X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa jeszcze odnośnie stopek w buzi - coraz częściej myślę, że ten mały łobuz czyta mi e myślach i robi na złość, właśnie na przekór temu co napisałam, po długiej przerwie pakuje stopy do buzi :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/21d6d20daa05.jpg

A smoczkiem kombinuje jeszcze tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/874a5c97efce.jpg

Kaczorka, Anna Stesia, Yoselyn82, ef36, sliweczka92, Nadzieja22, Jeżowa, Bajkaaa, Aga9090, Rucola, moniśka..., summer86, JustynaG, pilik, -Mamunia-, Fozzie Bear, Achia, Patrycja20, Flowwer, blue00 lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, mężu nic nie powie na kocyk, ale w tym miesiącu było ubezpieczenie samochodu do zapłaty i niedpłata prądu, także tego ;) Będę na ktg, to pogadam z ginem o tych wodach. Tylko u mnie do tej pory sucho, więc już sama nie wiem.

Justyna, dzięki za wpis, pocieszył mnie :)

Minnie, ale słodki leniwiec z Milana :)

Luna, no pewnie, że ma jeszcze czas, ale wizja szpitala w terminie porodu nie pomaga :P Staram się o tym nie myśleć, żeby się nie zablokować. Póki co idzie nieźle, ale pewnie za tydzień napiszę już inaczej ;)

Pilik przepraszam :) Sama pewnie nie kupię, a innych namawiam :D

Sliweczka u mnie wizyty w toalecie bez zmian. No i mały się normalnie rusza, więc o tyle spokojniej :)

Lena, Franek jest boski! :)

Jeszcze zapomniałam napisać, że piłka i tak zrobiła dobrą robotę, bo wczoraj wieczorem miałam zdecydowanie niżej brzuch i młodego czuję coraz niżej :) I wczoraj wieczorem zauważyłam nowe rozstępy na dole brzucha, bo przedwczoraj patrzyłam podczas smarowania i był tylko taki mały.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena przyznaj się, że malujesz Franiowi rzęsy! <3 i dzieci na pewno czytają w myślach, musi tak być :D

-Mamunia- lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia jak zwykle mnie rozbroiłaś z tym winem :D

Kaczorka, skąd ja to znam.. już ostatnio mówiłam do męża, że jak pójdę do gina na kontrolę i cytologię to gdyby jakimś zbiegiem okoliczności była owulka z lewej strony to zaszalejemy. Jak tylko to powiedziałam noc była taka do bani i od następnego dnia Ania zrobiła się strasznie marudna, więc wybiła mi ten pomysł z głowy ;)
    Za to mąż konsekwentny, mówi że jak nie chcę wracać do pracy to on może na 1,5 etatu robić, ale drugiego dziecka nie chce.. Dobrze, że przynajmniej za Anią szaleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 13:35

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja nie masz komu podesłać kto coś dla maluszka i tak będzie chciał wkrótce kupić? Wiesz tak luźno „o patrz jakie piękne teraz kocyki dla maluszków robią. ” ;p
    Może akurat ktoś by załapał ;)
    Ja czuje się usprawiedliwiona bo sprzedałam właśnie pieluchy za 100zl więc jestem prawie na zero :D

Lena Franio jak zwykle... podrywacz Ci rośnie!

Jeżowa, a miałam Ci pisać. U nas stópki na długo poszły w odstawkę. Teraz często są grane. Ogólnie to normalne że dziecko się czegoś uczy i potem nagle „traci” tą umiejetność. Tak naprawdę dalej to potrafi, ale uczy się innych rzeczy których trenowanie wypiera te już naumiane wcześniej ;) najczęściej w skokach nagle coś się traci.
    Ninka wczoraj pierwszy raz powtórzyła i zrobiła adekwatnie papa. I w ogóle od wczoraj duuuuzo więcej gada. No o wspina się już wszędzie gdzie dosięgnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 13:39

Rucola, Jeżowa, Nadzieja22, mi88 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka przeczytałam:

*Mój orgazm domaga sie kolejnej ciąży*
    A my domagamy sie testów! Kaczorka a co wam szkodzi :-)

Kaczorka lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset jeszcze miałam Ci napisać, że nie mogłam zdzierżyć tych zabawek na podłodze, ściągnęłam różowo szare pudła z szafy, postawiłam obok domku dla lalek, a tor hot wheelsów wylądował na szafie za drzwiami :P dopóki mi się chce to będę go ściągać :D

No i co, nie jest łatwiej wypocząć w takim ładzie?;)

AnnaStesia- łączę się w bólu co do bruksizmu. Dziewczyny na fejsie wiedzą, że u mnie ostatnio skończyło się to ukruszonym mocno zębem. Potrafię zgrzytać tak, że mnie to samą budzi (o wrażenia mojego męża lepiej nie pyatjcie:P)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, a może trzeba pozostawić sprawę losowi? Jak wyjdzie to wyjdzie a jak nie wyjdzie to tak miało być :)

Lena, zgadzam się z Jezusową ;) Malujesz i to jakimś tuszem podkręcającym rzęsy. No cudne są!

Summer, popatrz na Frezyjciadę! Pierwsze dziecko baaardzo wymagające, a drugie - zdecydowanie inne. Jakbym coś pokręcila to Frez - popraw mnie.

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mam nadzieje, że jak sama poczujesz się gotowa na drugie dziecko to i mąż zmieni zdanie...

To więcej nas z bruksizmem widzę...
    ja też od lat. Szyny relaksacyjne „zjadam” w tempie błyskawicznym...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - ale ten Twój mąż uparty.. co on tak się wzbrania przed tym drugim dzieckiem?

Justyna - pewnie tak zrobimy ;) niech los zadecyduje :p
    Albo Aluśka - nasza naturalna antykoncepcja ;)

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- boski jest ten Twój Franek <3

Kaczorka- też mi brkauje tych emocji testowania :)

A tak piszecie o tych staraniach,że człowiek sam nabiera ochoty by spróbować, mimo,że jeszcze nie uprawiałam seksu i dopiero co urodzilam przecież!

uwaga ! Pierwszy raz od chyba 2 mcy ugotowałam obiad!! szybki,bo szybki,ale jednak :p i jeszcze zjadłam ciepły :) Oskar nadal śpi po spacerze.

i kupiłam w lidlu dresik, kolor mięta z szarym ciesząc się,że to inny kolor niż niebieski dla chłopca,a w domu zauważyłam napis- częściowo pisany różowymi literkami "i believe in unicors" taaaa, oddać czy nie oddać- oto jest pytanie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 14:39

Lena21, Rucola, Jeżowa, mi88 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, a może Oskar wierzy w jednorożce tylko TY jeszcze o tym nie wiesz :P

Rucola, Anna Stesia, summer86, Jeżowa, Achia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eff gratulacje!
    Sarna sto lat dla Adasia!
    AnnaStesia to i ja się na to wino pisze jak coś :D choćbym miała na piechote z młodą na rękach te 140km przejsc:-)

Lena Gabi też zgrzyta zębami i ponoc to norma. Aczkolwiek ilekroc to słyszę to jakaś czastka mnie popełnia samobójstwo!

Nikus i Jezowa rozbroilyscie mnie ta reklama.. Muszę ją poszukać na yt i zobaczyć :-)

Reset jesteś niesamowita!!

Gabi biega jak szalona Ale z podpórka. Potrafi że wszystkiego zrobić chodzik. Ostatnio turlala sobie piłkę przed sobą i szła Jwk sumo szykujące się do ataku. Chyba kolejne żeby idą bo często marudzi. Wydaje dziwne dźwięki, czasem jeczy jak szczeniak jak tylko pomysle żeby odejść od niej na odległość większą niż metr. Noce kiepskie. Pediatra przyznała uczciwie że nie zna przyczyny tych wzdec. Próbuje jeszcze zmiany mleka ta to częściowo fermentowane a jak nie to czeka nas gastrolovlg prywatnie w Krk.
    Ogolnie dajemy radę. Brakuje mi jednej lepszej nocy żeby nabrać sił ale i tak nie jest źle. Codziennie chodzimy do rodziców moich żeby im trochę "polać" dupe... A jak po latają 5 min za młodą to zapominają o zmartwieniach:-)
    25 marca kończę ostatnie op tabletek.. Potme czekam na cykl i ruszamy ze staraniami. Moim marzeniem jest się wyrobić do końca urlopu wypoczynkowego czyli do 2.08 no ale nie robię sobie nadziei.
    Ale kolejne Dinusie dają nadzieję :-)

Dzisiaj moja przyjaciółka po terminie jest podpinana pod oxy więc cały czas o niej mysle. Też wiele przeszła walcząc o to dzieciatka

No i dwie bliskie mi osoby zaczęły Stymulacje do ivf i też bardzo bardzo im życzę sukcesu.

Coś jeszcze chciałam napisać ale przesunelam stronę żeby sobie przypomnieć co to było i rozproszyl mnie cudowny Franio:)

Anna Stesia, Rucola, Jeżowa, JustynaG, ef36, Sarna84 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, a może Oskar wierzy w jednorożce tylko TY jeszcze o tym nie wiesz :P
    A niech sobie wierzy, tylko musieli to napisać różową nitką?:p

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia jeśli Tobie nie przeszkadza, to Oskarowi z pewnością nie :D

A rzęsy Franka oczywiście, że maluję codziennie rano :D a Wy nie malujecie swoim dzieciom ?:p jestem w szoku - tak serio to ma skubany takie, że nie jedna laska mu będzie zazdrościć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:52

Yoselyn82, Fozzie Bear, Achia, Aga9090, Jeżowa, Patrycja20, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia - witam kolejną zjadającą nakładki :) ja po 4tej dałam sobie siana. Gorsze, że PODOBNO to genetyczne, a a Staszek już też zgrzyta

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a Ty mu nie zazdrościsz?:p

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A niech sobie wierzy, tylko musieli to napisać różową nitką?:p

Skoro Ty zobaczyłaś to dopiero w domu z bliska, to może inni nie zauważą ;)

Ja spróbuję upolować śliwkowy sweterek z kapturem. Mamy 2 bez kaptura, to ten dla odmiany też się może przydać.
    Szkoda tylko, że nie da się dorobić 4 szuflady w komodzie, bo już ledwo te 3 domykam.. :p

Ibishka - to Gabi szybka dziewczynka! Super, że sobie tak świetnie radzi :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena no niesamowite są rzęsy Frania! Kobiety PŁACĄ żeby takie mieć, a on po prostu się z takimi urodził. Przecudne :)

Ibishka no to masz teraz małego biegacza w domu, niedługo pewnie pozbędzie się podpórek i ruszy w długą :) i Twoje starania też dodadzą niedługo wątkowi emocji!

Kaczorka zawsze można po prostu kupić większą komodę :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie chcemy nic kupować, skoro za trochę ponad rok chcemy się przeprowadzać. A meble wszystkie zostawiamy. Pomęczymy się ;)

Jeny, jak mnie do nerwicy doprowadzają ludzie w komunikacji miejskiej, którzy mają kaszel gruźlika i siadają obok mnie, mimo że cały tramwaj pusty..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2967 2968 2969 2970 2971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ