X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- jeśli talent to trzeba rozwijać... ale jak to taki 'talencik' jak nasza Młoda to Fozzie dobrze radzi- coś na baterie. Kocham Młodą nad życie, ale jak zażyczyła sobie na 6 urodziny mikrofon z funkcją nagrywania, karaoke itp. i przez tydzień ferii u nas jechała tak od rana do nocy (nawet do auta brała, bo cholerstwo bezprzewodowe było), że modliłam się o przerwy w dostawie prądu, by się dziada nie dało naładować.

mi88, Rucola, Bunia86, Jeżowa, Nadzieja22, JustynaG, KateKum, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, zazdroszczę drzemki! Mój wraca standardowo w nocy.
    Ale Zośka dostała paracetamol, ja sobie strzeliłam nurofen (chyba pierwszy raz od trzech lat) i jest znośnie :P

Spodobało mi się :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72fa07aa28c4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:38

Kaczorka, Aga9090, pilik, Bajkaaa, Patrycja20, Jadranka, Lusesita, Rucola, Minnie89, Bunia86, Jeżowa, Nadzieja22, Achia, JustynaG, moniśka..., Yoselyn82, KateKum, Anna Stesia, Barbarka1984, blue00 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 ja myślę o tych, nie wiem jak z dźwiękiem
    https://allegro.pl/oferta/cymbalki-drewniane-z-mloteczkiem-pileczki-2w1-7671825181
    A grzechotki mamy od tego użytkownika. Jak wpiszesz grzechotka u niego to różne warianty drewnianych fajnych się pojawią :)
    https://allegro.pl/oferta/grzechotka-janczary-drewniane-zabawki-dzwoneczki-7826110236

A ja mam pytanie - macie jakieś przytulanki/lalki do polecenia? Myślę czy by Nince nie sprawić.

Edit. A jeżeli chodzi o ładny dźwięk to bardzo polecam bum bum rurki. Są delikatne, można na nich serio grać i długo posłużą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:46

mi88 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, jak się nazywa ten lek na katar, który polecałaś?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - cieszę się, że udało się tak sprawnie zakupić i wózek i fotelik :)
    Już się nie mogę doczekać zdjęć :D

Bunia - myślę, że jeszcze trochę i zostaniesz ekspertem wyprawkowym ;) wiele dziewczyn na początku jest zielona :p
    Na szczęście to wszystko jest na tyle przyjemne, że można zgłębiać wiedzę :)
    I super, że wszystko z dzidziutkiem dobrze :)

Pilik - plamienie już się nie pojawiło, więc wychodzi na to, że był to taki okołookresowy epizod :)
    Ogólnie czuję się ok. Ale dziś podczas jazdy autobusem zastanawiałam się czy dam radę dotrzeć do celu.. Może dlatego, że tyłem usiadłam a kierowca dość ciężko jechał.

Za to "zaszalałam" i kupiłam sobie w Lidlu sweterek dla kobiet w ciąży i karmiących :p

pilik, Bajkaaa, sliweczka92, Lusesita, Rucola, Bunia86, Jeżowa, JustynaG, emi2016 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka super!

U mnie wczoraj były dwie młode dziewczyny w ciąży i takie zielone totalnie. I to takie fajne! Mają tyle do odkrycia i za rok będą i tyle tematów mądrzejsze!
    Tak teraz myślę, że macierzyństwo rozwija baaardzo i emocjonalnie i intelektualnie.

A co do bum bum rurek polecam też dla starszych dzieciaków. Świetna zabawa i nie robią hałasu strasznego.
    Tutaj fajne filmiki z opcjami grania :)
    http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/4023,bum-bum-rurki---swiat-kolorowej-muzyki.html

A w ogóle zapomniałam się pochwalić. Ninka od niedzieli woła „mamamama” wprawdzie jak zawodzi, ale tylko jak jej zle i tylko do mnie więc mimo powtarzania sylaby wie o co chodzi ;) i jest to takie urocze! <3
    A z mniej uroczych nowości to zaczęła się puszczać mebli, niestety stać jeszcze nie umie więc leci... i znowu jestem uwiązana dość, już kilka razy łupnęła mocno i jednak staram się być obok...

Patrycja20, Kaczorka, sliweczka92, Aga9090, Bunia86, mi88, Jeżowa, Nadzieja22, frezyjciada, emi2016 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika kiedy to zleciało?! ŁUSIA STO LATEK!!!

Lunaris dla Stasia również, bo wczoraj nie pisałam ale spóźnione i szczere :D

Bajka super, że zakupy były udane :)

Rucola dziewczyny dobrze radzą aby to było na baterie, bo zwariujesz :)

Ja padam na pysk dosłownie... Nadia temperatury dostała i marudna tak, że już się nie da.. Łeb mi pęka - mnie temperatura też dopadła, Wiktor wrócił z szkoły z kaszlem, młody ma "tylko" katar, a najlepiej to chyba Kinga znosi - siedzi i koloruje..
    Jednym słowem wariatkowo...

NA pocieszenie strzeliła fotkę podczas karmienia :) i pierwszy raz podczas jedzenia mi tak zrobił :D
    [url
    Ps. Nie uważam, że kp jest jakimś wyczynem nieosiągalnym w naszym wypadku. Myślę, że nawet szybciej trwa niż mm(chodzi mi o mycie butelek, wyparzanie, gotowaniem wody itd. itp. - wyciągam cyca i już)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:36

sliweczka92, Kaczorka, Rucola, Patrycja20, Lusesita, Bunia86, mi88, Nadzieja22, moniśka..., Yoselyn82, emi2016, Anna Stesia, KateHawke, KateKum lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dodaje zdjęcia, wybaczcie narazie ciężko mi się odnieść do reszty bo oglądam wózek w przerwie zabawy z Zosia :) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 22:32

Patrycja20, sliweczka92, pilik, Lusesita, Kaczorka, Bunia86, Aga9090, Jeżowa, Nadzieja22, Achia, Karma88, moniśka..., Yoselyn82, emi2016, Rucola, Anna Stesia, KateKum, StaraczkaNika, frezyjciada, Madzik34, Barbarka1984, blue00, Lunaris, Cabrera lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziekuję za pomoc, wieczorem usiądę i coś wybiore :)
    Mi88 super czapeczka ;)
    Aga Borys sliczny :*

Aga9090, mi88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszalyście to? :-D

https://youtu.be/a1kGi-X2_C8

Bajka super wózek, ale i tak Zosia jest mistrzynią 1 planu. Sliczna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:25

Bajkaaa lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest gryzoniem.. właśnie użarła mnie w ramię.. a rano w kolano.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w temacie zabawek, dla młodszych maluchów polecam aktywizującego słonika Fisher Price, u nas był hitem.

Przyłączam się do pytania Pilik o lalkę/misia, chciałabym Ani kupić coś do tulenia i zasypiania.

JuicyB, Jadranka, AnnaStesia, Moniśka - możecie polecić jakie zabawki sprawdzają się u Waszych maluchów na tym etapie?

Bajka, piękny wózek, aż mnie naszło na kupno spacerówki :P a Zosieńka jaka zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:16

Bajkaaa lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Summer - Aneczka ma króliczka z Aliexpress. Bardzo go lubi tarmosić za uszy. Jest to jedyny pluszak, którym wykazuje zainteresowanie.

summer86, pilik, Karma88, Jeżowa lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie misie, przytulaki są wyrzucane. Leon jak spi to w rączce trzyma kocyk. Innymi swoimi zabawkami też nie jest zainteresowany, bo lepsze są starszego brata, a pudło z kolckami jest najlepsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 16:03

Lusesita, pilik, Kaczorka, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie przytulanek pamiętam jak mój brat musiał walczyć z synem, który nie do końca rozumiał, że wielka plastikowa ciężarówka niestety słabo nadaje się do przytulania przed snem :D

Agata ma taką myszkę z Pepco w sukience, co ma długie cienkie ręce i nogi - lubi się nią bawić, a czasem nawet się przytulić. Wydaje mi się, że najważniejsze, żeby nie było jakiś włosów w lalce, które łatwo wyciągnąć i zjeść, no i i generalnie, żeby się przytulanka nie "liniła" :) ale to na pewno wiecie. A jak się przytulanka spodoba to od razu kupiłabym drugi egzemplarz identyczny - bo jak się okaże najukochańszą zabawką, to kilka godzin na pranie będzie katorgą... Nie mówiąc o tym co się stanie, gdy zostanie na weekend w przedszkolu albo się zgubi!

pilik, Kaczorka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa muszę się z Tobą nie zgodzić, ukochana przytulanka jest tylko jedna, nie zastąpi jej identyczny egzemplarz, o nie, to nie takie proste :D Tosia ma ukochanego misia, które tarmosi dzień w dzień od ponad 3 lat. Jest hm, żeby to ująć delikatnie, obrzydliwy, zmechacony, wyliniały. Kupiliśmy identycznego. Leży na dnie szafy, bo to tylko "brat minia" a nie sam minio ;) jak piorę minia to się drze jakbym ją obdzierała ze skóry (no i modlę się nad pralką żeby minio przeżył wirowanie, bo nie wiem co zrobię jak mu pralka rozerwie bebechy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:55

summer86, Lunaris, mi88 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa no chyba że będzie jak z Emmą i pingwinem Joey i dziecko nie zaakceptuje podmianki ;p
    (Wybaczcie, fanki Friends zrozumieją <3)

Minnie89, summer86, moniśka..., Lunaris, mi88 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Fozzie, jak się nazywa ten lek na katar, który polecałaś?
    Nasodren

mi88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa lisek od Izape spełnia te warunki!:)
    także polecam jakby co :)
    Na razie Oskar jeszcze nie ma potrzeby by mieć pluszaka do zasypiania, ale lubi już na niego patrzeć i do niego gadać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:11

Patrycja20, pilik lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to córka brata dawała się oszukiwać :D może trzeba na początku podmieniać codziennie żeby się tak samo zużywały?

Luna o tragicznym stanie przytulanki nie musisz mi opowiadać, sama miałam Zangura (połączenie zająca i kangura, uszy jak zajac, a torba jak kangur - producenci chcieli potwierdzić ewolucję Darwina przedstawiając gatunek przejściowy czy co?) i on dosłownie przechodził wieeeele operacji przeprowadzanych przez moją mamę, bo dosłownie rozlatywał się w rękach :) mam nadzieję, że misio Tosi przeżyje każde wirowanie bo nie chciałbym być w Twojej skórze, gdy się rozleci :D a co tak w ogóle u Ciebie?

Pilik Boże widziałam Friendsów ze trzy razy, a nie pamiętam pingwina, wstyd!

pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 3083 3084 3085 3086 3087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ