Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunka, lubię za piękną wagę nie za szmery. Najważniejsze, że lekarze będą czujni.
Sarna, spóźnione najlepsze życzenia urodzinowe ;*
Lena, zazdroszczę tych nocy.. ja dziś spałam łącznie jakieś 4 h.. w tym ani razu choć 2h ciągiem.
Życzę wszystkim smacznych pączków i faworków (choć u mnie zawsze mówiło się chrusty). Rucola, jeśli wpadną Ci w ręce trufle to zjedz choć jednego.
Rucola, Luna1993, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucola dzieki, ze pytasz. Ogolnie zyjemy. Dopoki wczoraj maz nie wrocil na tydzien do pracy bylo spoko. Od wczoraj Mala jest tak marudna w dzien, ze nie daje sie odlozyc, placz na chwile sie uspokaja. Troche ciezko idzie, no ale co zrobic.
Luna gratuluje pieknej wagi!!!
My we wtorek bylismy u pediatry i mamy 4440g.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:41
summer86, Rucola, KateHawke, KateKum, Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Lena, Franio już się niedługo sam wybierze na spacer, tak dobrze mu idzie poruszanie się na 2 nogach
A Wasz wózek to jak nówka sztuka!!! nasz jest totalnie zmasakrowany i brudny hahaha
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lena- jak to możliwe, że Franio tak już pięknie stoi! Przecież dopiero co się urodził!
Summer- u mnie też całe życie były chrusty! Faworki zaczęłam mówić, bo dla wielu osób chrust jest pojęciem niezrozumiałym (ale ja przywykłam - bardzo wiele określeń mam zapożyczonych od Babci - mieszkała w Radomiu, ale urodzona bardziej na wschodzie - okolice Dęblina/ Lublina. Ja się u nich wychowywałam i stąd mówię bardziej jakbym była z Mazowsza niż z Małopolski)
Inna- dwie rady: czas na otrzepanie piórek oraz DOBRY prawnik! I zero wyrzutów sumienia, ciśniemy pana aż do dna!
Luna- waga piękna! Te pucki musiały się z czegoś brać
Reszty nie pamiętam. Jestem podziębiona i pół nocy nie spałam, czytałam na raty i teraz misja jestkrótka: przetrwać dzisiaj!
summer86 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Luna piękna waga Zuzi
Jeżowa cieszę się, że operacja taty się powiodła.
A my już po chrzcinachMalutka przespała calutka mszę i nawet oczu nie otworzyła przy polewaniu główki
Obudziła się w restauracji i troszkę pomarudziła, ale po obiedzie w drodze do domu zasnęła w wózku i spała kolejne 4hZaprosiłam wszystkich po obiedzie do domu na kawkę i torta i później kolację. Ogólnie wszystko się udało
pilik, emi2016, sliweczka92, Kaczorka, Jeżowa, StaraczkaNika, summer86, Lunaris, Lena21, JustynaG, KateHawke, Aga9090, -Mamunia-, Lusesita, Anna Stesia, Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Haha spoko, nic mnie nie zniechęci
Nawet gdybyście opisywały najgorsze porody, najbardziej marudne noce czy dnie itp
Damy radę!
Niedawno dojechaliśmy do domu, bo jeszcze małe zakupy były.
No i tak. Niby jest jakieś rozwarcie na palec i szyjka trochę lepsza niż 2 tygodnie temu, ale kto wie co to będzie. Jemu na poród na razie nie wygląda, ale mówi, że to się może z godziny na godzinę zmienić.
Mam skierowanie do szpitala na poniedziałek, ale tak naprawdę w poniedziałek się dowiemy co będą ze mną tam robić. Jemu najbardziej zależy, żebym miała codziennie ktg.
Najlepsza wiadomość jest taka, że moja lewa tętnica maciczna się naprawiła, aż nie wierzył i 3 razy sprawdzał
Zbytnio nie urósł przez te 2 tygodnie, teraz waży niecałe 3500 (było prawie 3400).
Teraz porządne śniadanko i jeszcze wykorzystam męża zanim pojedzie do pracyJustynaG, Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Miałam nic nie robić, a upiekłam oponki.
Ale pyszne wyszły. Takie ciepłe do kawy zjeść... mniam!
Luna no to Zuzia goni mocno Ninke! Pięknie nadrobiła
Patrycja a może raczej u Was skok? Czasowo się zgadza, obserwuj czy się pojawiają jakieś nowe umiejetnosci, może za kilka dni Kaja obudzi Cię z pięknym uśmiechem!
Z okazji 8 miesiąca (! Dzisiaj pełno miesięcznic, buziaki dla wszystki z 28,29,30 i 31!) dostała pączusia. Stwierdziłam, że taki malutki domowy i bez cukrowy krzywdy nie zrobi...
]
Edit. Nadzieja oby coś się rozkręciło! Tak jak lekarz mówił to się może nagle staćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 12:20
Achia, Patrycja20, emi2016, Karma88, reset, summer86, Cabrera, Lena21, moniśka..., Minnie89, Anna Stesia, Kaczorka, Jeżowa, Lunaris, JustynaG, Aga9090, -Mamunia-, Lusesita, KateHawke, Bajkaaa, Siwulec, KateKum, Rucola, Nadzieja22, Luna1993, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry
życzę Wam dziś smacznych pączków/chruścików
Czy mi w tym roku przysługują dwa pączki??
Nadzieja - trzymam ogromne kciuki
A tak w ogóle to melduję się z zatkanymi zatokami i kataremNa razie pozostaje stosowanie mikstur naturalnych (imbir/cytryna/miód) i tym samym zostaje w domu pewnie jeszcze z tydzień
Anna Stesia, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Cabrera, w tym roku przysługuje i tyle pączków ile chcesz! Można wszystko zwalac na dzidziusia, a dziecku sie nie odmawia!
Nowa, w pełni rozumiem Twój stres, mnie pierwszy trymestr dluzyl się niemiłosiernie, każde plamienie to był zawał serca i czarna rozpacz. Dziewczyny tutaj nawet kupowały detektory tętna, żeby się trochę uspokajac. Nie jest łatwo wierzyć, że w brzuchu spokojnie rośnie sobie drugie życie. Ale rośnie! I już całkiem niedługo poczujesz pierwsze kopniaki! (standardowo ok.20 tygodnia, choć czasem wcześniej) , wtedy będziesz spokojniejsza. Kiedy masz usg pierwszego trymestru?Cabrera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia - na drapiące gardło mi super pomogła Isla
Nadzieja - to czekamy dalej
Nowa - mi pierwszą połowę ciąży udało się przeżyć w miarę bezstresowo, bo chodziłam do gina średnio co 2 tygodnie - raz prywatnie, raz na NFZ. Później już pojawiły się odczuwalne ruchy i było lepiej
Cabrera - Anna Stesia ma rację - dziś możesz zjeść tyle pączków ile dasz radę
Pilik - i jak Nince pączuś smakował?
Lena - Franio się robi wędrowniczeksuper
Patrycja - mam nadzieję, że płacze niedługo się skończą i Kaja będzie pogodną dziewczynkądużo siły i cierpliwości życzę
Karma - Tobie też dużo mocy życzę
U nas noc w miarę ok. Zauważyłam, że jak Aluśka się wybiega na podwórku, to później lepiej śpi
Za to mnie od wczoraj jakoś nosi i ciągle coś układam :p w końcu posegregowałam Aluśkowe rzeczy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e79c95e798a.jpg
Ostatnio któraś pisała o rolowaniu ubranek - zgapiłam pomysł :psliweczka92, Achia, Lunaris, summer86, Jeżowa, ibishka, Karma88, Lusesita, Patrycja20, Bajkaaa, pilik, KateHawke, JustynaG, Rucola, emi2016, Anna Stesia, Nadzieja22, Luna1993, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Patrycja, ja też obstawiam skok rozwojowy. Za kilka dni będzie lepiej
U nas chyba też się coś zaczyna - od 2 dni młoda mniej śpu, więcej płacze i uspokaja się dopiero na rękach. Za to zaczęła patrzeć na swoją rękę i nieustannie ćwiczy chwyt. Zapiera się też nogami o podłoże i ćwiczy odrywanie bioderek od ziemi. Mam nadzieję, że szybko przejdzie przez ten skok, bo żal patrzeć jal jest taka wkurzona i sfrustrowana. -
Skoki rozwojowe mają jeden plus - kiedyś się kończą! I zawsze mam wrażenie, że po skończonym skoku bardziej docenia się swoje dziecko, bo nawet jak trochę jest marudne to porównując to do nastroju ze skoku to jest niebo a ziemia
aczkolwiek u nas głównie w zmianie nastroju zauważyłam pierwszy skok, potem koło 12 tygodnia były problemy z jedzeniem, a teraz też niby jesteśmy w skoku (w sensie patrząc na tygodnie), ale jakoś tego nie zauważam.
-
Achia "Tymianek i podbiał" tabletki do ssania albo tantum verde
hallsy też dobre, isla - tabletki z porostów.
Cabrera zdrówka!
Kaczorka śliczniemoże i ja sobie przejdę na zwijany system?
Pati Stasio właśnie na tym etapie miał skok , szybkiego powrotu do "normy"
Pilik dziecku się nie odmawia
Lenka super zdjęcie Frania-szperacza
-
O Nika mnie uswiadomilas. Emi od wczoraj jak ma nogi zgiete w kolanach na przewijaku to wlasnie sie tak odbija i odrywa bioderka + jest marudna jak pisalam wczesniej. To skok???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 11:09
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Kochane szperam na olx za chustą. Pożyczyłam od sąsiadki jedną żeby się podszkolić bo w elastycznej to jednak trochę inaczej.
Czy może ktoś zerknąć na te parametry? którą byście wybrały? :
1) Little Frog dł 4,6m chusta złamana o splocie skośno-krzyżowym o gramaturze 240g/m2, sklad: 100% bawełny, 1 gatunek.
2)żakardowa Little Frog - Lniany Sky Cube 4,2 m
80% bawełny czesanej, 20% lnu chusta jest tkana.
3)Chusta tkana lenny lamb 5-S (4,2m) 100% bawełna
Ps Piliczku privekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 11:15
pilik lubi tę wiadomość