Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bunia, nie zapomnę, że gdy siadłam do myślenia o wyprawce to byłam zielona jak szczypior na wiosnę i po pierwsze, pewna, że wiekszość tych rzeczy jest zbędna, po drugie, że to żenada tak doktoryzować się nad wózkami czy wanienkami. Mają spełniać swoje funkcje i tyle.
3 miesiące później.
Ja: "Wózek musi mieć solidną amortyzację!", "Gramatura tej tetry jest za niska", "Czy ta szczoteczka ma naturalne włosie?", "nikiel w napkach to złoooo". Oraz litania do wszystkich świętych: linomag, disnemar, medicomp, mombella, weleda, isofix, prenavar, waterwipes, bambiboo, otulacz, pajace, niedrapki itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:34
pilik, Bajkaaa, summer86, veritaserum, Achia, reset, Rucola, Bunia86, Barbarka1984, Jadranka, JustynaG, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Jakiś czas temu ktoras z was pytala o taki pchacz- kostka interaktywna.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b90c76dd640.jpg
Przyznam, że zgapilam wtedy pomysł i kupiłam go mojej chrzesniaczce na roczek.
Strzał w 10. Moja Domi też od niego nie odchodzi, jak tam jeździmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:35
pilik, Kaczorka, Anna Stesia, Barbarka1984, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa przyznam że mamy bardzo mało zabawek. Sama kupiłam jej tylko karuzele ( jeśli można to nazwać zabawka ) i dwa gryzaki . Resztę dostała. Najlepiej bawi się tak jak chyba większość maluchów durszlakiem metalowym , drewniana lyZka i łopatka do gotowania, tłuczkiem do mięsa ( mam taki dziadowski drewniany ), swoim sliniakiem od Pilik , taka plastikowa " wyciskarka" do cytryny. A telefon....oj telefon to jest rzecz najciekawsza. Jest w stanie wszystko zostawić jak widzi że jest szansa popatrzeć w ekran telefonu
Właśnie ostatnio zastanawiałam się kiedy dziecko czuje jakieś przywiązanie czy to do maskotki, kocyka, pieluchy.
Bajka super Zosia wygląda w wózku i jeszcS bardziej mnie zdjęcie przekonało do niego ;p aczkolwiek nie wiem czy nie kupimy jeszcze tej prostszej wersji. A powiedz mi to są koła pompowane czy piankowe ? Mi najbaedziej zalezy na wadze więc chyba wezmę piankowe. Zresztą ta najprostsza wersja nie ma możliwości zmiany na pompowane chyba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:51
Achia, Anna Stesia, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
Lusesita myślałam o tym pchaczy też na roczek
Nam druga lekarka powiedziała że Nina za maks dwa miesiące będzie sama chodzić. Ciekawe czy mają racje... wtedy bym mogła kupić stolik interaktywny czy coś.
U nas najlepszymi zabawkami są nitki i resztki materiałów wyciągane z dywanu, pedał od maszyny to jest totalna miłość (i totalny szał jak jej wezmę), jak zostawię na widoku piórnik z szydełkami to dowiaduje się, że potrafi sie przemieszczać jeszcze szybciej. Miska z psim żarciem to norma, miska z jego wodą to cudowna rzecz. Zakrętki po sloikach też uwielbia. A w kuchni na stałe ma na podłodze dwie blachy i kilka łyżek i lubi sobie w nie walić .
A „pomaganie” w wieszaniu prania też jest super (tylko pranie jakby mniej czyste wtedy ;p)
No i klasyk - pralka i zmywarka. Piekarnika jeszcze nie odkryła
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06870f5e2b6b.jpgAchia, Lusesita, veritaserum, Anna Stesia, Yoselyn82, Kaczorka, frezyjciada, sliweczka92, Aga9090, Rucola, Bajkaaa, moniśka..., Bunia86, Barbarka1984, Patrycja20, blue00, JustynaG, Nadzieja22, Lunaris, emi2016, JuicyB, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Pilik, Ania już się bawi stolikiem interaktywnym, mamy ten: https://www.ceneo.pl/9052029
On ma wyciągane nóżki, więc póki co leży na płasko. Dzięki niemu poznaje już co to pszczółka a co motylek Jedynie głos w tej zabawce mi się nie podoba, pewnie można sprawdzić na YT. My dostaliśmy w prezencie.
Ninka przy zmywarce rozbrajającaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:57
pilik, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
Plik Dominika dostała stolik i teraktywny na gwiazdkę.
Podobnie jak u Summer, ma poki co wyciagniete nóżki i leży na płasko
To zdjęcie z etapu, kiedy Domi jeszcze przemieszczala się czolgajac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 12:09
frezyjciada, Kaczorka, Yoselyn82, Anna Stesia, pilik, Achia, summer86, sliweczka92, Aga9090, Rucola, Bajkaaa, moniśka..., Bunia86, Barbarka1984, Patrycja20, blue00, JustynaG, Nadzieja22, ibishka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
O, to u nas oczy się świecą na widok pudełka z długopisami i mazakami. Ostatnio była awantura, jak nie chciałam dać.
No ale nie zawsze mam czas siedzieć przy niej i pilnować, by nie zjadała każdego z nich.Barbarka1984, Patrycja20, JustynaG, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Ulubionym miejscem jest pokój starszej siostry. Jak tylko wyczai, że drzwi są niedomkniete to raczkuje z turbodoladowaniem
A niech jej ktoś drzwi wtedy zamknie...Uuu dziki rykWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 21:12
Aga9090, Barbarka1984, mi88 lubią tę wiadomość
-
Ninka, Domi śliczne jesteście dziewczynki!!!!
My mamy trochę zabawek, część dostaliśmy, część sama kupiłam ale ogólnie lewko bawi się kilkoma a za jakiś czas mu zmieniam zestaw i tak w kółko. W standardzie jest wałkowany oball i piłeczki sensoryczne. Poza tym uwielbia miseczki, łyzeczki, kubki które powinny mu służyć do jedzenia a jak tylko ściągam pieluche to hitem są stópki Jak chce telefon to mu daje, tylko wygaszam ekran. Popatrzy chwilę i olewa
edit. dziś tata zaczął uczyć pić z tum-tuma i chyba się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 22:14
Barbarka1984, Kaczorka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Veritaserum my mamy na piance bo za pompowane koła to chyba wersja sport 300zl droższa... Więc już nie chciałam dokładać aż tyle bo i tak spory wydatek patrzyłam czym się różni od tego niższego modelu i tam nie ma rączki regulowanej daszek nie jest tak głęboko otwierany no i to okienko jest na rzep a ja chciałam magnes by był. Aha no i totalnie odradza gościu te najtańsze te kolorowe że materiał kiepski w porównaniu do tego. No ale każdy kupuje co jemu akurat pasuje aha no i dla zainteresowanych do tego wózka jest możliwość dokupienia gondoli jakby za jakiś czas drugie dziecko było, my nie planujemy ale w takim wypadku ten aktualny idzie na sprzedaż
Dziewczyny dzieciaczki macie uroczeveritaserum lubi tę wiadomość
-
Czytam Was po nocach w przerwach w ryku mojego zabkujacego szkraba. Spiki po kolana i luzne kupy. Czworki ida
U nas najlepsza zabawka to sitko metalowe i... wegiel
Ide spac, bo padam na gebe :*
P. S. Tez dzis zamowilam nowy woz :pWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 00:51
Yoselyn82, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanie mam, bo juz nie wiem co robimy zle. Chodzi o nocne karmienie. Generalnie zawsze robimy tak, ze Mala przewijamy i potem karmimy, w dzien i w nocy i to nam sie sprawdzalo. Od jakiegos czasu co ktores karmienie nocne jest krzyk. Tzn generalnie mamy 2-3 nocne karmienia. Pobudka, na przewijak i krzyk. Dopiero butla ja nam uspokoila. Na logike to krzyk byl, ze byla glodna, bo po butli nam zasnela, ale trzeba ja bylo wybudzic na jedzenie, bo bite 5 godzin spala. Krzyk, ze glodna, ale nie na tyle, zeby sie obudzic? Czy krzyk ze zlosci, ze ja sie obudzilo. Juz zglupialam.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma, w tym wieku już bym nie budziła ma jedzenie. Jak to mi ktoś wytlumaczyl, też byłabyś zla jakby ktoś Cię wyrwał z głebokiego snu
U nas zmiana pieluchy była po jedzeniu, bo z reguły w trakcie i tak szła kupka. Wszystko zależy od dziecka i jego upodobań.
My oczywiście nie śpimy, Ania bawi sie od godziny a wczesniej pobudki byly co godzinę. Marzę o 3-4 h nieprzerwanego snu -
Karma też bym nie wybudzala a jeśli nie ma kupy to bym nie przebierala w nocy.
My nie śpimy od godziny a poszła spać przed 22... I już wyspana miedzy czasie poszła kupa, a ja chcę spać bo fakt że budziła się tylko 2 razy nie oznacza że już mogę nie spać..
Summer mam nadzieję że Ania zasnela i choć trochę zaznasz snu -
nick nieaktualnySummer współczuję... Mam nadzieję że sytuacja u Ciebie ulegnie w końcu zmianie i Ania będzie spała co najmniej 3h.
U nas dziś pobudka 23:50, potem 1,3, 4:30 i nie śpimy od 6:30. W zasadzie też bym chętnie pospala ciągiem min 3h.
Na początku mówiłam że spoko, te nocne karmienia. Ale chyba hormon jakiś mi spadł, bo o tej 6:30 to ledwo otworzyłam oczy i już nie odczuwam tej euforii... Pielucha zmieniona. Pewnie za godzinkę będzie drzemka nr 1.
A jutro przyjeżdża moja młodsza siostra (ta bez dzieci) i zabiera mojego siostrzeńca będzie wesoło, w sumie nie wiem czy nie za szybko wymyślilam jego przyjazd, no ale on się już mega cieszy. Ja też się cieszę bo nie widzialam go od maja zeszłego roku! Pytanie czy po weekendzie z Oskim nie stwierdzi że jednak nie chce mieć brata :p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBajka dzięki Ci. W ogóle zauważyłam że ta najtańsza wersja jeszcze była niedawno po 1099 a już jest 1299 w każdym możliwym sklepie chyba też dołożę i kupie te droższa niestety.
U nas noc względna. Pobudek 4. Spaliśmy od 20 do 6.20 a od 5 już niestety na moich rękach -
nick nieaktualny
-
Veritaserum wczoraj widziałam te za 1099 także chyba jeszcze są w takiej cenie ale dokładnie ten sam wózek tylko z lepszym materiałem jest już droższy a chciał pokazać valco też lekki z przekladanym siedzeniem ale najpierw spytałam i cenę i zaczynało się od 2 tysiące i nie wiem ile dokładnie to stwierdzilam żeby nawet nie pokazywał bo zdecydowanie za dużo to dla mnie.
Luna daj nacieszyć oko dziewczynami albo twoja fotkę z nimi wrzuć nam
Achia jeśli siostrzeniec stwierdzi po wizycie u ciebie że nie chce rodzeństwa to nie twój problem a ty przynajmniej go zobaczysz