X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja jeszcze wywołam -
    Reset, udało Ci się ustalić termin usg?
    Bunia, kiedy wyniki?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 u nas dokładnie to samo :) ząbków ani wody ani słuchu a zagryza mi dziaselkami sutki tak, że aż muszę je wyrywać. I ostatnio też często je na raty ;) odrywa się, gada, turla i wraca do cycka. Co do kolektora to ja dalej go nie zakupiłam i też się zastanawiam czy da się go używać w karmieniu na leżąco hehehe
    Zosia gratulacje kolejnego ząbka!!!
    Staś prześliczny i gatki świetne!!!
    My dziś przyjechaliśmy do dziadków. Lewko zjadł miskę kaszy z bananem, dowalił cyckiem i śpi w najlepsze :)

Bajkaaa, mi88, Lunaris, Jeżowa, Bunia86 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da się na leżąco :) Jak się dobrze przyssie to nawet nie trzeba trzymać. Co najwyżej uważać żeby dziecię go nie kopnęło bo wtedy mleko wyląduje na łóżku. Jak u mnie ostatnio :p

mi88, sliweczka92, JustynaG, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, super, Achia! To może też kupię. Robię kaszkę na wodzie, bo nie chce mi się rozmrażać i podgrzewać mleka (musiałabym motać małą, a to bez sensu na chwilę), ale może ten kolektor to byłby jakiś sposób :) A i wkładki bym oszczędziła.

Kaczorka, a mnie też dopiszesz na listę? :)
    18.08.2018 - Mi88 - córka Zosia, 3160g, 55cm (41+6tc)

pilik, Kaczorka, Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tak obserwowała co ja robię z tym kolektorem że nie mogła spokojnie zjeść i też ciągle dotykała ręką ;p myślę że da się na leżąco ale jeszcze nie próbowałam.

Ja właśnie na potrzeby kaszki zamówiłam i myślę że dziennie spokojnie uzbieram na porcje ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nici ze sobą. Czekaliśmy 40 minut na autobus, spóźniliśmy się 10 minut i lekarka nas nie przyjęła. Zaproponowała nam w zamian żebyśmy poczekali na korytarzu półtorej godziny na kolejną lekarkę. Tak wygląda pakiet VIP w Luxmedzie, moje drogie.
    Ależ jestem wkurzona... :(

dqprhdge2q9dik3m.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    A to ja jeszcze wywołam -
    Reset, udało Ci się ustalić termin usg?
    Bunia, kiedy wyniki?

Tak, mam na czwartek na 16.30. Mam nadzieję, że zdążę dojechać, bo o 15 mam spotkanie, ale zamierzam im powiedzieć, że muszę wyjść o 16.10 i koniec kropka! Bo właśnie o Kropka tu się rozchodzić będzie ;) Spokojna matka - spokojny Pączek ;)

Achia, Bajkaaa, mi88, summer86, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie- no co Ty?? Co za lekarka... Że niby pediatra taki nieczuły? Przykro mi!
    Może skarga? Ja wiem że wy się spóźniliscie no ale tu o niemowlaka chodzi!

Reset- otóż to,! Dobrze mówisz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:10

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB, dziękuję Ci za te słowa o macierzyństwie. Chyba je sobie skopiuję i zostawię na czasy, gdy znów najdą mnie wątpliwości...

Minnie, przykro mi, że nie udało się Wam dziś załatwić szczepienia. W takich momentach cieszę się, że swoją przychodnię mam blisko domu i nie muszę dojeżdżać autem czy komunikacją.

Mi88, podejdź do tego tak - dobrze, że był emek to Ty byłaś spokojniejsza.
    Dawalaś już małej paracetamol?

JuicyB lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu.Zniósł bardzo dobrze,płakał tylko przy wkłuciu,teraz smacznie śpi.Waży 6710g :) .

sliweczka92, JustynaG, Aga9090, StaraczkaNika, Anna Stesia, KateHawke, Rucola, Jeżowa, Lunaris, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, a wy kiedy macie szczepienie? My mamy za tydzień druga dawkę dopiero, bo ja się wcześniej trochę pochorowalam, więc przesunelismy. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wszystko, nawet załapałam się na wszystkie cudne dzieciaczki <3 Ale dopadła mnie od weekendu taka niemoc, wczoraj gdybym nie musiała jechać robić tej ureaplazmy to bym chyba nawet z piżamy się nie przebrała. Dziś mam zresztą podobnie..

Tak na szybko napiszę bo wszystko pamiętam jak przez sen

Reset ale dorodny pęcherzyk :) Czekamy tarez na serduszko :) a na ten guzek to jak dziewczyny piszą, na pewno to jakaś mało istotna zmiana

Ibishka przykro mi bardzo że musicie przechodzić przez to wszystko, tyle na Ciebie ostatnio spado. Dobrze że idziecie do domu, w domu szybciej się dochodzi do siebie. Dużo zdrówka :*

M88i wyniki z ureaplazmy mają być już w piątek, a dziś emek odbiera wyniki z pappy no i oczywiście mam stresa

Minnie kurcze do dupy takie coś , bo jak lekarz się spóźnia nie raz ponad godzinę, to wtedy jest wszystko ok i pacjencu muszą czekać :/

mi88 lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, my rozważaliśmy ten Luxmedowy pakiet szczepieniowy, ale nam się kompletnie nie opłacał. No i właśnie - naszą przychodnię mamy 2 minuty spacerem od nas, a Luxmed 30.
    Umawiasz się na inny termin?

Justyna, nie dawałam paracetamolu - u niej gorączka pojawia się zawsze późnym wieczorem i skoro teraz dobrze się czuje i nie ma gorączki, to nie widzę sensu. Wolę jej coś podać, jak zacznie gorączkować, niż potem w razie czego musieć czekać, aż minie 6 godzin od ostatniej dawki.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam prezentu na 1 urodziny dla młodego. Chciałabym zabawki, bo z tego się ucieszy najbardziej. Macie coś co z tych wszystkich interaktywnych zabawek jest strzałem w 10?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliweczka92 wrote:
    Achia, a wy kiedy macie szczepienie? My mamy za tydzień druga dawkę dopiero, bo ja się wcześniej trochę pochorowalam, więc przesunelismy. :)
    My?:) 28.03, a potem 11.04 będzie druga dawka prevenaru

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Minnie- no co Ty?? Co za lekarka... Że niby pediatra taki nieczuły? Przykro mi!
    Może skarga? Ja wiem że wy się spóźniliscie no ale tu o niemowlaka chodzi!

Pani doktor wyszła do nas, powiedziała że wywiad szczepieniowy trwa 20 minut minimum bo ona dziecka nie zna i nie zdąży... Ale no właśnie, mówię jej że półtorej godziny prawie zajęło nam dotarcie tam, i że kurde to nie takie hop siup z 7tygodniowym dzieckiem jak się nie ma samochodu...

Mi - ja ten pakiet mam z pracy i tak, więc już chodzę tutaj, obok siebie i tak nie mamy nic na tyle blisko żeby się opłacało korzystać z usług NFZ. Idziemy jutro, wyżebrałam pilny termin, ale do innego lekarza i innej placówki.

Blue - super że u nas bez przygód! :)

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Dziewczyny szukam prezentu na 1 urodziny dla młodego. Chciałabym zabawki, bo z tego się ucieszy najbardziej. Macie coś co z tych wszystkich interaktywnych zabawek jest strzałem w 10?

Dużo osób chwali Rockita, ale pieronstwo jest drogie. Choć podobno służy dzieciakom i do 3 roku życia.

Ja na roczek chyba sprawie dziecięciu memu konika na biegunach.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Dziewczyny, jak czytam o Waszych obawach związanych z kolejną ciążą to doskonale Was rozumiem. Z drugiej strony myślę, że nie powinnyście się obawiać tego, że odbierzecie coś swoim dzieciom przez kolejną ciążę. Nawet jeśli będziecie musiały zakończyć karmienie, podzielić uwagę na kolejnego potomka, to dacie swoim dzieciom coś cudownego - drugiego człowieka, z którym będą dzielić potem całe życie. Jak Was tu wszystkie "znam", to jestem przekonana, że miłości Wam wystarczy na kolejne 10 dzieciaków. Nawet jeśli Wasze pierworodne odczują zmianę i źle zareagują, to będą to chwilowe problemy.
    Jeśli naprawdę myślicie o drugim dziecku, to jakiekolwiek przeciwności Wam się przytrafią przyjdzie moment, gdy poczujecie, że to była najlepsza decyzja w Waszym życiu.

Reset - pączek cudo. Kaczorka - jeszcze raz gratulacje.
    Ibishka - przykro mi i trzymam kciuki, aby problemy szybko się skończyły.

U nas chorobowo. Od tygodnia się zmagamy z przeziębieniem. Lekarz nie chce dać antybiotyku, tylko kontrolujemy małego czy się rozwija czy nie. Teraz wchodzimy w fazę mokrego kaszlu, więc mam nadzieję, że to końcówka. Ja znowu ledwo mówię, ale na szczęcie u mnie tylko gardło chore, więc jako tako funkcjonuję.

Kochana, ja sie nie martwię, czy mi wystarczy miłości. Ja sie martwię tym, że np.moge przez 3 miesiące leżeć w szpitalu. Nie stać mnie psychicznie na coś takiego mając maleńkie dziecko, które potrzebuje mamy. Stąd moje obawy i wątpliwości.

A co do karmienia piersia to po dzisiejszej wizycie u dentysty mam srogie rozkminy, bo lekarka sugerowała, żeby ograniczać małemu karmienia w nocy (nie powiedziała tylko jak). Czytam właśnie tutaj https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/158832,karmienie-piersia-a-prochnica-zebow-u-dziecka i ciągle się bije z myślami.

Aha, no i bezwzględnie kazała nam kupić pastę w fluorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 15:04

• admiralka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na naszej wsi są dwa psy biegające luzem (od innych właścicieli). Psy kochane, ale młode i głupiutkie. Notorycznie wpadające nam pod wózki i rzucające się pod jadące samochody. Wielokrotnie spacerując z dziećmi byłyśmy z koleżanką świadkami hamowania z piskiem opon przed nimi. Właścicielom uwaga była zwracana, nic sobie z tego nie robili. Dziś jeden z tych psów zginął na naszych oczach. Ja nie mogę się pozbierać, a widziała to również trójka szkolnych dzieciaków, dziewczynka wracała cała zapłakana. Zginął tylko i wyłącznie przez głupotę swoich ohydnych właścicieli. Był naprawdę kochanym psiakiem.
    Naprawdę, nie mogę się pozbierać.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, z ciekawości sprawdziłam cenę tego pakietu. 4500zł - wydaje mi się, że szczepiąc na NFZ + płatne wyjdzie taniej i do tego jeszcze jakby nie patrzeć rozłożone na raty.
    A do podawania lekarstw mam podobne podejście.

Czy NOPy takie jak gorączka, rumień w miejscu wkłucia, dreszcze należy gdzieś zgłosić?

Minnie , skoro z pracy taki pakiet to super. Sporo zaoszczędzicie. Ale lekarka mogłaby więcej serca okazać. Szczególnie, że jeśli wywiad trwa 20 min. a Ty spóźniłaś się 10min to oznacza, że była w trakcie Waszej wizyty...

Admitalka nie dziwię się, że nie możesz się pozbierać. To musiał być naprawdę okropny widok.

AnnaStesia rozumiem Twój niepokój ale ja mam coraz bardziej dość tych wszystkich zaleceń. Bo jak masz dziecku odmówić piersi? Przecież dla malucha to nie tylko jedzenie, to również bliskość.
    Jakiś czas temu czytałam, że przede wszystkim wszyscy domownicy powinni wyleczyć zęby bo próchnicą zarażamy wzajemnie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 15:17

Anna Stesia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 3076 3077 3078 3079 3080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ