X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, karmienia na kolanach nie ma co się bać w razie czego, nam to całkiem nieźle szło.
    Choć przyznam, że rozszerzanie diety nie jest dla mnie zbyt przyjemną częścią macierzyństwa ;) Mam nadzieję, że Ania wkrótce załapie BLW tak jak Franio Leny.

Reset, muszę to napisać - jesteś niesamowita <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 21:40

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia jak jedna mała biała plamka na końcu zeba to się kompletnie nie przejmuj. Ząbki będa rosły i obserwujemy co dalej ;) Być może będzie więcej takich plamek ale najprawdopodobniej sa one zupelnie nieszkodliwe . A z ciekawości jaką pastą do zebów myłaś zęby w czasie ciąży?

Anna Stesia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Dziewczyny obyte w sprawdzaniu ph papierkami pomóżcie proszę. Jak mam sprawdzić czy to wody czy nie wody? Od tamtej pory sucho, ale nie zasne jak nie sprawdzę. Mam tylko 2 paski niestety :/

jak już sucho to nie wiem czy jest sens sprawdzać. ale sprawdzasz albo czystym paluszkiem wyciągasz ze środka i przykładasz na papierek,albo papierek do środka. jeśli to wody to pojawi się kolor niebieski,i chyba też zielony się zalicza-ale tu nie jestem pewna... masz skalę ph gdzieś na opakowaniu?
    na pewno nie sprawdzaj przykładając papierek na wkładkę i majtki!

Reset- tak pięnie to opisałaś.,te wakacje w sensie, że nie mogę się doczekać reakcj mojego Bąbla na widok morza. choć pewnie dość szybko to nastąpi- więc nie wiem czy reakacja będzie aż tak spektakularna :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 21:50

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, póki co jeszcze nie sprawdzam, bo wciąż sucho, ale może przed snem dla spokoju zobaczę.

Jest takie coś (to do sprawdzania wody w akwarium i ph to te drugie od dołu)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0942728ba43c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/986fd05c1220.jpg

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia- u nas było tak, że po całonocnej jeździe dojechaliśmy przed 7 rano nad morze. Zatrzymaliśmy auto na poboczu (bo miałam już oczy na zapałki) i poszliśmy szukać jakiejś kawy... Skręciliśmy w las w prawo, gdzie majaczyła w tle knajpka, doszliśmy do jakiejś zatoczki- a de facto jeziorka? - z kawałkiem piasku. Młoda rzuciła się na piasek jakby nigdy piaskownicy nie widziała. Bar okazał się zamknięty, więc uznaliśmy, że w takim razie przejdziemy przez wydmy nad morze, by wiatr mnie dobudził. Młoda nie chciała odejść znad tego bajorka i wzięła piasek w dłonie... Przeszliśmy przez drogę, przez las i wydmy i... Młoda zamarła. Z piąstek wypuściła piach, stała z otwartymi oczami i ustami i chyba były to jedyne dwie minuty podczas tych wakacji, kiedy nic nie mówiła :)

Summer- nie jestem niesamowita. Niesamowita to jest Młoda- jak na nią spojrzałam to skradła serce, a ja pokochałam bezwarunkowo (choć z obawami, czy będzie mnie akceptować). A że dodatkowo to dziecko faceta, którego kocham to wiedziałam, że albo znajdę z nią wspólny język albo mój związek tego nie przetrwa. Tyle tylko, że początkowo- nim ją poznałam - było to w kategorii akceptowania status quo. Miłość do niej (i myślę, że jej do mnie) stała się cudowną niespodzianką od losu.
    (nawet jak trzeba ujarzmiać hormony jak dzisiaj;))

Achia, summer86, Anna Stesia, Lusesita, Rucola, Nadzieja22, mi88, JustynaG lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- to zbyt skomplikowane jak na mój aktualny stan umysłu :p
    Wody są bodajże od pH 7
    Ale jeszcze nie wyrzuciłam-oto Moja skala :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7bc973d2285.jpg

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja najlepiej urwij kawałek i - przepraszam za dosadność - pogmeraj nim sobie w środku :) inaczej wynik może być zakłamany chociażby od jakiś resztek moczu czy coś. Pod koniec śluz robi się bardzo wodnisty, przynajmniej ja taki miałam i też dwa razy sprawdzałam czy to aby nie wody (raz byłam PEWNA, że to wody, ale test nic nie pokazał). Ale lepiej trzymać rękę na pulsie, wiadomo :)

Reset pięknie napisałaś :) już wiem, że jedziemy tylko we trójkę :) Kaczorka o Twoich doświadczeniach (zwłaszcza w odniesieniu do jakiegoś konkretnego wieku Alusi) uwielbiam czytać, z wiadomych powodów :D jesteś taką moją szklaną kulą pokazująca co będzie mniej więcej za rok :D

Hmm Nadzieja, a jaki masz zakres pH tych papierków swoich? Bo nie wiem czy nie masz nieco skali zbyt nastawionej na zasadowe pH, wody to około 7, a u Ciebie to mniej więcej początek skali (jeśli dobrze widzę) więc jeśli nawet wszystko będzie ok to nie wiem czy coś na papierku zobaczysz, jak badany śluz będzie miał pH poniżej zakresu papierka. W sensie chyba "dobrym" wynikiem będzie jak papierek w ogóle nie zareaguje zmianą koloru na to, że był wsadzony do Gertrudy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 22:10

Anna Stesia, Kaczorka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- ah, piszesz jakby to było wczoraj !
    w ogóle super piszesz o relacji z córką Emka, zawsze jestem pod wrażeniem <3

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedz :)
    Jezowa czyli to znaczy żeby np kapać dziecko codziennie o tej samej porze tak ? :)

karolcia35 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz - ponieważ nie wiem ile snu przede mną- idę do mojego Małego, Wielkiego Szczęścia <3
    Uwielbiam koło niego spać. A pomyśleć, że przed porodem mówiłam, że dziecko ze mną spać nie będzie. W łóżeczku i koniec! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 07:22

reset, Sarna84, Anna Stesia, Yoselyn82, Jeżowa, Nadzieja22, KateHawke, Lusesita, -Mamunia-, moniśka..., Rucola, sliweczka92, Minnie89, Patrycja20, ef36, Kaczorka, Morusek lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziękuje za odpowiedz :)
    Jezowa czyli to znaczy żeby np kapać dziecko codziennie o tej samej porze tak ? :)

Tak, myśmy na początku kąpali ją koło 20, ale wydawało mi się za późno i przesunęłam powoli na 18 (codzienne cofając o około 10-15 minut) i to był strzał w dziesiątkę. Z całego tego harmonogramu, który już diabli wzięli ta kąpiel około 18 akurat została :D i pilnowałam, by w pokoju było już zgaszone duże światło, tylko jakaś lampka mała, wtedy ją ubierałam w piżamkę, karmiłam i kładłam spać (ach, wtedy sama zasypiała...)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    AnnaStesia jak jedna mała biała plamka na końcu zeba to się kompletnie nie przejmuj. Ząbki będa rosły i obserwujemy co dalej ;) Być może będzie więcej takich plamek ale najprawdopodobniej sa one zupelnie nieszkodliwe . A z ciekawości jaką pastą do zebów myłaś zęby w czasie ciąży?

Dziękuję Ci! :-* Myłam różnymi pastami, ale mam jedną żelazną, którą używam dwa razy dziennie i to jest Elgydium przeciwpróchnicowa. W ciągu dnia sięgałam jeszcze po takie bez fluoru, m.in. po czarną pastę do Manny, pastę Weledy itp. Małemu teraz w sumie myję zęby Jack&Jill, bez fluoru, ale po roku zechcę dawać mu z fluorem. Ale podobno tego fluoru w pastach dla dzieci jest w ogóle malutko, więc nie ma co się bać, ale przynaję, że kupiłam Jack&Jill, bo miała fajny, krótki skład (choć z ksylitolem :-()

Reset!!! <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 22:23

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ph to tylko ta jedna przedostatnia linijka, ta wyżej to już co innego. To są jakieś paski 6w1 i one mają 6 różnych rzeczy w wodzie badać. Zakres ph jest od 6,4 do 8,4.

Chyba ostatecznie odpuszczę, bo jest kompletnie sucho od tamtej pory, nawet jak palcem sprawdzam, to tylko ciut białego śluzu. No, ale zobaczę jeszcze przed snem.

Idę się umyć, poczytam Was i pójdę spać. Może coś się w nocy dalej podzieje :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, jeśli chcesz, chętnie Ci odstąpię mojego Klammiga, nigdy jej nie użyłam, krzesełko Ikea jest moim dodatkowym, głównie korzystam z innego, początkowo karmilam Adasia na kolanach bo on od początku blw, później tworzyłam podparcie w tym drugim krzesełku, a gdy dokupilam Klammig do ikeowskiego (krzesło miałam po starszaku) to Adasiowi było tam ciasno, a ponieważ siedział już zupełnie stabilnie, okazała się po prostu zbędna. Wyślę Ci ją za darmo jeśli chcesz bo mam dosyć przerzucania jej z kąta w kąt.

Dziękujemy za wszystkie życzenia i miłe słowa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 22:27

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no uwielbiam Was czytać.!

Nowa na dzielni Słodziutki robaczek <3
    Ef Gratulację <3
    Sarna sto lat niech Żyję Naaaaaam!

Reset Lofciam :D

Sarna84, ef36 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna dziękuję ale już zamówiłam i zapłaciłam.... Ale może jakiejś innej mamie się tu przyda. A najlepiej zostaw dla siebie ;)
    Reset Ty mi od zawsze imponujesz miłością do swojego pasierbiątka....ja najprawdopodobniej nie potrafiłabym tak :( wstyd się przyznać ale najpewniej tak by było :/
    AnnaStesia pytałam o pstę pod kątem tzw fluoroza, możesz sobie poczytać o niej w dowolnej chwili a podsumowując zazwyczaj nadmiar ale czasem też brak fluoru podczas formowania się szkliwa w mleczakach czyli już nawet w pierwszym trymestrze ale przede wszystkim w drugim mogą doprowadzić do powstania takich plamek ale to nic groźnego i nic się z tym nie robi!!! Obecna podaż fluoru będzie miecy wpływ na szkliwo zębowy stałych ;) bo już się mineralizują 6tki i stałe siekacze!!!!

Anna Stesia, Sarna84 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, dziękuję, kompletnie o tym nie wiedziałam. Czyli teraz lepiej, żeby mały miał pastę z fluorem, bo bedzie to miało wpływ już na jego stałe zęby? Dobrze zrozumiałam? O fluorozie lecę czytać!

• pilik Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos a też już myślałam, że dasz znać już z Michałkiem przytulonym..!

Nadzieja mam nadzieje, że się coś rozkręci na dniach jednak!

Sarna sto lat dla synka! <3

Reset jak zawsze niezawodna, do tego tak pięknie opisujesz. Na fb zawsze czekam na Twój wpis!

Lena widzę, że Franio się szybko rozkręca!
    Ninka dzisiaj się zorientowała, że można wstać trzymając się za stolik i szafkę... taki mały cwaniak ;).

Do nas dzisiaj wpadli znajomi i wzięli ze sobą aparat, a majà porządny sprzęt, dzięki czemu doczekałam się kilku zdjęć z córką <3
    Wrzucam do rana :)
    [url

A w ogóle u nas przebieranie pampera to jakiś dramat, kupiłam dzisiaj pierwszy raz pantsy (Ninka dopiero przeszła na rozmiar 3) i to o tyle życie ułatwia!
    Jak któraś używa trójek i chce pantsy to jest teraz promocja (do jutra 120 szt 75zl)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 10:02

Nadzieja22, Anna Stesia, Minnie89, Lusesita, Jeżowa, summer86, Patrycja20, ef36, Kaczorka, Achia, Morusek, Bajkaaa, blue00, Rucola, Lena21, JustynaG, Aga9090, Yoselyn82, moniśka..., KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia ogólnie chodzi o to że dzieci połykają pastę. Jak pasta ma fluor to połykają też fluor.... Ja Lewkowi same siekacze będę myć tylko zwilżoną szczoteczką a pastę o minimalnej ilości fluoru dam jak wyrzną się pierwsze zęby z guzkami czyli 4 ki a na większą dawkę fluoru przejdę jak nauczy się wypluwać :)
    Jak dziecko połyka dużo fluoru to zaburza on proces mineralizacji szkliwa zazwyczaj punktowo i powstają plamki. To samo może zrobić niedobór ale o niedobór bardzo ciężko bo nawet woda jest fluorowana....

Anna Stesia, summer86, Sarna84 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    AnnaStesia ogólnie chodzi o to że dzieci połykają pastę. Jak pasta ma fluor to połykają też fluor.... Ja Lewkowi same siekacze będę myć tylko zwilżoną szczoteczką a pastę o minimalnej ilości fluoru dam jak wyrzną się pierwsze zęby z guzkami czyli 4 ki a na większą dawkę fluoru przejdę jak nauczy się wypluwać :)
    Jak dziecko połyka dużo fluoru to zaburza on proces mineralizacji szkliwa zazwyczaj punktowo i powstają plamki. To samo może zrobić niedobór ale o niedobór bardzo ciężko bo nawet woda jest fluorowana....

Oficjalnie wyznaję Ci miłość. Będę robiła tak samo. I jestem spokojniejsza, że dałam malemu na razie pastę bez fluoru.

Ninka cudo! Uwielbiam jej zawadiackie spojrzenie! I ubrana pod kolor wyposażenia wnętrza :-) Ps. masz piekną biżuterię, bardzo delikatną, lubię taką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 00:33

pilik, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

‹‹ 2963 2964 2965 2966 2967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ