X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się szybko że szpitala. Przepraszam ale nw3t nie próbuje nadrobić. Badania wykazały lolejna bakterie u Gabi tym razem helicobacter.. Nie wiadomo czy to jest przyczyną naszych nocnych problemów z bólami brzucha.. Okaże się póki co mamy włączone leczenie

Ehh z tym wszystkim..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka jesli to jest przyczyna tych bóli, to dobrze, że ją wykryliście. Trzymajcie się dzielnie !!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, kciuki za Ciebie i Gabi, mam nadzieję, że w końcu znaleziono przyczynę problemów brzuszkowych!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka dużo siły dla Was :( trzymajcie się dzielnie i oby diagnoza była trafna a leczenie skuteczne, dawaj znać co u Was, jak się Gabi czuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka- miejmy nadzieję że teraz wyleczą Gabi i już będzie dobrze! Trzymaj się!

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu kochana gratulacje na tego 1 ząbka :*

Summer miło, że Twój mąż podjął temat - myślę, że to wyraz miłości i chęć sprawienia Tobie radości. A decyzje podejmiecie wspólnie na spokojnie

Rucola przemiły gest Twoich chłopaków :)

Ibishka oby to było to a leczenie szybko zadziałało, buziaki dla dzielnej Gabi

Mojego Mka tez muszę trochę pochwalić - dostałam piękny bukiet róż, wykąpał i uśpił Frania a teraz leżymy na kanapie i leniuchujemy :)

summer86, Kaczorka, Bajkaaa, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka - dużo zdrówka dla Gabi <3

Rucola - piękny gest od Twoich chłopców :)

Dziewczynki, dziękuję ślicznie za propozycje przekazania luteiny <3 myślę, że to co dostałam powinno mi wystarczyć do 12tc ;)
    Luteina jest podjęzykowa. Swojego proga mam dość dobrego, więc chyba profilaktycznie będę brała 2x50. Nie chcę w siebie za dużo tego pchać.
    Chyba, że coś by mnie niepokoiło, to wtedy na bieżąco będę reagować :)
    A te plamienia to chyba taki straszak, bo (przepraszam za opis) od popołudnia na papierze zostają takie brązowe strzępki. Nie ma nic czerwonego czy różowego.

Ale książeczkę o odstawieniu cycusia i tak kupimy ;) niech się młoda zapoznaje, bo nie wiadomo kiedy będzie potrzebne ;)

Reset - tylko się cieszyć, że tyle jesz a chudniesz :) będzie mniej do zrzucania za 8 miesięcy :p

sliweczka92, summer86, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Dzień Kobiet taki:

- dałem Twojej mamie prezent na dzień kobiet, żeby nie gadała.
    - a co jej dałeś?
    - bajerancką kawę.
    - to spoko.
    - a ty chcesz coś na dzień kobiet?
    - 10 minut pod prysznicem bez płaczu dziecka!
    - nie da rady, bo już idę do pracy, ale zrobiłem ci kawę, masz w kuchni, hasta la vista baby!

No i nawet tej kawy ciepłej nie wypiłam, bo mi dziecko dało chwilę pospać i wystygła :)

A kwiatki? Kupię sobie za jakiś czas na koszt męża jakiś fajny krzaczek na działkę ;)

Ibishka, jak nie urok, to sraczka... ale wszystko mija, nawet najdłuższa żmija, więc niedługo się pozbędziecie tego dziadostwa!

Zosia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 21:00

Bajkaaa, Rucola, ibishka, Lusesita, Aga9090, sliweczka92, KateHawke, Patrycja20, Jeżowa, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - świetna beta i prog :)

Ibishka - trzymam kciuki za Gabi ! Mam nadzieję że po wyleczeniu miną problemy brzuszkowe :)

Summer - trzymam kciuki za decyzję :) rodzeństwo to fantastyczna sprawa. Mam dużo starsze siostry i odkąd pamiętam prosiłam rodziców o mlodszą siostrę lub brata,proponowalam nawet żeby mi kogoś adoptowali :P. Ale jest też mnóstwo szczęśliwych jedynakow - wiadomo :)

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mama nie chciała drugiego dziecka. I prawie jej się udało.. tylko że zaliczyli wpadkę i mam brata młodszego o 15 lat :p
    I o ile na początku tylko ja się cieszyłam z tej ciąży, tak teraz brat jest ukochanym syneczkiem ;)

Aga9090, Rucola, KateHawke, Jeżowa, Sarna84, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka mam nadzieję że szybko wylecza Gabi i będzie już tylko lepiej

Dziewczyny dziękuję sama nie mogę w to uwierzyć :) ogólnie wam powiem że mam cudowne dziecko ogólnie szczęście w czystej postaci wiadomo że ma humorki i początki były ciężkie ale ogólnie nie mam prawa narzekać przecież to jest malutkie dziecko i nie robi nic złośliwie a jej uśmiech i to gaworzenie i wszystko co robi to miód na moje serce <3 strasznie się cieszę że ją mam ehh znowu gadam o sobie ale jakoś tak teraz czas leci i tylko szkoda że Zosia nie lubi się przytulać ale może jeszcze polubi :)

Kaczorka, Lusesita, summer86, Aga9090, KateHawke, veritaserum, Lena21, Jeżowa, Achia, Bunia86, Luna1993, Sarna84, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka gratuluję pierwszego ząbka Zosi :-)
    Powiem ci, że moja starsza córka też nie była przytulakiem.
    Nawet spać z nami nie lubiła.
    Za to młodsza nadrabia.

Ibishka dużo zdrówka dla Gabi. Mam nadzieję że po tym leczeniu wszystko przejdzie.

Lena, Rucola cudownych macie przystojniakow.

Kaczorka jaram się tą twoja ciąża jak swoją ;-)

Przez to forum, ostatnio (od jakichś 3 tyg) ciągle mi się sni, że w ciąży jestem haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 21:31

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A moja mama nie chciała drugiego dziecka. I prawie jej się udało.. tylko że zaliczyli wpadkę i mam brata młodszego o 15 lat :p
    I o ile na początku tylko ja się cieszyłam z tej ciąży, tak teraz brat jest ukochanym syneczkiem ;)
    Coś o tym wiem mając siostrę młodszą o 18 lat :P

Kaczorka, emi2016, KateHawke, Jeżowa lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - ja byłam taką wpadką ;) moje siostry są ode mnie odpowiednio 12 i 15 lat starsze ;) gdyby nie to że jedna się troche pospieszyla i mam siostrzenca mlodszego o 5 lat to byloby mi na prawdę smutno... A tak przynajmniej miałam sie z kim bawić od czasu do czasu. Brakowało mi rodzenstwa w moim wieku - dlatego chciałam tego dla Łucji.co prawda szanse byly na to male a jednak się udalo i bardzo się cieszę że ona nie bedzie sama.

Oczywiście nie wszyscy muszą miec rodzeństwo i to tez jest ok,po prostu patrzę na to przez pryzmat moich doświadczeń.

Bajka - gratuluję pierwszego ząbka !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 21:39

Kaczorka, Aga9090, Lusesita, Bajkaaa lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka gratuluję pierwszego ząbka Zosi!!! I super, że wyszedł bezobjawowo!

Ibishka oby problemy brzuszkowe Gabi wkoncu się skończyły!! Dużo siły dla Was! :*

Summer kciuki za rozmowę mam nadzieję, że wszystko będzie po Waszej myśli :*

Lew i Franio ❤️

Emi to między moim Wiktorem, a moja siostrą jest miesiąc różnicy, a jak jeszcze mieszkałam u mamy to prawie jak bliźniaki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 21:42

emi2016, Bajkaaa, pilik, Rucola, summer86, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - to przynajmniej ktoś się tą ciążą jara :p bo ja nawet jak betę odświeżałam, to jakbym na cudzą czekała ;)
    Gdyby nie to pobolewanie brzucha i plamienia to bym w ogóle zapominała, że jestem w ciąży.. taka abstrakcja :p
    Ale jednocześnie chciałabym, żeby było wszystko dobrze :)

Aga - to Ty chyba masz syna starszego niż siostrę? :)

Bajka - super, że Zosia sprawia Ci tyle radości :) to jest piękne :)

Emi - ja właśnie dlatego chcę mieć przynajmniej dwójkę dzieci, bo wiem, że ja bardzo chciałam rodzeństwo i nawet z tego mojego brata się mega cieszę ;)
    A mam kuzynkę, która jest jedynaczką i ma męża jedynaka i niejednokrotnie mi się żaliła, że tacy trochę samotni są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 21:45

emi2016, Aga9090, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka Wiktor jest z 5 września, a siostra z 2 października :D

Ja mam wogóle duża rodzinę, jak się spotkamy na święta to pełna chata i to dosłownie

Edit: w sumie to chrzciny mieli razem i mama też dużo mi pomogła w wychowaniu i "obsłudze" Wiktora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 21:52

emi2016, Kaczorka lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset bez towarzystwa Kajusi się nie może obejść dumnie dotrzymuje towarzystwa przysypiając na kolanach :D

A co do zmęczenia to tez bardzo długo mi towarzyszyło ...

Ibishka zdrówka dla Was !!!

reset lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spędzam dzień kobiet zaglądając na forum i sprzątając popijając ciepła herbatę z cytryna :P dzieci śpią od 20 i nadrabiam porządki

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między moimi dziewczynkami jest 11 lat różnicy. Ale sa bardzo za soba. Poki co ;-)
    Nie ukrywam , że fajnie byłoby mieć jeszcze jedno, ale nie wiem czy się zdecyduje. Chociaż mąż coraz częściej o tym mówi.

Agulineczka jak po wizycie?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 3062 3063 3064 3065 3066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ