Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBajka gratuluję ząbka u Zosienki i bardzo się cieszę że poszło tak bezproblemowo
Rucola ale śliczny Lewcio super zdjęcie.
Kaczorka cieszę się że wyniki super i jak dla mnie to różnica wieku pomiędzy Twoimi dziećmi jest najlepsza i sama bym taka chciała ;p na początku pewnie ciężko Ci będzie ale po latach się to doceni jak się fajnie będą bawić razem
Wszystkiego są plusy i minusy. Ja wiem jedno ze sama jestem jedynaczkka i absolutnie nie chce tego dla mojego dziecka więc zrobię wszystko żeby miała rodzeństwo i mam nadzieję że się uda. Teraz już tego że jestem jedynaczką nie odczuwam mocno bo mam swoją rodzinę ale w czasach gimnazjalnych / licealnych dość mocno z tego powodu cierpiałam.
U nas wieczór bardzo fajny , Aneczka kochana zasnęła o 19.05 więc mieliśmy czas dla siebie teraz już się kłade spać bo nie wiem co mi noc przyniesie a pewno o 6 rano już będzie po spaniu.... A ile pobudek w trakcie to tylko moja księżniczka wie
Dobrej nocy dziewczyny !Bajkaaa, Rucola, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka właśnie po poście Veritaserum przypomniało mi się co miałam Ci napisać. To jest super sprawa taka różnica wieku. Na początku było troszkę trudno się zorganizować ale teraz są bardzo duże plusy Kinga to taka "mamuśka" dla Nadii bardzo dużo jej pomaga np. zrobić kucyk czy warkocz, mówi jej, że np. źle ubrała koszulkę i trzeba ją obrócić. Nadii często się zdarzało ubierać buty prawy na lewy to Kinga jej zwracała uwagę, że ma źle ubrane no i lubią się razem bawić czy klockami czy puzle układać,kolorowac no i mogłabym tu dużo wymienić. Kinga zaczyna czytać to siadają obie na łóżku i Kinga czyta Nadii bajki lub wierszyki. A jest jeden minus obie ZAWSZE chcą mieć to samo.
pilik, Rucola, summer86, Jeżowa, Kaczorka, Bajkaaa, Lusesita, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Emi siostro!!!! Ja tez mam dwie siostry, o 12 i 15 lat starsze a siostrzenica 7 lat młodsza ode mnie a siostrzeniec 8
Agulineczka własnie, jak tam po wizycie???
Kaczorka mam nadzieję, ze niedługo uwierzysz w swoją ciąże i będziesz mogła się z niej ogromnie cieszyć!!! Co do róznicy wieku 2 lata to jestem przekonana że akurat Ty sobie doskonale poradzisz. Co do siebie miałabym poważne obawy, co nie zmienia faktu że jak Ty urodzisz, to my zaczynamy staraniaKaczorka, emi2016 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dobry wieczór,
Aneczka dzielnie zniosła szczepienie, nie gorączkuje ale i tak podaliśmy paracetamol. Ewidentnie coś ją bolało. Na nóżce, w miejscu wkłucia obrzęk. Ale póki była pogodna, wszystko było ok. Później zaczęła drżeć, ukojenie przynosiło tulenie. W łóżeczku przeraźliwy płacz a na rękach pojękiwała. Przy przebudzeniu na jedzenie nie dawała rady zasnąć tylko od razu ryk a to do niej niepodobne.
Postanowiliśmy ulżyć jej, podając paracetamol.
Mam nadzieję, że już będzie lepiej.
Rucola, ale dojrzałe wygląda Lewko na tym zdjęciu.
Ibishka, czy przypadkiem któryś z domowników nie ma helicobacter?Rucola lubi tę wiadomość
-
Justyna jak zawsze słuszna uwaga. Ibishka najprawdopodobniej Ty albo emek zaraziliscie Gabi więc warto przebadać też siebie...
Justyna Lewko faktycznie wygląda dorośle. Na żywo też#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyWidzę dyskusję dot rodzeństwa ja mam dwie siostry, ja jestem środkowa :p bardzo fajnie jest mieć rodzeństwo. Ale jedynacy to nie tragedia. Mam "przyszywanego" kuzyna, jako dzieciaki się często razem bawiliśmy. Jedynak, bo ciocia choć
chciała,,to w drugą ciążę nie udało jej się zajść.a on Wyrósł na fajnego faceta
Pocieszam się tym, bo nie wiemy czy Oskar będzie miał rodzeństwo.
Pieknego dnia dla wszystkich!
Nadzieja jak minęła Wam noc? -
Dziewczyny Kochane Dzień dobry!!!!
My dziś uciekamy na basen a potem na weekend do znajomych do Krakowa ale postaram się być na bieżąco
U nas Lewko dziś o 3ciej zaczął się tak dobrze bawić że znów usypialismy Go między sobą a ja ostatecznie wylądowałam na łóżeczku. Kołderka Lewka faktycznie jest cienka :p Dobrze że już idzie nowa, jest piękna. Jak dojdzie to się pochwalęsliweczka92 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyMinnie kochana nasza spieszę z najlepszymi życzeniami dla Ciebie ! :* Dużo zdrowia, uśmiechu, samych radosnych chwil spędzonych z Twoimi mężczyznami sto lat!
Aga to razem z mamą chodzilyscie w ciąży, ale historia super, że Wiktor miał od razu swojego rówieśnika w bliskiej rodzinieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 07:53
Aga9090, Minnie89 lubią tę wiadomość
-
Rucola - udanego wyjazdu
Bajka - bo dzieci nie należy chwalić na głos :p
U nas dziś pobudka o 6. Ale już jesteśmy po wspólnym śniadanku i teraz będziemy dalej leniuchować :p
A w ogóle Aluśka nauczyła się wyciągać wagę i się waży :p już ma 10.5kg na liczniku i ciągle rośnie! Mocno przyspieszyła ostatnio z przyrostem.Bajkaaa, Achia, summer86, KateHawke, Bunia86, Patrycja20, emi2016, pilik, Lusesita, Aga9090, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Bajeczko, przybij piątkę u nas dziś wstawanie co godzinę.. Przy 5 przestałam liczyć
Nadzieja, jeśli zaglądasz, daj znać jak się czujecie.
Minnie, najserdeczniejsze życzenia z okazji urodzin. Najpiękniejszy prezent już masz - Milana
Miłego weekendu wszystkim!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 08:12
Minnie89 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w weekend kochane!
Minnie sto lat dla Ciebie
Bajka gratuluję Zosi pierwszego ząbka! A może dzisiejsza noc to będzie wyjątek i teraz będzie już spokojniej na dłużej? Oby tak było
Rucola niezmiennie mnie śmieszy, że śpisz w łóżeczku haha koniecznie pochwal się kołderką jak dojdzie udanej zabawy na basenie i w Krakowie!
W temacie rodzeństwa - mam brata 10 lat starszego i zawsze mieliśmy świetne relacje, ale mam wrażenie, że odkąd oboje mamy dzieci dogadujemy się tak dobrze, jak nigdy wcześniej tak to zawsze byłam o jakiś etap życiowy za nim, a teraz jesteśmy już "na równi".
PS. Kaczorka chyba w końcu Ci nie pogratulowałam wczoraj pięknych wyników! Mam nadzieję, że plamienia już Cię nie będą straszyć więcejRucola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Załapałam się na zdjęcie Frania, Lewcia i Alusi, wszyscy sa do zacalowania :*
Kaczorka, piękna beta i spoko prog, ja też mam jeszcze jakaś lutke podjezykową, więc gdybyś była w potrzebie daj znać.
Summer, bardzo mnie cieszy stanowisko Twojego męża, jak widać mężczyźni także zmieni bywają.
Luna, mój 4.5 latek przeszedł ospe bardzo łagodnie, on nawet był z niej trochę dumny, bo pierwszy raz miał chorobę, która ma nazwę, choruje się na nią raz w życiu i jeszcze wszyscy wokoło chwalą jaki jest dzielny. Adaś nie zachorowal. U starszaka od goraczki do pierwszej krostki minęły równo 2 tygodnie.
Nadzieja!!!! Ogromne gratulacje narodzin pięknego Synusia!!! Mnóstwo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do pełni sił.
Jezowa, kiedyś wspominałaś o "dziewczynach, które zabiły Chloe", dziękuję Ci, łyknęłam w mgnieniu oka.
Dziewczyny, wiem że ostatnio o tym pisalyscie bo pamiętam nawet słowa Achii, że ciąża może alergie albo nasilic, albo wyciszyć, a u mnie rok temu po ciąży pojawiły się jej pierwsze objawy. Stawiam na leszczynę, a od swędzenie oczu i kataru chyba zwariuję. Jaki lek przy kp jest ok?
Miłego dnia wszystkim Cioteczkom!
..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 14:49
Kaczorka, Patrycja20, Bunia86, moniśka..., emi2016, summer86, Yoselyn82, pilik, Lena21, Lusesita, Lunaris, sliweczka92, Aga9090, KateHawke, Minnie89, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarna- ja biorę swoje stałe leki,ale moja alergolog mówiła,że w razie nasilenia objawów mogę wziąć zyrtec albo loratan. do oczu :
Hylo Dual- to takie bardziej nawilżające z ektoiną, bezpieczne dla mam kp / Allergo- COMOD- lecznicze, ostrożnie u kobiet karmiących
do nosa nie wiem, bo ja mam krople na receptę, stałe.
a poza tym co u Was?
Minnie -wszystkiego najpiękniejszego!
dziewczyny,czy ja mam PMS skoro od wczoraj ryczę bez powodu albo z błahego powodu?? nie wiem co mi jest, czuję się jak w pierwszym tyg połogu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 08:37
Sarna84 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Minnie życzę Ci wszystkiego o czym marzysz
Kaczorka jak się dziś czujesz? Plamienie ustało ?
Ja już po wizycie. Lekarz kazał jednak powtórzyć badanie w innym labie, bo w sierpniu miałam wszystko ok, A ponoć zdarzały się już pomyłki. No więc jadę w poniedziałek rano robić raz jeszcze. Oby okazało się że to pomyłka. No i standardowo obudziłam się o 2 nocy chyba mój organizm się przestawia na nocne wstawianie
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Achia wrote:a poza tym co u Was?
Dziękuję Ci bardzo, bardzo :* jeszcze dziś odwiedzę aptekę.
U nas juz po imprezie urodzinowej Adasia, ja korzystam z ostatnich wolnych dni bo za tydzień wracam do pracy, odrobinę się nawet z tego powodu cieszę. Trochę mnie przeraża logistyka tego przedsięwzięcia tzn. dowóz starszaka do przedszkola, przywóz babci, punktualny przyjazdo pracy, ale wierzę że najtrudniejszy będzie początek, a później wpadniemy jakoś w ten rytm.
Adaś jest najsłodszy, pięknie naśladuje odgłosy zwierzątek, w ogóle to wszystko obecnie naśladuje, gdy zlapie scierkę, ręcznik papierowy to sprząta, gdy chwyci moja prostownicę do wlosow (spokojnie, zimną ), udaje że robi fryzurę. Jeszcze nie chodzi, ale coraz częściej udaje mu się stanąć bez podporu i utrzymać równowagę przez dłuższą chwilę. Nadal jest amatorem kotletów schabowych i ogórków kiszonych, długich spacerów, "zabaw" z biednym kotem, a ostatnio był pierwszy raz na basenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 08:54
Kaczorka, Achia, Bunia86, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
U nas pobudka o 4.30 i królewicz nawet nie myśli o tym żeby iść na drzemke.
Rucola udanego weekendu
Minnie sto lat
My wczoraj trochę porozmawialiśmy, nie ma jakiegoś przełamania kryzysu ale zawsze coś. Na terapie iść nie chce bo dalej twierdzi że nic nam nie da, ale ja tego tematu nie odpuszczę, bo nawet jeśli teraz coś się polepszy to za chwile wszystko wróci. Zarzuca mi że czepiam się, że mało czasu spędza z dziećmi, twierdzi że przeciętny facet też tyle czasu ma dla rodziny. Zaczęłam już czuć się winna ale do cholerny, pracuje 7 dni w tygodniu i dzieci widzi od pon do pt max 2 godz, a w weekend czasem dobije do 3 godzin. No bez przesady. Stwierdziłam że na kilka dni przeniosę się z dziećmi do rodziców, może jak będzie wracał do pustego domu to zrozumie więcej. Zresztą mi też jest potrzebna rozłąka, przemyślę wszystko na spokojnie.
Miłego weekenduRucola lubi tę wiadomość
-
Bunia - dziękuję, że pytasz dzisiaj jeszcze jakieś lekkie podbarwienie jest, ale już mniejsze.
Achia - może i masz PMS. Ciężko stwierdzić
Minnie - sto lat w zdrowiu i szczęściu
Sarna - oby się udało ogarnąć sprawnie dojazd do pracy
A Adaś świetny!
A teraz proszę mi się przyznać - której się cera w ciąży popsuła i którą na początku wypryszczyło?Sarna84, Bunia86, Minnie89, Lena21 lubią tę wiadomość