Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka super że zakupy się udały :-)
    Fotelik bardzo podobny do naszego. Jest wyżej w aucie i Domi dużo więcej z niego widzi.

A wozek sliczny. Ma regulowaną rączkę?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie! Nika, jak u Was wyszło z kupowaniem fotelika w prezencie? :) Może Achia podpatrzy :D

Aga9090 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita tak ma regulowana rączkę co prawda ma kilka minusów ale lepszego dla siebie nie znalazłam, bo ten i tak dość drogi

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Ahoj Nika!
    WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dla ŁUSIACZKA <3 macie 3 miesiące :)
    Jak tam u Was tak w ogóle?
    Dziękuję za życzenia, przekażę dziecku jak wróci ze spaceru :)

Coś mo strzeliło w plecach i ponieważ mąż ma dziś wolne, ja wreszcie mogę sobie poleżeć :D Żadnego noszenia cały dzień!
    Teraz są na spacerku, a mi dooobrze z kawką, karpatką, ksiażeczką i, przyznaję bezwstydnie, nie umieram z tęsknoty ;P

Zważyliśmy dziś Łusię z użyciem wagi bagażowej i fotelika - wyszło 6645g! Za 2 dni szczepienie to się okaże ile ta nasza metoda ważenia jest warta :)

Ogólnie jest nam dobrze, młoda już tylko sporadycznie ma problemy z brzuszkiem, ładnie śpi w nocy, a całymi dniami dokazuje i strzela uśmieszkami na lewo i prawo (widać że lubi się pośmiać - po mamusi).

W pt szczepienie, już skrycie sram po majtach ze stresu.

A jutro albo pojutrze będę ciocią! Proszę o kciuki za sis i siostrzenicę <3 żeby dzielnie zniosły wywoływanie!

reset, Rucola, Bajkaaa, Achia, Aga9090, summer86, pilik, Karma88, Kaczorka, JustynaG, Nadzieja22, emi2016, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jeżeli na usg po owulacji było jedno ciałko żółte to oznacza ze na pewno nie będzie bliźniąt dwujajowych?

Wysłany: 13 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    A właśnie! Nika, jak u Was wyszło z kupowaniem fotelika w prezencie? :) Może Achia podpatrzy :D
    Kupiłam AVIONAUT EVOLVAIR dla dzieci o wadze 9-36kg bo:
    1) był prawie w naszych widełkach finansowych
    2) rośnie z dzieckoem więc nie byłoby ryzyka że mała zaraz wyrośnie i szwagierka kupi jej badziew za 20 zlotych
    3) wystepował w paskudnym jagodowo buraczkowym umaszczeniu
    4) nie wymagał isifixa i pasował do auta.
    5) rozklada się do leżenia

Dla mnie stosunek plusów do ceny był zachęcający :)

Bajkaaa, Rucola, Lusesita, mi88, JustynaG, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrzuć fote wózka z Zosią :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakieś zabawki-instrumenty dla niemowląt. Jakieś cymbałki czy tamburynko... Znąjde coś takiego? Babcia dała kasę bo odkryła we wnuczku talent muzyczny i mam coś kupić hahahaha

Jeżowa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko zarówno wózek jak i fotelik bardzo mój się podoba! Fotelik jest montowany tyllko na bazie, tak? A wózek bardzo ładny i widzę, że zdecydowanie lżejszy od mojego poprzedniego typu... No i mam zagwostkę teraz :D

Kamila ja rozumiem, że prędko chcesz poznać odpowiedź na pytanie, ale chociaż "cześć" wypadałoby napisać.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika punkt nr.3 mjie rozwalił haha

Kamila super że chociaż się przywitałas :-/

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Minnie, piękna waga, i w normie, więc absolutnie dziecka nie przekarmiasz!

Pediatra spojrzała na mnie wymownie jak zobaczyła wagę i nazywała moje dziecko grubasem :p

dqprhdge2q9dik3m.png

Wysłany: 13 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, chciałam dodać, że ja bym dla Łusi fotelika montowanego przodem nie kupiła, ale szwagierka nie uznaje innych (si!), więc tu musieliśmy się nagiąć.

Także jak młoda wyrośnie z łupinki, to i tak będę musiała powtórzyć risercz z uwzględnieniem wszystkich moich widzi-misiów.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Pediatra spojrzała na mnie wymownie jak zobaczyła wagę i nazywała moje dziecko grubasem :p
    że co?;p piękna waga ! :)

Minnie89 lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny jakieś zabawki-instrumenty dla niemowląt. Jakieś cymbałki czy tamburynko... Znąjde coś takiego? Babcia dała kasę bo odkryła we wnuczku talent muzyczny i mam coś kupić hahahaha
    Kup coś co jest na baterie! Jak Cię będzie później wkurwiac zawsze można wyjąć :D u mojej siostry to był idealny patent na ukulele od teściowej :D

Achia, JustynaG, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila0530 wrote:
    Czy jeżeli na usg po owulacji było jedno ciałko żółte to oznacza ze na pewno nie będzie bliźniąt dwujajowych?
    Dzień dobry

Minnie89 lubi tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was o tych fotelikach, wózkach I jestem przerażona skąd ja będę wiedziała jaki mam kupić fotelik I wózek. Do tego weszłam na artykuły o wyprawach A tak jakieś nazwy co pierwsze słyszę. Chyba muszę rozpocząć doszkalanie.
    Odebraliśmy wyniki pappy i odetchnelam. Wszystko dobrze :) do tego udało mi się wczoraj znalesc serduszko detektorem :)

Niestety nie odniosę się do porad mamowych - jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 15:48

pilik, Cabrera, Lusesita, mi88, Jeżowa, reset, summer86, Bajkaaa, Kaczorka, KateHawke, Rucola, JustynaG, Nadzieja22, StaraczkaNika, Yoselyn82, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem do tylu. Super że piszecie o fotelikach! Ja będę miała nie lada problem bo jeździć trzy drzwiowym garbusem, a mąż ma spore BMW więc totalnie różne auta. Ciekawe czy nam się uda dopasować fotelik. Już rozmawialiśmy, że jak nie to kupimy tylko do mojego auta i będziemy nim jeździć, ale jednak wolałabym coś co da się przenieść (tak sobie wymyśliłam że u mnie będzie isofix a i emka będziemy pasami). I tez chce taki żeby się dało i przodem i tyłem jednak...

Rucola bardzo polecam na Allegro wpisz janczary. Ninka je uwielbia, mamy od jednego użytkownika cztery różne instrumenty takie drewniane, delikatne. Są też fajne drewniane cymbałki z piłeczkami i pudełka muzyczne. Mogę podesłać linki jakbyś chciała ;)

Mysmy były na kontroli w szpitalu, wyniki super więc odetchnęłam, jeszcze w czerwcu ostatni raz musimy się pokazać. I podjęłam decyzje ze najpóźniej w kwietniu szczepimy meningo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:02

Lusesita, Achia, summer86, Rucola, Bunia86, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wspaniałe wieści!

Reset w szpitalu byłam w 5+2 i był pęcherzyk, 5+4 było dodatkowo ciałko a 5+6 mały pulsujący zarodek <3 dwa dni dla takiego kropka to baaardzo dużo. A tydzień to w ogóle kosmos!

Kaczorka jak się czujesz? Plamienia nie wróciły mam nadzieje?

reset, summer86, Bunia86 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojca z synem wyprawiłam na spacer, bo Oskar dziś nie dał sie odłożyć do drzemki, na kolanach spał jakoś niespokojnie, dużo marudził. Mam nadzieję, że ładnie pośpi sobie i się przewietrzy. I ja sama idę na drzemkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:17

pilik lubi tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, a zanim zobaczyła wagę, to też była taka skora do opinii? Zerknęła w siatki centylowe wzrostu do wagi? Ten kult wagi u niektórych pediatrów jest naprawdę bez sensu, tylko stresuje rodziców.

Rucola, mamy taką grzechotkę:
    https://jokomisiada.pl/product-pol-11473-Grzechotka-kolorowe-MARAKASY-dla-maluszka-ZA1490.html i jest super!
    Nie wiem, jak inne zabawki stamtąd, ale grzechotka jest jedną z moich ulubionych zabawek Zosi. No i Zosia ostatnio się zakochała w cymbałkach, jak odwiedzała kolegę ;) Muszę jej znaleźć jakieś o ładnym brzmieniu. Macie jakieś godne polecenia?
    Chodzi mi o to, żeby ten dźwięk nie był taki płytki. Cymbałki, jakie mi się spodobały, były na styropianowej podkładce.
    Pilik, podrzuć linki!

Bunia, super!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:31

Bunia86 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 3082 3083 3084 3085 3086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ