WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    No nie? :P Ale znowu został sam jak palec :) mój adwo wziął go tak w obroty, że się panna spłoszyła widząc topniejące w zastraszającym tempie konto. :D

BARDZO DOBRZE! dziadowi jednemu! >:D
    wychodzi ze mnie wredne babsko ale ja nigdy nie zapomnę jak mój exior wykopał mnie z domu z 9 tygodniowym dzieckiem żeby sobie sprowadzić moją koleżankę (!) oczywiście młodszą (15 lat :] od exa).
    Dlatego w takich sytuacjach jadę zawsze po chłopach! Nie mam dla nich litości i nie daję drugich szans!
    Jedno tylko Ci powiem- dzieci to nasz największy skarb i z perspektywy czasu to wcale nie zazdroszczę koleżance życia z moim byłym. Życie toczy się dalej i układa się czasem nawet lepiej niż zakładał plan pierwotny ;)

Pilik wysyłam priva co by nie zaśmiecać moimi wpisami ;)

KateHawke, Anna Stesia, pilik, Rucola, -Mamunia-, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna najlepszego :)

Mąż wykorzystany ;)

Anna Stesia, Sarna84, KateHawke, -Mamunia- lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    AnnaStesia w lewej jest kulka jedna, którą maluch może przepychać przez prosty labirynt ;).
    Będzie jeszcze więcej, może coś innego wpadnie Ci w oko :) to po prawej będzie miało załączoną etykietę ze zdjęciami zawartości, można się bawic w wyszukiwanie, nazywanie i takie tam ;)
    Choć to tak 1,5-2 lata myśle będzie się dało uskutecznić :)
    Trochę jest przepaść między zabawkami dla maluchów a potem dla starszych. Ale może taki wiek że właśnie trudno stwierdzić czy bliżej malucha czy dwu latka ;)

Kaczorka może będzie inna okazja :)
    Ja nadal nie widzę Ninki w sukience, ale co zrobić ;).
    Z niej totalna chłopczyca, co zrobić ;)

Pilik, masz wspaniałe pomysły i jesteś niesamowicie kreatywna! Odezwę się na priv, bo muszę cos sprawić maluchowi!

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna swietnie, ze sie odezwalas. A byly. Normalnie szlag czlowieka trafia jak sie to czyt. Dupek to malo powiedziane, ale ciesze sie, ze dajesz sobie rade z dzieciakami!

Melduje sie po karmieniu. M wrocil z pracy u padlismy wszyscy o 20. No i moj nowy laktator przyszedl. Poprzedni - Medela Electric Mini to dno. Glosny, rwacy cycki, a na dodatek przerywal. Chyba jakis felerny model mi sie trafil. Zamowilam podwojny z Lionelo. Wczoraj M odebral i jest swietny. Cichutki, delikatny, fajnie dziala i w nocy nie slychac go na caly dom. :-)

summer86, KateHawke, JustynaG, sliweczka92, Lunaris, Sarna84, Anna Stesia, Aga9090 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam forum dopiero do dzisiejszego poranka, ale już tyle mi się nazbierało tekstu, że wrzucam! :D I idę nadrabiać dalej :)

Znowu pisałam post przez kilka dni, przepraszam za wykopywanie :)

Wideoniania jest już w Polsce, przestraszyłam się, bo trafiła do Zabrza, a naczytałam się, że tam naliczają cło i zatrzymują paczki do momentu, aż im się wyśle informacje na temat zakupu - ale mam już status ‘zwolniono po kontroli celnej’, więc w najgorszym razie będę musiała ten vat zapłacić kurierowi :)
    Może już niedługo do mnie dojdzie!
    /edit: AAAA dziś już jest w Krakowie!
    /edit2: Jest u mnie i jest super! Widać nawet, jak małej się rusza klatka piersiowa podczas spania :) Z wad - ma wąski kąt widzenia, więc trzeba ją dobrze ustawić. Będę szukać najlepszych miejsc na postawienie jej. I kiedy ją podgłośnię, słychać szum. Też Wam tak niania szumi, czy mam coś kombinować z częstotliwością?

I mamy śliniak od Pilik, jest cudowny! Taki solidny, ładnie wykończony. Będziemy testować! :D
    Luna, rzeczywiście piękna ta bluza od Pilik!
    A no i Twoja Tosia była ślicznym dzidziusiem! Już wtedy było widać, że wyrośnie z niej piękna dziewczynka.
    Moja Zosia czasem wydaje mi się ładna i delikatna, czasem taka minionkowata - w zależności od pozycji :D Ale jest bardzo podobna do siostry męża, jak ta była niemowlakiem, więc może coś z tego będzie :D

Ja się dziś odważyłam pojechać sama z Zośką na basen - akurat wstała tak, że spała w jedną stronę, a potem poczekałam godzinę na basenie, aż przyśnie i wróciłam też na śpiocha :) W ten sposób basen zżarł nam godzinę więcej, niż zwykle, ale udało się!
    Tyle że strasznie mi się rozpłakała pod prysznicem na parę minut, coś ewidentnie ją zabolało - może jej płyn do kąpieli wpadł do oczek albo jakoś źle ją złapałam pod prysznicem. No nie dało się jej uspokoić przez dłuższy czas - chodziłam z takim zawiniątkiem w ręczniku po szatni :) W końcu uspokoiła się patrząc na wodę lecącą z kranu.

Jeżowa, kciuki za tatę. Ibishka, o Tobie też myślę.

AnnaStesia, zgadzam się z Kaczorką, jacyś dziwni ludzie Cię otaczają. Ja też mam to szczęście, że i moja mama, i teściowa długo karmiły piersią - o, teściowa mi ostatnio nawet podziękowała, że karmię jej wnuczkę, miłe to było ;)

A odnośnie picia po kilka łyczków, mój mąż kiedyś się zastanawiał “ciekawe, czy ona się jest w stanie najeść tak po kilkanaście sekund”. To go spytałam, czy jego koledzy z pracy, kiedy na spotkaniu pije kawę, też się zastanawiają “ciekawe, jak on jest w stanie wypić tę kawę, tak po dwa łyki co jakiś czas”.

Bajka, odnośnie zeznań na policji - ja się ostatnio cieszyłam na wizytę u dentysty, więc rozumiem, o czym mówisz :D
    O, Luna, piątka!

Co do karmienia w tandemie - wiadomo, jeśli wszystko jest ok, to super. Ale ja jakoś po poronieniu i na Acardzie tego nie widzę i chyba za bardzo bym się bała. Zobaczymy, jak wyjdzie.

Jeśli chodzi o włosy - mam i miałam długie - kok przy plecaku prostym jest super, z takimi do ramion, które się nie spinają w kucyk, byłoby dopiero zamieszania :) A takich całkiem krótkich nie chcę.

Chrzciny robiliśmy, kiedy Zosia miała dwa-trzy miesiące, ale to był chrzest bez mszy w sobotę, tylko dla nas. Innej opcji z nią sobie nie wyobrażam. No i ona oczywiście nie przespała imprezy, ale jeszcze do niedawna niewiele przesypiała :D Miałam też chustę.
    Za to od świąt (kiedy teść podszedł do niej z opłatkiem i zaczął do niej mówić takim cichym, smutnym głosem :D ) zdarzają jej się dni, że panikuje na widok babć i dziadków, wtedy było jej wszystko jedno, więc w sumie dobrze, że zrobiliśmy wcześniej.
    A i dopisuję się do rady Pilik - płaciliśmy 40zł za osobę za rosół, drugie danie z wyborem mięs, napoje i deser.

Nadzieja, mnie najbardziej bolał pępek, bo tam u mnie skóra na brzuchu była ekstremalnie naciągnięta.

Anna Stesia, współczuję zachowania rodziny na chrzcinach!

Kate, trafił Ci się marudny egzemplarz! Zosia co 2-3 dni jest taka, że nie mogę podejść do zlewu nalać wody na herbatę. To, co muszę zrobić, czyli chodzenie do ubikacji i przyszykowanie jej jedzenia, robię w chuście albo z nią na ramieniu. Ale pozostałe dni jest w porządku, zaraz po wstaniu jest w stanie sama posiedzieć z 10 minut, a potem trzeba ją zabawiać, ale zwykle da się np. siedzieć obok, nie trzeba nosić po mieszkaniu przynajmniej. Oby z Nat było jak z Ninką w ciągu dnia!
    A i tak najbardziej lubię, jak śpi, siedzę wtedy jak teraz, na piłce z nią na jednej ręce a drugą mam na laptopie i mogę odetchnąć. Szkoda, że piłka nie ma oparcia, bo plecy mam już zmasakrowane - najgorzej jest rano, kiedy muszę się wyprostować i mam zakwasy na całym ciele.

Pilik, długo tak mąż będzie miał na drugą zmianę?

Rucola, o matko, muszę gdzieś znaleźć trufle!

KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam!
    Inna, pewnie mnie nie kojarzysz, bo tylko podczytywałam. Musi być Ci bardzo ciężko. Ale ten związek też był po coś - masz kochanego synka :)
    Z Agniechą była jakaś poważniejsza akcja - wiem, że tu wszystkie dziewczyny się martwiły i wypytywały. Jedna z dziewczyn była z nią w grupie na fb i napisała tylko pobieżnie, że u niej w porządku. Potem pisała, że jest jej strasznie przykro, bo Agniecha na fb napisała, że ktoś szpieguje i wysyła o niej informacje.
    Jakiś czas później na tym wątku ktoś zaproponował, żeby poprosić moderatora o usunięcie pierwszego z postów głównie ze względu na wpis Aksamitnej - żeby nie było jej przykro czytać o bliźniaczkach, jak wróci. Wpis został usunięty, ale nie zmieniło to faktu, że Aksamitnej jednak było przykro, kiedy wróciła i ostatecznie usunęła konto. Jestem ciekawa, czy u niej wszystko dobrze tym razem. Tak ajk o Aksamitnej, często myślałam o Buni - i ona akurat wróciła! :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł z rana :)

Nienawidzę doktorka za godzinę wizyty, ale przecież niedługo i tak sobie nie pośpię przez synka ;)

Dziś mamy termin z OM, niech się coś niedługo zadzieje <3

Anna Stesia lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna,
    Adwokat wziął w obroty? Hahaha no mściwa jesteś jak nic.
    Panna zwiała z powodu topniejącego konta - ah, jaka to wartościowa i pasująca do Twojego exa pod każdym względem :d

Oh jaki on biedny i niedoceniony! Mam wrażenie, że czasami faceci zachowują się gorzej niż dzieci. A kto Ciebie docenił za ciążę, poród, opiekę nad dziećmi i zajmowaniem się domem?

Nadzieja, zapomniałam Ci napisać - wyśpij się na zapas! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 06:13

summer86, Rucola, Rucola, Nadzieja22, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak wyspij sie!!! Mi kazdy to mowil i... Mial racje!
    Karmimy sie i mam nadzieje, ze Emilja bedzie dzis dla mnie laskawsza niz wczoraj.

Spokojnego dnia!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie śpimy od 5:15...

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nadzieja to już tylko kwestia dni :) końcówka jest męcząca ale nagroda na finiszu rewelacyjna ! :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!! Od dziś wiem co macie na myśli pisząc "od tej do tej robił kupę...". U nas ją robił od 6 do 7mej a teraz baaardzo usilnie próbuje się przemieścić 5 cm w przód do smoczka ale mu nie idzie i się frustruje.
    Karma a jak tam ogólnie u Was?
    Nadzieja kurcze wiem że już chcesz urodzić i się wcale nie dziwię ale jak się urodzi to będziesz tęsknić za chwilą spokoju hehe. Daj znać po wizycie bo chyba właśnie u doktora jesteś.
    Swoją drogą ciekawe co u Aksamitnej, mam nadzieję że w końcu los się do niej uśmiechnął, co nie zmienia faktu że uważam że na forum zachowywała się bardzo egocentrycznie.

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Nadzieja czekamy na wieści od doktorka
    Swoją drogą oglądałam wczoraj vlogi na YT 'mamylamy' o ich porodach :p

My dziś mamy pneumokoki szczepienie jeśli doktor zakwalifikuje. Niby kataru nie ma, tylko nad ranem mu coś tam siedzi i wyciągam jakieś przeszkadzajki.

A wczoraj chyba zasnął sam. Zjadł, położyłam go obok siebie. Ale nie spał, patrzył na mnie, coś gadał,ale ja odpłynęłam i zasnęłam. Ale nie skuszalam płaczu więc chyba też zasnął ;)

JustynaG, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, jak miło Cię widzieć! Tez się czasami zastanawiałam jak żucie się toczy, widzę że faktycznie ciężki rok ale na pewno bez tego dziwaka będzie Wam lepiej :). Ludzie nie przestaną mnie zaskakiwać, nie ma chyba nic gorszego niż facet zwiewający kiedy ma dziecko w drodze lub malutkie w domu :/

Ja się zastanawiam co mogę zrobić zey być spokojniejsza i wiedzieć, ze ciąża się rozwija? Detektor, beta, wizyta u giną co tydzień, psycholog? :D haha. Niby nastawiam się ze będzie wszystko ok ale trzęsę dupa jak cholera o to czy malutki rośnie

Anna Stesia, -Mamunia- lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Achia powodzenia na szczepieniu :)

Mi super że masz pomysł na basen, ja też zawsze czekam gdy gdzieś jesteśmy, żeby Zuza się zmęczyła i zasnęła nam w aucie po drodze :) macie jakieś fotki z basenu? Ciągle mam przed oczami Felkę <3 uwielbiam takie maluchy na basenie

Inna super że się odezwałaś, ja również dołączam do najlepszych życzeń urodzinowych :* i cieszę się, że wzięłaś się porządnie za ex, bardzo przykre co Cię spotkało, ale widzę że jesteś bardzo bardzo silną kobietą, więc walcz o swoje

Wczoraj miałyśmy szczepienie i wiecie co się okazało? Zuzia nie jest już na 8-10 centylu, o nie... Waży 6.300!!!! <3 mówiłam że jej udziec przytył, same zauważyłyście jej pucki :) jestem taka szczęśliwa i dumna! To aż 23 centyl i wreszcie nikt się nie będzie nas czepiać :) mam świadomość, że może zwolnić, ale nagle tak przyspieszyła, że uśmiech nie schodzi mi z twarzy :)

Z gorszych wiadomości to osłuchując był szmer... Kazał przypominać przy każdej wizycie żeby ją osluchiwac, czy on czy drugi lekarz jak będzie. W razie potrzeby przyspieszy się echoserca.

Lunaris, summer86, Achia, mi88, Nadzieja22, sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj nadrabiać, ale padłam wiec dziś dopiero dogoniłam :)

Inna wszystkiego najlepszego dla Michasia :) ma super mamę, a na Twojego Mka to szkoda słów...

Sarna jeśli dobrze zakodowałam to miałaś urodziny razem z Michasiem wiec wszystkiego najlepszego również dla Ciebie :)

Nadzieja może po prostu Twój syn jest bardzo punktualny i czekał do terminu

Pilik jak zawsze jestem pod wrażeniem, sukienka świetna!

Dziewczyny po raz kolejny podziwiam za nieprzespane noce, Franio dziś totalnie mnie zszokował w druga stronę: zasnął jakoś tak po 20 i spal do 6 (marudził przez sen 2 razy, ale z zamkniętymi oczami) wypił mleko i jeszxze do 7 poleżeliśmy :O a teraz chyba się wybiera na spacer...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8139ee8c83b8.jpg

Co do Aginiechy, to ze mną miała kontakt i później naprawdę słabo wyszło, co nie zmienia faktu, że mam nadzieję, że u nich wszystko dobrze

Achia, pilik, Kaczorka, Lunaris, Patrycja20, Jeżowa, JustynaG, Rucola, emi2016, blue00, Nadzieja22, sliweczka92, KateHawke, Anna Stesia, -Mamunia-, KateKum, Sarna84, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- gratuluję wagi Zuzi! Mam nadzieję że ten szmer to nic poważnego - w sensie że poza osłuchiwaniem nic nie trzeba będzie robić!

Lena- Franek <3 mam do niego szczególną słabość ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 07:49

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Nadzieja - mam nadzieję że my Cię nie zniechęciłyśmy. Bo tyle biadolimy ile pobudek w nocy, że dni nie lepsze, że tyle zmartwień. Ale prawda jest taka że jedno spojrzenie na tą buźkę wystarczy, żeby wiedzieć że jesteśmy najszczęśliwsze na świecie :)
    Dawaj znać jak po lekarzu!

A mi po pobudce o 5.20 udało się jeszcze zasunąć roletę i uśpić małego, więc zjadłam śniadanie i wypiłam ciepła Inkę...i jeszcze się nie obudził!

Achia - kciuki za szczepienia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 07:56

Kaczorka, Achia, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Luna piękna waga Zuzi :) zaraz dogoni Agatkę!

Lena zazdroszczę takiej dobrej nocy! O jak mi sksy marzy tyle godzin snu :D a Franio spryciulek! Z niego to taki zgrywus będzie na pewno - albo już jest :D uwielbiam jego zdjęcia oglądać!

Achia kciuki za szczepienie :)

Wesołego Tłustego Czwartku!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:22

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89, myślę, że na zniechęcenie Nadziei to troszkę za późno...
    spóźniłyśmy się o jakieś 8,5 m-ca :D

Lena, ja rozumiem spacer. Ale naprawdę musi o takiej porze??

Luna, brawo dla Zuzi! Aneczka w jej wieku miała 6500 i 66cm długości - podobnie rosną dziewuszki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:25

Jeżowa, Nadzieja22, Minnie89 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 2996 2997 2998 2999 3000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ