X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka bardzo mi przykro, że ciągle coś wam staje nabprzeszkodziecwyjscia do domu. Życzę wam dużo siły, a Gabi zdrówka.

Nadzieja, Admiralka piękna maleństwa <3 <3

Reset cudowny Pączus <3

Anna Stesia oj ja też lata mam swoje i 9bawy jak niektóre z Was.
    Bardzo bym chciała mieć jeszcze jedno maleństwo, ale też się boję, że znów ciaza będzie spedzona w 85% w pozycji horyzontalnej.
    Co wtedy z Domi? Bo starsza już samodzielna.
    Ostatnio miałam namiastkę. Zepsuło mi się coś w kręgosłupie, bo źle mała dzwignelam. Przez 1,5 dnia byłam ustawiona ludźmi, bo nie m8glam małej na ręce wziąć, z wanny wyjąć itd.
    W końcu zaczął mi bałagan przeszkadzać i zagryzlam zęby.
    Mówię później do męża, tak wyglądałoby nasze 7-8 m-cy jakbym w ciążę teraz zaszła.
    Tabun ludzi dookoła (tylko skąd bym ich wzięła na dłuższą metę? ) i wieczny bałagan. Do tego obiady w kratkę i poczucie, że najmłodszą okradlam z czasu tylko dla niej... :-(

Z rzeczy przyziemnych, wypisalam wczoraj wnioski o zaległy urlop.
    Powrót do pracy zbliża sie wielkimi krokami. Zagadalam jeszcze o powrot na 3/4 etatu. Zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 05:56

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Idziemy do domu dziś bo strzelił wenflon i dotrzymałi słowa że nie będa na siłę wkluwac kolejnego. Zobavzyny jaki plan leczenia w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 06:28

agulineczka, Lena21, Lena21, emi2016, pilik, Anna Stesia, Madzik34 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka to aż szkoda, że tyle musiała się Gabi nacierpieć, a ten wenflon tak krótko wytrzymał - ale z drugiej strony w domu na pewno będzie Wam lepiej. Mam nadzieję, że leczenie szybko przyniesie rezultaty.

Mnie moja panna obudziła o 5:45 pacnięciem w twarz. Jak otworzyłam oczy to skwitowała to głośnym śmiechem - a wyraz twarzy miała taki dumny, jakby co najmniej 10 minut obmyślała plan :P

Achia, Kaczorka, blue00, JustynaG, Rucola, Lusesita, Aga9090, mi88, Patrycja20, Lunaris, veritaserum, sliweczka92, Yoselyn82, Lena21, Lena21, emi2016, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka- też mam nadzieję że w domowych pieleszach Gabi szybciej dojdzie do siebie. Trzymam za to kciuki!

Jeżowa- Haha, coś czuję że Twoja córcia to niezła aparatka będzie ;)) Oskar podobnie nie śpi, od 5:50. A dziś od 9-15 nie ma być u nas ciepłej wody i ogrzewania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 06:44

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po koszmarnej nocce. Dzisiaj chlopaki na zmianę krzyczeli, a ja nic nie spałam. Leon wstał o 5 i w pełni sił rozmawia do tej pory.
    Ibishka, mam nadzieję że w domu Gabi szybko dojdzie do siebie, a Tobie napewno będzie łatwiej psychicznie.
    Miłego dnia

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję nocki :( a tu jeszcze ta cholerna zima wróciła :( kiedy to się skończy?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc też męcząca.Do 00.30 spał w łóżeczku,potem godzinę na czuwaniu,w nosie miał spanie.W końcu wzięłam go do łóżka,o piątej rano kupa i dopiero teraz zasnął,a ja najchętniej poszłabym razem z nim ;).Dziś na 12-stą się szczepimy.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nadzieja cudni jesteście oboje <3 Wspaniale że trafiłaś na taką empatyczną osobę- fotka z pierwszych chwil to baaardzo cenna pamiątka. Chciałabym żeby w każdym szpitalu i na każdej zmianie był taki personel. Na tym etapie bardziej zazdroszczę Ci ogarniętego mieszkania niż pierścionka ale BRAWO dla Emka że się tak postarał!

Ibishka fajnie że idziecie do domu mimo że to jeszcze nie koniec leczenia. W swoich 4 ścianach choćby psychicznie będzie Wam łatwiej <3 Dużo zdrówka dla Gabrysi!

Blue powodzenia na szczepieniu!

Reset przepiękny kropeczek <3 niech rośnie w siłę :)

Wybaczcie ale oczywiście więcej nie zakodowałam, czytam z doskoku po kilka postów i zanim odpiszę to wylatuje mi z głowy. U nas dziś 3 miesiące!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 20:29

veritaserum, Aga9090, Achia, Lena21, Kaczorka, Yoselyn82, Patrycja20, JustynaG, Jeżowa, Bunia86, sliweczka92, Rucola, moniśka..., blue00, KateHawke, JuicyB, Minnie89, emi2016, StaraczkaNika, summer86, reset, Cabrera, pilik, Lusesita, Karma88, Anna Stesia, Izape_91, Madzik34 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris najlepszego dla Stasia! Przystojniak Ci rośnie :)

Lunaris lubi tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak czytam o Waszych obawach związanych z kolejną ciążą to doskonale Was rozumiem. Z drugiej strony myślę, że nie powinnyście się obawiać tego, że odbierzecie coś swoim dzieciom przez kolejną ciążę. Nawet jeśli będziecie musiały zakończyć karmienie, podzielić uwagę na kolejnego potomka, to dacie swoim dzieciom coś cudownego - drugiego człowieka, z którym będą dzielić potem całe życie. Jak Was tu wszystkie "znam", to jestem przekonana, że miłości Wam wystarczy na kolejne 10 dzieciaków. Nawet jeśli Wasze pierworodne odczują zmianę i źle zareagują, to będą to chwilowe problemy.
    Jeśli naprawdę myślicie o drugim dziecku, to jakiekolwiek przeciwności Wam się przytrafią przyjdzie moment, gdy poczujecie, że to była najlepsza decyzja w Waszym życiu.

Reset - pączek cudo. Kaczorka - jeszcze raz gratulacje.
    Ibishka - przykro mi i trzymam kciuki, aby problemy szybko się skończyły.

U nas chorobowo. Od tygodnia się zmagamy z przeziębieniem. Lekarz nie chce dać antybiotyku, tylko kontrolujemy małego czy się rozwija czy nie. Teraz wchodzimy w fazę mokrego kaszlu, więc mam nadzieję, że to końcówka. Ja znowu ledwo mówię, ale na szczęcie u mnie tylko gardło chore, więc jako tako funkcjonuję.

Lunaris, Kaczorka, mi88, summer86, veritaserum, JustynaG lubią tę wiadomość

age.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja tylko wpadam prosić o małe kciuki, jedziemy zaraz na szczepienia...

Potem Was nadrobie ;*

Kaczorka lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu same piękne dzieci mamy :D wszystkie trzeba do reklamy zgłosić!
    Muszę się przyznać że kupiłam te gatki za 5zł na ciuchu- nowiutkie, wyglądają jak domowa produkcja ale mają jaką metkę przy nogawce i prasowanke w środku z rozmiarem.
    Pomyślałam od razu o Pilik i Izie. Nie wiem co w tym jest ale to najpiękniejsze ubranie jakie do tej pory kupiłam małemu. Dziewczyny szyjcie na potęgę! Te materiały są cudne <3 zrobicie na tym biznes życia!

JUICY lajka za to co napisałaś o macierzyństwie- zgadzam się w z100% ! Współczuję choroby, zdrowiejcie szybko!

Minnie kciuki za szczepienie dla Was również.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:01

JuicyB lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, Blue, ja również trzymam kciuki za szczepienie!

Lunaris, Stasi jest przeslodki! A te gatki... są PRZEŚLICZNE!
    Niech kolejne miesiące będą jeszcze piękniejsze! :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !
    Blue , Minnie kciuki !!!
    Nadzieja wyglądacie pięknie <3
    Lunaris duzo uśmiechu dla Stasia z okazji 3 miesiąca ! Jest cudowny ! <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewzyny kciuki za szczepienia!
    JuicyB- zdrówka!!!

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za szczepienia :)

Lunaris zdrówka dla Stasia jaki on już duży już 3 miesiące ale ten czas leci :)

A ja już mam rozwiązanie dlaczego moje dziecko takie marudne było... Dziś wyszedł nam drugi ząb :) czyli w kilka dni mamy dwie jedynki dolne :)

summer86, Lunaris, veritaserum, Achia, ibishka, Jeżowa, Rucola, pilik, Lusesita, emi2016, KateHawke, Kaczorka, JustynaG, Karma88, Lena21 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka to lecimy na kiecki :D Gratulacje dla Zosieńki -króliczka/chomiczka :D

Bajkaaa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynom które pisały o kolektorze ( jardanka, Anna Stesia , Achia i jak jeszcze ktoś to przepraszam za pominięcie ! ) Od godziny 7 rano mam uzbierane 40 ml jeeeeee :)

Lunaris Stastio śliczny i gratulacje dla Was

O Bajka to już druga sukienka Ci się należy hehe :) super

Ibishka kiedyś zła passa musi się skończyć. Ogromnie Wam współczuję. Zdrówka dla Gabi :*

Nadzieja Twój Mikołaj prześliczny a zdjęcie od razu po CC to wspaniała pamiątka.

Achia, Lunaris, Jadranka, Rucola, Bajkaaa, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasio! Wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 4 trymestru i pierwszego kwartału życia :)
    Łusia drepcze Ci po piętkach, co przypomiba mi, że trzeba uaktualnić naszą matę na jutro.

Zosieńko, gratuluję drugiego ząbka!

Lunaris, Bajkaaa, JustynaG lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, myślę tak samo w związku z kolejną ciążą - wiadomo, że nie chciałabym małej na siłę odstawiać, ale jeśli będzie trzeba, nie będę żałowała, że nie poczekałam z decyzją o drugim dziecku kilku lat :)
    I super, że lekarz nie daje antybiotyku na przeziębienie :) Mam nadzieję, że nasza pediatra podobnie - a jeśli nie, to w razie wątpliwości będę konsultować z innym pediatrą.

Minnie, powodzenia :)
    My dziś po Bexsero - w stosunku do tego, co się działo na pierwszej dawce, było super. Pierwszą dawkę nawet pielęgniarka pamiętała, bo opowiadała mojemu mężowi, co było (tym razem przezornie wzięłam męża - oczywiście okazało się, że niepotrzebnie) :D

Bajka, haha :D Gratulacje!

U nas jeszcze nie zapowiada się na żadne zęby. Za to Zosia ma nową zabawę - czasem zaciska mi dziąsła na piersi z całej siły i się przy tym szeroko, szelmowsko uśmiecha :D Ona chyba po prostu w ten sposób się chce uśmiechnąć, tylko nie ogarnia, że lepiej byłoby jednak nie gryźć przy tym mamy ;)
    I czasami ma taką zabawę (karmię ją głównie na leżąco) - possa dwa łyki (dosłownie), turla się na drugi bok, potem znowu się turla na kolejne łyki i tak w kółko. Ostatnio przy takiej zabawie doturlała się do mojego ramienia i zaczęła je namiętnie ssać :D

Dziewczyny, a da się tego kolektora używać na leżąco?

Bajkaaa, Lusesita, JuicyB lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 3075 3076 3077 3078 3079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ