X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka super że zakupy się udały :-)
    Fotelik bardzo podobny do naszego. Jest wyżej w aucie i Domi dużo więcej z niego widzi.

A wozek sliczny. Ma regulowaną rączkę?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie! Nika, jak u Was wyszło z kupowaniem fotelika w prezencie? :) Może Achia podpatrzy :D

Aga9090 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita tak ma regulowana rączkę co prawda ma kilka minusów ale lepszego dla siebie nie znalazłam, bo ten i tak dość drogi

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Ahoj Nika!
    WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dla ŁUSIACZKA <3 macie 3 miesiące :)
    Jak tam u Was tak w ogóle?
    Dziękuję za życzenia, przekażę dziecku jak wróci ze spaceru :)

Coś mo strzeliło w plecach i ponieważ mąż ma dziś wolne, ja wreszcie mogę sobie poleżeć :D Żadnego noszenia cały dzień!
    Teraz są na spacerku, a mi dooobrze z kawką, karpatką, ksiażeczką i, przyznaję bezwstydnie, nie umieram z tęsknoty ;P

Zważyliśmy dziś Łusię z użyciem wagi bagażowej i fotelika - wyszło 6645g! Za 2 dni szczepienie to się okaże ile ta nasza metoda ważenia jest warta :)

Ogólnie jest nam dobrze, młoda już tylko sporadycznie ma problemy z brzuszkiem, ładnie śpi w nocy, a całymi dniami dokazuje i strzela uśmieszkami na lewo i prawo (widać że lubi się pośmiać - po mamusi).

W pt szczepienie, już skrycie sram po majtach ze stresu.

A jutro albo pojutrze będę ciocią! Proszę o kciuki za sis i siostrzenicę <3 żeby dzielnie zniosły wywoływanie!

reset, Rucola, Bajkaaa, Achia, Aga9090, summer86, pilik, Karma88, Kaczorka, JustynaG, Nadzieja22, emi2016, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jeżeli na usg po owulacji było jedno ciałko żółte to oznacza ze na pewno nie będzie bliźniąt dwujajowych?

Wysłany: 13 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    A właśnie! Nika, jak u Was wyszło z kupowaniem fotelika w prezencie? :) Może Achia podpatrzy :D
    Kupiłam AVIONAUT EVOLVAIR dla dzieci o wadze 9-36kg bo:
    1) był prawie w naszych widełkach finansowych
    2) rośnie z dzieckoem więc nie byłoby ryzyka że mała zaraz wyrośnie i szwagierka kupi jej badziew za 20 zlotych
    3) wystepował w paskudnym jagodowo buraczkowym umaszczeniu
    4) nie wymagał isifixa i pasował do auta.
    5) rozklada się do leżenia

Dla mnie stosunek plusów do ceny był zachęcający :)

Bajkaaa, Rucola, Lusesita, mi88, JustynaG, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrzuć fote wózka z Zosią :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakieś zabawki-instrumenty dla niemowląt. Jakieś cymbałki czy tamburynko... Znąjde coś takiego? Babcia dała kasę bo odkryła we wnuczku talent muzyczny i mam coś kupić hahahaha

Jeżowa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko zarówno wózek jak i fotelik bardzo mój się podoba! Fotelik jest montowany tyllko na bazie, tak? A wózek bardzo ładny i widzę, że zdecydowanie lżejszy od mojego poprzedniego typu... No i mam zagwostkę teraz :D

Kamila ja rozumiem, że prędko chcesz poznać odpowiedź na pytanie, ale chociaż "cześć" wypadałoby napisać.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika punkt nr.3 mjie rozwalił haha

Kamila super że chociaż się przywitałas :-/

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Minnie, piękna waga, i w normie, więc absolutnie dziecka nie przekarmiasz!

Pediatra spojrzała na mnie wymownie jak zobaczyła wagę i nazywała moje dziecko grubasem :p

dqprhdge2q9dik3m.png

Wysłany: 13 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, chciałam dodać, że ja bym dla Łusi fotelika montowanego przodem nie kupiła, ale szwagierka nie uznaje innych (si!), więc tu musieliśmy się nagiąć.

Także jak młoda wyrośnie z łupinki, to i tak będę musiała powtórzyć risercz z uwzględnieniem wszystkich moich widzi-misiów.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Pediatra spojrzała na mnie wymownie jak zobaczyła wagę i nazywała moje dziecko grubasem :p
    że co?;p piękna waga ! :)

Minnie89 lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny jakieś zabawki-instrumenty dla niemowląt. Jakieś cymbałki czy tamburynko... Znąjde coś takiego? Babcia dała kasę bo odkryła we wnuczku talent muzyczny i mam coś kupić hahahaha
    Kup coś co jest na baterie! Jak Cię będzie później wkurwiac zawsze można wyjąć :D u mojej siostry to był idealny patent na ukulele od teściowej :D

Achia, JustynaG, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila0530 wrote:
    Czy jeżeli na usg po owulacji było jedno ciałko żółte to oznacza ze na pewno nie będzie bliźniąt dwujajowych?
    Dzień dobry

Minnie89 lubi tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was o tych fotelikach, wózkach I jestem przerażona skąd ja będę wiedziała jaki mam kupić fotelik I wózek. Do tego weszłam na artykuły o wyprawach A tak jakieś nazwy co pierwsze słyszę. Chyba muszę rozpocząć doszkalanie.
    Odebraliśmy wyniki pappy i odetchnelam. Wszystko dobrze :) do tego udało mi się wczoraj znalesc serduszko detektorem :)

Niestety nie odniosę się do porad mamowych - jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 15:48

pilik, Cabrera, Lusesita, mi88, Jeżowa, reset, summer86, Bajkaaa, Kaczorka, KateHawke, Rucola, JustynaG, Nadzieja22, StaraczkaNika, Yoselyn82, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem do tylu. Super że piszecie o fotelikach! Ja będę miała nie lada problem bo jeździć trzy drzwiowym garbusem, a mąż ma spore BMW więc totalnie różne auta. Ciekawe czy nam się uda dopasować fotelik. Już rozmawialiśmy, że jak nie to kupimy tylko do mojego auta i będziemy nim jeździć, ale jednak wolałabym coś co da się przenieść (tak sobie wymyśliłam że u mnie będzie isofix a i emka będziemy pasami). I tez chce taki żeby się dało i przodem i tyłem jednak...

Rucola bardzo polecam na Allegro wpisz janczary. Ninka je uwielbia, mamy od jednego użytkownika cztery różne instrumenty takie drewniane, delikatne. Są też fajne drewniane cymbałki z piłeczkami i pudełka muzyczne. Mogę podesłać linki jakbyś chciała ;)

Mysmy były na kontroli w szpitalu, wyniki super więc odetchnęłam, jeszcze w czerwcu ostatni raz musimy się pokazać. I podjęłam decyzje ze najpóźniej w kwietniu szczepimy meningo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:02

Lusesita, Achia, summer86, Rucola, Bunia86, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia wspaniałe wieści!

Reset w szpitalu byłam w 5+2 i był pęcherzyk, 5+4 było dodatkowo ciałko a 5+6 mały pulsujący zarodek <3 dwa dni dla takiego kropka to baaardzo dużo. A tydzień to w ogóle kosmos!

Kaczorka jak się czujesz? Plamienia nie wróciły mam nadzieje?

reset, summer86, Bunia86 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojca z synem wyprawiłam na spacer, bo Oskar dziś nie dał sie odłożyć do drzemki, na kolanach spał jakoś niespokojnie, dużo marudził. Mam nadzieję, że ładnie pośpi sobie i się przewietrzy. I ja sama idę na drzemkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:17

pilik lubi tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, a zanim zobaczyła wagę, to też była taka skora do opinii? Zerknęła w siatki centylowe wzrostu do wagi? Ten kult wagi u niektórych pediatrów jest naprawdę bez sensu, tylko stresuje rodziców.

Rucola, mamy taką grzechotkę:
    https://jokomisiada.pl/product-pol-11473-Grzechotka-kolorowe-MARAKASY-dla-maluszka-ZA1490.html i jest super!
    Nie wiem, jak inne zabawki stamtąd, ale grzechotka jest jedną z moich ulubionych zabawek Zosi. No i Zosia ostatnio się zakochała w cymbałkach, jak odwiedzała kolegę ;) Muszę jej znaleźć jakieś o ładnym brzmieniu. Macie jakieś godne polecenia?
    Chodzi mi o to, żeby ten dźwięk nie był taki płytki. Cymbałki, jakie mi się spodobały, były na styropianowej podkładce.
    Pilik, podrzuć linki!

Bunia, super!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:31

Bunia86 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 3082 3083 3084 3085 3086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ