X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy dziewczyny za miłe słowa! <3

Jeżowa, Agatka jest cudowna!

Fozzie spoko, ze mną tak źle że pomyślałam, że ta Jezusowa odnosiło się do Agatki i było specjalnie, haha.
    A Klara do schrupania. I rzeczywiście mają dużo cech wspólnych z przystojniakiem Oskarem! Takie maleństwa <3. Kiedy to było?!

Ja jeszcze dorzucę na dzień dobry mojego dzisiejszego nie śpioszka w złym humorze. Chyba zęby dają do wiwatu :(
    A zdjęcie oczywiście z wczoraj. Jak mały skrzacik wygląda. Aa i na większości zdjęć zgodnie z emkiem powiedzieliśmy, że sami byśmy stawiali że to chłopak nie znając płci ;).
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c2815a1f46f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 09:57

Jeżowa, Achia, Yoselyn82, Fozzie Bear, Morusek, Bajkaaa, Kaczorka, Rucola, Lena21, Minnie89, Siwulec, JustynaG, ef36, Aga9090, emi2016, Patrycja20, malka, KateHawke, Anna Stesia, moniśka... lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że Jezusowa to było docelowe sformułowanie :D

Mini a co to za stanik? Taki na moje krowskie wymiona? W Lidlu sa jakies od wczoraj ale pewnie piersi beda mi z nich wyplywac, zreszta tylko do rozmiaru D.

DZIECIACZKI CIOCIA WAS WSZYSTKIE CALUJE W NOŻKI! KOCHANE SŁODZIAKI!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 09:59

pilik, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia u mnie śniegu nie ma :) Pogoda wcześnie wiosenna- kilka stopni, czasem słońce, czasem deszcz. Dzisiaj póki co słońce. Oskar słodziak :)

Ef inhalacje polecam, na katar i zatoki pewnie też pomogą :) Ja robię z nebu dose hialuronic.

Fozzie, mój mąż też będzie robił stojak jak się młody urodzi :) Komodę zrobił, to stojaka nie zrobi? :D Mina Klary boska!

Właśnie, muszę się później pochwalić naszym kącikiem w sypialni. Wprawdzie szału nie ma, bo mnie wszelkie ozdoby nie kręcą, ale chociaż zdolnym mężem się pochwalę :P

Ninka śliczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 10:00

-Mamunia-, Kaczorka, ef36 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z kolei mamy (miałyśmy) ten pajacyk, który mają Zuza i Klara z F&F :D

Jezusowa, Zośka była swego czasu mocno zafiksowana na smoczek. Przez kilka tygodni uczyła się go wkładać do buzi dobrą stroną, a jak już się nauczyła, to stał się jej najukochańszą zabawką. Do teraz kiedy wstaje rano, pierwsze, co robi, to szuka swojego przyjaciela. Jak potrzeba, to i jest w stanie do niego podpełznąć, a potem wkłada sobie do buzi i czuje się spełniona (a ona pełza tylko do tych zabawek, na których jej zależy; ostatnio jadłam przy niej obiad na macie, podeszłam do zlewu i musiałam biec z powrotem, bo pełzała do widelca z błyskiem w oczach).
    A, i jak jeszcze nie ogarniała, jak włożyć smoczek, rzucała go czasem przed siebie na matę. Jak upadł dobrą stroną, to tylko otwierała usta i celowała nimi tak, że łapała go z podłogi buzią :D

A ja się nakręciłam na nową chustę, bo moja tęczowa już mi się znudziła. Melevis tu kiedyś wrzucała lawendowe ważki i myślę o nich intensywnie. Planowałam najpierw sprzedać tę, co mam, ale z drugiej strony nie wytrzymamy kilku dni bez chusty, więc lepiej nie czekać :D
    Muszę jeszcze przejrzeć inne ogłoszenia. Szukam na olx - macie jakieś inne miejsca do polecenia do szukania używanych? AAAA i polar z Grease! Tyle do kupienia!

Kaczorka, Rucola, Jeżowa, Achia, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 polecam stronę "chusty na każda kieszeń" na fb
    Lena z tym zgrzytaniem to cięzki temat. Musisz obserwować. kiedyś zgrzytanie łączono z obecnością pasożytów, ale obalono ten mit w 100%. ja jestem za teorią, ze zgrzytanie pojawia się w momentach intensywnego rozwoju. dziecko uczy się nowych rzeczy i zgrzytaniem odreagowywuje. Nie jest to zadna patologia!!! Spokojnie obeserwuj, pewnie niedługo przejdzie, potem wróci i tak w kółko ;)

mi88, Lena21 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 polecam na Fejsie - Chusta na każdą kieszeń i Tania chusta i nie tylko. Znaczy nie wiem ile takie ważki mogą kosztować, ale na tych grupach są chusty w granicach 300-400 zł.

mi88 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mój mąż ma za 2 tyg urodziny, a ja nie bardzo mam pomysł na prezent.. mówił tylko, że nie chce kolejnego lotu paralotnią :p
    Lubi komiksy, mogłabym zamówić jakąś serie, ale nie wiem jaką :p
    Podpowiecie coś?:)

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Mini a co to za stanik? Taki na moje krowskie wymiona? W Lidlu sa jakies od wczoraj ale pewnie piersi beda mi z nich wyplywac, zreszta tylko do rozmiaru D.

A hia

Tenże oto;)
    https://allegro.pl/oferta/usztywniany-biustonosz-uma-do-karmienia-70-e-7438548719?fromVariant=7440011408

Ja mam 75F, nasz ulubiony rozmiar tutaj :D ale pięknie trzyma i przede wszystkim zakrywa piersi, a nie ściska ich jak u jakiejś Pameli Anderson. Zaraz zamawiam drugi.

Achia - kiedy? To ja świętuje jakoś z Twoim Mężem? :D mój wprost mi powiedział, że w tym szale Milana i przeprowadzki nie kupił nic. Ale ja oddałbym wszystko za sushi, masaż pleców i spokojny wieczór. Więc chyba się doczekam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 10:29

-Mamunia- lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze, że jest forum - człowiek sobie słodziaki poogląda i przy okazji spowiedź ma z głowy ;)

W Szczecinie śniegu nie ma, za to słońce świeci od samego rana :) może jak księżniczka wstanie o normalnej godzinie, to się przejdziemy na spacer.

Fozzie - jak zrobisz stojak, to koniecznie się pochwal!
    Nadzieja - na kącik w sypialni też czekam :) fajnie mieć zdolnego męża :)

Pilik - jak Nince urosną bardziej włosy, to i zrobi się bardziej dziewczyńska ;)
    Swoją drogą - też jej rosną jakoś tak od tyłu? Bo Alucha ma już dość długie z tyłu i na górze a boki i zakola prawie łyse.. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 10:36

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Kaczorka! Masz drugie miejsce słownikowe dzisiaj :D ucałuj Słuchę <3

Rucola, Achia, Kaczorka, Jeżowa, Patrycja20, Lena21 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Jeżowa, mamy ten sam pajacyk dla Ani :) Jak go jej ubieram zawsze myślę o Tobie ;)
    <3 <3 <3

summer86 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - to zgrzytanie zębami to chyba taki etap przejściowy. Pamiętam, że Aluśka też tak robiła. Pewnie to dla nich taka nowość, którą trzeba przetestować ;) teraz już u nas się nie zdarza.

Mi88 - Twoja Zosia to prawdziwa agentka :) super kombinuje :D

mi88, Lena21 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie coś masz za bardzo wytężone zmysły od rana :P nie wiem czy to nadmiar snu Ci włączył taki tryb ? hahahaha

Kaczorka, Jeżowa lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Ooo Kaczorka! Masz drugie miejsce słownikowe dzisiaj :D ucałuj Słuchę <3

Hahaha, no i nie zauważyłam, że słownik zrobił psikusa.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 no to masz małą spryciulę :D ataki na smoczek leżący na ziemi musiały być super :P i akcja z widelcem dobra :)

Achia zależy jaka tematyka komiksów :) mój zaczytuje się Asterixem i Obelixem (taka nowa biała seria). Oprócz tego jakiś czas temu wyszedł komiksowy Wiedźmin - bardzo ładna grafika. A jak tak bardziej klasycznie to pewnie poszłabym w Marvela, ewentualnie Archie comics :) zawsze mam problem z prezentem dla mężczyzny, uważam, że kobiety są zdecydowanie łatwiejsze do "obkupowania" :D

mi88 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie- on 6.03 a Ty?
    A 5.03 mój pies ma 11(!) Urodziny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 10:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wpadam na szybko..

Mamunia w h&m są duże staniki do karmienia :)

Dzieciaczki do schrupania!!

Miałam plan myć dziś okna ale nie wiem czy wypali, bo póki co czekam na kominiarza, bo komin się zapchał i zimno..

Miłego dnia!!

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby która była zainteresowana, to lullalove ma zimowe kocyki na dużej promo, np ten https://lullalove.com/kategoria/kocyki/cieply-koc-bawelniany-z-welna-szary

Jest jeszcze różowy i miętowy. Ja właśnie walczę ze sobą czy kupić :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kupuj! A jak stary zacznie jęczeć, to polecam mój ostatnio ulubiony tekst: "dziecku będziesz żałować?!" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 10:56

Achia, pilik, Jeżowa, JustynaG, Nadzieja22, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Od rana próbuję Was nadrobić i co już wszystko napiszę to odświeżę stronę i mam kolejną do przeczytania.
    My tu narzekamy na pogodę a w gruncie rzeczy - całkiem ładnie jak na zimową aurę. Ale rozumiem, my juz poczułyśmy wiosnę i chcemy ciepełko.

Było pytanie o harmonogram dnia. Dla mnie guru w tym temacie jest Kaczorka!! A dlaczego? Bo jak kiedyś o to pytałam to dowiedziałam się, że można to robić po prostu intuicyjnie. I w gruncie rzeczy nie mamy jakiegoś harmonogramu. Po prostu zauważam, że Ania jakąś godzinkę, dwie po przebudzeniu zasypia. I jest to jedyna pewna drzemka w ciągu dnia. Staramy się kąpać codziennie ale nie ze względu na rytuał tylko przez problemy skórne. Kąpiemy różnie, obserwujemy małą i czasami kąpiel jest o 18 a czasami o 20.
    I robię coś co wychodzi poza schemat... bo u mnie nie ma typowego wyciszenia. Jak widzę, że Ania grymasi i nie chce zasypiać to włączam światło i kładę na brzuszek. I ona wtedy jest taka szczęśliwa. Potrafi tak z pół godziny się bawić. Ale jak widzę oznaki zmęczenia to zostawiamy półmrok i kładziemy do łóżeczka (bądź usypiamy na rękach ). Ona wtedy się wycisza, czasami pobawi zabawką i zasypia.

Reset wspaniale opisujesz wakacje z dzieckiem! No właśnie ja sobie nie wyobrażam wyjechania na wakacje bez dziecka (co innego weekend). No i to z pewnością pozwala cieszyć się zupełnie innymi rzeczami. Dla nas piasek nad morzem nie jest atrakcję ale dla dziecka to jest pewnie mnóstwo szczęścia więc czujemy radość razem z dzieckiem!

Nadzieja, też niepokoiłam się, że mogę przegapić "sączące się wody". Ale wydaje mi się, że jeśli można je przegapić to nie ma co się nimi martwić.
    Gdy mi zaczęły się sączyć to po prostu leciały ze mnie kropelki wody.
    Założyłam podpaskę i ona dość szybko była przemoczona. Ja nie miałam wątpliwości, że to sączące się wody. No i jak mi podali oxy i zaczęło się jeszcze bardziej sączyć to tylko ciągle podkłady miałam wymieniane. Tak naprawdę to równie dobrze mogłabym się zsikać na kozetkę i nikt by się nie zorientował :D

Pilik , cudowne zdjęcia! Piękna Ninka

Summer, hahaha dopiero jak napisalaś o Jezusowej Jeżowej to się zorientowałam :D i okazało się, że czytać to ja się oduczyłam bo jest napisane "Jezusowa" jak byk a ja czytam "Jeżowa"

Jeżowa vel Jezusowa, Ania też lubi gryźć (o ile można nazwać to gryzieniem) ten plastik. U nas są dwa smoczki - chicco (taki cały miękki, ona go traktuje jak gryzak) oraz lovi - te są od ssania i czasami tylko bawi się tą twardszą częścią.

aaa i mogłas dać znac wczesniej, ze odpuszczasz grzechy to bym przed chrzcinami nie musiała do spowiedzi iść. Choć podpis na karteczce "Jezusowa" mógłby nie zostać zaakceptowany przez księdza...

Fozzie , rozumiem Twój sentyment do Oskara. Ja mam taki do Lewka.
    Cieszę się, że wreszcie macie dobry humor i choróbska przepędzone!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 10:58

Jeżowa, Nadzieja22, summer86 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 2965 2966 2967 2968 2969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ