Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola- jeśli talent to trzeba rozwijać... ale jak to taki 'talencik' jak nasza Młoda to Fozzie dobrze radzi- coś na baterie. Kocham Młodą nad życie, ale jak zażyczyła sobie na 6 urodziny mikrofon z funkcją nagrywania, karaoke itp. i przez tydzień ferii u nas jechała tak od rana do nocy (nawet do auta brała, bo cholerstwo bezprzewodowe było), że modliłam się o przerwy w dostawie prądu, by się dziada nie dało naładować.
mi88, Rucola, Bunia86, Jeżowa, Nadzieja22, JustynaG, KateKum, Anna Stesia lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Achia, zazdroszczę drzemki! Mój wraca standardowo w nocy.
Ale Zośka dostała paracetamol, ja sobie strzeliłam nurofen (chyba pierwszy raz od trzech lat) i jest znośnie
Spodobało mi się
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72fa07aa28c4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:38
Kaczorka, Aga9090, pilik, Bajkaaa, Patrycja20, Jadranka, Lusesita, Rucola, Minnie89, Bunia86, Jeżowa, Nadzieja22, Achia, JustynaG, moniśka..., Yoselyn82, KateKum, Anna Stesia, Barbarka1984, blue00 lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi88 ja myślę o tych, nie wiem jak z dźwiękiem
https://allegro.pl/oferta/cymbalki-drewniane-z-mloteczkiem-pileczki-2w1-7671825181
A grzechotki mamy od tego użytkownika. Jak wpiszesz grzechotka u niego to różne warianty drewnianych fajnych się pojawią
https://allegro.pl/oferta/grzechotka-janczary-drewniane-zabawki-dzwoneczki-7826110236
A ja mam pytanie - macie jakieś przytulanki/lalki do polecenia? Myślę czy by Nince nie sprawić.
Edit. A jeżeli chodzi o ładny dźwięk to bardzo polecam bum bum rurki. Są delikatne, można na nich serio grać i długo posłużąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:46
mi88 lubi tę wiadomość
-
Bajka - cieszę się, że udało się tak sprawnie zakupić i wózek i fotelik
Już się nie mogę doczekać zdjęć
Bunia - myślę, że jeszcze trochę i zostaniesz ekspertem wyprawkowym wiele dziewczyn na początku jest zielona :p
Na szczęście to wszystko jest na tyle przyjemne, że można zgłębiać wiedzę
I super, że wszystko z dzidziutkiem dobrze
Pilik - plamienie już się nie pojawiło, więc wychodzi na to, że był to taki okołookresowy epizod
Ogólnie czuję się ok. Ale dziś podczas jazdy autobusem zastanawiałam się czy dam radę dotrzeć do celu.. Może dlatego, że tyłem usiadłam a kierowca dość ciężko jechał.
Za to "zaszalałam" i kupiłam sobie w Lidlu sweterek dla kobiet w ciąży i karmiących :ppilik, Bajkaaa, sliweczka92, Lusesita, Rucola, Bunia86, Jeżowa, JustynaG, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka super!
U mnie wczoraj były dwie młode dziewczyny w ciąży i takie zielone totalnie. I to takie fajne! Mają tyle do odkrycia i za rok będą i tyle tematów mądrzejsze!
Tak teraz myślę, że macierzyństwo rozwija baaardzo i emocjonalnie i intelektualnie.
A co do bum bum rurek polecam też dla starszych dzieciaków. Świetna zabawa i nie robią hałasu strasznego.
Tutaj fajne filmiki z opcjami grania
http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/4023,bum-bum-rurki---swiat-kolorowej-muzyki.html
A w ogóle zapomniałam się pochwalić. Ninka od niedzieli woła „mamamama” wprawdzie jak zawodzi, ale tylko jak jej zle i tylko do mnie więc mimo powtarzania sylaby wie o co chodzi i jest to takie urocze!
A z mniej uroczych nowości to zaczęła się puszczać mebli, niestety stać jeszcze nie umie więc leci... i znowu jestem uwiązana dość, już kilka razy łupnęła mocno i jednak staram się być obok...Patrycja20, Kaczorka, sliweczka92, Aga9090, Bunia86, mi88, Jeżowa, Nadzieja22, frezyjciada, emi2016 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika kiedy to zleciało?! ŁUSIA STO LATEK!!!
Lunaris dla Stasia również, bo wczoraj nie pisałam ale spóźnione i szczere
Bajka super, że zakupy były udane
Rucola dziewczyny dobrze radzą aby to było na baterie, bo zwariujesz
Ja padam na pysk dosłownie... Nadia temperatury dostała i marudna tak, że już się nie da.. Łeb mi pęka - mnie temperatura też dopadła, Wiktor wrócił z szkoły z kaszlem, młody ma "tylko" katar, a najlepiej to chyba Kinga znosi - siedzi i koloruje..
Jednym słowem wariatkowo...
NA pocieszenie strzeliła fotkę podczas karmienia i pierwszy raz podczas jedzenia mi tak zrobił
[url
Ps. Nie uważam, że kp jest jakimś wyczynem nieosiągalnym w naszym wypadku. Myślę, że nawet szybciej trwa niż mm(chodzi mi o mycie butelek, wyparzanie, gotowaniem wody itd. itp. - wyciągam cyca i już)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:36
sliweczka92, Kaczorka, Rucola, Patrycja20, Lusesita, Bunia86, mi88, Nadzieja22, moniśka..., Yoselyn82, emi2016, Anna Stesia, KateHawke, KateKum lubią tę wiadomość
-
Dodaje zdjęcia, wybaczcie narazie ciężko mi się odnieść do reszty bo oglądam wózek w przerwie zabawy z Zosia heheWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 22:32
Patrycja20, sliweczka92, pilik, Lusesita, Kaczorka, Bunia86, Aga9090, Jeżowa, Nadzieja22, Achia, Karma88, moniśka..., Yoselyn82, emi2016, Rucola, Anna Stesia, KateKum, StaraczkaNika, frezyjciada, Madzik34, Barbarka1984, blue00, Lunaris, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, w temacie zabawek, dla młodszych maluchów polecam aktywizującego słonika Fisher Price, u nas był hitem.
Przyłączam się do pytania Pilik o lalkę/misia, chciałabym Ani kupić coś do tulenia i zasypiania.
JuicyB, Jadranka, AnnaStesia, Moniśka - możecie polecić jakie zabawki sprawdzają się u Waszych maluchów na tym etapie?
Bajka, piękny wózek, aż mnie naszło na kupno spacerówki a Zosieńka jaka zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:16
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Pilik, Summer - Aneczka ma króliczka z Aliexpress. Bardzo go lubi tarmosić za uszy. Jest to jedyny pluszak, którym wykazuje zainteresowanie.
summer86, pilik, Karma88, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
U nas wszystkie misie, przytulaki są wyrzucane. Leon jak spi to w rączce trzyma kocyk. Innymi swoimi zabawkami też nie jest zainteresowany, bo lepsze są starszego brata, a pudło z kolckami jest najlepsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:03
Lusesita, pilik, Kaczorka, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
W temacie przytulanek pamiętam jak mój brat musiał walczyć z synem, który nie do końca rozumiał, że wielka plastikowa ciężarówka niestety słabo nadaje się do przytulania przed snem
Agata ma taką myszkę z Pepco w sukience, co ma długie cienkie ręce i nogi - lubi się nią bawić, a czasem nawet się przytulić. Wydaje mi się, że najważniejsze, żeby nie było jakiś włosów w lalce, które łatwo wyciągnąć i zjeść, no i i generalnie, żeby się przytulanka nie "liniła" ale to na pewno wiecie. A jak się przytulanka spodoba to od razu kupiłabym drugi egzemplarz identyczny - bo jak się okaże najukochańszą zabawką, to kilka godzin na pranie będzie katorgą... Nie mówiąc o tym co się stanie, gdy zostanie na weekend w przedszkolu albo się zgubi!pilik, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa muszę się z Tobą nie zgodzić, ukochana przytulanka jest tylko jedna, nie zastąpi jej identyczny egzemplarz, o nie, to nie takie proste Tosia ma ukochanego misia, które tarmosi dzień w dzień od ponad 3 lat. Jest hm, żeby to ująć delikatnie, obrzydliwy, zmechacony, wyliniały. Kupiliśmy identycznego. Leży na dnie szafy, bo to tylko "brat minia" a nie sam minio jak piorę minia to się drze jakbym ją obdzierała ze skóry (no i modlę się nad pralką żeby minio przeżył wirowanie, bo nie wiem co zrobię jak mu pralka rozerwie bebechy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:55
summer86, Lunaris, mi88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa lisek od Izape spełnia te warunki!
także polecam jakby co
Na razie Oskar jeszcze nie ma potrzeby by mieć pluszaka do zasypiania, ale lubi już na niego patrzeć i do niego gadaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:11
Patrycja20, pilik lubią tę wiadomość
-
A to córka brata dawała się oszukiwać może trzeba na początku podmieniać codziennie żeby się tak samo zużywały?
Luna o tragicznym stanie przytulanki nie musisz mi opowiadać, sama miałam Zangura (połączenie zająca i kangura, uszy jak zajac, a torba jak kangur - producenci chcieli potwierdzić ewolucję Darwina przedstawiając gatunek przejściowy czy co?) i on dosłownie przechodził wieeeele operacji przeprowadzanych przez moją mamę, bo dosłownie rozlatywał się w rękach mam nadzieję, że misio Tosi przeżyje każde wirowanie bo nie chciałbym być w Twojej skórze, gdy się rozleci a co tak w ogóle u Ciebie?
Pilik Boże widziałam Friendsów ze trzy razy, a nie pamiętam pingwina, wstyd!pilik, Lunaris lubią tę wiadomość