Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Reseciku juz wszystko zostalo powiedziane. Na normy nie patrzymy, ja naczelna panikara od poczatku patrzylam tylko na przyrosty (o dziwo sie udalo!).
Korzystaj poki M taki skory to roboty.
Ja ogarnelam ciuszki po Emilce, bo z kilku juz wyrosla i do wielu dorosla. Mamo ona zaraz z gniazda mi wyfrunie!
KateHawke, JustynaG, reset, sliweczka92, Rucola, Jeżowa, Aga9090, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyAnna Stesia masz rację będę musiała częściej coś interweniować bo na moje nieszczęście teściowa przyjeżdża raz na 2-3 miesiące do nas ale że względu na odległość jest to zazwyczaj kilka dni. Ona jest też typem teoretycznie wspaniałej osoby, nikogo nigdy nie chce urazić och nie chce konfliktów itp. ale tak naprawdę jest strasznie złośliwa i perfidna.
Raz miałam lekki problem z usypianiem Ani na noc ( tzn wg niej bo tak naprawdę dziecko zasnęło w 20 min ) ja wychodzę z pokoju a ona z satysfakcją w głosie " ale ja Ci mówiłam że ona jeszcze nie chce spać ". Myślałam że ja rozszarpie.
Mi tylko szkoda kłótni z mężem bardzo, a sytuacja jest trudna bo to wiadomo jego mama w dodatku ma tylko ja z rodziców i no jest ciężko.
A z Twojej koleżanki to się uśmiałam aktualnie też nie pamiętam nocy gdzie spalam dłużej niż 2h ciągiem. Tzn było to jakieś 3 miesiące temu ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:13
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Achia niestety może
Często właśnie takim zachowaniem (plus ciężkimi nocami i cyrkiem przy jedzeniu) objawiają się skoki...
Duzo siły!
U nas też skok w pełni, ale osiągnęła nagle level wyżej w rozumieniu tego, że może wszystko! I jest wściekła, jak ją ograniczamy (czyt. nie pozwalamy zjadać kabli, rzucać się z kanapy na główkę itp. Albo jak próbujemy na chwile unieruchomić - przebrać/ubrać czy wsadzić do fotelika..., wieczne dramy i krzyki! Już ma udawany płacz!)
Veritaserum bardzo mi przykro za takie docinki! Ja bym nie przetrwała kilku dni z teściową pod jednym dachem...
Mam nadzieje, że eMek zrozumie i nie będzie niepotrzebnych kłótni!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 18:20
-
Veritaserum spędziłam dziś z moja teściowa kilka godzin i mam dość, rozumiem Cię doskonale. Dziś usłyszałam np. że strasznie ryzykuje podając dziecku jedzenie w kawałkach, bo się na pewno zadlawi, albo że śpi tak długo u niej bo przykryła mu stopy kocem i gdybym robiła tak w domu to by nie było problemu ze spaniem, bo by nawet 3h spał
-
nick nieaktualnyżeby uspokoić moje dziecko mąż poszedł go wykąpać. i chwila spokoju. poważnie, kładę go na przewijak, rozbieram a ten już uradowany i nie płacze. boję się co będzie jak go mąż z wanienki wyciągnie...
współczuję Wam przeżyć z teściową.. u mnie póki co spokój w tym temacie- nie udziela mi rad- na razie,
Veritaserum- przykro mi,że przełożyło się to na kłótnie z Emkiem.. obyście doszli do porozumenia w tym temacie- zeby to się nie powtarzało.
Nadzieja- jak się czujesz? jak tam "dzika" współlokatorka?Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena moja wiecznie sprawdza Ani stopy i komentuje " mama mi jest zimno daj mi cieplejsze skarpety " . Na palce Ani w buzi komentarz " mama ja głodna jestem daj mi jeść ". Ręce opadają. Mój mąż mówi że jestem przewrażliwiona i z góry bojowo nastawiona ale to tak nie jest.
-
Dobry wieczór! Czytam na bieżąco cały weekend, między jednym pudłem a drugim. Przeprowadzka jednak w czwartek więc tuptam niecierpliwie nóżkami.
I jednak mogłam zrobić notatkę bo nie pamiętam co komu chciałam...ale z najważniejszych:
Reset - trzymam kciuki nieustannie! Za przyrosty, za wizytę, za Twój spokój.
Nadzieja - i za Ciebie, mam nadzieję że jutro już będziesz tulić Mikołaja
Jeżowa - taaa, weekend bez forum. U mnie to tak samo wygląda, niby brak czasu ale wchodzę kilka razy dziennie poczytać. Ćpunek
Achia - skoki skokami, ale czasem mam wrażenie że dziecko chyba ma prawo mieć gorszy dzień? Bo Milan też czasem po prostu jest maruda, i lubi więcej spać i więcej się tulić. A jak tego nie ma, to krzyk.
A co do teściów - chwaliłam się, że moi spędzają u nas Wielkanoc? Kilka dni, pierwsza wizyta u wnuka. Co samo w sobie jest zabawne, bo my Wielkanocy nie obchodzimy. No ale czuję że będzie ciekawieNadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny20 mi później-Po kąpieli, krzyku i cycku... Ps. I jeszcze uśmiecha się przez sen!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 07:29
sliweczka92, Luna1993, -Mamunia-, moniśka..., Patrycja20, veritaserum, Kaczorka, Karma88, Rucola, blue00, Aga9090, Nadzieja22, Cabrera, pilik, KateHawke, JustynaG, Anna Stesia, Siwulec, Barbarka1984, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChciałam tyle napisać a mam pustkę w głowie
jestem padnięta, bo Zuza ogarnęła przewroty na brzuch i z brzucha na plecy, coś mi tu skokiem pachnie, bo jest bardzo marudna
a Tośka przechodzi bunt 4 latka z rozmachem także mimo najszczerszych chęci za dużo nie napiszę, bo zasypiam na siedząco
Czekam z niecierpliwością na jutrzejszą betę Reset
Wszystkie dzieciaczki których piękne zdjęcia mogłam podziwiać przez weekend całuję w czółko :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 06:37
sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie wiem jak i kiedy dojdziemy do porozumienia. To pierwsza nasza taka kłótnia chyba w historii związku. Pierwsza przez teściowa i nie odzywamy się do siebie drugi dzień. Wiecie jak to jest kazdy z nas dokładnie zna swoje czułe punkty i wie gdzie wbić szpilkę żeby najbardziej zabolało. Zobaczymy.
-
Kolejne pytanie- które z witamin ciążowych polecacie przy mutacjach? Powoli mi się kończy b - complex i kwas foliowy to może przeszłabym na jakąś gotową mieszankę?
Widzicie, zaczynam wierzyć, że będzie dobrze i wybiegam w przyszłość z planami
Rucola, pilik, sliweczka92 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Kolejne pytanie- które z witamin ciążowych polecacie przy mutacjach? Powoli mi się kończy b - complex i kwas foliowy to może przeszłabym na jakąś gotową mieszankę?
Widzicie, zaczynam wierzyć, że będzie dobrze i wybiegam w przyszłość z planamiCabrera, Rucola, Anna Stesia, mi88 lubią tę wiadomość
-
Reset, masz mutacje hetero więc może Prenatal? Tam jest część zwykłego kwasu i częśś metylowanego, ale reszta witamin B z tego co pamiętam metylowane.
Pilik, u nas ta sama historia, Ania 5 minut sama nie usiedzi, marudzenie jest co chwile i wymuszanie płaczem, już nam z emkiem głowy pękają.
Achia, o skokach najlepiej czytać na jakichs stronach o rozwoju dziecka, te opisy pomagają wiele zrozumieć, naprawdę.
Lena, u nas jedzenie w kawałkach też przyprawia teściową o palpitacje.
Veritaserum, ja jestem zdania że w wychowaniu dziecka rodzice powinni trzymać sztamę i mąż nie powinien stawać po stronie teściowej, szczególnie że te komentarze, które zacytowałaś były niefajne.
Mnie wkurzają spotkania z rodziną emka, pomocy ani wkładu w wychowanie małej nie mają żadnego, ale jak się z nimi widzimy to czuje się jak na odpytce co dziecko już potrafi, co powinno a co nie, jakie błedy popełniamy w karmieniu, co robimy źle, że tak mało śpi. I tak mnie to niesamowicie wkurza, bo człowiek ostatnie miesiące skupia się tylko na dziecku, podczytuje o rozwoju, o karmieniu, o szczepieniach, o problemach ze spaniem, tak aby nie popełniać błedow i znaleźć złoty środek, ale to i tak w oczach innych za mało. Nie rozumiem tej chęci dowalebia młodym matkom za wszelką cenę.
-
StaraczkaNika wrote:Ladeevit Optima. To jedyny suplement ktory łączy 3 zalety - ma kwas wyłącznie w formie metylowanej, zawiera dha i jest w normalnej cenie.
Dziękuję! Jak zawsze nieoceniona
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Dzięki Achia, że pytasz
Najpierw trochę odsypiałam noc, potem parę godzin był u mnie mąż. W międzyczasie co jakiś czas chodziliśmy po schodach lub robiłam przysiady. Jaki słodziak z Twojego synka
Współlokatora wyszła dzisiaj na żądanie, bo coś jej nie pasowałoMam teraz inną i jest spoko. Dalej liczę, że niedługo się stąd zawinę na porodówkę, a potem piętro wyżej na noworodki
Przede wszystkim chciałam napisać Reset, że masz cudną betę i oby dalej tak rosłaJutro powtarzasz?
Franiu i Aneczka jak sobie ładnie zajadają
Veritaserum współczuję nerwów przez teściową. Wyczuwam, że u mnie może być podobnie niestety
Lunaris, no to poszalałaśAle zakupy zacne!
Wow, Nika aleś Ty zdolna! Łusia jaka zaciekawiona szarpidełkiem
Sliweczka najlepszego na 4 miesiące Hani
Minnie to będą wesołe święta
Luna szkoda w tym relacji z wnuczkami, ale cóż zrobićreset, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReset, w kwestii witamin chciałam zamówić te co Nika, ale jednak mój Gin się uparł i zaleca łykać kwas 5mg (że niby były jakieś badania i nadmiar nie wpływa niekorzystnie). Zapytałam, czy mogę dorzucić inne witaminy , to powiedział, że jeśli dieta uboga to mogę (wybrałam ostatecznie Omegamed Optima Forte).
Tutaj jest bardzo fajny link do analizy witamin:
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Ps. a betą się nie przejmuj, przecież wszystkie tu znamy Twoje cykle i wiemy, że nie należą one do "książkowych", raczej cykli nie masz 28 dniowych, a owulacje rzadko miewałaś w 14dc - nie możemy zatem wymagać bety dla standardowych cykli
Wszystko okaże się na usg (pierwsze ma sens, kiedy beta ma powyżej 1000).