Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, jak taka okazja, to korzystaj! :)

Lunaris lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wybieram która książka idzie ze mną :D ...ta która wymaga czyszczenia ;)

Sliweczka zazdroszczę spacerku po lesie -nie byłam już bardzo daaaawno. Nie licząc wakacji to kilka lat nie byłam na takim spacerze. Hania zapewne ziewała z przedawkowania tlenu :) My dziś z samochodu do domu i odwrotnie ale było tak lodowato że nie chciało mi się wystawiać nosa.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam 10 rundek po schodach, łącznie ok 100 minut chodzenia. Niby jakieś czasem skurcze są, ale trochę bida. Pooglądam coś na hbo go i idę spać.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • reset Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa - macie jakiegoś ginekologa - położnika do polecenia?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa - macie jakiegoś ginekologa - położnika do polecenia?
    Reset, jeśli chodzi o USG prenatalne, to gorąco polecam Zarotyńskiego. Bajka też do niego chodziła. Polecił mi go jeden z ginekologów z Luxmedu. Człowiek jest profesjonalny i do tego bardzo serdeczny. Potem żałowałam, że nie prowadziłam u niego ciąży.

Anna Stesia polecała mi też dwie lekarki - myślałam o porodzie na Kopernika, dlatego do prowadzenia ciąży zdecydowałam się wybrać lekarkę stamtąd zamiast tych polecanych przez AnnęStesię - i szczerze mówiąc żałuję. Ale to ona może napisać coś więcej :)
    Tak czy inaczej - do usg prenatalnych dla mnie hitem jest Zarotyński - jeśli będzie mi dane drugi raz być w ciąży, niezależnie od miejsca zamieszkania, na USG się do niego przejadę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 13:51

Anna Stesia, reset lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Dziewczyny dziś uśmiechnęło się do mnie szczęście :p w piątek skompletowałam zamówienie na mybasic.pl ale patrząc na stan konta nie byłam przekonana co do zakupu... A dziś siostra pyta co nam trzeba bo chce coś kupić Lewkowi.... No i cały koszyk przekazałam siostrze hehehe
    Reset ponawiam pytanie, jak się czujesz?
    Zosia, Agatka i Fela widziałam fotki!!!
    Zosia oczyska przecudowne!!!
    Agatka pięknego banana mamcia uchwyciła!!! Ślicznie Ci z takim uśmiechem!!!
    Fela, drzemka na damę;) super pozycja!!!!
    Achia Oskar ma taką alabastrową karnację czy Ty używasz jakiegoś filtra do zdjęć???

Lusesita, malka, mi88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, zdecydowanie Zarotyński. Po pierwsze, świetny facet, po drugie, robi usg prenatalne. Po trzecie - w jego gabinecie (meavita na Rusznikarskiej) są tez urofizjoterapeutki, cudowne kobiety, które uratowały mi sprawność w ciąży.

A co do polecanych lekarek, które Ci, mi88, rekomendowałam, to na końcówce ciąży sama się mocno zawiodłam. Moja doktor prowadząca nie zauważyła u mnie poważnego wielowodzia, przez co musiałam mieć wcześniej indukowany poród. Nie zasugerowała też, że synek ma naprawde dużą głowę i że jeśli dowlokę się do terminu będę miała problemy z naturalnym porodem (i tak pękła mi szyjka macicy). Z kolei jesli, Reset, chciałabyś rodzić w Siemiradzkim (ODRADZAM!) to mają tam jednego cudownego lekarza, Piotra Ossowskiego, który też zresztą przyjmuje prywatnie. Gdy w marcu trafiłam do szpitala ze skurczami był dla mnie jak anioł - spokojny, wyważony, serdeczny. Pierwszy zresztą zasugerował, że wód jest zdecydowanie za dużo i że muszę to kontrolować. Potem w szpitalu rozmawiał też ze mną i wtedy po raz pierwszy poczułam, że nie jestem zbywana.

mi88 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, a jak jest z rozmiarówką na mybasic?
    Zastanawiam się nad portkami no i bodziakiem z sukienką! Wydaje mi się to całkiem praktycznym i słodkim rozwiązaniem. :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Lewko ma około 71-72 cm a na spokojnie wchodzi w rozmiar 68 :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja kupiłam taki 4pak tubek w kauflandzie i w komplecie była mini łyżeczka, która się przykręca do tubki, Franek bardzo lubi tak jeść

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c287cf34b7b.png

pilik lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że moja Dominika nie potrafi jeść z tej tubki? Nie wiem czemu. Tym bardziej że większość dzieci to ogarnia. Daje jej łyżeczka.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Lunaris, jak taka okazja, to korzystaj! :)
    A propos okazji! Lunaris, nie pochwaliłaś się łupami z Lidla! Przyznaj sie, co tam dorwałaś. Piłę ukosową? Kompresor olejowy?

sliweczka92, summer86, Anna Stesia, Rucola, nick nieaktualny, Lunaris, nick nieaktualny, Bunia86 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita a z bidona z rurką pije?
    Ninka załapała jakiś czas temu i teraz super.
    Lena u nas jest problem z łyżeczką. Jak tylko widzi to chce mi wyrwać z ręki i jeść sama.
    Kaczorka u nas u nas to samo! Nie mogę jej dać tubki do ręki. Ale jak ja trzymam to ładnie pije.
    A rozrzucanie... wywala albo karmi psa. Ostatnio jej daje po dwa-trzy kawałki bo inaczej nic nie zdąży zjeść
    Apropo Lidla, od poniedziałku jest odkurzacz bezprzewodowy i mnie bardzo kusi...

Lunaris chustę 4,2 wkrótce docenisz! Na pp będzie idealna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 23:11

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, summer & Lusesita - check your mailbox and accept my invitation ;)

malka, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik u nas tez - zwykłą łyżeczkę od razu chce do łapki, ale to działa jak tubka u nas :) ciężko to wytłumaczyć :p

Summer ogólnie u nas jedzenie = totalny bajzel, ale chyba trzeba to po prostu trzeba to jakoś przeżyć, lepszego rozwiązanie nie znalazłam :) czasem mi trudno zapanować nad nerwami kiedy on sobie rozmazuje jedzenie we włosach, ale ma taką radochę, że trochę mi łatwiej to znieść :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cdc4b06c9bb.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8231a1a4a431.jpg

malka, Jeżowa, Rucola, pilik, JustynaG, Lusesita, Patrycja20, moniśka..., nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kaczorka, StaraczkaNika, sliweczka92, Nadzieja22, Lunaris, nick nieaktualny, nick nieaktualny, KateHawke, Anna Stesia, Yoselyn82, ef36, Bunia86, Morusek lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Pilik, summer & Lusesita - check your mailbox and accept my invitation ;)

Nika mogę dołączyć? Byłabym bardzo wdzięczna za materiały

StaraczkaNika, czekając_na_cud lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale widać, że Franiowi smakuje, bo talerze puste :) i patrząc na zdjęcia już nie dziwię się, że jedzeniem można ubrudzić nawet brwi :D

Dla Netflixowych dziewczyn polecam serial "Ty"! Właśnie skończyłam oglądać :) mam nadzieję, że będzie kontynuacja i kolejne sezony, bo się wkręciłam!

pilik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa a oglądałaś the umbrella academy? My właśnie zaczęliśmy i zapowiada się ciekawie :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na netflixie polecam „Pracujące mamy”!
    I witamy po kolejnej kiepskiej nocy z pobudką o 6... codziennie wcześniej wstaje, nie długo nie będzie się chyba po co kłaść...

Nadzieja jak sutuacja?

Nika rozumiem, że jak zrozumiałam to pierwsza lekcja zaliczona? Hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 06:45

StaraczkaNika, Jeżowa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Nika mogę dołączyć? Byłabym bardzo wdzięczna za materiały
    Nika ja tez mogę się uśmiechnąć o materiały?:)

Rucola raczej nie używam filtra jak wrzucam tu zdjęcia, chyba że są obrobione z napisami(jak np na 2mce) ale Zdjęcie z jeżami na pewno było bez filtra. A czy ta cera taka alabastrowa?hmm nie wiem :)

Pilik pół odkrzuczacz bezprzewodowy? A czytałaś jakieś opinie jeśli są?

Oskar zasnął o 21. Dołączyłam do niego o 21:30, a nasze dzisiejsze pobudki to 23:30/2:00/3:30/5 i 6:45 - z reguły o tej godzinie już się budzi i pierwszą drzemkę ma ok 8.
    Ale zasypianie o 21 to już widzę robi się u niego standard

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 06:56

‹‹ 3014 3015 3016 3017 3018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ