WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    AnnaStesia tak, rączka nie zwisa. Nie wiem nawet jak by to miało wyglądać, to zwisanie :p Karmię głownie w pozycji klasycznej ,tak mi najwygodniej. A w nocy tyle pobudek i podczas każdej z nich (oprócz jednej ) jadł z tej "niechętnej" piersi, więc nie jest źle ;) albo w nocy był zbyt senny by marudzić :p
    Ale o tym kreczu szyi nie słyszałam..no ale dopiero co w sumie był u nas fizjo,nic złego nie widzial, więc mam nadzieję że to chwilowe .

Tak, pamietalam, że jesteście pod opieką fizjo i na pewno by to skorygowal, ale pomyślałam, ze tak czy owak warto o tym napisać, bo byłam zdziwiona, gdy czytałam jak często się ten kręcz zdarza. A tak - najprawdopodobniej skok, tak jak dziewczyny piszą.

Veritaserum, znam ból z teściową i współczuję. I faktycznie jeśli człowiek zawsze jest miły i uprzejmy to potem ciężko wyznaczyć granice. Ale powiem Ci, że z czasem uczysz sie tego robić, bo tu nie chodzi o Ciebie tylko o dziecko. Ja sama siebie nie poznaje, jak stanowczo ostatnio potrafiłam odpowiedzieć teściowej. Nie podobało jej się, że mały rozrzuca zabawki i zaczęła go pouczać, że ma tego nie robić. Zwróciłam uwagę, że to jest przecież jego główna forma zabawy, nie umie jeszcze inaczej sie bawić i proszę, żeby go w ten sposób nie ograniczać. Widziała, jak mały je i też go strofowala, że rozrzuca jedzenie, więc również szybko zaprotestowalam, ze ma prawo na tym etapie tak jeść. Myślę, że z czasem też będziesz musiała interweniować.

Summer, jeśli chodzi o jajecznicę to polecam wersję z pary. Wstawiam miseczkę do garnka, daje trochę masła, wbijam jaja i gotuję, raz na czas mieszając. Przyznam, że odkąd spróbowałam ten wersji nie jem już smazonej, bo jest po prostu pyszna. Mój synek też sie nią zajada.

summer86, Achia, veritaserum lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to kocham weekendy! Mamy dzisiaj dwudaniowy obiad i deser (zupa z boczniakow, tarta i tiramisu), wszystko zrobione ''tymi ręcyma''! W ciągu tygodnia jest sajgon, głód, nieogar, jęki, obolałe plecy, nerwówka i pospiech, ale na weekend odżywamy, nawet podłoga się nie lepi, sterty brudnych rzeczy do prania nie walaja się po łazience! Mam wrażenie, ze synek też jest spokojniejszy i radosniejszy, gdy ma dwójkę opiekunów do dyspozycji.

Achia, reset, KateHawke, summer86, pilik, JustynaG, veritaserum, Nadzieja22, Patrycja20, Aga9090, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi taką rzecz- te normy z laboratorium dla bety to liczą tydzień ciąży od daty ostatniej miesiączki czy od zapłodnienia?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Powiedzcie mi taką rzecz- te normy z laboratorium dla bety to liczą tydzień ciąży od daty ostatniej miesiączki czy od zapłodnienia?

Od daty miesiączki

ef36 lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Od daty miesiączki

To w takim razie, czy moja beta jednak nie jest za niska? :( Bo OM była 3.02, czyli dziś jakby nie patrzeć 5 tydzień... Ostatnie badanie robiłam w 4 +6 i wtedy beta 25, czyli ledwo powyżej norm. Nie sądzę, by jutro było pow. 200, a taka jest norma dla 5 tygodnia, który się zaczął.

3 tydz. 5,8-71,2
    4 tydz. 9,5-750
    5 tydz. 217-7138

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, jak sama dobrze wiesz, beta zaczyna się produkować od momentu zagnieżdżenia - a kiedy ono następuje tego nie wiadomo. Naprawdę akurat przy becie nie patrzyłabym w ogóle na widełki, tylko na przyrost, bo sama wartość bety nic nie mówi - o czym również wiesz, ale wiem też, że w ciąży przejmuje się człowiek absolutnie wszystkim i we wszystkim szuka sobie zmartwienia... Wiem, byłam tam, rozumiem Cię, ale całym sercem radzę - akurat tym się nie przejmuj!

reset, sliweczka92, Anna Stesia, bazylkove, Rucola, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    To w takim razie, czy moja beta jednak nie jest za niska? :( Bo OM była 3.02, czyli dziś jakby nie patrzeć 5 tydzień... Ostatnie badanie robiłam w 4 +6 i wtedy beta 25, czyli ledwo powyżej norm. Nie sądzę, by jutro było pow. 200, a taka jest norma dla 5 tygodnia, który się zaczął.

3 tydz. 5,8-71,2
    4 tydz. 9,5-750
    5 tydz. 217-7138

To pewnie zalezy od laboratorium, ale generalnie tygodnie ciazy licza sie tak, ze zawsze dodaje sie 2 tygodnie poprzedzajace owulacje. Bo czym innym jest tydzien ciazy, a czym innym wiek Embrożego (czyli embrionu). A beta nie jest za niska, bo tu nie chodzi nigdy o wartość sama w sobie, tylko o przyrost. A ten masz bombowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 15:41

reset, pilik lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, już nie marudzę! <3
    Idę sobie poczytać umowę, a nuż mnie wciągnie i przestanę panikować? ;)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Reset, jak sama dobrze wiesz, beta zaczyna się produkować od momentu zagnieżdżenia - a kiedy ono następuje tego nie wiadomo. Naprawdę akurat przy becie nie patrzyłabym w ogóle na widełki, tylko na przyrost, bo sama wartość bety nic nie mówi - o czym również wiesz, ale wiem też, że w ciąży przejmuje się człowiek absolutnie wszystkim i we wszystkim szuka sobie zmartwienia... Wiem, byłam tam, rozumiem Cię, ale całym sercem radzę - akurat tym się nie przejmuj!

Jezusowa dobrze prawi! U jednych dziewczyn zarodek zagniezdza się np.w 6 dniu po owulacji, a u niektórych w 12. I dopiero wtedy gonadotropina kosmowkowa wie, ze ma zacząć sie produkować. I te wartości dlatego tak sie różnią.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- cytat z mamyginekolog :)
    "Na koniec pewna ważna informacja, HCG rośnie bardzo różnie u różnych kobiet i na podstawie poziomu hormonu nie da się ocenić wieku ciąży. Wiek ciąży ocenia się na podstawie wywiadu (ostatnia miesiączka) oraz obrazu USG"

Anna Stesia, reset, ef36, Jeżowa, pilik, Aga9090 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kochana dobrze ze juz dziewczyny juz napisaly, tak naprawdę wiek ciąży obliczy ci lekarz na.podstawie usg a nie beta, mam nadzieję że znajdziesz choc odrobinę spokoju w tym nerwowym czasie

Anna Stesia, reset, ef36 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dobrze, już nie marudzę! <3
    Idę sobie poczytać umowę, a nuż mnie wciągnie i przestanę panikować? ;)

Tak, ta wciągająca fabuła i niespodziewane zwroty akcji! Lektura trzymająca w napięciu do ostatniej kropki! :-)

Przepraszam, ale dobrze dziś pojadlam, mam wysmienity humor, synek drzemie przy piersi, i nawet kolejna nieprzespana noc mnie aż tak nie wykańcza ;-) Czyżbym sie przyzwyczaila?

Ps.Ostatnio pisze do mnie kumpela z 3-miesięcznym bobasem, że jest zmęczona, bo jej dziecko budzi sie raz w nocy! I że ona tak nie może, bo musi ciegiem spać przynajmniej 6 godzin. Przeczytalam te wiadomość, zarżalam szyderczo, choć smutno, i odpisałam, że współczuję i że faktycznie jest ciężko. Nie wspominałam jej nic o regresie snu, po co dziewczynę stresować?

reset, Kaczorka, Bajkaaa, Jeżowa, KateHawke, pilik, JustynaG, Rucola, Aga9090, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Reset kochana dobrze ze juz dziewczyny juz napisaly, tak naprawdę wiek ciąży obliczy ci lekarz na.podstawie usg a nie beta, mam nadzieję że znajdziesz choc odrobinę spokoju w tym nerwowym czasie

Tak! To liczenie z usg jest świetne! Np.u mnie na początku okazywało sie, że ciąża jest starsza o 2 tygodnie ;-) Do tego w sumie też trzeba podchodzić z przymrużeniem oka, bo część dzieci zalicza w pierwszym trymestrze szalony wzrost i czasem z tego wynika, ze poczęly sie wcześniej niż to faktycznie nastąpiło. Co przy podejrzliwych emkach może rodzic szereg śmiesznych sytuacji (a więc zaszłas w ciążę gdy byłem w delegacji itp.)

Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

• ef36 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

3 tydz. 5,8-71,2
    4 tydz. 9,5-750
    5 tydz. 217-7138

Gratulacje! Przy becie liczy się przyrost, a nie sama wartość bety. Pamietaj, że normy to tylko statystyka. I tak jak dziewczyny piszą zarodek może być leniuszkiem :)
    Trzymam kciuki za przyrost!

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Gratulacje! Przy becie liczy się przyrost, a nie sama wartość bety. Pamietaj, że normy to tylko statystyka. I tak jak dziewczyny piszą zarodek może być leniuszkiem :)
    Trzymam kciuki za przyrost!

Jak się wda w ojca to będzie leniuch nad leniuchy! ;)

ef36, Jeżowa, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• ef36 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Jak się wda w ojca to będzie leniuch nad leniuchy! ;)
    I widzisz wszystko jasne :)

pilik, Rucola lubią tę wiadomość

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia hehe ah,ta biedna koleżanka :) ja nie jestem taka fajna jak ty i co chwile siostrze mowie ze,moja,Zosia tez na tym etapie co jej córka ładnie spała ale sie skończyło :)

Kurcze Zosia jutro kończy 7 miesięcy :) jednak czas leci szybko

KateHawke, summer86, JustynaG, Anna Stesia, Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie pyta, czy przypadkiem miałam nie mieć odwyku od neta. To piszę, że chciałam odpisać koleżance na forum, bo martwi się na początku ciąży. A on "no Ty to się świetnie nadajesz do uspokajania, nie ma co". Chyba pamięta, jak codziennie ze stresu płakałam... Dobrze, że nie wie, że potajemnie chodziłam na kilka nadprogramowych USG w pierwszym trymestrze, żeby się uspokoić :P

Anna Stesia ojj to koleżanka źle trafiła z tym narzekaniem... Ja bym na Twoim miejscu ją uświadomiła, że może być ZNACZNIE gorzej i -przepraszam - niech kur*a nie marudzi. Ale Ty to złota kobieta jesteś!

Ef a kiedy wizyta serduszkowa? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 16:26

reset, sliweczka92, pilik, Karma88, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, uśmiałam się do łez z tekstu M. :) Przekaż mu, że koleżanka BARDZO dziękuje za uspokojenie i wisi mu czekoladki! ;)

btw. chyba faktycznie jestem w ciąży, bo mój M. sam z siebie ogarnął kuchnię po obiedzie, powiedział, że potem ściągnie pranie i zapytał, czy nie skoczyć mi do Maca po McFlurry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 16:32

sliweczka92, Bajkaaa, summer86, pilik, Achia, Karma88, KateHawke, JustynaG, Lena21, Kaczorka, Anna Stesia, Rucola, Jeżowa, Aga9090, blue00, Nadzieja22, Flowwer, Lunaris, Morusek lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, dziewczyny juž napisały wszystko odnośnie norm bety. Najważniejszy jest przyrost, a gdy Pączuś będzie już widoczny na USG, wówczas obraz na USG.
    A Twóje emek będzie Cię cudownie rozpieszczał przez najbliższe ponad 8 m-cy <3

Też zaraz siadam do umów :/

reset lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 3017 3018 3019 3020 3021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ