X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania! Wszystkiego najlepszego <3

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - u mnie zawsze lekarz uzupełniał kartę ciąży :) bez względu na to czy miał do dyspozycji położną czy nie.

Justyna - Twoja Ania to jak Aluśka z tymi pazurkami. Strasznie to wyglądało. Przestały się łamać dopiero, gdy zaczęła chodzić. Nic nie dało obcinanie. Na drugi dzień po obcięciu i tak potrafiła ułamać - i to zarówno u rąk, jak i u nóg.
    Chyba póki co musisz udawać, że tego nie widzisz :p

Ale te dzieciaczki forumowe są zwinne :D ledwo z brzuszków się wykluły a już zaczynają obroty, raczkowanie, chodzenie.. brawo! <3

A w ogóle jakby się okazało, że faktycznie jakaś ciąża u mnie się pojawi, to chyba też będę zmuszona drugie dziecko chustować, bo nie mam zamiaru podwójnego wózka kupować. A Aluśka znowu to taki szogun, że wolno na ulicy jej nie puszczę.
    Może być ciekawie.. :p

sliweczka92, pilik, JustynaG, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka pewnie Ci się spodoba! Hardcorowe mamy noszą dwójkę dzieci na raz! Jedno na plecach drugie na brzuchu :D

Achia daj znać jak odkurzacz! Jak panienka się obudzi to chyba pojedziemy.

Nowa u mnie lekarka wszystki wpisywała i mierzyła

Haneczka cudowna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 12:28

Kaczorka, sliweczka92 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ale emocje tu od rana, a raczej od wczorajszego wieczora.
    Super że brzuszkow przybywa :-)

U nas noc w miarę spokojna. Oprócz tego, że cyc w nocy ostatnio po kilka razy, to ok. Znów mi napedzila laktacje tym ciągłym wiszeniem.
    Wrzucam fotkę sukieneczek, bo dziś dotarły do nas :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20229b88398a.jpg

sliweczka92, summer86, Kaczorka, Lunaris, Jeżowa, Nadzieja22, Rucola, JustynaG, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- w instrukcji pisze żeby przed 1 użyciem ładować akumulator przez 5,6 godzin więc do 14-15 mam go na ładowaniu... Ale wygląda spoko :p dopiero po14 go zatem przetestuje

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset i Barbarka kciuki za dzisiejsze bety :)

Kaczorka trzymam też kciuki za jutrzejszy test !

Nowa, ja miałam kartę ciąży jeszcze przed serduszkową wizytą ;) u mnie informacje ad wagi i badań wpisuje położna (bada też ciśnienie i później ktg), ale lekarz wpisuje zalecenia i najważniejsze info.
    Ja brzucha super płaskiego nie mam, ale wciągnąć go już nie mogę (no i pojawił się zarys ciemniejszej linii od pępka w dół).

A i Wam się pochwalę moim Bąblem :) Ma już ponad 2 cm i pięknie bijące serduszko <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f63e841373c.jpg

sliweczka92, StaraczkaNika, Siwulec, -Mamunia-, Achia, summer86, Lusesita, Kaczorka, Lena21, pilik, Aga9090, Lunaris, Jeżowa, Nadzieja22, Rucola, ibishka, JustynaG, Patrycja20, Bajkaaa, Barbarka1984, blue00, KateHawke, Minnie89, Bunia86, Morusek, Anna Stesia, Madzik34 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, może używaj pilniczków thumble?ponoć dziecko nawet nie zauważa wtedy że się mu majstruje przy paznokietkach

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jest prześliczna <3 podobają mi się jej kocie oczy :)

Do nas też kurier dotarł i niezły zonk- body 74 są tej samej długości co 68 :/ ale nie oddaję. Za to bieliznę mam do zwrotu -za duży tyłek :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7449efb4d564.jpg

sliweczka92, Lusesita, Nadzieja22, Rucola, Achia, Kaczorka, Patrycja20, Lena21, Cabrera, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po usg, Miki waży około 3600, przepływy dobre. Plasterek już naklejony.

Barbarka kciuki za betę :)

Kaczorka, oby bobek taki wyszedł niedługo!

Zosiu najlepszego za te 7 miesięcy! Jesteś słodka :)

Lena, to mam nadzieję, że faktycznie owu wróciła i na dzień matki wysikasz te dwie krechy :)

Achia gimnastyka ważna sprawa! :) Próbujemy naturalnie oczywiście :)

Blue śmieszek z Wojtusia :)

Nowa, u mojego wpisywała położna, też ważyła i mierzyła ciśnienie, bo takowa była, ale przyjaciółka miała wszystko przez gina robione, bo nie miał położnej. Także zależy.

Hania ślicznoto! :)

Cabrera piękny dzieć <3

sliweczka92, Kaczorka, Lunaris, Jeżowa, Barbarka1984, summer86, Cabrera, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera piękny mały Człowieczek!!! cudownie ze serduszko bije i Twoje marzenie się spełnia!!! Pytałas lekarza o te trudności z oddychaniem?
    Śliweczka Zosia prześliczna i jaka wystrojona :)
    Blue tez miałam pisać ze Wojtuś ciągnie na długość, tata wysoki z tego co kojarze???
    Lunaris tyłek w sam raz tylko majty za małe zamówiłas!!! Nie zwalaj na tyłek swojego roztrzepania :D

Lunaris, sliweczka92, Cabrera lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, cudownie, że wszystko ok <3 uwielbiam te pierwsze zdjęcia USG. Jak się dzis czujesz?

Lena, cieszę się, że owulka wróciła :) powodzenia!

Ale nam się tu emocje testowo-staraniowe zrobiły, będziemy z Anią mocno kibicować :)

Rucola, jak efekty pierwszego tygodnia diety? Ja dziś zaczęłam i mam nadzieję wytrwać do świąt. Trzeba w maju na urlopie jakoś wyglądac ;)

Kaczorka, Cabrera lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ogólnie spełniam wszystkie swoje załozenia, ale efektów nie widać na wadze hahahaha trudno, trzeba będzie dołożyć ruch ;)

Jeżowa, sliweczka92, summer86 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia!!!! a o Tobie wredna ciotka zapomniała <3 wszystkiego pięknego maluszku!
    Jednak papka z mózgu po ciąży nie schodzi...
    Ciekawe jak papko-mózg ciążowy wpłynie na naszego mega mózga Reset ? :) Kochana informuj nas na bierząco czy Cię dopadło.

Rucola tak mi się łatwiej motywować :D od rana nie ruszyłam tych 3 pączków co się z kuchni na mnie patrzą :D

Nadzieja ostatnią fotę rób Mikiemu w brzuchu ;)

Uciekam do przedszkola! Miłego popołudnia!

sliweczka92, Bajkaaa, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kilogram w górę.. czy to już ciąża?!?! :P
    Hehehe, chyba też jakaś dieta by się przydała.

Lusesita - piękne sukienki dla Dominiki <3

Lunaris - Twoje zakupy też zacne :) a te jedne body to tak trochę (przynajmniej na zdjęciu) wydają się większe :)
    I Rucola ma rację - to majtki za małe a nie pupa za duża :)

Nadzieja - w dalszym ciągu z niecierpliwością oczekujemy na Mikołaja po tej stronie brzuszka :) oby plasterek zadziałał!

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga Uwaga. Informacja z ostatniej chwili. Ani wyszła dolna jedynka.

EDIT. Kaczorka, a Ty nie wiesz, że w ciąży nie wolno się odchudzać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 14:57

Achia, Patrycja20, Kaczorka, Karma88, Bajkaaa, veritaserum, summer86, Jeżowa, Lusesita, Rucola, Lena21, Nadzieja22, Aga9090, ibishka, Cabrera, KateHawke, StaraczkaNika, Lunaris, -Mamunia-, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - gratuluję pierwszego ząbka!! Bo to pierwszy prawda?

Pilik- odkurzacz z nami zostaje ;) co prawda wczoraj odkurzałam, ale przy psie zawsze coś się znajdzie, więc przejechałam na szybko salon. Jest fajny, wszystko wciągnął, ma diody więc ładnie widać każdy syfek, który zaraz znika ;) myślę że będę z niego zadowolona, zwłaszcza za taką cenę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 15:13

Kaczorka, pilik, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - gratuluję! To pierwszy ząbek?
    A ciąży jeszcze póki co nie ma :p owulaki raczej średnio się nadają do jej potwierdzania ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Justyna - gratuluję! To pierwszy ząbek?
    A ciąży jeszcze póki co nie ma :p owulaki raczej średnio się nadają do jej potwierdzania ;)

Kaczorka... ale skoro przezz 14dni cyklu można być w domniemanej ciąży... to odchudzanie można sobie wtedy odpuścić :P

Tak, to pierwszy ząbek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 15:20

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, gratulacje dla Aneczki <3 Ty znalazłaś ząbka? Jeśli tak to pamiętaj o sukienkowym zwyczaju ;)

Rucola, u mnie między trzymaniem diety a totalną rozpustą jest różnica zaledwie kilograma na wadze, więc mam słabą mobilizacje, ale oszukuje się, że może tum razem w końcu ruszy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 15:24

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Justyna, gratulacje dla Aneczki <3 Ty znalazłaś ząbka? Jeśli tak to pamiętaj o sukienkowym zwyczaju ;)

A co to za sukienkowy zwyczaj? Bo może akurat wiszę sobie 10 nowych sukienek :p

sliweczka92, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 3024 3025 3026 3027 3028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ