Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
innamorata88 wrote:No nie?
Ale znowu został sam jak palec
mój adwo wziął go tak w obroty, że się panna spłoszyła widząc topniejące w zastraszającym tempie konto.
BARDZO DOBRZE! dziadowi jednemu!
wychodzi ze mnie wredne babsko ale ja nigdy nie zapomnę jak mój exior wykopał mnie z domu z 9 tygodniowym dzieckiem żeby sobie sprowadzić moją koleżankę (!) oczywiście młodszą (15 lat :] od exa).
Dlatego w takich sytuacjach jadę zawsze po chłopach! Nie mam dla nich litości i nie daję drugich szans!
Jedno tylko Ci powiem- dzieci to nasz największy skarb i z perspektywy czasu to wcale nie zazdroszczę koleżance życia z moim byłym. Życie toczy się dalej i układa się czasem nawet lepiej niż zakładał plan pierwotny
Pilik wysyłam priva co by nie zaśmiecać moimi wpisamiKateHawke, Anna Stesia, pilik, Rucola, -Mamunia-, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
Sarna najlepszego
Mąż wykorzystanyAnna Stesia, Sarna84, KateHawke, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:AnnaStesia w lewej jest kulka jedna, którą maluch może przepychać przez prosty labirynt
.
Będzie jeszcze więcej, może coś innego wpadnie Ci w okoto po prawej będzie miało załączoną etykietę ze zdjęciami zawartości, można się bawic w wyszukiwanie, nazywanie i takie tam
Choć to tak 1,5-2 lata myśle będzie się dało uskutecznić
Trochę jest przepaść między zabawkami dla maluchów a potem dla starszych. Ale może taki wiek że właśnie trudno stwierdzić czy bliżej malucha czy dwu latka
Kaczorka może będzie inna okazja
Ja nadal nie widzę Ninki w sukience, ale co zrobić.
Z niej totalna chłopczyca, co zrobić
Pilik, masz wspaniałe pomysły i jesteś niesamowicie kreatywna! Odezwę się na priv, bo muszę cos sprawić maluchowi!pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
Inna swietnie, ze sie odezwalas. A byly. Normalnie szlag czlowieka trafia jak sie to czyt. Dupek to malo powiedziane, ale ciesze sie, ze dajesz sobie rade z dzieciakami!
Melduje sie po karmieniu. M wrocil z pracy u padlismy wszyscy o 20. No i moj nowy laktator przyszedl. Poprzedni - Medela Electric Mini to dno. Glosny, rwacy cycki, a na dodatek przerywal. Chyba jakis felerny model mi sie trafil. Zamowilam podwojny z Lionelo. Wczoraj M odebral i jest swietny. Cichutki, delikatny, fajnie dziala i w nocy nie slychac go na caly dom.summer86, KateHawke, JustynaG, sliweczka92, Lunaris, Sarna84, Anna Stesia, Aga9090 lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Nadrobiłam forum dopiero do dzisiejszego poranka, ale już tyle mi się nazbierało tekstu, że wrzucam!
I idę nadrabiać dalej
Znowu pisałam post przez kilka dni, przepraszam za wykopywanie
Wideoniania jest już w Polsce, przestraszyłam się, bo trafiła do Zabrza, a naczytałam się, że tam naliczają cło i zatrzymują paczki do momentu, aż im się wyśle informacje na temat zakupu - ale mam już status ‘zwolniono po kontroli celnej’, więc w najgorszym razie będę musiała ten vat zapłacić kurierowi
Może już niedługo do mnie dojdzie!
/edit: AAAA dziś już jest w Krakowie!
/edit2: Jest u mnie i jest super! Widać nawet, jak małej się rusza klatka piersiowa podczas spaniaZ wad - ma wąski kąt widzenia, więc trzeba ją dobrze ustawić. Będę szukać najlepszych miejsc na postawienie jej. I kiedy ją podgłośnię, słychać szum. Też Wam tak niania szumi, czy mam coś kombinować z częstotliwością?
I mamy śliniak od Pilik, jest cudowny! Taki solidny, ładnie wykończony. Będziemy testować!
Luna, rzeczywiście piękna ta bluza od Pilik!
A no i Twoja Tosia była ślicznym dzidziusiem! Już wtedy było widać, że wyrośnie z niej piękna dziewczynka.
Moja Zosia czasem wydaje mi się ładna i delikatna, czasem taka minionkowata - w zależności od pozycjiAle jest bardzo podobna do siostry męża, jak ta była niemowlakiem, więc może coś z tego będzie
Ja się dziś odważyłam pojechać sama z Zośką na basen - akurat wstała tak, że spała w jedną stronę, a potem poczekałam godzinę na basenie, aż przyśnie i wróciłam też na śpiochaW ten sposób basen zżarł nam godzinę więcej, niż zwykle, ale udało się!
Tyle że strasznie mi się rozpłakała pod prysznicem na parę minut, coś ewidentnie ją zabolało - może jej płyn do kąpieli wpadł do oczek albo jakoś źle ją złapałam pod prysznicem. No nie dało się jej uspokoić przez dłuższy czas - chodziłam z takim zawiniątkiem w ręczniku po szatniW końcu uspokoiła się patrząc na wodę lecącą z kranu.
Jeżowa, kciuki za tatę. Ibishka, o Tobie też myślę.
AnnaStesia, zgadzam się z Kaczorką, jacyś dziwni ludzie Cię otaczają. Ja też mam to szczęście, że i moja mama, i teściowa długo karmiły piersią - o, teściowa mi ostatnio nawet podziękowała, że karmię jej wnuczkę, miłe to było
A odnośnie picia po kilka łyczków, mój mąż kiedyś się zastanawiał “ciekawe, czy ona się jest w stanie najeść tak po kilkanaście sekund”. To go spytałam, czy jego koledzy z pracy, kiedy na spotkaniu pije kawę, też się zastanawiają “ciekawe, jak on jest w stanie wypić tę kawę, tak po dwa łyki co jakiś czas”.
Bajka, odnośnie zeznań na policji - ja się ostatnio cieszyłam na wizytę u dentysty, więc rozumiem, o czym mówisz
O, Luna, piątka!
Co do karmienia w tandemie - wiadomo, jeśli wszystko jest ok, to super. Ale ja jakoś po poronieniu i na Acardzie tego nie widzę i chyba za bardzo bym się bała. Zobaczymy, jak wyjdzie.
Jeśli chodzi o włosy - mam i miałam długie - kok przy plecaku prostym jest super, z takimi do ramion, które się nie spinają w kucyk, byłoby dopiero zamieszaniaA takich całkiem krótkich nie chcę.
Chrzciny robiliśmy, kiedy Zosia miała dwa-trzy miesiące, ale to był chrzest bez mszy w sobotę, tylko dla nas. Innej opcji z nią sobie nie wyobrażam. No i ona oczywiście nie przespała imprezy, ale jeszcze do niedawna niewiele przesypiałaMiałam też chustę.
Za to od świąt (kiedy teść podszedł do niej z opłatkiem i zaczął do niej mówić takim cichym, smutnym głosem) zdarzają jej się dni, że panikuje na widok babć i dziadków, wtedy było jej wszystko jedno, więc w sumie dobrze, że zrobiliśmy wcześniej.
A i dopisuję się do rady Pilik - płaciliśmy 40zł za osobę za rosół, drugie danie z wyborem mięs, napoje i deser.
Nadzieja, mnie najbardziej bolał pępek, bo tam u mnie skóra na brzuchu była ekstremalnie naciągnięta.
Anna Stesia, współczuję zachowania rodziny na chrzcinach!
Kate, trafił Ci się marudny egzemplarz! Zosia co 2-3 dni jest taka, że nie mogę podejść do zlewu nalać wody na herbatę. To, co muszę zrobić, czyli chodzenie do ubikacji i przyszykowanie jej jedzenia, robię w chuście albo z nią na ramieniu. Ale pozostałe dni jest w porządku, zaraz po wstaniu jest w stanie sama posiedzieć z 10 minut, a potem trzeba ją zabawiać, ale zwykle da się np. siedzieć obok, nie trzeba nosić po mieszkaniu przynajmniej. Oby z Nat było jak z Ninką w ciągu dnia!
A i tak najbardziej lubię, jak śpi, siedzę wtedy jak teraz, na piłce z nią na jednej ręce a drugą mam na laptopie i mogę odetchnąć. Szkoda, że piłka nie ma oparcia, bo plecy mam już zmasakrowane - najgorzej jest rano, kiedy muszę się wyprostować i mam zakwasy na całym ciele.
Pilik, długo tak mąż będzie miał na drugą zmianę?
Rucola, o matko, muszę gdzieś znaleźć trufle!
KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Nadrobiłam!
Inna, pewnie mnie nie kojarzysz, bo tylko podczytywałam. Musi być Ci bardzo ciężko. Ale ten związek też był po coś - masz kochanego synka
Z Agniechą była jakaś poważniejsza akcja - wiem, że tu wszystkie dziewczyny się martwiły i wypytywały. Jedna z dziewczyn była z nią w grupie na fb i napisała tylko pobieżnie, że u niej w porządku. Potem pisała, że jest jej strasznie przykro, bo Agniecha na fb napisała, że ktoś szpieguje i wysyła o niej informacje.
Jakiś czas później na tym wątku ktoś zaproponował, żeby poprosić moderatora o usunięcie pierwszego z postów głównie ze względu na wpis Aksamitnej - żeby nie było jej przykro czytać o bliźniaczkach, jak wróci. Wpis został usunięty, ale nie zmieniło to faktu, że Aksamitnej jednak było przykro, kiedy wróciła i ostatecznie usunęła konto. Jestem ciekawa, czy u niej wszystko dobrze tym razem. Tak ajk o Aksamitnej, często myślałam o Buni - i ona akurat wróciła!
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Heloł z rana
Nienawidzę doktorka za godzinę wizyty, ale przecież niedługo i tak sobie nie pośpię przez synka
Dziś mamy termin z OM, niech się coś niedługo zadziejeAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Inna,
Adwokat wziął w obroty? Hahaha no mściwa jesteś jak nic.
Panna zwiała z powodu topniejącego konta - ah, jaka to wartościowa i pasująca do Twojego exa pod każdym względem :d
Oh jaki on biedny i niedoceniony! Mam wrażenie, że czasami faceci zachowują się gorzej niż dzieci. A kto Ciebie docenił za ciążę, poród, opiekę nad dziećmi i zajmowaniem się domem?
Nadzieja, zapomniałam Ci napisać - wyśpij się na zapas!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 06:13
summer86, Rucola, Rucola, Nadzieja22, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Nadzieja to już tylko kwestia dnikońcówka jest męcząca ale nagroda na finiszu rewelacyjna !
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!!!! Od dziś wiem co macie na myśli pisząc "od tej do tej robił kupę...". U nas ją robił od 6 do 7mej a teraz baaardzo usilnie próbuje się przemieścić 5 cm w przód do smoczka ale mu nie idzie i się frustruje.
Karma a jak tam ogólnie u Was?
Nadzieja kurcze wiem że już chcesz urodzić i się wcale nie dziwię ale jak się urodzi to będziesz tęsknić za chwilą spokoju hehe. Daj znać po wizycie bo chyba właśnie u doktora jesteś.
Swoją drogą ciekawe co u Aksamitnej, mam nadzieję że w końcu los się do niej uśmiechnął, co nie zmienia faktu że uważam że na forum zachowywała się bardzo egocentrycznie.Nadzieja22 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Nadzieja czekamy na wieści od doktorka
Swoją drogą oglądałam wczoraj vlogi na YT 'mamylamy' o ich porodach :p
My dziś mamy pneumokoki szczepienie jeśli doktor zakwalifikuje. Niby kataru nie ma, tylko nad ranem mu coś tam siedzi i wyciągam jakieś przeszkadzajki.
A wczoraj chyba zasnął sam. Zjadł, położyłam go obok siebie. Ale nie spał, patrzył na mnie, coś gadał,ale ja odpłynęłam i zasnęłam. Ale nie skuszalam płaczu więc chyba też zasnąłJustynaG, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Inna, jak miło Cię widzieć! Tez się czasami zastanawiałam jak żucie się toczy, widzę że faktycznie ciężki rok ale na pewno bez tego dziwaka będzie Wam lepiej
. Ludzie nie przestaną mnie zaskakiwać, nie ma chyba nic gorszego niż facet zwiewający kiedy ma dziecko w drodze lub malutkie w domu
Ja się zastanawiam co mogę zrobić zey być spokojniejsza i wiedzieć, ze ciąża się rozwija? Detektor, beta, wizyta u giną co tydzień, psycholog?haha. Niby nastawiam się ze będzie wszystko ok ale trzęsę dupa jak cholera o to czy malutki rośnie
Anna Stesia, -Mamunia- lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyDzień dobry
Achia powodzenia na szczepieniu
Mi super że masz pomysł na basen, ja też zawsze czekam gdy gdzieś jesteśmy, żeby Zuza się zmęczyła i zasnęła nam w aucie po drodzemacie jakieś fotki z basenu? Ciągle mam przed oczami Felkę
uwielbiam takie maluchy na basenie
Inna super że się odezwałaś, ja również dołączam do najlepszych życzeń urodzinowych :* i cieszę się, że wzięłaś się porządnie za ex, bardzo przykre co Cię spotkało, ale widzę że jesteś bardzo bardzo silną kobietą, więc walcz o swoje
Wczoraj miałyśmy szczepienie i wiecie co się okazało? Zuzia nie jest już na 8-10 centylu, o nie... Waży 6.300!!!!mówiłam że jej udziec przytył, same zauważyłyście jej pucki
jestem taka szczęśliwa i dumna! To aż 23 centyl i wreszcie nikt się nie będzie nas czepiać
mam świadomość, że może zwolnić, ale nagle tak przyspieszyła, że uśmiech nie schodzi mi z twarzy
Z gorszych wiadomości to osłuchując był szmer... Kazał przypominać przy każdej wizycie żeby ją osluchiwac, czy on czy drugi lekarz jak będzie. W razie potrzeby przyspieszy się echoserca.Lunaris, summer86, Achia, mi88, Nadzieja22, sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Miałam wczoraj nadrabiać, ale padłam wiec dziś dopiero dogoniłam
Inna wszystkiego najlepszego dla Michasiama super mamę, a na Twojego Mka to szkoda słów...
Sarna jeśli dobrze zakodowałam to miałaś urodziny razem z Michasiem wiec wszystkiego najlepszego również dla Ciebie
Nadzieja może po prostu Twój syn jest bardzo punktualny i czekał do terminu
Pilik jak zawsze jestem pod wrażeniem, sukienka świetna!
Dziewczyny po raz kolejny podziwiam za nieprzespane noce, Franio dziś totalnie mnie zszokował w druga stronę: zasnął jakoś tak po 20 i spal do 6 (marudził przez sen 2 razy, ale z zamkniętymi oczami) wypił mleko i jeszxze do 7 poleżeliśmya teraz chyba się wybiera na spacer...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8139ee8c83b8.jpg
Co do Aginiechy, to ze mną miała kontakt i później naprawdę słabo wyszło, co nie zmienia faktu, że mam nadzieję, że u nich wszystko dobrze
Achia, pilik, Kaczorka, Lunaris, Patrycja20, Jeżowa, JustynaG, Rucola, emi2016, blue00, Nadzieja22, sliweczka92, KateHawke, Anna Stesia, -Mamunia-, KateKum, Sarna84, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
Nadzieja - mam nadzieję że my Cię nie zniechęciłyśmy. Bo tyle biadolimy ile pobudek w nocy, że dni nie lepsze, że tyle zmartwień. Ale prawda jest taka że jedno spojrzenie na tą buźkę wystarczy, żeby wiedzieć że jesteśmy najszczęśliwsze na świecie
Dawaj znać jak po lekarzu!
A mi po pobudce o 5.20 udało się jeszcze zasunąć roletę i uśpić małego, więc zjadłam śniadanie i wypiłam ciepła Inkę...i jeszcze się nie obudził!
Achia - kciuki za szczepienia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 07:56
Kaczorka, Achia, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Luna piękna waga Zuzizaraz dogoni Agatkę!
Lena zazdroszczę takiej dobrej nocy! O jak mi sksy marzy tyle godzin snua Franio spryciulek! Z niego to taki zgrywus będzie na pewno - albo już jest
uwielbiam jego zdjęcia oglądać!
Achia kciuki za szczepienie
Wesołego Tłustego Czwartku!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:22
-
Minnie89, myślę, że na zniechęcenie Nadziei to troszkę za późno...
spóźniłyśmy się o jakieś 8,5 m-ca
Lena, ja rozumiem spacer. Ale naprawdę musi o takiej porze??
Luna, brawo dla Zuzi! Aneczka w jej wieku miała 6500 i 66cm długości - podobnie rosną dziewuszki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:25
Jeżowa, Nadzieja22, Minnie89 lubią tę wiadomość