X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania! Wszystkiego najlepszego <3

sliweczka92 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - u mnie zawsze lekarz uzupełniał kartę ciąży :) bez względu na to czy miał do dyspozycji położną czy nie.

Justyna - Twoja Ania to jak Aluśka z tymi pazurkami. Strasznie to wyglądało. Przestały się łamać dopiero, gdy zaczęła chodzić. Nic nie dało obcinanie. Na drugi dzień po obcięciu i tak potrafiła ułamać - i to zarówno u rąk, jak i u nóg.
    Chyba póki co musisz udawać, że tego nie widzisz :p

Ale te dzieciaczki forumowe są zwinne :D ledwo z brzuszków się wykluły a już zaczynają obroty, raczkowanie, chodzenie.. brawo! <3

A w ogóle jakby się okazało, że faktycznie jakaś ciąża u mnie się pojawi, to chyba też będę zmuszona drugie dziecko chustować, bo nie mam zamiaru podwójnego wózka kupować. A Aluśka znowu to taki szogun, że wolno na ulicy jej nie puszczę.
    Może być ciekawie.. :p

sliweczka92, pilik, JustynaG, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka pewnie Ci się spodoba! Hardcorowe mamy noszą dwójkę dzieci na raz! Jedno na plecach drugie na brzuchu :D

Achia daj znać jak odkurzacz! Jak panienka się obudzi to chyba pojedziemy.

Nowa u mnie lekarka wszystki wpisywała i mierzyła

Haneczka cudowna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 12:28

Kaczorka, sliweczka92 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ale emocje tu od rana, a raczej od wczorajszego wieczora.
    Super że brzuszkow przybywa :-)

U nas noc w miarę spokojna. Oprócz tego, że cyc w nocy ostatnio po kilka razy, to ok. Znów mi napedzila laktacje tym ciągłym wiszeniem.
    Wrzucam fotkę sukieneczek, bo dziś dotarły do nas :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20229b88398a.jpg

sliweczka92, summer86, Kaczorka, Lunaris, Jeżowa, Nadzieja22, Rucola, JustynaG, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- w instrukcji pisze żeby przed 1 użyciem ładować akumulator przez 5,6 godzin więc do 14-15 mam go na ładowaniu... Ale wygląda spoko :p dopiero po14 go zatem przetestuje

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset i Barbarka kciuki za dzisiejsze bety :)

Kaczorka trzymam też kciuki za jutrzejszy test !

Nowa, ja miałam kartę ciąży jeszcze przed serduszkową wizytą ;) u mnie informacje ad wagi i badań wpisuje położna (bada też ciśnienie i później ktg), ale lekarz wpisuje zalecenia i najważniejsze info.
    Ja brzucha super płaskiego nie mam, ale wciągnąć go już nie mogę (no i pojawił się zarys ciemniejszej linii od pępka w dół).

A i Wam się pochwalę moim Bąblem :) Ma już ponad 2 cm i pięknie bijące serduszko <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f63e841373c.jpg

sliweczka92, StaraczkaNika, Siwulec, -Mamunia-, Achia, summer86, Lusesita, Kaczorka, Lena21, pilik, Aga9090, Lunaris, Jeżowa, Nadzieja22, Rucola, ibishka, JustynaG, Patrycja20, Bajkaaa, Barbarka1984, blue00, KateHawke, Minnie89, Bunia86, Morusek, Anna Stesia, Madzik34 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, może używaj pilniczków thumble?ponoć dziecko nawet nie zauważa wtedy że się mu majstruje przy paznokietkach

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jest prześliczna <3 podobają mi się jej kocie oczy :)

Do nas też kurier dotarł i niezły zonk- body 74 są tej samej długości co 68 :/ ale nie oddaję. Za to bieliznę mam do zwrotu -za duży tyłek :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7449efb4d564.jpg

sliweczka92, Lusesita, Nadzieja22, Rucola, Achia, Kaczorka, Patrycja20, Lena21, Cabrera, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po usg, Miki waży około 3600, przepływy dobre. Plasterek już naklejony.

Barbarka kciuki za betę :)

Kaczorka, oby bobek taki wyszedł niedługo!

Zosiu najlepszego za te 7 miesięcy! Jesteś słodka :)

Lena, to mam nadzieję, że faktycznie owu wróciła i na dzień matki wysikasz te dwie krechy :)

Achia gimnastyka ważna sprawa! :) Próbujemy naturalnie oczywiście :)

Blue śmieszek z Wojtusia :)

Nowa, u mojego wpisywała położna, też ważyła i mierzyła ciśnienie, bo takowa była, ale przyjaciółka miała wszystko przez gina robione, bo nie miał położnej. Także zależy.

Hania ślicznoto! :)

Cabrera piękny dzieć <3

sliweczka92, Kaczorka, Lunaris, Jeżowa, Barbarka1984, summer86, Cabrera, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera piękny mały Człowieczek!!! cudownie ze serduszko bije i Twoje marzenie się spełnia!!! Pytałas lekarza o te trudności z oddychaniem?
    Śliweczka Zosia prześliczna i jaka wystrojona :)
    Blue tez miałam pisać ze Wojtuś ciągnie na długość, tata wysoki z tego co kojarze???
    Lunaris tyłek w sam raz tylko majty za małe zamówiłas!!! Nie zwalaj na tyłek swojego roztrzepania :D

Lunaris, sliweczka92, Cabrera lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, cudownie, że wszystko ok <3 uwielbiam te pierwsze zdjęcia USG. Jak się dzis czujesz?

Lena, cieszę się, że owulka wróciła :) powodzenia!

Ale nam się tu emocje testowo-staraniowe zrobiły, będziemy z Anią mocno kibicować :)

Rucola, jak efekty pierwszego tygodnia diety? Ja dziś zaczęłam i mam nadzieję wytrwać do świąt. Trzeba w maju na urlopie jakoś wyglądac ;)

Kaczorka, Cabrera lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ogólnie spełniam wszystkie swoje załozenia, ale efektów nie widać na wadze hahahaha trudno, trzeba będzie dołożyć ruch ;)

Jeżowa, sliweczka92, summer86 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia!!!! a o Tobie wredna ciotka zapomniała <3 wszystkiego pięknego maluszku!
    Jednak papka z mózgu po ciąży nie schodzi...
    Ciekawe jak papko-mózg ciążowy wpłynie na naszego mega mózga Reset ? :) Kochana informuj nas na bierząco czy Cię dopadło.

Rucola tak mi się łatwiej motywować :D od rana nie ruszyłam tych 3 pączków co się z kuchni na mnie patrzą :D

Nadzieja ostatnią fotę rób Mikiemu w brzuchu ;)

Uciekam do przedszkola! Miłego popołudnia!

sliweczka92, Bajkaaa, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kilogram w górę.. czy to już ciąża?!?! :P
    Hehehe, chyba też jakaś dieta by się przydała.

Lusesita - piękne sukienki dla Dominiki <3

Lunaris - Twoje zakupy też zacne :) a te jedne body to tak trochę (przynajmniej na zdjęciu) wydają się większe :)
    I Rucola ma rację - to majtki za małe a nie pupa za duża :)

Nadzieja - w dalszym ciągu z niecierpliwością oczekujemy na Mikołaja po tej stronie brzuszka :) oby plasterek zadziałał!

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga Uwaga. Informacja z ostatniej chwili. Ani wyszła dolna jedynka.

EDIT. Kaczorka, a Ty nie wiesz, że w ciąży nie wolno się odchudzać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 14:57

Achia, Patrycja20, Kaczorka, Karma88, Bajkaaa, veritaserum, summer86, Jeżowa, Lusesita, Rucola, Lena21, Nadzieja22, Aga9090, ibishka, Cabrera, KateHawke, StaraczkaNika, Lunaris, -Mamunia-, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - gratuluję pierwszego ząbka!! Bo to pierwszy prawda?

Pilik- odkurzacz z nami zostaje ;) co prawda wczoraj odkurzałam, ale przy psie zawsze coś się znajdzie, więc przejechałam na szybko salon. Jest fajny, wszystko wciągnął, ma diody więc ładnie widać każdy syfek, który zaraz znika ;) myślę że będę z niego zadowolona, zwłaszcza za taką cenę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 15:13

Kaczorka, pilik, Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - gratuluję! To pierwszy ząbek?
    A ciąży jeszcze póki co nie ma :p owulaki raczej średnio się nadają do jej potwierdzania ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Justyna - gratuluję! To pierwszy ząbek?
    A ciąży jeszcze póki co nie ma :p owulaki raczej średnio się nadają do jej potwierdzania ;)

Kaczorka... ale skoro przezz 14dni cyklu można być w domniemanej ciąży... to odchudzanie można sobie wtedy odpuścić :P

Tak, to pierwszy ząbek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 15:20

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, gratulacje dla Aneczki <3 Ty znalazłaś ząbka? Jeśli tak to pamiętaj o sukienkowym zwyczaju ;)

Rucola, u mnie między trzymaniem diety a totalną rozpustą jest różnica zaledwie kilograma na wadze, więc mam słabą mobilizacje, ale oszukuje się, że może tum razem w końcu ruszy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 15:24

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Justyna, gratulacje dla Aneczki <3 Ty znalazłaś ząbka? Jeśli tak to pamiętaj o sukienkowym zwyczaju ;)

A co to za sukienkowy zwyczaj? Bo może akurat wiszę sobie 10 nowych sukienek :p

sliweczka92, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 3024 3025 3026 3027 3028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ