WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, spać nie możesz? ;)

Nadzieja, mam nadzieję, że akcja pięknie postępuje!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - oby te skurcze na chwile tylko ucichły żebyś mogła zebrać siły :* :* :* odpocznij i idź na schody albo do stołówki i się zaoferuj ze rozniesiesz obiady pacjentom ;)
    Kciuki zaciśnięte non stop !!!

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nadzieja polecam kręcenie sutów ;) jesteśmy z Tobą!

Zdecydowałam się na 4,2 cube lnianą. Zarezerwowałam do obejrzenia w sobotę. Bardzo Wam dziękuję za rady. Sama nie wiedziałabym na co się zdecydować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 07:08

pilik lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja mam nadzieję że trochę pośpisz i nabierzesz sił. Ale ze szpitala bez Mikołaja to już nie wyjdziesz :)

Pilik- skąd ten tekst?:D

Czy jak próbujecie uchwycić uśmiech dziecka ma zdjęciu to wtedy oczywiście on znika z jego twarzy?:p

Witamy się po nocy z 3 pobudkami- średnio co 2,5 h,ale zasnęliśmy po 22:30..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 19:47

Lunaris, Luna1993, pilik, summer86, Kaczorka, Barbarka1984, blue00, Aga9090, Patrycja20, Lusesita, Jeżowa, Karma88, Lena21, Cabrera, moniśka..., Rucola, sliweczka92, frezyjciada, KateHawke, Siwulec, Bunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja odpocznij, zbierz siły i do boju :) :*

Lunaris dobry wybór :) mysle że będziesz zadowolona

Bunia nawet nie wiesz jak się ciesze, że tu z nami jesteś, pamiętam Cię z wątków miesięcznych :) nosisz pod sercem przecudowne go maluszka <3

Dzień dobry Oskarku :*

Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Reset, spać nie możesz? ;

Od trzech dni tak mam.
    M. wrócił z pracy o 5, mówię mu, że nie mogę spać, a on mi na to:
    - A co? Nasze dziecko tak kopie?

Achia, summer86, JustynaG, Lunaris, Aga9090, Patrycja20, Lusesita, Karma88, Jeżowa, Luna1993, Bajkaaa, Anna Stesia, mi88, -Mamunia-, frezyjciada, KateHawke, Bunia86, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Od trzech dni tak mam.
    M. wrócił z pracy o 5, mówię mu, że nie mogę spać, a on mi na to:
    - A co? Nasze dziecko tak kopie?

To emocje. I wcale się nie dziwię:) Ale zaraz będziesz spała tyle, że się sama zdziwisz
    Ja w 1 trym spałam non stop. Budziłam się o 9 ,a o 12 już szłam spać np na 3h :p

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa jestem podpięta pod ktg od kiedy mnie przenieśli na przedporodową, to sobie pochodzę ;) Zaraz obchód to zobaczymy. Jestem taka śpiąca, ale non stop ktoś chodzi i coś chce.

Chętnie bym Was poczytała, ale za cholerę nie mogę się skupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 07:25

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, uwielbiam Twojego emka :D
    Co do spania, miałam podobnie jak Achia, wracałam z pracy, jadłam i szłam spać ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto jest taki śliczny z rana? :D Oskarek nasz <3

Znalazłam promocje jakąś w smyku na wkładki laktacyjne ostatnio polecałyście je, może ktoś się skusi ;)
    https://www.smyk.com/lansinoh-wkladki-laktacyjne-144-szt.html

Reset a ja ni spałam ale dopiero od drugiej połowy ciąży. Mam nadzieję ze nie pójdziesz w moje ślady.

Co prawda tłusty czwartek był wczoraj ale macie jeszcze jednego tłustego pączusia z rana ;)
    [u

Uciekam do przedszkola i w odwiedziny do prababci, miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 13:26

pilik, reset, Aga9090, Patrycja20, Kaczorka, Lusesita, Achia, blue00, Karma88, Lena21, Luna1993, Cabrera, moniśka..., Rucola, Bajkaaa, JustynaG, Minnie89, sliweczka92, Anna Stesia, -Mamunia-, KateHawke, Siwulec, Bunia86, Sarna84, Yoselyn82, Nadzieja22, Morusek lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia - super, że do nas zajrzałaś :) zapraszamy częściej!
    Cieszę się, że z dzidziutkiem wszystko jak należy :) jeśli chcesz, to podaj TP a wpisze Cię na naszą listę :)

Nadzieja - mały uparciuch z tego Waszego Mikołaja! Ale teraz już nie ma opcji - będzie marcowy :)

Ja ubranka wszystkie chowam w kartony. Jak się kolejne bobo pojawi na horyzoncie, to wtedy przejrzę jeszcze raz, posegreguję i najwyżej dokupię ;)
    No chyba, że będzie chłopak, to wtedy trzeba będzie więcej dokupić :p

Lunaris - super, że udało się wózek upolować :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po takiej dobie nocy.
    Domi dosypia po kolejnym, polgodzinnym okupowaniu cycka. Memla w nocy często i długo, aż czasami zła jestem :-/ Tłumacze dobie, że to pewnie zęby.
    Kurczę, już się marzec zaczął, a to oznacza że zaraz kończy mi się macierzyński. Powrót do pracy i związane z nim doly i rozterki, zbliża się wielkimi krokami.

Schodząc na milsze tematy. Smyk ma darmową dostawę, przy zakupie za min 89zl, ubrań i butów z nowej kolekcji. Płatność online. Wiem, że znów coś kupię, bo w koszyku mam od tygodnia :-P

Z kolei dostałam maila od Rossmann że moje dziecko niedługo kończy rok i z tej okazji mogę kupić pieluszki Pampers pants 24szt za 15,90 lub pampers Premium Care pants 22szt.za 19.90.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset potwierdzam, też tylko bym spala w 1 trymestrze :) jak bardzo się cieszę, że przeżywacie teraz te piękne emocje <3

Lunaris co Ty mówisz, jaki pączuś! Jaki tłusty! Przecież Stasiu jest idealnym, pięknym chłopczykiem :)

Ja z okazji tłustego czwartku się zważyłam, zrobiłam fotę przed i w trakcie diety i dopiero jak zobaczyłam oba zdjęcia to widzę efekty :P i w nagrodę zjadłam czekoladę, a co! Należało mi się :)

Kaczorka też zostawiam takie neutralne ciuszki :) jednak po cichu bym chciała żebyśmy mieli jeszcze synka, wiem że emek chce. Choć mi w babskim (bardzo charakternym) gronie jest cudownie :)

Kaczorka, summer86, moniśka..., KateHawke, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja marzę po cichu o kolejnej coreczce :-)
    Mąż natomiast chciałby synka. Znając życie, już się pewnie w ogóle nie zdecydujemy.

Ciuszki konsekwentnie oddaje i sprzedaje. Najwyżej, jeśli będzie kolejne dziecko, znów zacznę od 0 hehe

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita i wówczas będziesz miała całą radochę z kompletowania wyprawki od nowa :) życzę Ci żebyście jednak mieli wymarzoną trójkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)b9fc8e2055860e50med.jpg

Kaczorka, Patrycja20, Luna1993, Lusesita, Rucola, pilik, moniśka..., sliweczka92, Aga9090, Anna Stesia, -Mamunia-, Cabrera, Siwulec, KateHawke, Bunia86, Yoselyn82, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- widzę kolejną analogie do mojej ciąży :p więc: Mikołaj jest uparty-OSkar też był ,
    pojechałaś do szpitala w czwartek pod koniec mca- z tym,że ze swoją akcją skurczową,ale
    ja też byłam w szpitalu od czwartku pod koniec mca (to był 27.12)- co prawda na wywołanie,ale analogia jest?jest.
    urodziłam w poniedziałek po 4h porodu. też Ci tego życzę - w sensie krótkiego porodu.i może bez wywołania:)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, fajnie by było tak od nowa wszystko kompletować, ale chyba znów górę bierze mój zdrowy rozsądek :p
    Nawet wózki mamy w neutralnych kolorach, żeby nie trzeba było nowego.
    Chociaż wspólnie twierdzimy, że chcielibyśmy drugą córkę. Syn może być jako trzeci :p

Lusesita - nie dziwię się, że masz stresa przed powrotem do pracy.. Dominika idzie do żłobka czy ktoś będzie się nią w domu zajmował?

Ja rozmyślam nad szczepieniem na meningokoki. Jeśli już, to zaczęlibyśmy w lato. Ale boje się tej szczepionki.. chociaż jeszcze bardziej boję się tej choroby.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- mam te same wątpliwości jeśli chodzi o meningo.. ale jeśli Oskar pójdzie do żłobka to będę musiała wcześniej się zdecydować i szczepić.. reakcja na szczepionkę też ponoć bywa trudna...
    jak chyba Pilik napisała- boję sie zaszczepić,ale boję się też nie zaszczepić..

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - a po Twoich zdjęciach widać, że pięknie schudłaś :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 3005 3006 3007 3008 3009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ