WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, jak taka okazja, to korzystaj! :)

Lunaris lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wybieram która książka idzie ze mną :D ...ta która wymaga czyszczenia ;)

Sliweczka zazdroszczę spacerku po lesie -nie byłam już bardzo daaaawno. Nie licząc wakacji to kilka lat nie byłam na takim spacerze. Hania zapewne ziewała z przedawkowania tlenu :) My dziś z samochodu do domu i odwrotnie ale było tak lodowato że nie chciało mi się wystawiać nosa.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam 10 rundek po schodach, łącznie ok 100 minut chodzenia. Niby jakieś czasem skurcze są, ale trochę bida. Pooglądam coś na hbo go i idę spać.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • reset Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa - macie jakiegoś ginekologa - położnika do polecenia?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa - macie jakiegoś ginekologa - położnika do polecenia?
    Reset, jeśli chodzi o USG prenatalne, to gorąco polecam Zarotyńskiego. Bajka też do niego chodziła. Polecił mi go jeden z ginekologów z Luxmedu. Człowiek jest profesjonalny i do tego bardzo serdeczny. Potem żałowałam, że nie prowadziłam u niego ciąży.

Anna Stesia polecała mi też dwie lekarki - myślałam o porodzie na Kopernika, dlatego do prowadzenia ciąży zdecydowałam się wybrać lekarkę stamtąd zamiast tych polecanych przez AnnęStesię - i szczerze mówiąc żałuję. Ale to ona może napisać coś więcej :)
    Tak czy inaczej - do usg prenatalnych dla mnie hitem jest Zarotyński - jeśli będzie mi dane drugi raz być w ciąży, niezależnie od miejsca zamieszkania, na USG się do niego przejadę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 13:51

Anna Stesia, reset lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Dziewczyny dziś uśmiechnęło się do mnie szczęście :p w piątek skompletowałam zamówienie na mybasic.pl ale patrząc na stan konta nie byłam przekonana co do zakupu... A dziś siostra pyta co nam trzeba bo chce coś kupić Lewkowi.... No i cały koszyk przekazałam siostrze hehehe
    Reset ponawiam pytanie, jak się czujesz?
    Zosia, Agatka i Fela widziałam fotki!!!
    Zosia oczyska przecudowne!!!
    Agatka pięknego banana mamcia uchwyciła!!! Ślicznie Ci z takim uśmiechem!!!
    Fela, drzemka na damę;) super pozycja!!!!
    Achia Oskar ma taką alabastrową karnację czy Ty używasz jakiegoś filtra do zdjęć???

Lusesita, malka, mi88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, zdecydowanie Zarotyński. Po pierwsze, świetny facet, po drugie, robi usg prenatalne. Po trzecie - w jego gabinecie (meavita na Rusznikarskiej) są tez urofizjoterapeutki, cudowne kobiety, które uratowały mi sprawność w ciąży.

A co do polecanych lekarek, które Ci, mi88, rekomendowałam, to na końcówce ciąży sama się mocno zawiodłam. Moja doktor prowadząca nie zauważyła u mnie poważnego wielowodzia, przez co musiałam mieć wcześniej indukowany poród. Nie zasugerowała też, że synek ma naprawde dużą głowę i że jeśli dowlokę się do terminu będę miała problemy z naturalnym porodem (i tak pękła mi szyjka macicy). Z kolei jesli, Reset, chciałabyś rodzić w Siemiradzkim (ODRADZAM!) to mają tam jednego cudownego lekarza, Piotra Ossowskiego, który też zresztą przyjmuje prywatnie. Gdy w marcu trafiłam do szpitala ze skurczami był dla mnie jak anioł - spokojny, wyważony, serdeczny. Pierwszy zresztą zasugerował, że wód jest zdecydowanie za dużo i że muszę to kontrolować. Potem w szpitalu rozmawiał też ze mną i wtedy po raz pierwszy poczułam, że nie jestem zbywana.

mi88 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, a jak jest z rozmiarówką na mybasic?
    Zastanawiam się nad portkami no i bodziakiem z sukienką! Wydaje mi się to całkiem praktycznym i słodkim rozwiązaniem. :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Lewko ma około 71-72 cm a na spokojnie wchodzi w rozmiar 68 :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja kupiłam taki 4pak tubek w kauflandzie i w komplecie była mini łyżeczka, która się przykręca do tubki, Franek bardzo lubi tak jeść

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c287cf34b7b.png

pilik lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że moja Dominika nie potrafi jeść z tej tubki? Nie wiem czemu. Tym bardziej że większość dzieci to ogarnia. Daje jej łyżeczka.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Lunaris, jak taka okazja, to korzystaj! :)
    A propos okazji! Lunaris, nie pochwaliłaś się łupami z Lidla! Przyznaj sie, co tam dorwałaś. Piłę ukosową? Kompresor olejowy?

sliweczka92, summer86, Anna Stesia, Rucola, Achia, Lunaris, Aga9090, Bunia86 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita a z bidona z rurką pije?
    Ninka załapała jakiś czas temu i teraz super.
    Lena u nas jest problem z łyżeczką. Jak tylko widzi to chce mi wyrwać z ręki i jeść sama.
    Kaczorka u nas u nas to samo! Nie mogę jej dać tubki do ręki. Ale jak ja trzymam to ładnie pije.
    A rozrzucanie... wywala albo karmi psa. Ostatnio jej daje po dwa-trzy kawałki bo inaczej nic nie zdąży zjeść
    Apropo Lidla, od poniedziałku jest odkurzacz bezprzewodowy i mnie bardzo kusi...

Lunaris chustę 4,2 wkrótce docenisz! Na pp będzie idealna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 23:11

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, summer & Lusesita - check your mailbox and accept my invitation ;)

malka, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik u nas tez - zwykłą łyżeczkę od razu chce do łapki, ale to działa jak tubka u nas :) ciężko to wytłumaczyć :p

Summer ogólnie u nas jedzenie = totalny bajzel, ale chyba trzeba to po prostu trzeba to jakoś przeżyć, lepszego rozwiązanie nie znalazłam :) czasem mi trudno zapanować nad nerwami kiedy on sobie rozmazuje jedzenie we włosach, ale ma taką radochę, że trochę mi łatwiej to znieść :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cdc4b06c9bb.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8231a1a4a431.jpg

malka, Jeżowa, Rucola, pilik, JustynaG, Lusesita, Patrycja20, moniśka..., Achia, blue00, Kaczorka, StaraczkaNika, sliweczka92, Nadzieja22, Lunaris, veritaserum, Cabrera, KateHawke, Anna Stesia, Yoselyn82, ef36, Bunia86, Morusek lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Pilik, summer & Lusesita - check your mailbox and accept my invitation ;)

Nika mogę dołączyć? Byłabym bardzo wdzięczna za materiały

StaraczkaNika, czekając_na_cud lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale widać, że Franiowi smakuje, bo talerze puste :) i patrząc na zdjęcia już nie dziwię się, że jedzeniem można ubrudzić nawet brwi :D

Dla Netflixowych dziewczyn polecam serial "Ty"! Właśnie skończyłam oglądać :) mam nadzieję, że będzie kontynuacja i kolejne sezony, bo się wkręciłam!

pilik, blue00 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa a oglądałaś the umbrella academy? My właśnie zaczęliśmy i zapowiada się ciekawie :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na netflixie polecam „Pracujące mamy”!
    I witamy po kolejnej kiepskiej nocy z pobudką o 6... codziennie wcześniej wstaje, nie długo nie będzie się chyba po co kłaść...

Nadzieja jak sutuacja?

Nika rozumiem, że jak zrozumiałam to pierwsza lekcja zaliczona? Hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 06:45

StaraczkaNika, Jeżowa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Nika mogę dołączyć? Byłabym bardzo wdzięczna za materiały
    Nika ja tez mogę się uśmiechnąć o materiały?:)

Rucola raczej nie używam filtra jak wrzucam tu zdjęcia, chyba że są obrobione z napisami(jak np na 2mce) ale Zdjęcie z jeżami na pewno było bez filtra. A czy ta cera taka alabastrowa?hmm nie wiem :)

Pilik pół odkrzuczacz bezprzewodowy? A czytałaś jakieś opinie jeśli są?

Oskar zasnął o 21. Dołączyłam do niego o 21:30, a nasze dzisiejsze pobudki to 23:30/2:00/3:30/5 i 6:45 - z reguły o tej godzinie już się budzi i pierwszą drzemkę ma ok 8.
    Ale zasypianie o 21 to już widzę robi się u niego standard

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 06:56

‹‹ 3014 3015 3016 3017 3018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ