WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam sobie na pierwszą stronę często (może żeby się upewnić że faktycznie byłam w tej ciąży i to moje dziecko). Jutro Michaś Innej kończ rok -szkoda że już się nie odzywa, ciekawe jak się mają.

A Nowa i Cabrera w terminach dzień po dniu :) jak fajnie widzieć kolejne staraczki na brzuszkowej liście. Niedługo będzie się zapełniać przy drugiej (lub kolejnej) rundzie :)

Jeżowa, sliweczka92, KateHawke, Sarna84, innamorata88 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris HAHAHAHA :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, polecam poduszki headcare! Znam dokładnie uczucie "jak ja mogłam tego nie widzieć?"

Lunaris lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, mimo braku gorączki podałabym czopki lub Pedicetamol. U nas też po pierwszym szczepieniu Ania wybudzała się ze strasznym płaczem. Moja mama ma teorię, że dziecku się przypomina wkłucie, ale bardziej wierzyłabym w to, że może boleć miejsce po szczepieniu.

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa cieszę się z dobrych wieści i jutro także zaciskam kciuki !!!

Jeżowa lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Nie mówiłam Wam... dziś złapałam Anię na gorącym uczynku jak.. gada przez sen!
    Już myślałam, że się obudziła i chce butlę albo smoczka a ta sobie po swojemu gada z zamkniętymi oczkami. Był to tak uroczy widok, że zamiast spać to patrzyłam na nią jak zauroczona :)

Summer Brawa dla Ani! Jakie masz zdolne dziecię :)

Jeżowa o tak! Choć czasami mam wyrzuty sumienia jak bawię się z małą na macie i słucham książki. Ale naprawdę to sprawia, że czas szybciej leci :)

Achia, summer86, Patrycja20, Patrycja20, Lunaris, Kaczorka, KateHawke, Aga9090, Anna Stesia, Nadzieja22, pilik, malka, Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa to wiadomość dnia! Bardzo się cieszę ! Jutro wszystkie kciuki są Wasze :)

Summer dziękuję, też tak myślę, wreszcie coś z pazurem ;)

Lunaris wymieniłam się z dziewczyną na jednej z fejsbukowych grup :)

summer86, Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna piękną masz tę chustę, naprawdę :) nic dziwnego, że zdecydowałaś się ją zostawić! Chyba lepiej do Was pasuje, ale ta różowa też była bardzo ładna!

Justyna ojejkuuu to musiało być mega słodkie :D ja dzisiaj przyłapałam Agatę jak chciała "uciec" z łóżeczka. Dobrze, że już większe łóżeczko w drodze, bo zaczyna się robić niebezpiecznie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6b7035b8ace.jpg

KateHawke aż z ciekawości zważyłam dzisiaj Agatkę no i muszę powiedzieć, że Twoja Nat to faktycznie gna do przodu z wagą! Moja pół kilo lżejsza, a urodziła się odrobinę cięższa (zajrzałam na pierwszą stronę niczym Lunaris :D)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 20:06

sliweczka92, Luna1993, JustynaG, Patrycja20, Achia, Kaczorka, KateHawke, Aga9090, Anna Stesia, Nadzieja22, pilik, Rucola, blue00, Minnie89, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, to Ci aparatka rośnie!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, ale super, że tomografia wypadła dobrze. Kciuki za operację! :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa to wszystkie kciuki na pokład!
    A to małą bestyjka z tej Agatki! szybko się wzięła za rozpracowanie łóżeczka!

Fozzie dzięki za podpowiedź! Jutro sobie zakupimy w ramach spaceru zapewne :)

Niefajnie że Ania sie wybudzała ale fajnie że ktoś wie o co mi chodzi :) dzięki Summer.

Jak ja lubię nasze forum -zawsze ktoś uspokoi, pogłaszcze po głowie, przytuli a jak trzeba to i opierniczy!
    Niby drugie dziecko to człowiek mądry powinien być a ja mam wrażenie że jestem głupsza niż za pierwszym razem :P

Jeżowa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa to teraz kciuki za pomyślną operację! A Nat taki klocek bo je co godzinę zamiast spalać te kalorie. Ale szczerze to sama się zdziwiłam przy tej wadze. I u nas też już szczebelki są rozpracowywane.
    I wiecie że Nat śpi na boku od kilku dni? Nagle obróciła się na bok i tak śpi już 4 noc z rzędu.

Ibishka a jak Twój tata? Mam nadzieję że lepiej i lek działa.

Aneczka ty słodziaku! Zawsze wiesz jak rozczulić forumowe cioteczki <3

Swoja drogą ciekawe jak długo uda mi się być z wami na bieżąco. Oby jak najdłużej.

Jeżowa lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa cudowna wiadomość <3

Pilik słońce współczuje tych nocy, jesteś i tak mega dzielną mamą ! Nie wiem jak funkcjonujesz tak długo

Anna Stesia wybacz łacinę, ale ja prdl ! Co za ludzie ? Takimi nie warto się przejmować, strsznie to przykre :/ swoją drogą jestem ciekawa jak zajebiste są imprezy u bratowej i teściow...

Kate kurczę Nat faktycznie daje popalić, przesyłam ciepłe myśli i trochę energii:*

Lunaris też myślę, że Pedicetol powinien pomoc, spokojnej nocy życzę !

Justyna Ania przesłodka :D ja ostatnio tak biegłam do sypialni, bo myślałam, że Franek się obudził, wchodzę a on się przez sen śmieje w głos :p

A wracając jeszcze do tematu chrzcin, roczkow i innych imprez to chyba mam fajną rodzinę i znajomych pod tym względem, bo naprawdę nie myślę o tym ze stresem, bo wiem, że cokolwiek zrobię to będzie fajnie :) ja lubię gości i imprezy ;)

moniśka..., Anna Stesia, JustynaG, KateHawke, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny!!! Dopiero nadrobiłam!!
    Jeżowa ogromnie się cieszę!!! Jutro kciuki za sprawną operację! A Agatka nieźle kombinuje;)
    Lunaris ja bym nie obcinała tak pięknych włosów na krótko. Ja myślę że solidne przycięcie za ramiona zrobi dużą różnicę ale dalej będziesz mogła spinać włosy zamiast układać przed każdym wyjściem.... Ja mam podobną długość i planuję nieco skrócić ale to głównie z powodu wypadania... Niestety lecą.
    Co do chrztu to gdybym robiła to wybrałabym opcję restauracji, albo goście sami by sobie wybierali pozycje z menu a my byśmy dostali rachunek. W wypadku jednakowego menu byłaby to wege opcja, nasze rodziny są do tego przyzwyczajone. Na dzień dzisiejszy chrztu nie będzie a w przyszłości??? Albo kościół upadnie albo się zmieni, bo tak jak jest teraz to dłużej być nie może... A przynajmniej nie powinno.
    AnnaStesia ja nigdy nie zrozumiem takich ludzi jak Twoje teściowa i szwagierka, Justyna to samo w temacie Twojej chrzestnej.... Takim ludziom nigdy nie dogodzi więc nie warto się starać :/
    Kate przykro mi że Nat tak daje popalić. Oby jej się poprawiło tak jak Nince, choć ja w dalszym ciągu biję pokłony Pilik i AnnaStesi.
    My u dziadków, dziś była u mnie koleżanka która długo starała się o dzidziusia i ma w brzuszku 18totygodniowa córcię :) naglaskałam się i mam nadzieję się zarazić.
    Próbuję czytać "bobas lubi wybór" ale nudzi mnie ta książka :/ i melduję, drugi dzień diety zakończony sukcesem!!!

Anna Stesia, KateHawke, Sarna84, Jeżowa, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kochane jesteście! <3 Mam nauczkę, żeby po pierwsze, zachować zasadę oszczędzania własnej energii, a po drugie, żeby nie robić niczego wbrew sobie. Oboje z mężem nie lubimy takich imprez i on od początku twierdził, że powinniśmy niczego nie organizować. Ja jednak byłam tak okropnie zmęczona, że liczyłam na to, że skupienie się na chrzcinach sprawi, że będę miała jakiś sposób oderwania się od tych trudnych początków macierzyństwa. Przeliczyłam się.

Summer, teściowa i bratowa męża się nie lubią, ale wspólny wróg je na moment zjednoczył. Z czasów, kiedy nie miałam dziecka, myślałam, że to bratowa jest tą złą, a teściowa dobrą, ale potem odkryłam, że obie są siebie warte.

Pilik, nie mam dla Ciebie słów pociechy, wiem, jak bardzo wyczerpanie fizyczne fatalnie wpływa na cierpliwość czy w ogóle osąd rzeczywistości. Mam nadzieję, że to wszystko mija i że nasze maluchy w końcu dadzą nam się wyspać i zregenerować choć minimum sił. Ja wciągam słodycze jak odkurzacz, ale to droga donikąd. A mój mały ostatnio wymyślił sobie wspaniałą zabawę – wsadzanie mi palców do nosa, oczu i buzi. Działa mi to na nerwy równie mocno jak szczypanie i niezliczoną ilość razy dziennie muszę wspinać się na wyżyny spokoju, żeby nie wrzasnąć mu, aby zabierał te łapy, bo mu je odgryzę. Tłumaczę, tłumaczę, tłumaczę, może za milionowym razem pojmie. Choć wczoraj zrobiło się mało śmiesznie, bo z całej siły walnął mnie w oko i przez moment miałam wrażenie, że mi wypłynie. Ta miłość boli ;-)

Jeżowa, trzymam kciuki za udaną operację Twojego taty! Medycyna może naprawdę wiele!

Luna, chusta petarda! Do twarzy Wam w niebieskim!

KateHawke, w co tniesz na PS? Niektóre maluchy muszą po prostu często jeść. Wiem, że to uciążliwe, ale widocznie tak jest im lepiej. Masz na stanie egzemplarz podobny do mojego synka i do Ninki Pilik. Co chyba jest słabym prognostykiem na kolejne miesiące, choć jak Pilik pisze, u nich się z wrzaskami i płaczem poprawiło (u nas nie bardzo). Obyś nie doświadczyła regresu snu w takiej wersji jak u nas. Nawiasem mówiąc tak sobie myślę, że jeśli Cie to spotka, to może we trzy zrzucimy się na jakąś większą dawkę amfetaminy? Wyjdzie taniej! Która chce dołączyć? Summer? (PS. Ciekawe, czy jutro zapukają do mnie jakieś służby za wypisywanie takich głupot;-))

pilik, Jeżowa, Lena21 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola,
    Nudzi Cię książka "bobas lubi wybór"?
    Podaj dziecku ją w kawałku zamiast w papce i Twój problem się rozwiąże. :D
    Ty piszesz o diecie. Ja już podekscytowana, że Lewko ma rozszerzana dietę i dopiero po chwili zakumalam, że piszesz o swojej bez słodyczy diecie

Rucola, Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia ja proponuję coś mocniejszego bo to będziemy wciągać jak mleko w proszku :P a tak serio to regresu snu boję się najbardziej - to jeszcze wytrzymam ale pod warunkiem, że w nocy odeśpię, inaczej będzie armagedon. A pykam w God od War nowego - status GOTY jest jak najbardziej zasłużony, aż ciężko się oderwać.

Dziewczyny podziwiam za dietę. Ja wcinam wszystko jak odkurzacz i już mnie samą to przeraża. Wczoraj myślałam że wydłubię oczy mojemu małżonkowi bo nie mam pojęcia jak on śmiał zjeść swoje serki! Przecież to oczywiste, że ja będę chciała je wszamać! :D kurde może ja już wciągam coś tylko nie wiem o tym :P

PS. Dzisiaj już miałam Tłusty Wtorek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 22:51

Anna Stesia lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Justyna idealnie skwitowałaś tą książkę hahaha a co do diety to u mnie to już konieczność. Źle się czuję w swojej skórze. Ponoć jesteśmy tym co jemy więc jestem olbrzymią, ociekającą czekoladą truflą....
    Co do rozszerzenia diety Lewka to zaczynam czuć wyluzkę. Zawsze tak miałam przed egzaminem. Najpierw mega spinka, solidne przygotowania a przed samym faktem opuszczał mnie stres. Tu jest dokładnie tak samo. A w związku z tym że przez całe studia nie miałam ani jednej poprawki egzaminu to liczę że ten też zdamy (może na więcej niż na moje ulubione 3 hahaha)

Anna Stesia, Jeżowa, JustynaG lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, jesli jesteś olbrzymią, ociekającą czekoladą truflą to mogę powiedzieć jedno - mam na Ciebie straszliwą ochotę!

pilik, Sarna84, Jeżowa, JustynaG, moniśka..., Lunaris, Aga9090 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, tak się cieszę z pomyślnego wyniku! Już zaciskam kciuki za sprawną operację. Dużo sił dla Was!

AnnaStesia, rozbawiłaś mnie i czytasz w moich myślach! Od pewnego czasu powtarzam mężowi, że jak wrócę do pracy to chyba jakieś dopalacze będę musiała zarzucić żeby wszystko ogarnąć i nie zwariować!
    U nas wpychanie palców do buzi i nosa już od jakiegoś czasu jest rozrywką Ani. Za to emk ciągnie za włosy na brzuchu i ma z tego niesamowitą radochę. Uczymy ją słowa "delikatnie" i w 50% przypadków działa ;)

Co do diety, ja dziś chciałam się zdrowo trzymać itd., zamiast słodkiego zjadłam kiszone no i mnie pokarało nie wdając się w szczegóły. Po słodyczach takie rzeczy się nie dzieją :P

-Mamunia-, Jeżowa, Patrycja20, pilik, Anna Stesia, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2989 2990 2991 2992 2993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ