WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się pochwalę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f955fd2bddd8.jpg
    Aż mi pewnie będzie kiedyś żal to zdemontować, kiedy będę chciała odzyskać tamborek :P
    Ale nie uprzedzajmy faktów - możliwe że niewiele z tego zostanie, jak Łuśka się z tym rozprawi!

Bajkaaa, Achia, Kaczorka, Anna Stesia, JustynaG, Patrycja20, Rucola, Nadzieja22, moniśka..., blue00, summer86, pilik, Aga9090, sliweczka92, Yoselyn82, Karma88, veritaserum, nowa na dzielni, Lusesita, Lunaris, ibishka, Lena21, Bunia86, malka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jaki piękny łapacz snów!!!

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika jaki piękny łapacz snów!!!
    Moj mąż ochrzcił to mianem "szarpidełka" :)

Achia, pilik, Aga9090, veritaserum, Lusesita, Anna Stesia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, zapomniałam Ci wczoraj napisać, że takie odrzucanie jednej piersi to może być też krecz szyi, wcale nie taki niespotykany u niemowląt. Nie wiem, w jakiej pozycji karmisz Oskara, ale jeśli w klasycznej to mam nadzieję, że podwijasz te jego 'dolną' rękę, aby nie zwisala, tylko dotykala jego brzuszka?

Reset, kochana, niedługo zobaczysz pikajace serdusio i na chwilę się uspokoisz. Potem zaczniesz się stresować prenatalnymi. I tak jak dziewczyny mówią, stres będzie Twoim nieodłącznym kompanem. Ale jednocześnie obok stresu ciągle towarzyszy wielka radość, bo oto jesteś przytulnym domkiem dla jednego malusienkiego stworka, który zna tylko Ciebie i jesteś dla niego dosłownie całym światem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 10:10

reset, JustynaG, Rucola, summer86, Lusesita lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, bezustannie podziwiam, że masz siły i czas tak kreatywnie zabawiac swoją śliczną rezolutną dziewczynkę!

Rucola lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ale jakie piękne uśmieszki Łuśka daje! No ale jak ma taką kreatywną mamę to się nie dziwię!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia tak, rączka nie zwisa. Nie wiem nawet jak by to miało wyglądać, to zwisanie :p Karmię głownie w pozycji klasycznej ,tak mi najwygodniej. A w nocy tyle pobudek i podczas każdej z nich (oprócz jednej ) jadł z tej "niechętnej" piersi, więc nie jest źle ;) albo w nocy był zbyt senny by marudzić :p
    Ale o tym kreczu szyi nie słyszałam..no ale dopiero co w sumie był u nas fizjo,nic złego nie widzial, więc mam nadzieję że to chwilowe .

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry chciałam się tylko pochwalić pierwszym chyba świadomym uśmiechem dziecia :) i życzę udanej niedzieli :*

pilik, reset, JustynaG, Bajkaaa, Achia, Jeżowa, Kaczorka, Minnie89, Yoselyn82, KateHawke, Karma88, Aga9090, summer86, Lusesita, Lunaris, Nadzieja22, Anna Stesia, malka, Bunia86 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, witam się w niedzielę bez neta (tak, jestem okropna i chowam się w łazience!)

A tak serio to chciałam tylko odpowiedzieć Achii - u nas też była odrzucona pierś prawa przez około dwa tygodnie. W ciągu dnia graniczyło z cudem, by z niej zjadła, w nocy jadła normalnie - taki układ bardzo często występuje przy skoku, a u Was teraz 8-9 tydzień, to akurat by pasowało. U nas było to przy kolejnym skoku i nałożyło się ze stabilizacją laktacji, więc wieczne uczucie pustki w piersiach nie poprawiało mi nastroju. To, co mogę poradzić to: przystawiać do tej nielubianej piersi na początku karmienia, jak jest bardziej głodny to może głód okaże się silniejszy i przynajmniej przez jakiś czas possie i spróbuj też może spod pachy karmić z tej piersi - to mu będzie imitowało pozycję z drugiej piersi i może też akurat nie ogarnie, że to nie ten cycek. A przede wszystkim to potrzeba dużo cierpliwości i spokoju, w końcu minie. Odnoszę wrażenie, że jesteś raczej taką wyluzowaną osobą, więc pewnie będziesz spokojniejsza niż ja byłam :D

Achia, Bajkaaa, Rucola, Lusesita, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mamy 4 miesiące. Kiedy to zleciało? Później wrzuce fotkę. ;)

Dobrej niedzieli! <3

Kaczorka, Achia, Patrycja20, veritaserum, Aga9090, Lusesita, Lunaris, pilik, Nadzieja22, Anna Stesia, Lena21, ef36, Bunia86 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- dziękuję za rady!!! A co do wyluzowania..
    Gdyby nie forum to pewnie byłabym bardziej zestresowana. Choć musiałabyś mnie widzieć bodajże w pt jak poszliśmy popołudniu na spacer i coś załatwić z wózkiem i mężem. Wracając Oskar zaczął płakać, głodny zapewne.pogoda nie sprzyjała by nakarmić na ławeczce więc poganiam tego mojego męża, który irytował mnie w tym momencie okrutnie.w końcu mu powiedzialam, że jak dziecko płacze to matka się denerwuje ale on jako ojciec może tego nie rozumieć :p

Tyle z wyluzowania ;)

Ps. Skoro jesteś jezusowa to chyba sobie wybaczysz ten Internet w łazience?w końcu w dobrej wierze. Ja Ci jestem wdzięczna za ten wpis!

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, cudowny łapacz snów!

Lunaris, poszalałaś z zakupami :P

Justyna, śliczna Aneczka <3 U nas też dziś w planach pierwsza jajecznica Anuli ;)

Pilik, przy okazji nosidła, jesteś zadowolona z tego które macie?

My już 1,5h spaceru, zaliczone, teraz trzeba nagotować jedzenia na 3 dni, bo w tygodniu ciężko z czasem.

JustynaG, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł ewrybady ;) (Nika mój angielski ostatnio też rozpaczliwie woła o pomstę do nieba więc czy też mogę się uśmiechnąć?)

Veritaserum współczuję przeprawy z teściową. Człowiek chce być miły ale to się nie da. Jak to mówi moja mama "pokaż, że jesteś miła to ci wszyscy na głowę wejdą..." . Nie dziwię ci się, że nerwy już puściły. Dużo siły życzę :)

Reset becia piękna więc chill Kochana i czekamy na wizytę razem z Tobą :) Moim jedynym objawem było zmęczenie aż do drugiego trymestru - i to wszystko z objawów więc panikowałam średnio raz na dzień ;)

Franio nawet z brwiami na zielono jesteś przesłodki <3

Anulka ty mała spryciulo! Jajeczniczka pewnie pyszna w akompaniamencie z kaszką :D

Nika jakie to śliczne!!! Talent masz dziewczyno!

Patrycja uśmiech dziecia to najpiękniejszy widok na świecie <3

Nadzieja zaciskam bardziej kciuki! &&&

Śliweczka sto lat dla Hani! <3

Cdn. bo mnie Głodomór woła :D

Patrycja20, Bajkaaa, JustynaG, Nadzieja22, sliweczka92, Anna Stesia lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze. Na macie mialysmy polezec i polapac rozne grzechotki, sznureczki i tak udalo sie 5 minut, potem przyszly baki, krzyk o butle i tyle z zabawy na macie. :-)

Nika piekny lapacz snow!!!!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke dokładnie tak jak napisałaś. Zawsze byłam uprzejma i jej dogadzalam żeby czuła się dobrze u nas. Teraz mam za swoje. Druga synowa od początku wyznaczyła dość jasne granice i tam teściowa boi się cokolwiek powiedzieć.

Nic już nie zrobię szkoda tylko kłótni z mężem bo wiele przykrych słów padło głównie w nerwach . A nie da się ukryć że to ona była prowodyrem tej kłótni.

Nika masz talent ! Pieknie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 12:06

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzień dobry!!!! Choć u nas noc średnia. Niestety jest coraz gorzej :/
    Zaraz będę nadrabiać, chciałam Was na szybko zapytać o opinię o tym nosidle, bo planujemy kupić
    https://pl.lennylamb.com/web_page/13934
    Veritaserum kurcze współczuję kłótni, tym bardziej że emek jest trochę między młotem a kowadłem bo wiadomo że to jego mama....
    Fozzie trzymam kciuki za udaną imprezę!!!
    Justyna u nas śniadania wyglądają identycznie hahaha te kanapki na desce do krojenia :) lubię to!!! I super że Ania chociaż skosztowała :)

JustynaG lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika a mi się dziś śniła Łusia!!! A Ty wyskakujesz dziś z takim pięknym łapaczem snów (choć ja na to mówię łapacz koszmarów:))

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyna mądra sentencja mojego szefa: "Jak masz miękkie serce to musisz mieć twardą doopę...". Staram się utwardzić swoje serce ale niestety tylko na zewnątrz jestem twarda.

Karma mata u Nat też 5 minut i po zabawie. Fajnie że już spacer zaliczony, też muszę wyjść na powietrze.

U nas skoku ciąg dalszy. Wczoraj musiałam wyjść z psem o 21-ej bo jej "krzyczenie" o taki ból głowy mnie przyprawiło że nie wytrzymałam. I szłam za jakimś facetem który palił. Kuuurde jakbym miała kasę przy sobie to bym leciała po paczkę fajek... Przez to wszystko zachciało mi się palić :(
    Od dwóch nocy Nat się popsuła i wstaje co półtorej godziny także w nocy też się nie regeneruję.
    A do tego po trzech dniach stosowania maści sterydowej ślicznie zaczęło się goić to ustrojstwo na twarzy ale tylko 3 dni mogłam i teraz jest maść z antybiotykiem i znowu to gorzej zaczyna wyglądać... Załamać się idzie.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, mam nadziej, że skok szybko się skończy i w końcu odeśpisz. Cieszę się, że maść pomogła Nat :)

KateHawke lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika przepiekny łapacz!

Summer nosidło hmm, generalnie się sprawdza, ale gdyby Ninka była większa to nie wiem czy bym jednak nie poszła w kavke albo tule. Teraz mnie kusi coccolare bo super ceny, ale najpierw szukam żeby mi ktoś pożyczył na testy. Takie piękne kolory mają że ciągle wzdycham!

Rucola doradczyni mi mówiła żeby ne brać LennyLamb up. Nie wiem czemu, ale odradzała. Mogę dopytać jak chcesz

Kate w okolicach czwartego miesiąca bardzo często występuje regres snu. Możliwe że w połączeniu ze skokiem dlatego jest tak słabo...

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 3016 3017 3018 3019 3020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ