Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzik niesamowite! Tak szybko do całkowitego rozwarcia... Niby spoko, ale musiało naprawdę boleć. Poród w wodzie od zawsze bardzo mi się podobał, fajnie, że miałaś taką możliwość
jeszcze raz gratulacje!
My jesteśmy w drodze do moich rodziców, nie obyło się bez małych przygód, ale teraz na pocieszenie wskoczyliśmy do McDonalda na McFlurry
Rucola cieszę się, że spotkanie się udałopodbijamy pytanie o długość Lewcia?
Mnie chyba jeszcze trochę nic nie zmotywuje do fitnessu, choć squash wczoraj był super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 19:23
-
nick nieaktualnyMadzik super Haneczka i jakie włosy ma !! Gratuluję !
Rucola bardzo się cieszę że spotkanie się udało. Od razu lepiej się żyje co nie ?
Achia super że u Was dobrze a firmę Befado znam bo męża brata dziecko zawsze nosiło od nich kapcie
A my dzisiaj byliśmy na USG bioderek i wszystko okej. Tylko nam zwróciła uwagę że Ania robi wszystko na lewą stronę. Echh wiem o tym ale już naprawdę nie wiem jak aktywować te prawa stronę. Ćwiczymy z nią i nic. Jak się odwraca na brzuch to przez lewy bok, jak się kręci to tylko w lewo.
U nas wczoraj horror przy usypianiu i kiepska bardzo noc i dzisiaj to samo . Nie wiem może Ania w jakimś skoku jest. Bo się zmieniło dosłownie nagle. -
Dobry wieczór!!!
Madzik ale miałaś ekspresowe rozwieranie szyjki:) super że jesteś zadowolona!!
Dziewczyny ja nie wiem czy to dużo ale mierzyliśmy Młodego i 11 stycznia miał 70 cm a miesiąc później 72 cm ale wygląda na długiego hahaha no a przy innych dzieciach w Jego wieku widać różnicę zdecydowanie. Ale ma też pociągłą twarz to też na pewno robi swoje
Veritaserum kurcze nie doradcze z tą lewą stroną ale mam fizjo mówiła że skoro obraca się tylko przez prawą stronę (wtedy tylko przez prawą się obracał) to świadczy o tym, że mocną ma lewą. Wtedy kładliśmy zabawki po lewej i po kilku dniach załapał obrót w drugą stronę. No ale każde dziecko jest inne#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Veritaserum nasze Maluchy są teraz w 5tym skoku rozwojowym, tym długim. Ja póki co nie narzekam bo Młody go fajnie znosi ale zasypia tylko i wyłącznie ze mną i praktycznie zawsze przy cycku#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Madzik to chyba pierwszy forumowy poród do wody
Super że byłaś pewna swego! I współczuje bólu (aż mam dreszcze na samo wspomnienie...) miałam tak samo. Z 2cm do pojawienia się Ninki na świecie 2 godziny minęły...
Veritaserum u nas ten sam problem. Trudno to teraz korygować, ja nie jestem w stanie ćwiczeń zleconych robić bo od razu mi się wyrywa i ucieka. No ale co ja się dziwie jak ja z nią walczę pół godziny rano żeby ubrać spodnie i skarpetki...
Rucola super że spotkanie udane!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 20:08
-
Veritaserum córeczka mojego brata przekręcała się tylko przez jedną stronę, mimo wysiłków ze strony rodziców i licznych zachęt. Nie miało to żadnego wpływu na jej dalsze umiejętności motoryczne - teraz chodzi nawet na balet, więc jej motoryka jest na wyśmienitym poziomie
oczywiście warto zachęcać Anię do obrotów w obie strony, ale jak tego nie osiągnie, to naprawdę nie sądzę by było czym się martwić.
Rucola no to faktycznie dość długi jest Lewciopewnie tę długość potęguje też fakt, że jest szczupły
Nasza Agatka wpadła w szał przekręcenia się z pleców na brzuch, dzisiaj 15-20 razy to zrobiła pod rząd! A jaka jest z siebie dumnazawsze się uśmiecha jak już złapie równowagę na brzuchu
Kaczorka, pilik, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dziekuje za gratulacje!!!
To mile:)
Achia czuje sie ok.o dziwo szybko doszlam do siebie.ucho juz spoko:)
Tylko cos spac z wrazenia nie moge i jestem potem nieprzytomna....
Na razie z laktacja tez o dziwo ok..zobaczymy jak z przybieraniem na wadze....troche sie spinam.
A teraz ide czytac zaleglosci:)
Ps.jak ktos jest z Warszawy i chce rodzic w sw zofii to piszcie na priv-polecam z calego serca:)
Rucola lubi tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
Madzik, z opisu Twój poród wydaje się być idealnym
Super, że miałaś możliwość urodzić w wodzie.
Co do długości, Ania nagle "wystrzeliła" ze wzrostem. Długi czas byłyśmy na ubrankach 68 teraz nagle 74 są na styk. Mierzyliśmy ją ostatnio i ma 75 cm. Nagle jej się nogi jakieś takie długie zrobiły.Rucola lubi tę wiadomość
-
Jeżowa gratulacje dla Agatki
Kurcze muszę się pozalic wam, puszczają mi nerwy ostatniowtedy pytam się Zoski o co ci chodzi... Ale tak wiecie oschle... Ja wiem ze ona zaczyna mieć nowe umiejętności podnosi tylek do góry jakby na kolanach i np teraz od godziny tak się bawi... A ja padam na pysk bo w nocy wstaje wiele razy z chęcią przewrotow na brzuch i wstaje już o 7... Poprostu brakuje mi cierpliwości już, na dodatek zaczęła płakać przy ubieraniu i to tak że odechciewa mi się wychodzic na dwór z nią, w domu syf, nie mam jak ogarnąć bo podczas drzemki ja wszystko wybudza a jak nie śpi to tylko ogarniam jedzenie głównie dla niej i kuchnie żeby było w czym cokolwiek zrobić... Tęskni mi się za wiosna i za chęcią kupna spacerówki lekkiej bo Zosia waży 9kg i wózek 14 i kręgosłup mi siada przy wnoszeniu tego...
Ehh to się wyzalilam, nawet nie musicie mi odpisywać potrzebuje czasem się wygadać -
Dziewczyny, a jak Wy mierzycie dzieciaczki? Taką miękka miarką i po ciele czy tak na płasko po ziemi jak leży? Nie wiem czy jest jakaś "słuszna" metoda, bo mi i tak, i tak zdarzało się mierzyć i nie wiem czy te wyniki powinnam porównywać... W każdym razie u nas Agata urosła mam wrażenie dosłownie w kilka dni i nagle ciuchy na 68cm są takie akurat, a jeszcze niedawno całkiem się w nich topiła. Bardzo szybko rosną te dzieciaczki!
-
Bajka, u mnie jest podobnie i trwa to od listopada, aktualnie doszło jeszcze marudzenie bez powodu (zęby?) i płacz gdy tylko wyjdę z pokoju czy nawet zniknę z jej pola widzenia. Chyba zaczął się lek separacyjny.
Nie potrafię Ci doradzić, bo codzień w zasadzie wstaję z myślą, żeby tylko dotrwać do wieczora. Mnie najbardziej przeraża wizja, że to się nie poprawi przed moim powrotem do pracy.
Życzę Ci dużo sił. -
Bajeczko każdy czasem ma dość a z tego co kojarzę to Ty masz mało wsparcia w mężu wiec tym bardziej masz do tego prawo, ja codziennie tylko czekam kiedy on wróci i trochę się nim zajmie żebym mogła chociaż dom ogarnąć itp. Trzymaj się i pisz kiedy tylko potrzebujesz
Jeśli chodzi o długość dzieci to już ostatnio miałam pisać a zapomniałam, chyba Jeżowa i Rucola pisałyście, że chcecie kupić z mybasic więcej rzeczy dopiero na 74 bo ten rozmiar będzie na dłużej, u nas jakoś tak dziwnie jak u Summer dłużej było 68 a 74 tak jakoś jakby pominął(oczywiście to zależy od ciuchów, bluzy i spodnie 74 ok, ale pajacyki i body już 80) także naprawdę każde dziecko jest inne
Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Jezowa my mierzymy odcinkowo na pełnym wyproście, często rano Młody się tak pręży i wyciąga i wtedy coś długiego dostawiamy do głowy, najczęsciej linijkę żeby miec punkt startowy i odcinkowo az do piętki. Kiedyś myślałam zę mierzy się po ciałku bo na szkole rodzenia coś tak babeczka mówiła ale my teraz mierzymy odcinkowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 21:47
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Summer
współczuję ja wiem ze to minie tak jak i wszystko ale tak jak teraz to już nie mam siły z nią walczyć a jest już tą godzina a o 23 zawsze się budzi więc niewiele nam zostało do snu... A na dodatek to o siebie to ja już totalnie nie dbam... Nawet się nie maluję bo zanim wyjdę z domu to jestem już tak spocona tą walka z nią że cały makeup zostaje na chusteczkach... Teraz to pisze a ta mała Zośka patrzy na mnie i się śmieje i ani myśli spać...
-
Bajka ja Ci napiszę tylko tyle, ze ja staram się uciekać z domu jak najczęsciej. Syf mam nieziemski, gotuje dopiero jak emek wróci z pracy i przejmie Młodego. Współczuję Ci targania wózka, nie masz opcji trzymać go na dole? Albo chusta... ja aktualnie chodzę w chuście wszędzie, chyba że jedziemy autem to idę z nosidełkiem do piwnicy w której mamy miejsce postojowe. Uogólniając staram się zajmowac całe dnie jakimiś wyjsciami np do znajomych, na spacery, 2 dni byłam u rodziców, dzis spotkanie chustowe. szukam zajęć i dzięki temu jakoś to leci...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Madzik !!!! Wielkie gratulacje !!! Hania jest wspaniała
data wyjątkowa a i przeprowadzkę obie ogarnięcie jako kierowniczki całego zamieszania
No chyba ze wolicie przeczekać w szpitalu
duuuuzo zdrówka dla Hani a dla Ciebie spokojnego powrotu do pełni sił :*
Nadzieja - działajcie z eMKiem i czekamy na jakaś akcjechyba ze chcesz jak Madzik urodzic „po cichu”
Bajka - nie umiem doradzić, ale myśle jak Rucola, może masz możliwość zorganizować sobie jakieś spotkania a może basen żeby troszkę „wymęczyć” maludeprzesyłam moc pozytywnej energii w Twoja stronę :* :*
Ja tez nie mam jeszcze karuzeli, chętnie wiec czytam co tu polecacie
Info o bucikach również sobie zapisałam :*Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Rucola nie mam jak zostawiać wózka bo Zośka śpi w ciągu dnia w nim, a zamierzam kupić nosidlo no ale wiadomo jak Zośka siadzie czyli jeszcze nie czas... Ja też jak wyjdę to idę do mamy przeważnie ale wracam tak żeby zimno jeszcze nie było tymbardziej że Zośka tam nie pospi bo za dużo ludzi jest więc nie meczac dziecka jest jak jest. No nic kiedyś to minie... Aha jakbym miała czekać na obiad aż mąż wróci to bym o 20 gotowala a wtedy trzeba młoda usypiac no ale niedługo będzie marzec i kwiecień i jakoś to będzie