X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, lubię za piękną wagę nie za szmery. Najważniejsze, że lekarze będą czujni.

Sarna, spóźnione najlepsze życzenia urodzinowe ;*

Lena, zazdroszczę tych nocy.. ja dziś spałam łącznie jakieś 4 h.. w tym ani razu choć 2h ciągiem.

Życzę wszystkim smacznych pączków i faworków (choć u mnie zawsze mówiło się chrusty ;) ). Rucola, jeśli wpadną Ci w ręce trufle to zjedz choć jednego.

Rucola, Luna1993, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Summer -u nas to były chruściki! Mam Poznań na myśli :p

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dzieki, ze pytasz. Ogolnie zyjemy. Dopoki wczoraj maz nie wrocil na tydzien do pracy bylo spoko. Od wczoraj Mala jest tak marudna w dzien, ze nie daje sie odlozyc, placz na chwile sie uspokaja. Troche ciezko idzie, no ale co zrobic.

Luna gratuluje pieknej wagi!!!

My we wtorek bylismy u pediatry i mamy 4440g. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:41

summer86, Rucola, KateHawke, KateKum, Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Franio już się niedługo sam wybierze na spacer, tak dobrze mu idzie poruszanie się na 2 nogach ;) A Wasz wózek to jak nówka sztuka!!! nasz jest totalnie zmasakrowany i brudny hahaha

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- jak to możliwe, że Franio tak już pięknie stoi! Przecież dopiero co się urodził!

Summer- u mnie też całe życie były chrusty! Faworki zaczęłam mówić, bo dla wielu osób chrust jest pojęciem niezrozumiałym (ale ja przywykłam - bardzo wiele określeń mam zapożyczonych od Babci - mieszkała w Radomiu, ale urodzona bardziej na wschodzie - okolice Dęblina/ Lublina. Ja się u nich wychowywałam i stąd mówię bardziej jakbym była z Mazowsza niż z Małopolski)

Inna- dwie rady: czas na otrzepanie piórek oraz DOBRY prawnik! I zero wyrzutów sumienia, ciśniemy pana aż do dna!

Luna- waga piękna! Te pucki musiały się z czegoś brać <3

Reszty nie pamiętam. Jestem podziębiona i pół nocy nie spałam, czytałam na raty i teraz misja jestkrótka: przetrwać dzisiaj!

summer86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    U nas wieczór wczoraj straszny ! Mała płakała od 20 do 22 ! To te kolki ? :(
    Dzisiaj od rana tez niespokojna ... i jakoś mniej je ...

Luna piękna waga <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna piękna waga Zuzi :)

Jeżowa cieszę się, że operacja taty się powiodła.

A my już po chrzcinach :) Malutka przespała calutka mszę i nawet oczu nie otworzyła przy polewaniu główki :)
    Obudziła się w restauracji i troszkę pomarudziła, ale po obiedzie w drodze do domu zasnęła w wózku i spała kolejne 4h :) Zaprosiłam wszystkich po obiedzie do domu na kawkę i torta i później kolację. Ogólnie wszystko się udało :)

pilik, emi2016, sliweczka92, Kaczorka, Jeżowa, StaraczkaNika, summer86, Lunaris, Lena21, JustynaG, KateHawke, Aga9090, -Mamunia-, Lusesita, Anna Stesia, Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha spoko, nic mnie nie zniechęci :D Nawet gdybyście opisywały najgorsze porody, najbardziej marudne noce czy dnie itp :) Damy radę!

Niedawno dojechaliśmy do domu, bo jeszcze małe zakupy były.

No i tak. Niby jest jakieś rozwarcie na palec i szyjka trochę lepsza niż 2 tygodnie temu, ale kto wie co to będzie. Jemu na poród na razie nie wygląda, ale mówi, że to się może z godziny na godzinę zmienić.

Mam skierowanie do szpitala na poniedziałek, ale tak naprawdę w poniedziałek się dowiemy co będą ze mną tam robić. Jemu najbardziej zależy, żebym miała codziennie ktg.

Najlepsza wiadomość jest taka, że moja lewa tętnica maciczna się naprawiła, aż nie wierzył i 3 razy sprawdzał :)

Zbytnio nie urósł przez te 2 tygodnie, teraz waży niecałe 3500 (było prawie 3400).

Teraz porządne śniadanko i jeszcze wykorzystam męża zanim pojedzie do pracy ;)

JustynaG, Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Miałam nic nie robić, a upiekłam oponki.
    Ale pyszne wyszły. Takie ciepłe do kawy zjeść... mniam!

Luna no to Zuzia goni mocno Ninke! Pięknie nadrobiła :)

Patrycja a może raczej u Was skok? Czasowo się zgadza, obserwuj czy się pojawiają jakieś nowe umiejetnosci, może za kilka dni Kaja obudzi Cię z pięknym uśmiechem!

Z okazji 8 miesiąca (! Dzisiaj pełno miesięcznic, buziaki dla wszystki z 28,29,30 i 31!) dostała pączusia. Stwierdziłam, że taki malutki domowy i bez cukrowy krzywdy nie zrobi ;)...
    ]

Edit. Nadzieja oby coś się rozkręciło! Tak jak lekarz mówił to się może nagle stać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 12:20

Achia, Patrycja20, emi2016, Karma88, reset, summer86, Cabrera, Lena21, moniśka..., Minnie89, Anna Stesia, Kaczorka, Jeżowa, Lunaris, JustynaG, Aga9090, -Mamunia-, Lusesita, KateHawke, Bajkaaa, Siwulec, KateKum, Rucola, Nadzieja22, Luna1993, Sarna84 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jeśli Cię przyjmą na patologie to pewnie codziennie będziesz miała ktg. U mnie było nawet 2 razy dziennie plus szybkie sprawdzanie tętna detektorem. Ale może do poniedziałku się samo zacznie :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik no już bym wolała żeby to faktycznie był ten skok ..
    Ninka smacznego <3
    Nadzieja kciuki za rozkręcenie ! Intensywnie nad tym pracujesz :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

życzę Wam dziś smacznych pączków/chruścików <3

Czy mi w tym roku przysługują dwa pączki ;)??

Nadzieja - trzymam ogromne kciuki <3

A tak w ogóle to melduję się z zatkanymi zatokami i katarem :/ Na razie pozostaje stosowanie mikstur naturalnych (imbir/cytryna/miód) i tym samym zostaje w domu pewnie jeszcze z tydzień :/

Anna Stesia, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, w tym roku przysługuje i tyle pączków ile chcesz! Można wszystko zwalac na dzidziusia, a dziecku sie nie odmawia!

Nowa, w pełni rozumiem Twój stres, mnie pierwszy trymestr dluzyl się niemiłosiernie, każde plamienie to był zawał serca i czarna rozpacz. Dziewczyny tutaj nawet kupowały detektory tętna, żeby się trochę uspokajac. Nie jest łatwo wierzyć, że w brzuchu spokojnie rośnie sobie drugie życie. Ale rośnie! I już całkiem niedługo poczujesz pierwsze kopniaki! (standardowo ok.20 tygodnia, choć czasem wcześniej) , wtedy będziesz spokojniejsza. Kiedy masz usg pierwszego trymestru?

Cabrera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik my 31 czyl dzis mam 2 mce! musze zdjęcie poczynić później z tej okazji!

ps co ja mogę wziąć jak gardło coś drapie?:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 10:23

Anna Stesia, ibishka, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - na drapiące gardło mi super pomogła Isla :)

Nadzieja - to czekamy dalej :)

Nowa - mi pierwszą połowę ciąży udało się przeżyć w miarę bezstresowo, bo chodziłam do gina średnio co 2 tygodnie - raz prywatnie, raz na NFZ. Później już pojawiły się odczuwalne ruchy i było lepiej :)

Cabrera - Anna Stesia ma rację - dziś możesz zjeść tyle pączków ile dasz radę ;)

Pilik - i jak Nince pączuś smakował?

Lena - Franio się robi wędrowniczek :) super <3

Patrycja - mam nadzieję, że płacze niedługo się skończą i Kaja będzie pogodną dziewczynką ;) dużo siły i cierpliwości życzę <3

Karma - Tobie też dużo mocy życzę <3

U nas noc w miarę ok. Zauważyłam, że jak Aluśka się wybiega na podwórku, to później lepiej śpi ;)
    Za to mnie od wczoraj jakoś nosi i ciągle coś układam :p w końcu posegregowałam Aluśkowe rzeczy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e79c95e798a.jpg

Ostatnio któraś pisała o rolowaniu ubranek - zgapiłam pomysł :p

sliweczka92, Achia, Lunaris, summer86, Jeżowa, ibishka, Karma88, Lusesita, Patrycja20, Bajkaaa, pilik, KateHawke, JustynaG, Rucola, emi2016, Anna Stesia, Nadzieja22, Luna1993, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja też obstawiam skok rozwojowy. Za kilka dni będzie lepiej ;)

U nas chyba też się coś zaczyna - od 2 dni młoda mniej śpu, więcej płacze i uspokaja się dopiero na rękach. Za to zaczęła patrzeć na swoją rękę i nieustannie ćwiczy chwyt. Zapiera się też nogami o podłoże i ćwiczy odrywanie bioderek od ziemi. Mam nadzieję, że szybko przejdzie przez ten skok, bo żal patrzeć jal jest taka wkurzona i sfrustrowana.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoki rozwojowe mają jeden plus - kiedyś się kończą! I zawsze mam wrażenie, że po skończonym skoku bardziej docenia się swoje dziecko, bo nawet jak trochę jest marudne to porównując to do nastroju ze skoku to jest niebo a ziemia :) aczkolwiek u nas głównie w zmianie nastroju zauważyłam pierwszy skok, potem koło 12 tygodnia były problemy z jedzeniem, a teraz też niby jesteśmy w skoku (w sensie patrząc na tygodnie), ale jakoś tego nie zauważam.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia "Tymianek i podbiał" tabletki do ssania albo tantum verde :) hallsy też dobre, isla - tabletki z porostów.

Cabrera zdrówka!

Kaczorka ślicznie :) może i ja sobie przejdę na zwijany system?

Pati Stasio właśnie na tym etapie miał skok , szybkiego powrotu do "normy" ;)

Pilik dziecku się nie odmawia :)

Lenka super zdjęcie Frania-szperacza :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Nika mnie uswiadomilas. Emi od wczoraj jak ma nogi zgiete w kolanach na przewijaku to wlasnie sie tak odbija i odrywa bioderka + jest marudna jak pisalam wczesniej. To skok???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 11:09

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane szperam na olx za chustą. Pożyczyłam od sąsiadki jedną żeby się podszkolić bo w elastycznej to jednak trochę inaczej.
    Czy może ktoś zerknąć na te parametry? którą byście wybrały? :

1) Little Frog dł 4,6m chusta złamana o splocie skośno-krzyżowym o gramaturze 240g/m2, sklad: 100% bawełny, 1 gatunek.

2)żakardowa Little Frog - Lniany Sky Cube 4,2 m
    80% bawełny czesanej, 20% lnu chusta jest tkana.

3)Chusta tkana lenny lamb 5-S (4,2m) 100% bawełna

Ps Piliczku privek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 11:15

pilik lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 2997 2998 2999 3000 3001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ