X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!!!
    Reset, z taka piękną KRECHĄ to o przyrost mozesz być spokojna, co nie zmienia faktu ze bardzo mocno zaciskam za Ciebie kciuki :*
    Kaczorka trzymam mocno kciuki za taką kreskę na ciążowym :) ja do tych owulaków podchodzę z dużą rezerwa, bo nieraz mnie w konia zrobiły, ale jak faktycznie byłam w ciąży to owulak poszedł na pierwszy ogien i był pozytywny, ale to było 14dpo przy wysokiej już becie.
    Barbarka za Ciebie również mocno trzymam kciuki i zycze pozytywnej bety!!!
    Zosia sto latek!!!! Faktycznie, ten czas strasznie zapiernicza. Dopiero były wakacje i dopiero nasze Maluchy sie rodziły....
    Lena powodzenia za owocne <3 :) rozumiem ze lekarz dał Wam zielone światło?
    U nas patent z dosunięciem łóżeczka się sprawdził :) co prawda Królewicz budził się co chwilę i zmieniał pozycję na leżenie na brzuchu i musiałam Go wracać, bo po pierwsze nie umie sie jeszcze odwracać na plecki a po drugie w związku z przysunieciem łóżeczka wczoraj schowałam monitor oddechu do pudełka ale uwaga!!! od 23-6 nie było karmienia, mimo, ze raz koło 4tej mu zaproponowałam cycka, ale wolał smoka. Oby tendencja się utrzymała. mam nadzieje, ze moja laktacja na tym nie ucierpi :) swoją droga muszę wymyslić jakiś patent z kołderką bo Mały dalej wierzga nóżkami i się rozkopuje przez co jest zmarznięty ;/ chyba że będe Go po prostu cieplej ubierać. Nie grzejemy w nocy i wolałabym żeby tak zostało.
    Wszystkim zyczę pięknego poniedziałku i pieknego tygodnia!!!!

Barbarka1984, Bajkaaa, Kaczorka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, pieknie Oskarek cwiczy <3
    Beta pewnie bedzie po 20, bo dopiero kolo 12 bede w labo

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam przekręcanie też sprawnie idzie :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d345a0299468.jpg

pilik, Rucola, sliweczka92, StaraczkaNika, KateHawke, Barbarka1984, moniśka..., Achia, JustynaG, frezyjciada, Lunaris, Patrycja20, Kaczorka, Lusesita, -Mamunia-, Siwulec, Cabrera, Bunia86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annastesia zgadzam się z Tobą w pełni, acz nie przywiązuje tak dużej wagi na nazywanie pewnych sytuacji czy zachowań. No i nie pisałam słowa o wymuszaniu, na to na pewno za wcześnie ;). Ja wiem, że to jest frustracja i po prostu nie rozumie dlaczego czegoś nie może, ale tym samym jest to już wiek, kiedy trzeba te granice stawiać. Dlatego ja tak jak Summer, nie od razu reaguje. Oczywiście zależy od płaczu, jak coś się dzieje to nie czekam, rozróżniam dobrze, mąż nie raz pyta skąd wiem czego chciała. Jeżeli chce być na rękach to jest inna sprawa i tego nie ograniczam (szczególnie, że to już rzadsze chwile), ale kiedy z uporem maniaka chce wyrwać kabel żeby go pomumlać to konsekwentnie biorę ją w inne miejsce i tłumacze. Wtedy niejednokrotnie pojawia się dla mnie właśnie „płacz bez przekonania”, który szybko można „wyłączyć” zajmując czymś innym.
    Ja się staram nie pozwalając na coś, zaproponować szybko coś innego atrakcyjnego i dozwolonego ;)

Justyna dwu latek nadal bada granice. Taka analiza przyczynowo skutkowa dopiero koło czwartego roku życia jest dobrze rozwinięta (co nie wyklucza że u jakiegoś dziecka pojawi się wcześniej lub później oczywiście)

Reset piękna kreseczka!! <3

Jeżowa śnił mi się Twój jeż! Nie wiem jak to możliwe, ale teraz mam prośbę co byś wrzuciła jego zdjęcie :D (w celach weryfikacji, haha)

Ja od wczoraj mam migrenę, kładłam spać Ninke i z nią zasnęłam, ocknęłam się koło 23, panienka spała nie najgorzej, ale większość nocy znowu na mnie.
    Od 4 z bólu głowy nie spałam wcale to oczywiście wyjątkowo Ninka spała do 7.30!
    Rucola nie chce demotywować, ale napisze, mamy dołączone do łóżka łóżeczku, a i tak Ninka się nie daje do niego odkładać... jej te kilka cm robi różnice, oby Lewkowi nie robiło!

A mi właśnie mąż napisał ze będzie musiał trzy dni w tym tygodni zostać przynajmniej do 16 w pracy (czyli będzie w domu przed 17, akurat jak Ninka ma drzemke, będzie mógł mi przy niej pomoc godzinę dziennie. Juhu!) i już mi się płakać chce na samą myśl :(

Achia kciuki za wizytę, oby neurolog był sensowny! Oskar pięknie ćwiczy, a wczoraj jak wrzuciłas zdjęcie z zamkniętymi oczami to Go nie poznałam!

Barbarka to czekamy na wyniki!

Kaczorka sikaj, sikaj! Ale emocje!

Buziaki dla Zosieńki!

Edit. Rucola cieszę się że u Was odsunięcie łóżeczka pomogło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 10:28

Bajkaaa, Barbarka1984, Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia - u nas położna określiła dokładnie takie coś jako zmiany hormonalne. Pojawia się to na 2-3 dni co jakiś czas. Ponoć ma się skończyć po 3 miesiącu. Nic z tym nie robię - znika samo z siebie.

Reset i Barbarka - zacieszam do Waszych testów :D jak faaajnie, ciążowo się tu znowu robi!

A my dopiero wstaliśmy, bo trzeba zebrać siły - mama przybywa na kilka dni. Panie, daj siłę i cierpliwość, a najlepiej też knebel na usta!

Achia, ja się na tych targach nie widzę, bo Łusia odchorowywuje przebywanie w tłumie. A plany na niedzielę mi się rypły - dosłownie. Na naszym RODosie zawalił się kawałek murka i trzeba tam iść ocenić sytuację i pomyśleć jak to naprawić. A miał być spacer i obiad na mieście :(

Barbarka1984, reset, -Mamunia- lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- zapomniałabym! Czytałam wieczorem w półśnie Twoje wyjaśnienia co do liczenia terminów dla norm bety. Trochę mnie to uspokoiło oraz wyjaśniło czemu Flo oznacza mi tygodnie ciąży tak z czapy, nie od 1 dc. Widocznie twórcy aplikacji uznali tak jak Ty- że nie każda owulacja musi być w 14 dc i nie każdy cykl to 28 dni.

Myślałam, że po 1.5 roku na forum, kiedy przerobiłam z Wami już tyle sytuacji, będę mądrzejsza o wasze przejścia i doświadczenia i nie będę panikować ani lecieć z każdym durnym pytaniem na forum. No ale się nie da ;)

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, Pilik bardzo fajnie opisujecie "etap emocjonalny" niemowlaków, bardzo mi to pomaga i rozjasnia w głowie i dziękuję za takie wytłumaczenie :)
    Pilik Mały całą noc spał na swoim łózeczku, być moze dlatego że nie umie się jeszcze przemieszczac hahahaha no nic, cieszę się chwilą :)
    Mamunie nie pomoge, bo u nas nie było takich zmian .
    Coś jeszcze chciałam napisac.... ale nie pamiętam :P

pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka 100 lat dla Zosieńki! Ale wystrojona dzisiaj.

Lena , no to jak chcesz wysikać dwie kreski na dzień matki to znaczy, że rozpoczynasz zapisy na porody 2020?? :D

Blue jaki Twój synek długi. i nie mieści się w łóżeczku ;)

Reset , ciąża to stan pełen paradoksów. np. Masz mdłości - narzekasz na nie. Nie masz mdłości - boisz się czy wszystko gra.

Dziewczyny, mam problem. Ciągle obcinam paznokcie Ani ale ona ciągle je sobie łamie. Tak drapie nimi po macie, że nawet przy obciętych to nic nie daje bo są postrzępione. Macie jakieś sposoby?
    Obcinam nożyczkami dla dzieci. To, że jest ciągle podrapana przez te ostre postrzępione pazurki pomijam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 10:47

Bajkaaa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- mam nadzieję że migrena Cię opuści .a co do Oskara to jest nas dwie- też go wczoraj nie poznawałam :p

Nika, Justyna- też właśnie myślę czy jest sens zabierać Oskara w taki tłum..dla niego wszystko mamy, bardziej bym popatrzyła na ładne rzeczy dla mam kp :p ale może jak będzie ładnie, to lepiej pojechać na "stare śmieci" tj park Reagana i zjeść gofra jak coś będzie otwarte?:D

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a z ciekawości mam do Was pytanie, bo gadałam z koleżanką i zgłupiałam. Mówiłam, że mam założoną książeczkę ciąży (swoją drogą dziwiła się, że tak szybko i że bez sensu tak szybko zakładać ?! :P) i wszystko mi tam wpisywał lekarz, tzn ciśnienie, wagę itd., to mówiła że normalnie robi to położna i że lekarz się nie zajmuje takimi rzeczami, tylko robi samo usg a na wszystko dodatkowo na tej samej wizycie się idzie do położnej i że to ona się zajmuje książeczką ciąży, że wszędzie tak jest. Serio tak jest? :D

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa , ja chodziłam do dwóch lekarzy. Jak lekarz (wizyta prywatna) nie miał położnej to sam uzupełniał kartę ciąży. Nie rozumiem w czym miałby to być problem :)
    A na NFZ - gin miał położną, która zajmowała się dokumentacją.
    Teoretycznie karta ciąży powinna być założona do 10tc. Mi gin założył później i potem gdy mnie przyjmowali patrzyli na mnie jak na jakaś patologię co poszła późno do lekarza.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni, wszystko zależy od gabinetu, u mnie też to robił lekarz, ale gdy chodziłam ba konsultacje do innego gina, cisnienie i wagę sprawdzała pani w recepcji.

Bajka, wszystkiego najlepszego dla Zosieńki <3

Pilik, opisałaś idealnie to co staramy się z emkiem robić. Gdy mała marudzi i widać, że chodzi o wzięcie na ręce itd. to wiadomo, że reagujemy, ale gdy płacze bo nie pozwalam jej ciągnąć się za włosy czy ucho lub gdy próbuje wsadzać palce do kontaktu to staram się odwrócić uwagę czym innym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 11:00

Bajkaaa, pilik, Lena21 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg w porządku i fajne skurcze akurat wtedy miałam i się zapisały :) Przed chwilą miałam badanie gin i jest 1 cm (w piątek rano było 0,5 cm), jeszcze będzie usg, ale mam dziś dostać plaster z oksy. Jeśli nie podkręci tempa, to jutro znowu badanie i będziemy myśleć co dalej, ale generalnie w tym tygodniu powinno być już po. Poza tym dostałam info, że ze względu na obciążony wywiad mogę w każdej chwili poprosić o cesarke. Fajnie generalnie i akurat była gin, która pracuje z moim ginem :)

summer86, KateHawke, pilik, Patrycja20, Kaczorka, Lena21, Cabrera, Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa u mnie tak jak u Summer- ciśnenie i waga położna w recepcj, resztę w gabinecie robił doktor. potem prowadziłam ciąże w luxmed i tam już wszystko robił doktor sam. także wszystko zależy :)

Nadzieja- dobrze że CI mówią że w tyg powinno być już PO,a nie ,że "dziś pan na pewno urodzi"- jak u mnie :p nie wiedziałam,że jest plaster z oxy! próbujesz naturalnie rozumiem?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 11:04

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, bo mówiła to tonem jakbym do jakiegoś lekarza kosmity chodziła :D. Swoją drogą trzeba mieć tupet żeby komuś mówić, że za wcześnie mu założyli kartę ciąży bo jeszcze przecież różnie może być :D ale zawsze się ktoś taki znajdzie.

Tymczasem tutaj też się pochwalę że (co akurat jest dziwne :D) zaczął mi trochę wystawać brzuszek :D. Dziwne bardzo ale mam dosyć chudy więc każde uwypuklenie na nim widać :D

Bajkaaa, Achia, KateHawke, pilik, Kaczorka, Cabrera, Siwulec, Nadzieja22, Rucola, Bunia86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Wooow! Ile tu testów :D ale będą emocje! nawet zazdroszczę trochę Wam w duchu :) ale wiem że dla mnie to nie czas na kolejne.

NOWA -buahahaha -nie prawda, u mnie lekarz wpisywał wszystko a położna na kartce tylko dane z pomiaru ciśnienia i wagi, w innym gabinecie nie było położnej tylko lekarz sam wszystko robił. Więc nie wszędzie :) Dobrze że masz założoną książeczkę bo do jeśli zgłosisz się do lekarza do 10 tyg ciąży to nie przepadają świadczenia na dziecko.

PILIK piękne nosidełko z pięknej chusty :) btw dzis pierwszy raz szłam do przedszkola w swojej -bardzo jest fajowa ale cos czuję że poszukamy dłuzszej. Bałam się tych tkanych chust a teraz jestem zakochana! marzę tylko by już mniej ciuchów wkładać :D

NIKA cudowny łapacz snów! nawet do głowy mi nie przyszło żeby powiesić małemu :) mój z piórkami to mógłby źle skończyć. Jesteś MEGA kreatywna :)

KACZORKA :D :D :D micha mi się cieszy! rób hcg! będzie nowa kaczuszka <3 :D mieszkanie się znajdzie i kredyt też ;) nie znam się na bankowości ale jak będziesz mieć L4 to dochód 100% powinno być łatwiej niz na wychowawczym bez dochodu.

Chciałam się pochwalić że Stasio dziś pierwszy raz poniósł nóżki i fiknął na boka :D a tu widzę konkurencja w grupie :D

BLUE Wojtuś dłuuuugi :) ładnie rośnie :)

Achia, blue00, pilik, Kaczorka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtuś długi i ciężki ;) w tym tygodniu szczepienie (oby) sama ciekawa jestem jego wymiarów i wagi.Też już nie mogę się doczekać negliżu :D do chustonoszenia.

KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jak zobaczyłam test to aż mi się gorąco zrobiło myślałam, że to ciążowy :) trzymam kciuki !

U nas tez szczepienie w czwartek o ile nie złapie kataru od Oliviera bo oczywiście zakatarzony :/

Kaczorka lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja tylko podpowiem, że zostawiłabym ta chustę i dokupiła drugą ;p

summer86, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ale tu się robi gorąco! Emocje testowe wróciły. Ja w tym cyklu nie testowałam, bo @ wczoraj przyszła.

Reset, piękny test! Niech Pączuś zdrowo rośnie!

Wrzucam Wam obiecane zdjęcia naszej 4miesiecznej gwiazdy. :)

https://images90.fotosik.pl/135/6b615d3bdf5ab19d.jpg

https://images89.fotosik.pl/135/81bcf6973e4baa55.jpg

Dobrego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 12:16

reset, Achia, Aga9090, Kaczorka, pilik, summer86, JustynaG, Lusesita, -Mamunia-, Cabrera, moniśka..., Lunaris, Nadzieja22, Rucola, Patrycja20, Yoselyn82, Bajkaaa, Barbarka1984, blue00, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
‹‹ 3023 3024 3025 3026 3027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ