X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, spać nie możesz? ;)

Nadzieja, mam nadzieję, że akcja pięknie postępuje!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - oby te skurcze na chwile tylko ucichły żebyś mogła zebrać siły :* :* :* odpocznij i idź na schody albo do stołówki i się zaoferuj ze rozniesiesz obiady pacjentom ;)
    Kciuki zaciśnięte non stop !!!

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nadzieja polecam kręcenie sutów ;) jesteśmy z Tobą!

Zdecydowałam się na 4,2 cube lnianą. Zarezerwowałam do obejrzenia w sobotę. Bardzo Wam dziękuję za rady. Sama nie wiedziałabym na co się zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 07:08

pilik lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja mam nadzieję że trochę pośpisz i nabierzesz sił. Ale ze szpitala bez Mikołaja to już nie wyjdziesz :)

Pilik- skąd ten tekst?:D

Czy jak próbujecie uchwycić uśmiech dziecka ma zdjęciu to wtedy oczywiście on znika z jego twarzy?:p

Witamy się po nocy z 3 pobudkami- średnio co 2,5 h,ale zasnęliśmy po 22:30..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 19:47

Lunaris, Luna1993, pilik, summer86, Kaczorka, Barbarka1984, blue00, Aga9090, Patrycja20, Lusesita, Jeżowa, Karma88, Lena21, Cabrera, moniśka..., Rucola, sliweczka92, frezyjciada, KateHawke, Siwulec, Bunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja odpocznij, zbierz siły i do boju :) :*

Lunaris dobry wybór :) mysle że będziesz zadowolona

Bunia nawet nie wiesz jak się ciesze, że tu z nami jesteś, pamiętam Cię z wątków miesięcznych :) nosisz pod sercem przecudowne go maluszka <3

Dzień dobry Oskarku :*

Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Reset, spać nie możesz? ;

Od trzech dni tak mam.
    M. wrócił z pracy o 5, mówię mu, że nie mogę spać, a on mi na to:
    - A co? Nasze dziecko tak kopie?

Achia, summer86, JustynaG, Lunaris, Aga9090, Patrycja20, Lusesita, Karma88, Jeżowa, Luna1993, Bajkaaa, Anna Stesia, mi88, -Mamunia-, frezyjciada, KateHawke, Bunia86, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Od trzech dni tak mam.
    M. wrócił z pracy o 5, mówię mu, że nie mogę spać, a on mi na to:
    - A co? Nasze dziecko tak kopie?

To emocje. I wcale się nie dziwię:) Ale zaraz będziesz spała tyle, że się sama zdziwisz
    Ja w 1 trym spałam non stop. Budziłam się o 9 ,a o 12 już szłam spać np na 3h :p

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa jestem podpięta pod ktg od kiedy mnie przenieśli na przedporodową, to sobie pochodzę ;) Zaraz obchód to zobaczymy. Jestem taka śpiąca, ale non stop ktoś chodzi i coś chce.

Chętnie bym Was poczytała, ale za cholerę nie mogę się skupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 07:25

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, uwielbiam Twojego emka :D
    Co do spania, miałam podobnie jak Achia, wracałam z pracy, jadłam i szłam spać ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto jest taki śliczny z rana? :D Oskarek nasz <3

Znalazłam promocje jakąś w smyku na wkładki laktacyjne ostatnio polecałyście je, może ktoś się skusi ;)
    https://www.smyk.com/lansinoh-wkladki-laktacyjne-144-szt.html

Reset a ja ni spałam ale dopiero od drugiej połowy ciąży. Mam nadzieję ze nie pójdziesz w moje ślady.

Co prawda tłusty czwartek był wczoraj ale macie jeszcze jednego tłustego pączusia z rana ;)
    [u

Uciekam do przedszkola i w odwiedziny do prababci, miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 13:26

pilik, reset, Aga9090, Patrycja20, Kaczorka, Lusesita, Achia, blue00, Karma88, Lena21, Luna1993, Cabrera, moniśka..., Rucola, Bajkaaa, JustynaG, Minnie89, sliweczka92, Anna Stesia, -Mamunia-, KateHawke, Siwulec, Bunia86, Sarna84, Yoselyn82, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia - super, że do nas zajrzałaś :) zapraszamy częściej!
    Cieszę się, że z dzidziutkiem wszystko jak należy :) jeśli chcesz, to podaj TP a wpisze Cię na naszą listę :)

Nadzieja - mały uparciuch z tego Waszego Mikołaja! Ale teraz już nie ma opcji - będzie marcowy :)

Ja ubranka wszystkie chowam w kartony. Jak się kolejne bobo pojawi na horyzoncie, to wtedy przejrzę jeszcze raz, posegreguję i najwyżej dokupię ;)
    No chyba, że będzie chłopak, to wtedy trzeba będzie więcej dokupić :p

Lunaris - super, że udało się wózek upolować :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po takiej dobie nocy.
    Domi dosypia po kolejnym, polgodzinnym okupowaniu cycka. Memla w nocy często i długo, aż czasami zła jestem :-/ Tłumacze dobie, że to pewnie zęby.
    Kurczę, już się marzec zaczął, a to oznacza że zaraz kończy mi się macierzyński. Powrót do pracy i związane z nim doly i rozterki, zbliża się wielkimi krokami.

Schodząc na milsze tematy. Smyk ma darmową dostawę, przy zakupie za min 89zl, ubrań i butów z nowej kolekcji. Płatność online. Wiem, że znów coś kupię, bo w koszyku mam od tygodnia :-P

Z kolei dostałam maila od Rossmann że moje dziecko niedługo kończy rok i z tej okazji mogę kupić pieluszki Pampers pants 24szt za 15,90 lub pampers Premium Care pants 22szt.za 19.90.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset potwierdzam, też tylko bym spala w 1 trymestrze :) jak bardzo się cieszę, że przeżywacie teraz te piękne emocje <3

Lunaris co Ty mówisz, jaki pączuś! Jaki tłusty! Przecież Stasiu jest idealnym, pięknym chłopczykiem :)

Ja z okazji tłustego czwartku się zważyłam, zrobiłam fotę przed i w trakcie diety i dopiero jak zobaczyłam oba zdjęcia to widzę efekty :P i w nagrodę zjadłam czekoladę, a co! Należało mi się :)

Kaczorka też zostawiam takie neutralne ciuszki :) jednak po cichu bym chciała żebyśmy mieli jeszcze synka, wiem że emek chce. Choć mi w babskim (bardzo charakternym) gronie jest cudownie :)

Kaczorka, summer86, moniśka..., KateHawke, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja marzę po cichu o kolejnej coreczce :-)
    Mąż natomiast chciałby synka. Znając życie, już się pewnie w ogóle nie zdecydujemy.

Ciuszki konsekwentnie oddaje i sprzedaje. Najwyżej, jeśli będzie kolejne dziecko, znów zacznę od 0 hehe

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita i wówczas będziesz miała całą radochę z kompletowania wyprawki od nowa :) życzę Ci żebyście jednak mieli wymarzoną trójkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)b9fc8e2055860e50med.jpg

Kaczorka, Patrycja20, Luna1993, Lusesita, Rucola, pilik, moniśka..., sliweczka92, Aga9090, Anna Stesia, -Mamunia-, Cabrera, Siwulec, KateHawke, Bunia86, Yoselyn82, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- widzę kolejną analogie do mojej ciąży :p więc: Mikołaj jest uparty-OSkar też był ,
    pojechałaś do szpitala w czwartek pod koniec mca- z tym,że ze swoją akcją skurczową,ale
    ja też byłam w szpitalu od czwartku pod koniec mca (to był 27.12)- co prawda na wywołanie,ale analogia jest?jest.
    urodziłam w poniedziałek po 4h porodu. też Ci tego życzę - w sensie krótkiego porodu.i może bez wywołania:)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, fajnie by było tak od nowa wszystko kompletować, ale chyba znów górę bierze mój zdrowy rozsądek :p
    Nawet wózki mamy w neutralnych kolorach, żeby nie trzeba było nowego.
    Chociaż wspólnie twierdzimy, że chcielibyśmy drugą córkę. Syn może być jako trzeci :p

Lusesita - nie dziwię się, że masz stresa przed powrotem do pracy.. Dominika idzie do żłobka czy ktoś będzie się nią w domu zajmował?

Ja rozmyślam nad szczepieniem na meningokoki. Jeśli już, to zaczęlibyśmy w lato. Ale boje się tej szczepionki.. chociaż jeszcze bardziej boję się tej choroby.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- mam te same wątpliwości jeśli chodzi o meningo.. ale jeśli Oskar pójdzie do żłobka to będę musiała wcześniej się zdecydować i szczepić.. reakcja na szczepionkę też ponoć bywa trudna...
    jak chyba Pilik napisała- boję sie zaszczepić,ale boję się też nie zaszczepić..

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - a po Twoich zdjęciach widać, że pięknie schudłaś :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 3005 3006 3007 3008 3009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ