WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - na szczęście włosy to nie zęby - odrosną ;)

Bajka - widzę, że Ciebie też zdrowy rozsądek powstrzymuje przed kolejnymi zakupami ;)

Bajkaaa, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris masz przepiękne włosy... Ale dla mnie zdecydowanie wygodniej mieć długie włosy - można je związać raz dwa i po problemie. Ja swoje myję dwa razy w tygodniu, wtedy je suszę (muszę, bo inaczej mam jakieś takie fiu bździu w każdą stronę i wyglądam bardzo nieelegancko jeśli schną naturalnie - no i schną pińscet godzin) i czasem je wtedy wyprostuję. Dla mnie krótsze włosy to więcej zachodu :)

W Pepco są piekne kurtki - takie khaki lub głębokoniebieskie. Chciałam kupić Agatce tę khaki na jesień, ale na guzikach jest napis "baby boy outwear". No i po co ten napis ja się pytam???

Kaczorka pamiętam,że już kiedyś prosiłam o wysłanie pocztą odrobiny zdrowego rozsądku haha, jak widać albo nie wysłałaś, albo nie doszło (więc mogę zrzucać na Pocztę Polską moje zakupowe szaleństwa).

A wiecie, że mąż chyba się bardzo za nami stęsknił, bo powiedział tylko, że ładne rzeczy kupiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 11:40

Kaczorka, Anna Stesia, pilik, Rucola, Lena21 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcilismy jak Hania miała niespełna miesiąc. Też większość imprezy spała, albo była noszona przez ciotki i babcie. Imprezę.robilismy w domu- rosół, 2 danie, deser (szarlotka na ciepło z lodami) i jakieś przystawki. Bardzo mi pomogły Teściowa i Szwagierka, choć eMek też stał przy garach. :) było jakieś 15 osób. :)

Jeżowa, Aga9090 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj o 15:10 mamy kontrolę bioderek, więc prosimy o kciuki.:)

Kaczorka, Aga9090, Anna Stesia, Nadzieja22, pilik, ibishka, Rucola lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - może gdzieś po drodze ten zdrowy rozsądek wyparował :p
    Serio się przejmujesz napisem na guziku? Kto to zobaczy? :P

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kaczorka powstrzymuje mnie zdrowy rozsądek bo ona ma w czym chodzić a jest dużo innych spraw które trzeba opłacić ale czekam aż mąż skończy jedna robotę i jadę na zakupy duże dla siebie, nie wiem co z tego wyjdzie Ale mamy w planach zostawić Zosie i jechsc razem no a poza tym to mam być chrzestna u siostry dziecka a to też spory wydatek...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - ale ja tego nie neguję :)
    Sama mam podobnie. Chciałoby się kupić nowe ubranka, bo kuszą, ale komoda pełna i rozsądek podpowiada, że lepiej wydać pieniążki na coś innego :)

Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- super, że planujecie wybrać się z M. Zdaję sobie sprawę, że to i tak będą zakupy z opcją "musimy wracać po Zosię za chwilę", ale może byście znaleźli chwilkę na jakąś kawę/ lody/ obiad/ cokolwiek i mini randkę bez gadania o logistyce okołodomowej i dzieciowej? Może by Wam to dobrze zrobiło, co?

I oczywiście czekamy na zdjęcia łupów także dla dorosłych!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 12:22

Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam post ale mi go nie zapisało :/
    No to pozdrawiamy ze spaceru :)
    Czuć wiosnę!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6c9a311da9a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f289bcb81d80.jpg

Anna Stesia, Bajkaaa, Nadzieja22, Jeżowa, sliweczka92, blue00, Kaczorka, pilik, JustynaG, Patrycja20, KateHawke, malka, Cabrera, Lena21, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, masz śliczne włosy, ale ja Cię rozumiem. Też scielam jakieś 15 cm ze 2 tygodnie temu i poczułam sie lepiej, włos mi się fajnie układa itp. Choć w sumie gdy miałam dłuższe to je zwiazywalam i było po krzyku.

Jeżowa, ja jestem największą fanką Twoich włosów! Masz po prostu idealne! Chciałabym mieć takie, ale moje to niesforne loki. A napisem bym sie nie przejmowala. Ostatnio kupiłam dziecku pieluszke w kwiaty i motylki. Wszyscy twierdzą, że dziewczęca, a ja twierdzę, że kwiatki i motylki mogą cieszyć też i chłopców.

Rucola lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezdecydowany ten nasz syn :) No nic, czekamy dalej. Tylko czemu w dzień nie mam takich skurczy jak w nocy?

KateKum w planach była cc, gdyby młody się nie obrócił, ale jednak się obrócił :)

Kaczorka nawet nie mów... Gin normalnie o 7,30 niby zaczyna, ale dla nas przychodzi szybciej, bo terminów nie ma.

Alusia, Klara, Agatka cudne dziewczynki <3

Lunaris nie ścinaj na krótko. Może same końcówki, ale mocno z długości nie, bo masz piękne włosy :) Ja lubię taką długość jak mam aktualnie, czyli z 10 cm za ramiona. Dłuższych nie daję rady zapuścić, bo mi się niszczą, a szkoda.

Bolał którąś z Was pępek? Dokładnie to sam jego środek.

Kaczorka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset pewnie ze pójdziemy coś zjeść zapewne ja osobiście nie lubię z mężem jeździć na zakupy bo on wręcz biega po sklepach i kiedyś potrafiliśmy pół Śląska czy Krakowa zjezdzic za czymś do kupienia... Bo nic mu się nie podobało ale liczymy że pojedziemy gdzieś na 5-6 godz więc na jedzenie też musi być czas :) a co do rozmów to nie wiem czy obejdzie się bez tematu codzienności

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, myśmy robili chrzciny gdy mały miał nieco ponad 3 miesiące. Dla nas to był odpowiedni czas. Ja w końcu trochę doszłam do siebie, sprawy karmienia sie wyjasnily i ustabilizowaly itp. Po mszy byliśmy w pobliskiej restauracji i niestety wspominam to zle. Jedzenie i tort było w porządku, ale to, co wydziwiala moja teściowa i bratowa męża to az zal opisać.

• reset Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- o codzienności to należy nawet rozmawiać (przecież nie o Kancie czy Kirkegaardzie;)), tylko nie w kategorii listy zadań, co kto ma zrobić (albo w wersji gorszej: czego kto nie zrobił, bo z tego robi się lista wyrzutów długa jak trylogia), a raczej jak komu mijają dni, jakie plany na wakacje czy choćby na jakiś wolniejszy weekend (tak, wiem, u Was z tym ciężko). Nie mniej jednak życzę i udanych zakupów, i wspaniałego czasu we dwoje <3

Jeżowa- podziwiam za organizację chrzcin w domu. I już radzę - lista i zaplanowanie pracy na kilka dni z opcją np. zamrożenia czegoś (danie jednogarnkowe w sosie jest idealne- robisz tydzień wcześniej jak masz czas, a potem wyciągasz). Bo wbrew pozorom to niby tylko rosół (plus makaron, czyli kolejny garnek i kolejna rzecz do ugotowania), niby tylko jednogarnkowe, ale i jakieś ziemniaki (ktoś to musi obrać, a na 20 osób trochę jest! Więc rozważ np. kupne gnochcci w razie "w";)), i surówka (pytanie, czy nie iść w opcję np. jednego warzywa na ciepło i też można je zrobić wcześniej, a potem zawekować i tylko podgrzać typu buraczki czy marchewka zasmażana i druga surówka świeża?). Zwracam też uwagę na logistykę - gotowanie dla 20 osób wymaga innych garów, a także odpowiedniej ilości palników (stąd dobrze, by np. któreś z dań/ dodatków nadawało się do odgrzania w piekarniku). Dodaj do tego konieczność zajęcia się Agatką, ogarnięcia siebie i jej przed wyjściem, nakrycie stołu itp. Dlatego minimalizacja i optymalizacja pracy to podstawa. Coś tu wykombinujemy, zwłaszcza jak nam się włączy Fozzie ze swoimi pomysłami :)

Bajkaaa, mi88 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mysmy chcieli wcześniej robić chrzciny, ale przez chorobę na początku nie chcieliśmy jej brać do zbiorowisk do 3 miesiąca, w między czasie się okazało że nasze dziecko panicznie boi się ludzi i dźwięku organów i płacze większość dnia, więc postanowiliśmy że dopóki to ma być stres dla niej to nie robimy. Teraz ma fajny etap, cieszy się do ludzi, prawie nie płacze, mało też śpi, ale wezmę chustę to powinno być po sprawie.
    Zapraszamy tylko rodziców i chrzestnych z rodzinami, będzie 12 osób. Nie robimy w knajpie, Ninka już raczkuje i na rękach nie wytrzyma tyle, a nie wyobrażam sobie jej pościć biegać na czworaka w knajpie...
    będzie mini impreza u teściów, zamówiłam catering, teściowa się zaoferowała że upiecze tort i jakieś ciasta też.
    Jeżowa polecam się rozeznać z cateringami, my płacimy 30zl/os i będzie 7 rodzajów mięsa, ziemniaki, kluski, sos i trzy surówki. Podejrzewam że jakbym sama chciała gotowac to bym dużo nie zaoszczędziła, a stresu bym miała że nie zdążę i takie tam ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - zostałam wywołana - więc poczuwam się do rady.
    Biorąc pod uwagę moje doświadczenia z organizacji wigilii 2017 na 16 osób i zakładając, że serio chcesz robić w domu i się nie zajechać przy tym jak dzika świnia (bo to nie tylko gotowanie, a i sprzątanie, a i trzeba ubrać się i wykąpać najlepiej i pomalować), to proponuję jednak włączyć Alkohol, dużo alkoholu. Przed jedzeniem. Z nadzieją, że zapomną, że nie było obiadu, chata była posprzątana, ale podłogi już tego nie pamiętają, Ty brałas kąpiel i miałaś makijaż, fryzurę, czyste ubranie nawet - przed tym całym huraganem.

pilik, sliweczka92, Rucola, Achia, JustynaG, KateHawke, mi88 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Jeżowa polecam się rozeznać z cateringami, my płacimy 30zl/os i będzie 7 rodzajów mięsa, ziemniaki, kluski, sos i trzy surówki. Podejrzewam że jakbym sama chciała gotowac to bym dużo nie zaoszczędziła, a stresu bym miała że nie zdążę i takie tam ;)

Cena zwala z nóg! Serio, jako były restaurator nie wiem, jak komuś się to opłaca! Toż to jak idziesz do restauracji i dostajesz drugie danie bez takich cudów to nieraz kosztuje więcej niż 30 zł!
    Śmiem twierdzić, że jak byś doliczyła do kosztów produktów wodę na ich umycie, obróbkę i posprzątanie po gotowaniu (7 rodzajów mięsa to zapewne kilka patelni/ gęsiarek/ garnków do mycia, a gdzie reszta... ) oraz prąd do gotowania i zmywania plus czas to być się nie zamknęła w tej kwocie.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja moje skurcze tez najczęściej pojawiały się w nocy ;)

A co do chrztu to ja myśle zrobić jak już będzie ciepło, wypożyczyć namioty bo mamy duże podwórko i zrobić jakiś obiad plus grila .. myślicie, ze to dobry pomysł ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 14:00

pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dokładnie!
    To jest większa firma, oni robią rano 7 rodzajów mięs na różne imprezy po prostu, poza tym to wieś i ceny na pewno niższe mamy ogólnie no ale, jak ja bym chciała 2-3 rodzaje zrobić, plus te trzy surówki, sos,
    kluski...
    Ach, zmęczyłam się samym myśleniem, że miałabym to robić!
    A catering mamy sprawdzony bo do pracy dzieciakom obiady od nich zamawiamy no i teściowa też na większe imprezy bierze od nich deskę mięs ;)

Fozzie hahaha, uśmiałam się!

Patrycja z jednej strony super, z drugiej znając naszą nieprzewidywalną pogodę to bym się pewnie bała planowania na ogrodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 14:04

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chrzciny robiłam po mszy popołudniowej haha. Kawa ciastko, na kolacje zimna i ciepła płyta i zawsze w domu :P

‹‹ 2986 2987 2988 2989 2990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ