X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a który wy valco chcecie?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset czy to Ty mówiłaś że zgrzytasz zębami, czy mi się to przyśniło? :)

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska życzę żeby mąż coś przemyślał - mój jutro wyjeżdża na 4 dni na narty i widzę, że nie cieszy się tak jak zawsze na wyjazd, bo mówi, że będzie tęsknił oby i Twojego coś ruszyło

Rucola, Bajka jak wybierzecie spacerówki to dajcie znać :)

Sarna Adaś jest cudny !

Kaczorka cieszę się, że plamienia mniejsze

Summer tez oglądałam dziś tą sukienkę ale nie mogłam się zdecydować :)

Sarna84, Kaczorka lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja praktycznie jestem zdecydowana na valco snap 4 trend tylko muszę go jeszcze na żywo zobaczyć

Lena21, veritaserum, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja chyba też ten wózek będę kupować :) będziemy miały mniej dźwigania :D

Bajkaaa, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Luna - i najlepszego dla Twojego eMka również ;*

Rucola - tak, świętujemy moja trójeczke z przodu :)
    A przeprowadzka - długa, dużo roboty. Ale radość z tego, że to już moje i na dłużej sprawiła, że nie odczuwam zmęczenia.

Zmęczenie poczułam dopiero po dzisiejszej wizycie mojej mamy. Chciałam jej zaserwować kawę z DeLonghi, dumna że w końcu podaje kawę ze świeżo mielonych ziaren a nie jakaś rozpuszczalke, a ta jeszcze nie spróbowala, a już uraczyła mnie komentarzami w stylu "a co tak mało tej kawy?" (no bo kawomat robi 180ml) i "a bo na mnie to działa tylko moja kawa co ją mam w domu, więc i tak sobie będę musiała wypić jak wrócę". Nie wspominając o dziecku "a czemu mu jeść nie dajesz, on język wystawił" i "przecież jemu jest zimno, bo mi jest zimno".

Uff, koniec wywodu. Nadrabiam ostatnie dni i od jutra wreszcie do Was wracam <3

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza :) widać że weekend :)

Minnie szkoda że to nie w Gdańsku, bo ja bym chętnie wpadła na to 180ml kawy z DeLonghi i nie marudziłabym nic a nic !

Minnie89, Lena21, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o valco Snap 4 sport :) czarno-czerwony :) faktycznie cichutko tu dziś ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, przykro mi, że Twoja mama nie doceniła Twojego zaangażowania.
    A skoro na nią działa tylko kawa, którą ma w domu to mogła poprosić o herbatę albo wodę. :)

Ale z Ciebie Matka - głodzisz dziecko i jeszcze pozwalasz marznąć! :D

P.S Nie przejmuj się komentarzami mamy. Rób zgodnie ze swoją intuicją i wiedzą :) Dziecko ma ciepły karczek to znaczy, że mu ciepło. A rączki i nóżki są chłodniejsze i to normalne.

Minnie89 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś suwaczek wskazuje, że Lewko ma 6 miesięcy i 6 dni, mamy 6ty dzień tygodnia i piszę 6666 post.Chciałam Wam bardzo podziękować za wspólne miesiące a w zasadzie już lata, bez Was pewnie dalej walczyłabym o mój największy Skarb. Z tej okazji zostawiam Wam mojego Diabełka z trasy (karmienie i marudzenie gdzieś na a4 Rzeszów-Krakow)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0db1289d9b0c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 19:12

bazylkove, Achia, Patrycja20, Kaczorka, moniśka..., Lunaris, Aga9090, veritaserum, emi2016, JustynaG, Lena21, Jeżowa, Yoselyn82, Minnie89, pilik, summer86, Bunia86, sliweczka92, Lusesita, nowa na dzielni, blue00, Izape_91, Morusek, Sarna84, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewcio <3 cukiereczek z Ciebie !!! :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś taki dzień trochę z dupki.. nudy w domu, bo pogoda się nie mogła zdecydować czy ma lać i wiać czy tylko wiać..

A Alucha sobie przypomniała, jak się palce u stóp obgryza :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b49aedd1e7a.jpg

Jeżowa, Lunaris, Lena21, emi2016, Yoselyn82, Patrycja20, Achia, Bajkaaa, JustynaG, pilik, Karma88, Bunia86, moniśka..., Aga9090, sliweczka92, Lusesita, blue00, Morusek, Sarna84, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór,

Minnie wszystkiego najlepszego! :) Ja też bym się nie pogniewała jak by mi ktoś kawę podał- nawet bez cukru i mleka :)

Moniśka trudna decyzja ale mam nadzieję uda Wam się pokonać kryzys. Nie fajnie że takie rzeczy się dzieją :(

Ibihska kurcze się pogmatwało :( trzymajcie się tak dzielnie a mąż mógłby sobie darować :/

Lewku <3

Jaka piękna 1 strona! znowu lista się wydłużyła :) Kaczorka rozumiem że dopisujesz się po wizycie? :)
    Ps Ala mogłaby Stasia i Frania nauczyć tych akrobacji bo obaj nie dają sobie obciąć ;)

Dziewczyny wiecie jaki prezent dostałam na dzień kobiet? Przyszła do mnie @ !!! HAHAHA (bo od Ciastka to bransoletkę dostałam <3)
    ...i jeszcze jeden przerażający prezenty warty 2 sukienki ! ... Staszek ma 2 zęby! co to za niepojęte dziecko? przecież on nie ma 3 miesięcy!
    przebija u się prawa dolna czwórka i prawy górny kieł... chyby. Najgorsze jest to że on wyrasta z boku dziąsła! Jutro idę skonsultować ze znajomą techniczką dent. czy to co czuję palcem to to co myślę. Bo może to nie jest ząb ??? a w pon do pediatry niech się wypowie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 20:11

Minnie89, sliweczka92 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola gratuluję tego dnia pełnego szóstek! Lewcio jak zawsze cud miód, nawet jeśli czasem zachowuje się jak 666, czyli diabełek <3

Kaczorka życz Aluśce smacznego :D świetnie to wygląda, taka dziecięca joga! Plamienie ustąpiło?

Minnie sto lat!!! ja również bym taką kawą nie pogardziła! Ludzie to już naprawdę chyba czepiają się dla samego czepiania się... Mam nadzieję, że komentarze odnośnie synka wpuściłaś jednym uchem i wypuściłaś drugim, to dosyć popularne teksty mam wrażenie. Gdyby każdy wzięcie rąk do buzi albo wysuwanie języka świadczyło o głodzie Agatki to już dawno umarłaby z głodu, a gdyby zimne stopy zwiastowały ich nadchodzące odmrożenie, to z pewnością nie miałaby już żadnej z czterech kończyn.

U nas dzisiaj bardzo fajna rodzinna sobota, jutro mąż odwozi mnie do rodziców, a sam ucieka na czterodniowe szkolenie do Krakowa. A Agatka na podsumowanie dnia postanowiła zacząć pełzać - pokonała niemal całą szerokość naszego łóżka. Bez zapowiedzi, bez oczekiwania na jakąkolwiek zachętę - była, wzięła i ruszyła!

Edit: Lunaris jeśli to naprawdę zęby to ma chłopak tempo!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 20:15

Lunaris, Achia, JustynaG, KateHawke, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej- ja tylko tak na szybko

Minnie - wszystkiego najlepszego ! Spełnienia najskrytszych marzeń i duuuużo zdrowia przede wszystkim #) i przykro mi z powodu wizyty mamy...

Alusia i Lewko cudni :)

Patrząc na pierwszą stronę - w październiku bedzie się działo :) A jeszcze nie wszystkie nowe ciężarne są na liście: )

U nas dziś ciężko- wychodzą dwie 4 i niestety mamy antybiotyk od wczoraj, bo mimo że kaszel jest lepszy (mokry) to niestety doszła goraczka ...
    Takze dopiero usiadlam. A jutro wpadają moi rodzice, znów bedzie walka o chodzenie i nocnik... Ehh..

Lunaris - gratuluję @ :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - ona tylko palce obślinia :p paznokci nie obgryza - z tym dalej muszę się męczyć ;)

Jeżowa - Agatka szybka dziewczynka!! I silną musi być, że już pełza :)
    A plamienie dziś minimalne. Widać, że nic świeżego. Ale teraz znowu mnie podbrzusze boli.
    Nudy nie ma.

Rucola - a może dziś z tymi szóstkami powinnaś totka puścić ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- no to faktycznie. Pełno niespodzianek u Ciebie!

Jeżowa - brawa dla zdolnej Agatki. Przyznaj się- po mamusi czy po tatusiu?:)

Emi- niezmiennie zdrówka dla Was!

Kaczorka- kurde ja bym teraz pewnie tak nie zrobiła jak Aluśka :p

A jak się chwalimy to Oskarowi wydłużyły się dziś drzemki, zamiast 30min miał raz 40 a raz godzinę! I raz udało mi się go uśpić bez bujania!jakoś tak go położylam bo płakał. Chciałam zawinąć w rożek,ale się uspokoił, to wachlowałam mu tetrą po buzi, potem cycus, gładziłam po główce. cycusia wypluł, nadal glaskalam i odpłynął :)

emi2016, Lunaris, Kaczorka, Jeżowa, pilik, JustynaG, KateHawke, Patrycja20, Lena21, Aga9090, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja bym chciała zobaczyć tu wreszcie jakąś nudną ciążę ;) ale wierzę że małe KAczatko ma się dobrze <3 i rośnie wspaniale :D już się nie mogę doczekać foteczek z USG!

Emi ja się wcale nie cieszę z tej @ -myślałam że będę miała spokój co najmniej do wakacji :( a teraz jeszcze trzeba pomyśleć o antykoncepcji.

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Emi ja się wcale nie cieszę z tej @ -myślałam że będę miała spokój co najmniej do wakacji :( a teraz jeszcze trzeba pomyśleć o antykoncepcji.

Wobec tego przykro mi że nadeszła...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - a czemu teściowie mają się czepiać chodzenia i nocnika?
    Czyżby nadgorliwość z ich strony?

Lunaris - a co do nudnej ciąży - moja poprzednia poniekąd taka była. Jakieś tam drobne epizody, ale nic co by mogło niepokoić.
    Widocznie druga taka, to już by było zbyt wiele szczęścia :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 20:50

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 3065 3066 3067 3068 3069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ