X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie- Mina Klary na zdjęciu bezbłędna :D i faktycznie widzę podobieństwo ;)

Oskar śpi, a potem idziemy na spacer. Do Lidla oddać bluzkę do karmienia. Ktoś kto ją projektował ewidentnie nigdy nie karmił piersią!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:07

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja tak czytam jeszcze post Justyny - ja byłam chora tuż przed cc i mimo wizyt i badania nawet przez dr papierkami przegapiłam saczace wody. W ciągu 3 dni z afi 7 spadło na 3! Ja czułam, że się sacza, ale papierki tego nie pokazywały, bardziej waga, bo poleciała mi prawie 800g

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Fozzie, co człowiek to inne doświadczenia :)
    Więc morał z tego taki - jeśli masz wątpliwości to wizyta na IP a nie papierki.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakby któraś miała ochotę wyjść do kina na randkę i ma u siebie Cinema City to teraz na ich stronie jest coroczny quiz akademii filmowej - 100 pytanek, w tym roku wyjątkowo łatwych (jak nie z głowy to w Googlach migusiem można znaleźć). Za 90/100 odpowiedzi jest drugi bilet gratis, za 100/100 darmowy bilet, choć obecnie już nie ma w puli (czasem dokładają, więc ja czekam, jak ta prawdziwa cebula).

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - to ja 9.03 :)

Jezusowa - no to przekichane, ta ksywa zostaje. Myśl już nad nowym avatarem :p

Zastanawiam się właśnie nad tym rytmem...bo w gruncie rzeczy moje dni są bardzo podobne, może nie co do godziny, ale tak z grubsza wiem że po nocce mały zawsze ma dłuższą przerwę od spania, potem ma jedną krótka drzemkę bo bardzo lekko śpi, potem śpi w chuście itp itd. Czyżbym miała regularne dziecko?

A w ramach dzieciospamu, bo chyba dawno nie było - tak u nas wygląda podniesienie dziecka do odbicia. Minuta i odlot...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:47

Jeżowa, Kaczorka, Anna Stesia, Aga9090, Luna1993, Achia, Lena21, Yoselyn82, JustynaG, Nadzieja22, Rucola, moniśka..., Patrycja20, -Mamunia-, Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego wody powinny lecieć a nie się sączyć - wtedy nikt by nie miał wątpliwości ;)
    Aczkolwiek powiem Wam, że to trochę słabe uczucie, gdy idzie się chodnikiem a coś ciepłego leje się po nogach.. ;)

A w ogóle to chciałam napisać, że brakuje mi takiej atmosfery ekscytacji i niepewności, jaką zapewniały comiesięczne wątki staraniowe. Gdy było nas tam tak dużo, były listy i codziennie prawie można było oglądać testy :p
    I z chęcią bym sobie jakiś wykres poprowadziła a nie mogę, bo co to za mierzenie temperatury, jak w nocy się budzę po milion razy..

A tak poza tym zaraz będę miała pewnie owulację i mój organizm domaga się chyba kolejnej ciąży. I już kombinuję czy nie "zaszaleć" i nie spróbować. Tylko rozum jeszcze resztkami sił próbuje mnie przed tym powstrzymać.. ;)

Anna Stesia, pilik, Nadzieja22, Rucola, Patrycja20, summer86, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka szalej szalej, to automatycznie się pojawi tutaj więcej emocji!!! :D też mi trochę brakuje tej ekscytacji testami... Dziewczyny, zabierać się do roboty :P ja jak tylko będę mogła to dołączam, bo zdecydowanie mam baby fever :P trzeci okres dostałam znowu jak w zegarku, 27-dniowy cykl, więc mój organizm też chyba próbuje mi zakomunikować, że jak nam się zechce, to on jest gotowy :P

Kaczorka, Anna Stesia, Achia, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - hehe, oj emocji to by było aż nadto :p
    A mąż to by już całkiem osiwiał.. ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusowa, dziewczyny tu o strawie duchowej, typu spowiedź, a ja mam inną sprawę do Twojego męża. Stoi u mnie zgrzewka wody i słyszałam, że Jezus wie, co robić w takich przypadkach... Dałabyś radę szepnac mu słówko?

pilik, Jeżowa, Fozzie Bear, reset, Minnie89, JustynaG, Rucola, Bajkaaa, Aga9090, summer86, Sarna84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dziękuję za pomysł z farbą magnetyczną!

Ef36 ja już serdecznie Ci gratuluję i bardzo się cieszę że do nas dołączysz :* dzielny kropek!

Jeżowa Agatka podoba mi się w każdej wersji :* jest prześliczna tak jak mamusia!

Nadzieja czytałam z zapartym tchem czy się rozkręca coś, ale spokojnie nie wczoraj to może dzisiaj ruszy :) jakby nie patrzeć Mikołaj ma jeszcze chwilę czasu :)

Lena brawa dla Frania, idzie jak burza z nowymi umiejętnościami tak jak Ninka :)

Pilik cudownie Cię widzieć razem z Ninka <3 uwielbiam takie wspólne zdjęcia

Malka cudownie że wyjazd udany, koniecznie pochwal się zdjęciami :) Twój emek robi je przepiękne

Achia u nas śniegu brak, piękne słońce :) całusy dla mojego przystojniaka Oskarka :*

Klara Tobie też ciocia wysyła buziaki :* minka przecudowna!

Kaczorka doskonale Cię rozumiem ;) wczoraj mialam owulkę i resztka silnej woli odmówiłam emkowi, choć bardzo byśmy chcieli za jakiś czas wrócić do starań. Ale najpierw badania. U Was czekam z niecierpliwością na małego Kaczorka <3

Do mnie w poniedziałek też przyleci nowa chusta i już przebieram nogami :)

Kaczorka, reset, sliweczka92, ef36, Bajkaaa, Achia, malka lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ef36, u mnie na zatoki dobrze działa płukanie- nasivin lub irigasin oraz ciepłe oklady. Współczuję, bo to boli, a nie ma jak sobie ulżyć.

ef36 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jaką kupiłaś?

AnnaStesia haha <3

Nadzieja j właśnie przez Ciebie (albo dzięki Tobie, dam znać ;p) wydałam nieplanowane 111zl...!

Kurczę a ja dalej nie mam @. Mogłaby się pojawić tak koło kwietnia czy coś.

Edit. Zapomniałam. Kaczorka tak! Tak samo włosów więcej z tylu i na czubku ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:51

Anna Stesia, Kaczorka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Jezusowa, dziewczyny tu o strawie duchowej, typu spowiedź, a ja mam inną sprawę do Twojego męża. Stoi u mnie zgrzewka wody i słyszałam, że Jezus wie, co robić w takich przypadkach... Dałabyś radę szepnac mu słówko?

Szepnę pod warunkiem, że będę mogła wpaść na degustację :D

Luna jaką chustę tym razem kupiłaś? Szalona jesteś i tempo masz niezłe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:46

Anna Stesia, Olenka87 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się prawie w południe. :)

Córcia była w nocy łaskawa, bo obudziła się dopiero o 5:30 i później po 7, jak Tatuś do pracy wstawał. Z łóżka zwleklysmy się o 9.
    Co do harmonogramu, to my też jako takiego nie mamy. Jest to schemat jedzenie-zabawa-drzemka. Czas poszczególnych jest różny. Drzemka czasem trwa 5 minut, czas 3h, raz na mnie, raz na macie, w łóżeczku, na łóżku, w wózku na spacerze. Różnie. Kapiemy co drugi dzień. Kładziemy się 22:30-23. Prowadzimy wieczorne życie (próby, spotkania ze znajomymi itd), więc Hania się po prostu do nas dostosowała.
    Moja Haneczka ostatnio posiada nową umiejętność - jak jest zmęczona, daje jej smoka, przykrywam buzię pieluszka i ona po prostu zasypia. SAMA... na macie, w łóżeczku, na łóżku, wszędzie. Niesamowita jest. W ogóle wszystkie nasze dzieciaczki są NIESAMOWITE.

Achia, Oskar ma przepiękne oczy! <3 Hania przeważnie tak śmiesznie mruży oczy. Ciężko jest złapać ją na zdjęciu z tak szeroko otwartymi oczami. Haha

Fozzie, Klara przekochana! Super minki robi! Cieszę się, że chorobska Was opuszczają i że nocka taka super!

Jezowa, Agatka cudna. Lubię Was obserwować, nowe umiejętności, bo Hania dwa tygodnie młodsza i patrzę tylko, co za chwilkę nas czeka. :)

Nadzieja, poród tuż tuż. Mi też zaczęły się saczyc wody. Saczyly się jakieś 52h. Na początku zastanawiałam się czy to wody, czy ja popuszczam. W nocy budziłam się kilka razy i chodziłam do toalety, co nigdy mi się nie zdarzało (Tak, jestem tym wyjątkiem, który nie miał w ciąży parcia na pęcherz w nocy). Następnego dnia eMek poszedł na 12:30 do fryzjera, a później na spokojnie pojechaliśmy na IP :D urodziłam jeszcze kolejnego dnia, bo mój lekarz prowadzący miał nadzieję, że w nocy się samo rozkręci. Niestety tak nie było i musieli indukowac.

Ef, witamy w szeregach. Fajnie widzieć świeżą krew, bo lista ciężarówek się kurczy. :)

Pilik, Ninka ma minie malego rozbójnika. Buziaki od e-cioci!

Więcej nie pamiętam.
    Dobrego dnia! <3

Jeżowa, Nadzieja22, ef36 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię czasową wymiankę z dziewczyną, na kenhuru vovk creed o takie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1305ffb6120.jpg
    Jak będzie miłość to zostaną na stałe. Za słodko nam w tym naszym różu ;)

Jeżowa, Anna Stesia, Kaczorka, pilik, sliweczka92, Nadzieja22, Bajkaaa, Fozzie Bear, Achia, Patrycja20, mi88 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamuniu, śliczna <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, tak sobie przypomniałam. Rucola la już wszystko napisała o zgrzytanie zębami, ale powiem Ci z perspektywy osoby mającej silny bruksizm, że to pogarsza mi trochę jakość życia. Bóle głowy, migreny, problemy z kręgosłupem, ścieranie szkliwa, przeciążenia w szczece itp. Nosiłam już nakładki, miałam rehabilitację żuchwy itp. Mam nadzieję, że u Was tak nie będzie, ale czułam sie w obowiązku napisać, bo to nie jest nic co można bagatelizować. Oczywiście i tak małych dzieci to o niczym nie świadczy, ale jeśli już u kilkulatka będziesz to obserwowała to dobrze będzie to zgłosić i stomatologowi, i neurologowi, bo podłoże jest psychosomatyczne.

Lena21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset jeszcze miałam Ci napisać, że nie mogłam zdzierżyć tych zabawek na podłodze, ściągnęłam różowo szare pudła z szafy, postawiłam obok domku dla lalek, a tor hot wheelsów wylądował na szafie za drzwiami :P dopóki mi się chce to będę go ściągać :D

Jeżowa nie przeczę, zakochałam się :) jutro ostatni spacer w galopie

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja bym tam szalała :)

Pilik przybijam piątkę, bo o mnie tez @ zapomniała a jestem chyba jedyną osobą na tym forum, która tak na nią czeka

Co do emocji testowania chętnie będę Wam ich dostarczać, ale mam nadzieję, że niezbyt długo :) w kwietniu pojde do mojego ginka na przegląd Grażyny i jeśli tylko dostanę zielone światło to będzie się działo :p

Luna1993, Kaczorka, Jeżowa, Anna Stesia, Rucola, Nadzieja22, Aga9090, Achia, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - skoro mamy tak podobne dzieci, to i @ dostaniesz może w podobnym czasie :p u mnie pierwsza przyszła tuż przed skończonym 11 miesiącem Aluśki ;)

Luna - te wilczki podobają mi się bardziej niż różowe koniki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:58

pilik, Luna1993 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2966 2967 2968 2969 2970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ