X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka Wszystkim!!!
    Lusesita nie ma się co dziwić, jak na prawdziwą kobietę przystało będzie buszować :P możesz emkowi powiedzieć zeby pieniądze już zbierał hahaha
    Emi cudownie, ze prenatalne już za Wami i ze wszystko jest dobrze :*
    To ja Wam napisze że wolę jak emek jest w domu. wtedy jest wesoło, tak rodzinnie, dlatego uwielbiam weekendy. Sama spokojnie daję radę, ale gdybym miała wybór to wybrałabym emka w domu :) chociażby dla leniwych poranków kiedy Lewko się tak cieszy ze jesteśmy oboje...
    Lena piesek zaburza pracę monitora :( niestety...
    My po spacerze, pogoda piękna, ubrałam lewka jak wczoraj pisałam blue i na siebie jeszcze zarzuciłam kurtkę i według mnie ubraliśmy się idealnie, lewko nie spocony ale cieplutki, ja miałam trochę mokre plecy od plecaka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 20:16

pilik, emi2016, Yoselyn82, Patrycja20, summer86, Kaczorka, KateHawke, Nadzieja22, JustynaG, Lena21, Jeżowa, sliweczka92, veritaserum, blue00, Anna Stesia, KateKum, -Mamunia-, malka, Lusesita lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeeeeeeeee! Nigdy wd40 do wózka! Chyba że go nie kochacie ;) teflon w sprayu polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:05

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jaka Ty jesteś łaaadna! Gdybym tylko nie miała Męża... :P

Anegdotka z wczoraj. Czekaliśmy na ten wielki dzień, żeby w końcu pobyć mężem i żoną. I taka oto rozmowa:
    Mąż: To jak to zrobimy?
    Żona: Szybko!
    Mąż: Dobra, usypiam małego a Ty idź się rozbieraj!

Romantyzm przy niemowlaku nabiera nowych barw :D

emi2016, pilik, Patrycja20, Aga9090, Karma88, Kaczorka, KateHawke, Nadzieja22, Jeżowa, Anna Stesia, Rucola, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaa Minnie :D dobre :D

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre. U nas jeszcze nic nie bylo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:23

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, u nas nadal to tak najczęściej wygląda niestety :P

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dobre. U nas jeszcze nic nie bylo...
    u nas tez nic. ja jednak czekam do wizyty u ginekologa...

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope - a u nas WD40 dał radę :) ale skoro piszesz, że to zbrodnia, to może zakupimy taki teflon, gdy będziemy się zabierać za "odkurzanie" wózka ;)

Minnie - przy maluchu seksy to jeszcze luz.. przy takim większym to już trzeba się gimnastykować :p
    A nasza młoda to chyba jedynaczką chce być, bo zawsze zaczyna akcję rozbudzania, jak tylko z mężem pomyślimy o seksach ;)

Mi się udało jeszcze szybko rodziców rozliczyć i powiem Wam, że na telefonie spokojnie można takie akcje przeprowadzać ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ale Wy śliczni !

Minnie u nas wygląda to podobnie ;p

Kurcze wszystkie tak rozliczacie się szybko a ja czekam za pitem z drugiej firmy w której miałam zlecenie dosłownie kilka godzin w styczniu ale jednak. Ech

My mimo pięknej pogody we Wrocławiu nie wyszlysmy na spacer. Smog taki że jesteśmy na 5 miejscu na świecie... Przed nami Kraków

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - ja musiałam, dla swojego dobrego samopoczucia. I było lepiej niż myślałam - przynajmniej nie bolało. A syn przespał jeszcze 1,5h po, mogliśmy śmiało poszaleć dłużej.

W ogóle polecam zrobienie sobie listy rzeczy do zrobienia po porodzie. Odhaczanie jej uskrzydla, nawet drobna pierdoła.

A położna środowiskowa opieprzyla mnie dziś, że jeszcze nigdzie sama nie wyszłam. Kazała odciągnąć butle i zostawić Męża na godzinę lub dwie i iść na zakupy. Chyba to przemyśle :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie - bo to jest potrzebne dla zdrowia psychicznego :) Ja wlasnei korzystam z wyjątkowej 2 h drzemki (!) i szukam hotelu na majówkę, na 30 mojego eMka :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, później jest jeszcze gorzej :) jak zacznie coś kumac! a jak będzie dwójka (i będziesz zmęczona już o 21) to w ciągu dnia Postawisz na przekupstwo starszaka słodyczami żeby się sam pobawil u siebie w pokoju aż po niego przyjdziesz :) jak ja mu dasz słodycze, zamkniesz drzwi, może zdążysz się rozebrać? To drugie obudzi sie z drzemki z płaczem.
    A wtedy z seksu nici, a dodatkowo jesteś stratna Kinder Niespodziankę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 13:55

mi88, Karma88, Minnie89, Nadzieja22, emi2016, Jeżowa, JustynaG, blue00, KateKum, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie ja zawsze wieczorem padam i z seksu nici. Ostatnio przekupiłam starsza słodyczami i poszliśmy cichaczem do łazienki. Usłyszała że się zakluczamy więc po chwili zaczęła walić w drzwi, co się dzieje co się dzieje, pies zaczął szczekać, obudził Zuzę a my nie mogliśmy po wszystkim otworzyć zamka :D

mi88, Achia, Karma88, Nadzieja22, emi2016, Jeżowa, JustynaG, Kaczorka, pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie- jak tak to pewnie :) ja wizytuje w sobte to zobaczymy :D
    ale mleko tez odciagnę i wyjdę chocby do lidla i na maly spacer- samaa. natchnełaś mnie :)
    pytanie tylko ile ml mleka powinnam im zostawić?:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:12

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to okno balkonowe już umyte :) Chwila przerwy i lecim dalej.

Emi super, że prenatalne wyszły dobrze :) Łucja śliczna.

Rucola cudnie wyglądacie :)

Hehe jakie przygody seksowe :D Ja mam w planach dzisiaj wykorzystać męża, o ile nie będę padnięta po tych oknach.

Od dzisiaj w biedrze piłka za 25 zł, a mi tak się nie chce jechać... A może nie będzie potrzebna :)

emi2016, Rucola lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z seksem na wakacjach? Bierzecie jakieś większe pokoje/apartamenty czy zostaje łazienka? ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff! Nadrobiłam weekend, wybaczcie rozgrzebywanie starych tematów ;)

Cccierpliwa, Olik - nasza trójka kończy dziś pół roczku! :D

Moja Zosia z tej okazji postanowiła dziś powiedzieć mama! Tyle, że ona gada zawsze, jak jest wkurzona, wiecie, takie zawodzące “MaaaaMaaaaaa!!!!!!!!”. Niestety, jej pierwszymi słowami wczoraj było Baba! Nieopatrznie wrzuciliśmy film z jej gadaniem na dysk i teściowa zwariowała ze szczęścia :D Ona ma skłonność do opowiadania tych samych anegdot co jakiś czas, więc już czuję, że na każdej imprezie rodzinnej będzie o pierwszych słowach Zośki!…

Bardzo się cieszę, że mamy tu nowe ex-testerki! :) Może ta zielona fala pociągnie za sobą resztę Dinusiów?
    Jeżowa wrote:
    Śliweczka - mnie też mała różnica wieku pomiędzy dziećmi nie przeraża, też chciałabym, aby ta różnica była możliwie jak najmniejsza, no ale niestety po cesarce musimy poczekać nieco dłużej niż byśmy chcieli :( w zasadzie to ja już bym mogła być znowu w ciąży :P tylko proszę, bez mdłości!!!
    Też miałam nadzieję na sn z myślą o kolejnym dziecku. I chętnie byłabym znowu w ciąży, szczególnie, że u mnie jedynym objawem ciąży była lekka niechęć do czekolady (ale pokonałam ją!) :P Nawet rozstępy i ból pleców pojawiły się dopiero po skończonym 40tc. (Nowa, Tobie też życzę łatwej ciąży! :) )
    Z drugiej strony chcę karmić Zośkę co najmniej rok, a biorąc pod uwagę fakt, że staraliśmy się o dziecko ponad rok, jedno straciliśmy, a całą ciążę byłam na Acardzie - musiałabym wybierać wtedy tak naprawdę pomiędzy tym, co jest dobre dla jednego dziecka, a gorsze dla drugiego.
    Więc chyba tak miało być po prostu :)

Justyna, tworzę obok w notatniku sprawozdanie z rozszerzania diety!

U nas koszmarny smog, a pogoda super, więc płaczę patrząc za okno :/ Znając życie, jutro to samo będzie.
    Bajka, tez strasznie czekam na wiosnę! Ale to już chwila.

Lusesita, Zośka teraz nosi 62-68 :) Przez pierwsze 4 miesiące miała 56. Jeśli się niepokoisz i chcesz kontrolować wzrost, zaznaczaj ją sobie na siatkach wzrostowych WHO :)

Minnie, kp jest lepsze z każdym miesiącem. Kaczorka tu kiedyś fajnie pisała, że tak naprawdę teraz dopiero ma z tego frajdę, kiedy Aluśka czworakuje do niej z uśmiechem przez łóżko na jedzenie :D Kaczorka, dobrze zapamiętałam? Bo ja widzę u siebie podobną tendencję - im Zośka jest bardziej świadoma tego, że je i że to lubi, tym jest lepiej.

Jest sens kupować polar dla dwojga? Na jakieś chłodniejsze wieczory może być dobry chyba?

I muszę się pochwalić moim walentynkowym prezentem - jeśli przypadnie moja kolej, mogę wykorzystać jakiś kupon :D No i urlopy, przy tym jego wracaniu po 19 to miód na moje serce.
    //usunięte

KateKum, jeśli chodzi o materacyk, popieram Summer. Ja akurat szukałam wymiaru 90x40, mam Rucken Uno i też polecam :)
    nowa na dzielni wrote:
    Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Nie mogłam trochę wcześniej zrozumieć dlaczego testerki którym się wreszcie udało w ciąży się tak denerwują, przecież największy stres i trud już za nimi - jest ciąża, spełnienie marzeń, teraz już musi być dobrze ;). Teraz mi taaak wolno leci czas do tego następnego badania ze masakra
    Wiesz, jak dziecko się urodzi, to też często szału nie ma :D Przynajmniej u nas - już w szpitalu USG główki wyszło nie tak, jak chcieliśmy, potem się dopętała morfologia, z którą pediatra wysłała nas do hematologa. A oczywiście połowa objawów w necie straszy nowotworami!
    Do tego jeszcze obserwowanie naczyniaka, czy się nie zmienia - jak przeczytałam, że to rodzaj nowotworu, to też mi miło nie było. Czasem mówię do męża, że chciałabym, żeb Zosia się “wyzerowała” i żeby nie było już nic, czym się trzeba martwić.
    W ciąży było to samo - miałam chyba dwa tygodnie, przez które się nie martwiłam (zaraz po usg genetycznym), a potem zawsze wychodziło coś typu “na razie się nie przejmujmy, ale trzeba kontrolować”.
    Ale tak już jest - będąc w liceum patrząc na pary idące ulicą myślałam sobie, że nie potrafią docenić tego, co mają i że ja, kiedy już kogoś pokocham z wzajemnością, będę cały czas wesoła :D Starając się o dziecko, gdy poczytałam na fioletowej narzekania na mdłości i nocne pobudki, irytowałam się myśląc, że kiedy ja będę w ciąży, nigdy nie będę narzekać na żadne niedogodności.
    I co - urodziłam Zośkę i nie dość, że nie zalała mnie fala szczęścia, to na każdym kroku jęczę mężowi, że nie wytrzymam tego urlopu macierzyńskiego. I czasem, kiedy jestem zmęczona, i myślę, że przez najbliższe miesiące nigdy nie będę spać dłużej, niż 2 godziny - i że nie mogę się położyć do łóżka z myślą, że odpocznę - to mam dość.

Tak to z nami jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 18:35

KateKum, Nadzieja22, pilik, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie naszło po przeczytaniu wpisu mi88 odnośnie spania. Pamiętam jak mnie wkurzało w ciąży gadanie, żeby wyspać się ma zapas.. Ale z perspektywy czasu żałuję, że więcej w ciąży nie spałam i wstawałam rano tak wcześnie.
    Teraz najbliższa nadzieja na wyspanie to chyba jakaś delegacja ;)

veritaserum lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - jak zawsze niezawodna Hafija o tym pisała :)
    https://www.hafija.pl/2016/02/karmienie-piersia-powrot-do-pracy-ogolne-wskazowki-robienia-zapasu-pokarmu.html

Mam wrażenie że mój dzisiejszy dzień wygląda tak:
    https://tenor.com/view/love-me-gif-9118222

Summer - ja mam za chwilę 30 urodziny. Mama pytała co chce na prezent. Odpowiedziałam, ze 9h nieprzerwanego snu. Ciekawe czy dostanę :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:43

Jeżowa, Achia, summer86, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mam dokładnie takie same przemyślenia. Teraz ciaze spedzilabym : spiąc, czytając , jedząc pyszne rzeczy bez wyrzutów sumienia hahaha.

A co do tego snu to moim życzeniem jest spać 4h nieprzerwanego snu o 8h to ja nawet nie marzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 14:46

summer86 lubi tę wiadomość

‹‹ 2941 2942 2943 2944 2945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ