD40 dał radę
ale skoro piszesz, że to zbrodnia, to może zakupimy taki teflon, gdy będziemy się zabierać za "odkurzanie" wózka
Minnie - przy maluchu seksy to jeszcze luz.. przy takim większym to już trzeba się gimnastykować :p
A nasza młoda to chyba jedynaczką chce być, bo zawsze zaczyna akcję rozbudzania, jak tylko z mężem pomyślimy o seksach
Mi się udało jeszcze szybko rodziców rozliczyć i powiem Wam, że na telefonie spokojnie można takie akcje przeprowadzać -
nick nieaktualnyRucola ale Wy śliczni !
Minnie u nas wygląda to podobnie ;p
Kurcze wszystkie tak rozliczacie się szybko a ja czekam za pitem z drugiej firmy w której miałam zlecenie dosłownie kilka godzin w styczniu ale jednak. Ech
My mimo pięknej pogody we Wrocławiu nie wyszlysmy na spacer. Smog taki że jesteśmy na 5 miejscu na świecie... Przed nami Kraków -
Achia - ja musiałam, dla swojego dobrego samopoczucia. I było lepiej niż myślałam - przynajmniej nie bolało. A syn przespał jeszcze 1,5h po, mogliśmy śmiało poszaleć dłużej.
W ogóle polecam zrobienie sobie listy rzeczy do zrobienia po porodzie. Odhaczanie jej uskrzydla, nawet drobna pierdoła.
A położna środowiskowa opieprzyla mnie dziś, że jeszcze nigdzie sama nie wyszłam. Kazała odciągnąć butle i zostawić Męża na godzinę lub dwie i iść na zakupy. Chyba to przemyśle -
Minie, później jest jeszcze gorzej
jak zacznie coś kumac! a jak będzie dwójka (i będziesz zmęczona już o 21) to w ciągu dnia Postawisz na przekupstwo starszaka słodyczami żeby się sam pobawil u siebie w pokoju aż po niego przyjdziesz
jak ja mu dasz słodycze, zamkniesz drzwi, może zdążysz się rozebrać? To drugie obudzi sie z drzemki z płaczem.
A wtedy z seksu nici, a dodatkowo jesteś stratna Kinder Niespodziankę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:55
mi88, Karma88, Minnie89, Nadzieja22, emi2016, Jeżowa, JustynaG, blue00, KateKum, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFozzie ja zawsze wieczorem padam i z seksu nici. Ostatnio przekupiłam starsza słodyczami i poszliśmy cichaczem do łazienki. Usłyszała że się zakluczamy więc po chwili zaczęła walić w drzwi, co się dzieje co się dzieje, pies zaczął szczekać, obudził Zuzę a my nie mogliśmy po wszystkim otworzyć zamka
mi88, Achia, Karma88, Nadzieja22, emi2016, Jeżowa, JustynaG, Kaczorka, pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinnie- jak tak to pewnie
ja wizytuje w sobte to zobaczymy
ale mleko tez odciagnę i wyjdę chocby do lidla i na maly spacer- samaa. natchnełaś mnie
pytanie tylko ile ml mleka powinnam im zostawić?:pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:12
-
No to okno balkonowe już umyte
Chwila przerwy i lecim dalej.
Emi super, że prenatalne wyszły dobrzeŁucja śliczna.
Rucola cudnie wyglądacie
Hehe jakie przygody seksoweJa mam w planach dzisiaj wykorzystać męża, o ile nie będę padnięta po tych oknach.
Od dzisiaj w biedrze piłka za 25 zł, a mi tak się nie chce jechać... A może nie będzie potrzebnaemi2016, Rucola lubią tę wiadomość
-
A co z seksem na wakacjach? Bierzecie jakieś większe pokoje/apartamenty czy zostaje łazienka?
-
Uff! Nadrobiłam weekend, wybaczcie rozgrzebywanie starych tematów
Cccierpliwa, Olik - nasza trójka kończy dziś pół roczku!
Moja Zosia z tej okazji postanowiła dziś powiedzieć mama! Tyle, że ona gada zawsze, jak jest wkurzona, wiecie, takie zawodzące “MaaaaMaaaaaa!!!!!!!!”. Niestety, jej pierwszymi słowami wczoraj było Baba! Nieopatrznie wrzuciliśmy film z jej gadaniem na dysk i teściowa zwariowała ze szczęściaOna ma skłonność do opowiadania tych samych anegdot co jakiś czas, więc już czuję, że na każdej imprezie rodzinnej będzie o pierwszych słowach Zośki!…
Bardzo się cieszę, że mamy tu nowe ex-testerki!Może ta zielona fala pociągnie za sobą resztę Dinusiów?
Jeżowa wrote:Śliweczka - mnie też mała różnica wieku pomiędzy dziećmi nie przeraża, też chciałabym, aby ta różnica była możliwie jak najmniejsza, no ale niestety po cesarce musimy poczekać nieco dłużej niż byśmy chcieliw zasadzie to ja już bym mogła być znowu w ciąży
tylko proszę, bez mdłości!!!
Nawet rozstępy i ból pleców pojawiły się dopiero po skończonym 40tc. (Nowa, Tobie też życzę łatwej ciąży!
)
Z drugiej strony chcę karmić Zośkę co najmniej rok, a biorąc pod uwagę fakt, że staraliśmy się o dziecko ponad rok, jedno straciliśmy, a całą ciążę byłam na Acardzie - musiałabym wybierać wtedy tak naprawdę pomiędzy tym, co jest dobre dla jednego dziecka, a gorsze dla drugiego.
Więc chyba tak miało być po prostu
Justyna, tworzę obok w notatniku sprawozdanie z rozszerzania diety!
U nas koszmarny smog, a pogoda super, więc płaczę patrząc za oknoZnając życie, jutro to samo będzie.
Bajka, tez strasznie czekam na wiosnę! Ale to już chwila.
Lusesita, Zośka teraz nosi 62-68Przez pierwsze 4 miesiące miała 56. Jeśli się niepokoisz i chcesz kontrolować wzrost, zaznaczaj ją sobie na siatkach wzrostowych WHO
Minnie, kp jest lepsze z każdym miesiącem. Kaczorka tu kiedyś fajnie pisała, że tak naprawdę teraz dopiero ma z tego frajdę, kiedy Aluśka czworakuje do niej z uśmiechem przez łóżko na jedzenieKaczorka, dobrze zapamiętałam? Bo ja widzę u siebie podobną tendencję - im Zośka jest bardziej świadoma tego, że je i że to lubi, tym jest lepiej.
Jest sens kupować polar dla dwojga? Na jakieś chłodniejsze wieczory może być dobry chyba?
I muszę się pochwalić moim walentynkowym prezentem - jeśli przypadnie moja kolej, mogę wykorzystać jakiś kuponNo i urlopy, przy tym jego wracaniu po 19 to miód na moje serce.
//usunięte
KateKum, jeśli chodzi o materacyk, popieram Summer. Ja akurat szukałam wymiaru 90x40, mam Rucken Uno i też polecam
nowa na dzielni wrote:Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Nie mogłam trochę wcześniej zrozumieć dlaczego testerki którym się wreszcie udało w ciąży się tak denerwują, przecież największy stres i trud już za nimi - jest ciąża, spełnienie marzeń, teraz już musi być dobrze. Teraz mi taaak wolno leci czas do tego następnego badania ze masakra
Przynajmniej u nas - już w szpitalu USG główki wyszło nie tak, jak chcieliśmy, potem się dopętała morfologia, z którą pediatra wysłała nas do hematologa. A oczywiście połowa objawów w necie straszy nowotworami!
Do tego jeszcze obserwowanie naczyniaka, czy się nie zmienia - jak przeczytałam, że to rodzaj nowotworu, to też mi miło nie było. Czasem mówię do męża, że chciałabym, żeb Zosia się “wyzerowała” i żeby nie było już nic, czym się trzeba martwić.
W ciąży było to samo - miałam chyba dwa tygodnie, przez które się nie martwiłam (zaraz po usg genetycznym), a potem zawsze wychodziło coś typu “na razie się nie przejmujmy, ale trzeba kontrolować”.
Ale tak już jest - będąc w liceum patrząc na pary idące ulicą myślałam sobie, że nie potrafią docenić tego, co mają i że ja, kiedy już kogoś pokocham z wzajemnością, będę cały czas wesołaStarając się o dziecko, gdy poczytałam na fioletowej narzekania na mdłości i nocne pobudki, irytowałam się myśląc, że kiedy ja będę w ciąży, nigdy nie będę narzekać na żadne niedogodności.
I co - urodziłam Zośkę i nie dość, że nie zalała mnie fala szczęścia, to na każdym kroku jęczę mężowi, że nie wytrzymam tego urlopu macierzyńskiego. I czasem, kiedy jestem zmęczona, i myślę, że przez najbliższe miesiące nigdy nie będę spać dłużej, niż 2 godziny - i że nie mogę się położyć do łóżka z myślą, że odpocznę - to mam dość.
Tak to z nami jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 18:35
KateKum, Nadzieja22, pilik, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Tak mnie naszło po przeczytaniu wpisu mi88 odnośnie spania. Pamiętam jak mnie wkurzało w ciąży gadanie, żeby wyspać się ma zapas.. Ale z perspektywy czasu żałuję, że więcej w ciąży nie spałam i wstawałam rano tak wcześnie.
Teraz najbliższa nadzieja na wyspanie to chyba jakaś delegacjaveritaserum lubi tę wiadomość
-
Achia - jak zawsze niezawodna Hafija o tym pisała
https://www.hafija.pl/2016/02/karmienie-piersia-powrot-do-pracy-ogolne-wskazowki-robienia-zapasu-pokarmu.html
Mam wrażenie że mój dzisiejszy dzień wygląda tak:
https://tenor.com/view/love-me-gif-9118222
Summer - ja mam za chwilę 30 urodziny. Mama pytała co chce na prezent. Odpowiedziałam, ze 9h nieprzerwanego snu. Ciekawe czy dostanę :pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:43
Jeżowa, Achia, summer86, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer mam dokładnie takie same przemyślenia. Teraz ciaze spedzilabym : spiąc, czytając , jedząc pyszne rzeczy bez wyrzutów sumienia hahaha.
A co do tego snu to moim życzeniem jest spać 4h nieprzerwanego snu o 8h to ja nawet nie marzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:46
summer86 lubi tę wiadomość