Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFozzie- Mina Klary na zdjęciu bezbłędna
i faktycznie widzę podobieństwo
Oskar śpi, a potem idziemy na spacer. Do Lidla oddać bluzkę do karmienia. Ktoś kto ją projektował ewidentnie nigdy nie karmił piersią!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:07
-
Nadzieja tak czytam jeszcze post Justyny - ja byłam chora tuż przed cc i mimo wizyt i badania nawet przez dr papierkami przegapiłam saczace wody. W ciągu 3 dni z afi 7 spadło na 3! Ja czułam, że się sacza, ale papierki tego nie pokazywały, bardziej waga, bo poleciała mi prawie 800g
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
No widzisz Fozzie, co człowiek to inne doświadczenia
Więc morał z tego taki - jeśli masz wątpliwości to wizyta na IP a nie papierki. -
Dziewczyny, jakby któraś miała ochotę wyjść do kina na randkę i ma u siebie Cinema City to teraz na ich stronie jest coroczny quiz akademii filmowej - 100 pytanek, w tym roku wyjątkowo łatwych (jak nie z głowy to w Googlach migusiem można znaleźć). Za 90/100 odpowiedzi jest drugi bilet gratis, za 100/100 darmowy bilet, choć obecnie już nie ma w puli (czasem dokładają, więc ja czekam, jak ta prawdziwa cebula).
-
Achia - to ja 9.03
Jezusowa - no to przekichane, ta ksywa zostaje. Myśl już nad nowym avatarem :p
Zastanawiam się właśnie nad tym rytmem...bo w gruncie rzeczy moje dni są bardzo podobne, może nie co do godziny, ale tak z grubsza wiem że po nocce mały zawsze ma dłuższą przerwę od spania, potem ma jedną krótka drzemkę bo bardzo lekko śpi, potem śpi w chuście itp itd. Czyżbym miała regularne dziecko?
A w ramach dzieciospamu, bo chyba dawno nie było - tak u nas wygląda podniesienie dziecka do odbicia. Minuta i odlot...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:47
Jeżowa, Kaczorka, Anna Stesia, Aga9090, Luna1993, Achia, Lena21, Yoselyn82, JustynaG, Nadzieja22, Rucola, moniśka..., Patrycja20, -Mamunia-, Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Dlatego wody powinny lecieć a nie się sączyć - wtedy nikt by nie miał wątpliwości
Aczkolwiek powiem Wam, że to trochę słabe uczucie, gdy idzie się chodnikiem a coś ciepłego leje się po nogach..
A w ogóle to chciałam napisać, że brakuje mi takiej atmosfery ekscytacji i niepewności, jaką zapewniały comiesięczne wątki staraniowe. Gdy było nas tam tak dużo, były listy i codziennie prawie można było oglądać testy :p
I z chęcią bym sobie jakiś wykres poprowadziła a nie mogę, bo co to za mierzenie temperatury, jak w nocy się budzę po milion razy..
A tak poza tym zaraz będę miała pewnie owulację i mój organizm domaga się chyba kolejnej ciąży. I już kombinuję czy nie "zaszaleć" i nie spróbować. Tylko rozum jeszcze resztkami sił próbuje mnie przed tym powstrzymać..Anna Stesia, pilik, Nadzieja22, Rucola, Patrycja20, summer86, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Kaczorka szalej szalej, to automatycznie się pojawi tutaj więcej emocji!!!
też mi trochę brakuje tej ekscytacji testami... Dziewczyny, zabierać się do roboty
ja jak tylko będę mogła to dołączam, bo zdecydowanie mam baby fever
trzeci okres dostałam znowu jak w zegarku, 27-dniowy cykl, więc mój organizm też chyba próbuje mi zakomunikować, że jak nam się zechce, to on jest gotowy
Kaczorka, Anna Stesia, Achia, pilik lubią tę wiadomość
-
Jezusowa, dziewczyny tu o strawie duchowej, typu spowiedź, a ja mam inną sprawę do Twojego męża. Stoi u mnie zgrzewka wody i słyszałam, że Jezus wie, co robić w takich przypadkach... Dałabyś radę szepnac mu słówko?
pilik, Jeżowa, Fozzie Bear, reset, Minnie89, JustynaG, Rucola, Bajkaaa, Aga9090, summer86, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReset dziękuję za pomysł z farbą magnetyczną!
Ef36 ja już serdecznie Ci gratuluję i bardzo się cieszę że do nas dołączysz :* dzielny kropek!
Jeżowa Agatka podoba mi się w każdej wersji :* jest prześliczna tak jak mamusia!
Nadzieja czytałam z zapartym tchem czy się rozkręca coś, ale spokojnie nie wczoraj to może dzisiaj ruszyjakby nie patrzeć Mikołaj ma jeszcze chwilę czasu
Lena brawa dla Frania, idzie jak burza z nowymi umiejętnościami tak jak Ninka
Pilik cudownie Cię widzieć razem z Ninkauwielbiam takie wspólne zdjęcia
Malka cudownie że wyjazd udany, koniecznie pochwal się zdjęciamiTwój emek robi je przepiękne
Achia u nas śniegu brak, piękne słońcecałusy dla mojego przystojniaka Oskarka :*
Klara Tobie też ciocia wysyła buziaki :* minka przecudowna!
Kaczorka doskonale Cię rozumiemwczoraj mialam owulkę i resztka silnej woli odmówiłam emkowi, choć bardzo byśmy chcieli za jakiś czas wrócić do starań. Ale najpierw badania. U Was czekam z niecierpliwością na małego Kaczorka
Do mnie w poniedziałek też przyleci nowa chusta i już przebieram nogamiKaczorka, reset, sliweczka92, ef36, Bajkaaa, Achia, malka lubią tę wiadomość
-
Luna jaką kupiłaś?
AnnaStesia haha
Nadzieja j właśnie przez Ciebie (albo dzięki Tobie, dam znać ;p) wydałam nieplanowane 111zl...!
Kurczę a ja dalej nie mam @. Mogłaby się pojawić tak koło kwietnia czy coś.
Edit. Zapomniałam. Kaczorka tak! Tak samo włosów więcej z tylu i na czubku ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:51
Anna Stesia, Kaczorka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Jezusowa, dziewczyny tu o strawie duchowej, typu spowiedź, a ja mam inną sprawę do Twojego męża. Stoi u mnie zgrzewka wody i słyszałam, że Jezus wie, co robić w takich przypadkach... Dałabyś radę szepnac mu słówko?
Szepnę pod warunkiem, że będę mogła wpaść na degustację
Luna jaką chustę tym razem kupiłaś? Szalona jesteś i tempo masz niezłeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:46
Anna Stesia, Olenka87 lubią tę wiadomość
-
Witamy się prawie w południe.
Córcia była w nocy łaskawa, bo obudziła się dopiero o 5:30 i później po 7, jak Tatuś do pracy wstawał. Z łóżka zwleklysmy się o 9.
Co do harmonogramu, to my też jako takiego nie mamy. Jest to schemat jedzenie-zabawa-drzemka. Czas poszczególnych jest różny. Drzemka czasem trwa 5 minut, czas 3h, raz na mnie, raz na macie, w łóżeczku, na łóżku, w wózku na spacerze. Różnie. Kapiemy co drugi dzień. Kładziemy się 22:30-23. Prowadzimy wieczorne życie (próby, spotkania ze znajomymi itd), więc Hania się po prostu do nas dostosowała.
Moja Haneczka ostatnio posiada nową umiejętność - jak jest zmęczona, daje jej smoka, przykrywam buzię pieluszka i ona po prostu zasypia. SAMA... na macie, w łóżeczku, na łóżku, wszędzie. Niesamowita jest. W ogóle wszystkie nasze dzieciaczki są NIESAMOWITE.
Achia, Oskar ma przepiękne oczy!Hania przeważnie tak śmiesznie mruży oczy. Ciężko jest złapać ją na zdjęciu z tak szeroko otwartymi oczami. Haha
Fozzie, Klara przekochana! Super minki robi! Cieszę się, że chorobska Was opuszczają i że nocka taka super!
Jezowa, Agatka cudna. Lubię Was obserwować, nowe umiejętności, bo Hania dwa tygodnie młodsza i patrzę tylko, co za chwilkę nas czeka.
Nadzieja, poród tuż tuż. Mi też zaczęły się saczyc wody. Saczyly się jakieś 52h. Na początku zastanawiałam się czy to wody, czy ja popuszczam. W nocy budziłam się kilka razy i chodziłam do toalety, co nigdy mi się nie zdarzało (Tak, jestem tym wyjątkiem, który nie miał w ciąży parcia na pęcherz w nocy). Następnego dnia eMek poszedł na 12:30 do fryzjera, a później na spokojnie pojechaliśmy na IPurodziłam jeszcze kolejnego dnia, bo mój lekarz prowadzący miał nadzieję, że w nocy się samo rozkręci. Niestety tak nie było i musieli indukowac.
Ef, witamy w szeregach. Fajnie widzieć świeżą krew, bo lista ciężarówek się kurczy.
Pilik, Ninka ma minie malego rozbójnika. Buziaki od e-cioci!
Więcej nie pamiętam.
Dobrego dnia!Jeżowa, Nadzieja22, ef36 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobię czasową wymiankę z dziewczyną, na kenhuru vovk creed o takie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1305ffb6120.jpg
Jak będzie miłość to zostaną na stałe. Za słodko nam w tym naszym różuJeżowa, Anna Stesia, Kaczorka, pilik, sliweczka92, Nadzieja22, Bajkaaa, Fozzie Bear, Achia, Patrycja20, mi88 lubią tę wiadomość
-
Lena, tak sobie przypomniałam. Rucola la już wszystko napisała o zgrzytanie zębami, ale powiem Ci z perspektywy osoby mającej silny bruksizm, że to pogarsza mi trochę jakość życia. Bóle głowy, migreny, problemy z kręgosłupem, ścieranie szkliwa, przeciążenia w szczece itp. Nosiłam już nakładki, miałam rehabilitację żuchwy itp. Mam nadzieję, że u Was tak nie będzie, ale czułam sie w obowiązku napisać, bo to nie jest nic co można bagatelizować. Oczywiście i tak małych dzieci to o niczym nie świadczy, ale jeśli już u kilkulatka będziesz to obserwowała to dobrze będzie to zgłosić i stomatologowi, i neurologowi, bo podłoże jest psychosomatyczne.
Lena21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReset jeszcze miałam Ci napisać, że nie mogłam zdzierżyć tych zabawek na podłodze, ściągnęłam różowo szare pudła z szafy, postawiłam obok domku dla lalek, a tor hot wheelsów wylądował na szafie za drzwiami
dopóki mi się chce to będę go ściągać
Jeżowa nie przeczę, zakochałam sięjutro ostatni spacer w galopie
-
Kaczorka ja bym tam szalała
Pilik przybijam piątkę, bo o mnie tez @ zapomniała a jestem chyba jedyną osobą na tym forum, która tak na nią czeka
Co do emocji testowania chętnie będę Wam ich dostarczać, ale mam nadzieję, że niezbyt długow kwietniu pojde do mojego ginka na przegląd Grażyny i jeśli tylko dostanę zielone światło to będzie się działo :p
Luna1993, Kaczorka, Jeżowa, Anna Stesia, Rucola, Nadzieja22, Aga9090, Achia, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Pilik - skoro mamy tak podobne dzieci, to i @ dostaniesz może w podobnym czasie :p u mnie pierwsza przyszła tuż przed skończonym 11 miesiącem Aluśki
Luna - te wilczki podobają mi się bardziej niż różowe konikiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:58
pilik, Luna1993 lubią tę wiadomość