Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Wszystkim!!!!
Jeżowa mam ogromną nadzieję że w czwartek operacja zamknie ten niefajny rozdział. To dla Was wszystkich trudny czas. Trzymam bardzo mocno kciuki za wyniki taty.
AnnaStesia, Kaczorka bardzo Was podziwiam za tą cierpliwość przy kp. U nas od pewnego czasu jest w drugą stronę... Pierdylion razy muszę Małemu zaproponować. Mimo tego, że widzę że jest głodny, to się bardzo łatwo rozprasza. Usłyszy głos emka, trzaśnięcie szafką i pojedzone. Oczywiście nie zawsze tak jest ale dziś jadę do rodziców to nowa lampa będzie bardziej interesująca niż jedzenie...
Fela, czyli pierwszy raz na nartach zaliczony, gratulacje!!!
Nadzieja to fakt, jesteś bardzo opanowana, mam nadzieję że Mikołaj nie każe Ci już długo czekać.
Justyna ciekawe jest to co piszesz o tych bliźniaczkach. Swoją drogą zgadzam się że wytyczne ile mleka i ci ile mieszają matkom w głowach zupełnie niepotrzebnie, tym bardziej że dzieci jak dorośli też różnie jedzą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 07:51
Kaczorka, Jeżowa, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jeżowa - mocne kciuki za tatę i za jak najlepsze wyniki
Anna Stesia - jacyś "źli" ludzie Cię otaczają, że takich rzeczy musisz wysłuchiwać..
U mnie w domu to mama mnie namawiała, żebym jeszcze nie kończyła z KP (jak jej kiedyś żartem wspomniałam, że czas zakończyć cycowanie). Teściowa sama długo karmiła córkę, więc mnie rozumie, bo A. też była maniakiem cycusiowym. A teściu to jest wręcz zachwycony, jak widzi Aluśkę przy cycu
I fakt - cucuś to nie tylko jedzonko. Ale i gaszenie pragnienia, pocieszyciel, smoczek..
Nadzieja - co to za straszna godzina na wizytę?!
Kate - hmm, jakby Ci nie przechodziło, to może przejdź się do lekarza.Jeżowa, KateKum, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa mocno trzymam kciuki za tatę !
Nadzieja Ty nasza oazo spokoju
Anna Stesia, Kaczorka podziwiam ! To super, że jesteście takie cierpliwe i dajecie swoim dzieciom pełną cycusiową swobodę, ja szczerze mówiąc trochę odetchnęłam przechodząc na mm - było mi przykro przez pierwsze dni, ale teraz się cieszę bardzo z tej decyzji i widzę, że nasza bliskość z Franiem nic na tym nie straciła, wręcz przeciwnie, bo ostatnio jest bardzo przytulaśny. Co do wtrącania się innych w tą kwestię, to nawet nie wiem jak to skomentowaća ekspres do mm wyglada tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc0519f7944b.png
Kaczorka, Jeżowa, KateKum, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Kate odpoczywaj i dbaj o siebie, a jak nie przejdzie to tez bym się przeszła (choć szczerze przyznam, że mi w ciąży lekarz nic nie przepisał oprócz tego co miałam w domu )
Malka wow Fela już jeździła na nartachmój mąż będzie zazdrosny
on tez by już najchętniej Frania zabrał
KateKum lubi tę wiadomość
-
Jeżowa życzę całej waszej rodzinie by koszmar poszedł w zapomnienie...
Nadzieja ciekawe czy synus będzie jeszcze z lutego
Co do mm to u nas Zośka też potrafi się wybudzac milion razy dla kilka lykow więc mi się wydaje że to zależy od dziecka jednak bo jeśli przy mm dziecko lepiej noce przesypia to gdyby była kp to by nie spała wcale?
Ja niedługo jadę na policję złożyć zeznania, nigdy bym się nie cieszyła z tego ale teraz jest okazja by wyjść samej z domu hehehe
Miłego dnia
P.s. Wstawię wam potem fotkę sukienki jaka dostała moja ZosiaJeżowa, Nadzieja22, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Jeżowa kciuki za tatę!
Anna Stesia, Kaczorka u mnie jest bardzo podobnie, mimo, że Felka używa smoczka. Ale ona go używa na swoich zasadach i jak chce cycka to tylko cycek jest akceptowany. Smoczek mnie ratuje tylko, żeby ją czasem odłożyć do łóżeczka jak zaśnie w dzień albo w foteliku w samochodzie. W ciągu dnia nie jestem w stanie zliczyć ile razy jest przy cycku jest. A noc... Noc to inna bajkadziś pobudka co godzinę na cycka.
Ja sobie zawsze tłumacz to tym, że ja też milion razy podjadam w ciągu dnia. Czasem robię sobie herbatę i pije ją powoli łyczkami podczas jakiejś roboty więc dzieci pewnie robią tak samo
Jeżowa, Kaczorka, summer86, JustynaG, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, dziewczyny! Bardzo dziękuję za wszystkie Wasze kciuki za tatę,to naprawdę wiele dla mnie znaczy... Cały czas byłam dość spokojna i pozytywnie nastawiona, ale jak przyszło co do czego, to jednak bardzo się stresuję
Nadzieja rozumiem, że ani skakanie na piłce, ani na mężu nie zachęciło Mikołaja do wyskoczeniaczekamy dalej oczywiście z utęsknieniem na Twojego synka
Kate to dużo zdrowia dla Ciebie!
Malka no to Fela jeździła więcej razy na nartach niż jafajnie ma!
Lena nie wiem czy dziękowałam za linki do ciuszków, jeśli nie, to bardzo dziękuję, fajne ceny i naprawdę bardzo ładnie wyglądają, zamówię coś na pewnoa ekspres do mm wygląda super,pewnie bym kupiła, jakbyśmy były na mm
bardzo się cieszę, że odżyłaś po odstawieniu. Najważniejsze to postępować w zgodzie ze sobą!
Kaczorka a Tobie dziękuje za info, że legginsy z Pepco są dość luźne, odkopałam jakieś z komody i faktycznie pasują nawet na moją kluchękryzys legginsowy zażegnany. Ale wiecie co to oznacza? Muszę iść do Pepco po więcej
a szczupłym dzieciątkom (a właściwie ich mamom) niezmiennie polecam legginsy z Auchana
tego to nawet nie jestem w stanie przez uda przeciągnąć Agatce
KateHawke halo halo, co tam u Was?
Ef a jak Twoje zatoki?Kaczorka, sliweczka92, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena Franio to zawodowy model!
ja też dziękuję za linki, hihi
Pilik apaszki boskie, gdzieś mi umknęły wczesniej ;*
Nadzieja czekamy razem z Tobą na efekty
Justyna nam pediatra też kazał dawać mniej mm a częściej i to rozwiązało problem ulewanianie ma co trzymać się sztywno wytycznych
Jeżowa ja także melduje się z wielkimi kciukami za tatę! Musi być dobrze! Oby przerzutów nie było a operacja odbyła się planowo. Myślę o Waszej rodzinie
Bajeczka jak ja Cię rozumiem! Jadę dziś do dentysty i już przebieram nogami na wyjściedzięki dzieciom przestałam się bać stomatologów
powodzenia i dużo słońca po drodze :* czekam na sukienkę
i właśnie odnośnie mm i przesypiania nocy, czy 3 godzin to pomyślałam o Zosi, że to zależy od dziecka
Też muszę ogarnąć jakaś sukienkę na chrzest dla smoka, bo jakoś nie widzę jej w tiulach po Tosi. A do rozmiaru 74 też jej daleko więc najpewniej i tak będę musiała kupićBajkaaa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa, z całych sił trzymam kciuki za tatę! Dobrze, że przed badaniami i operacją spędziłyście z Agatką czas u nich, na pewno pozwoliło mu to trochę oderwać myśli.
AnnaStesia, współczuję tego gadania, choć i w mojej rodzinie pojawiają się głosy, że rozpuściliámy małą i całkowicie się jej podporzędkowałam. No tak przeciez jest inne wyjście, dać dziecku płakać i marudzić cały dzień oraz całkiem zrezygnować ze spania
Rucola, Jeżowa, Pilik, podziwiam za plany karmienia w tandemie, ja chyba nie dałabym rady tak długo karmić.
AnnaStesia, Kaczorka, zazdroszczę troszke, że Wasze dzieci same się upominają o cycusia. Z Ani dziwny egzemplarz, nigdy nie komunikuje, że pora na zmiane pieluszki czy że jest głodna. To że pora na cycka muszę sama wyczuć albo zorientować się po marudzeniu. Jedynie w nocy jak się przebudzi sama buźkę otwiera i szuka.
Rucola, u nas jest podobnie z tym rozpraszaniem. Mąż nic nie może powiedzieć w trakcie karmienka, bo od razu się odrywa.
Ja mam dylemat czy odstawić Anię przed powrotem do pracy czy jeszcze zostawic popołudniowe i wieczorne karmienia. Nie wiem jak moje piersi zniosą 9,5 h przerwy, a laktatorem nie będę miała ani czasu ani warunków odciągać w pracy.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Bajka - czekam na fotkę sukienki
Summer - jeśli o jedzenie chodzi, to też muszę się najczęściej domyślać kiedy dać. Dopiero od niedawna młoda jak głodna to mówi "mniam, mniam - jeść". Ale i to nie zawsze.
Jedynie z cycem nie ma problemu, bo po prostu wskakuje na mnie i podciąga koszulkę. Chociaż jak miała 8 miesięcy, to jeszcze tego nie robiła i sama musiałam proponować. Więc wszystko przed Wami
Próbowałam młodej dziś fotki porobić.. mój telefon nie nadąża niestety. I mamy tylko takie coś:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80ab7ecc5fc3.jpgLuna1993, summer86, Bajkaaa, sliweczka92, Fozzie Bear, Yoselyn82, Jeżowa, Aga9090, Achia, JustynaG, pilik, Lunaris, Patrycja20, KateKum, Lena21, malka, blue00, KateHawke, Anna Stesia, Nadzieja22, Lusesita, moniśka..., Rucola, Rucola, Lucia88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Jeżowa, dzisiaj wszystkie chcemy być dla Ciebie wsparciem! Pozwolę sobie pisać smieciowe posty żeby Ci zająć głowę
Luna - kiedy planujecie chrzest? My już w niedzielęBtw, naprawdę nie boisz się stomatologow?
(wspominałam, że moja córka wyrosła z sukienki na chrzest? Jako matka cebula namoczyłam ją na zimno i ponaciągalam - leży idealnie(niestety ten patent na body i pajace nie działa))
A ja dzisiaj idę do fryzjera! A co! Wstyd przyznać, ale ostatni raz byłam chyba przed swoim ślubem, więc.... Najwyższa pora!
Zostawiam Kluske, zdjęcie z jej porannych zajęć ruchowych
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/feac92.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 13:21
summer86, Luna1993, sliweczka92, Kaczorka, Jeżowa, Achia, JustynaG, pilik, Yoselyn82, Lunaris, Patrycja20, malka, KateKum, Lena21, blue00, KateHawke, Anna Stesia, Nadzieja22, Lusesita, moniśka... lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFozzie nie, nie boję się, jestem zbyt pewnym siebie człowiekiem żeby się bać
a tak serio to idę tylko do przeglądu, to czego się bać
chrzcimy jakoś na początku kwietnia tak myślę. Jutro skoczę do parafii po zgodę na chrzest w innej, a wówczas tam podjadę i zaklepie termin. Co robisz z włosami?
Alusia -
Kaczorka, Aluśka jak zwykle cudowna
Nie mogę się doczekać jej rodzeństwa
Fozzie, pochwal się efektami wizytyKaczorka lubi tę wiadomość
-
Luna, u nas z okazji świąt nie ma chrztow w kwietniu (tylko w same święta, a mi termin nie odpowiadał ze względu na knajpe), w maju też nie ma, bo są komunie, a czerwiec to... Cholera daleko dlatego padło na marzec.
Z włosami nie wiem co zrobię, mam rewelacyjna fryzjerke (mam nadzieję, że po dzisiejszej wizycie nie zmienię zdania), więc zdam się na nią. Ma być względnie bezobslugowo i kolor, koniecznie kolor! Chodzi mi po głowie mahoniowy brąz, miałam kiedyś i on tak cudownie wygląda pomarańczowa szminka na ustachtylko boje się jak zagra z szarą od zmęczenia twarzą?
-
Dzień dobry.
Jezowa wszystkie dzisiaj jesteśmy z Tobą!
U nas chrzty tydzień po tygodniu, była Ania, teraz Klara, a kolejna niedziela Ninka
Właśnie sobie uświadomiłam, że to niespełna dwa tygodnie, a ja nie mam się w co ubrać! I muszę dzisiaj uszyc Nince sukienkę...! Dobrze że już chociaz materiał czeka.
Ninka też już się samoobsługuje mocno ;p przy zabawie podchodzi i mi się próbuje przyssac przez sweter albo przychodzi i pokazuje. Ale jak chce normalne jedzenie to nie odpuści. Śmiesznie wtedy robi jak rybka i mówi mniam mniam.
AnnaStesia co do smoka to na pięć miesięcy próbowałam, miałam 6 różnych smoczków. Nie było szans...
-
Cześć dziewczyny!
Codziennie obiecuję sobie że będę na bieżąco ale nie daję rady. Stasio ma krótkie drzemki po 45 min (wtedy ogarniam dom, jedzenie, ubieranie i takie tam) a pomiędzy domaga się uwagi (którą zresztą z chęcią mu serwuję bo fajna gaduła się z niego zrobiła). Po południu już dwoje dzieci na głowie i można zapomnieć o 5 min dla siebie. O 21już odpadam razem z dziećmi ponieważ ostatnio "dzień" zaczyna się o 3- Stasio stęka, macha głową, wierci się i marudzi. Nie wiem czy to brzuch czy skok. Idzie spać po 7 (całkiem jak moje niespanie w ciąży) a ja wtedy wybieram Frania do przedszkola.
Przepraszam zatem że wypadłam trochę z obiegu. NIe wiem jak Wam się udaje nadążać ale podziwiam!
Przesunęłam kilka stron wstecz: Jeżowa kciuki dla Twojego Taty!
NADZIEJA zaraz będziemy witać Twoje maleństwo
PILIK śliczne chusteczki
Dziewczyny a co u Yos? Ktoś mi może na szybko streścić zanim przerzucę reszte zaległości?Jeżowa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość