X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, nie zapomnę, że gdy siadłam do myślenia o wyprawce to byłam zielona jak szczypior na wiosnę i po pierwsze, pewna, że wiekszość tych rzeczy jest zbędna, po drugie, że to żenada tak doktoryzować się nad wózkami czy wanienkami. Mają spełniać swoje funkcje i tyle.

3 miesiące później.

Ja: "Wózek musi mieć solidną amortyzację!", "Gramatura tej tetry jest za niska", "Czy ta szczoteczka ma naturalne włosie?", "nikiel w napkach to złoooo". Oraz litania do wszystkich świętych: linomag, disnemar, medicomp, mombella, weleda, isofix, prenavar, waterwipes, bambiboo, otulacz, pajace, niedrapki itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:34

pilik, Bajkaaa, summer86, veritaserum, Achia, reset, Rucola, Bunia86, Barbarka1984, Jadranka, JustynaG, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu ktoras z was pytala o taki pchacz- kostka interaktywna.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b90c76dd640.jpg
    Przyznam, że zgapilam wtedy pomysł i kupiłam go mojej chrzesniaczce na roczek.
    Strzał w 10. Moja Domi też od niego nie odchodzi, jak tam jeździmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:35

pilik, Kaczorka, Anna Stesia, Barbarka1984, JustynaG lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam że mamy bardzo mało zabawek. Sama kupiłam jej tylko karuzele ( jeśli można to nazwać zabawka ) i dwa gryzaki . Resztę dostała. Najlepiej bawi się tak jak chyba większość maluchów durszlakiem metalowym , drewniana lyZka i łopatka do gotowania, tłuczkiem do mięsa ( mam taki dziadowski drewniany ), swoim sliniakiem od Pilik , taka plastikowa " wyciskarka" do cytryny. A telefon....oj telefon to jest rzecz najciekawsza. Jest w stanie wszystko zostawić jak widzi że jest szansa popatrzeć w ekran telefonu :)

Właśnie ostatnio zastanawiałam się kiedy dziecko czuje jakieś przywiązanie czy to do maskotki, kocyka, pieluchy.

Bajka super Zosia wygląda w wózku i jeszcS bardziej mnie zdjęcie przekonało do niego ;p aczkolwiek nie wiem czy nie kupimy jeszcze tej prostszej wersji. A powiedz mi to są koła pompowane czy piankowe ? Mi najbaedziej zalezy na wadze więc chyba wezmę piankowe. Zresztą ta najprostsza wersja nie ma możliwości zmiany na pompowane chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:51

Achia, Anna Stesia, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita myślałam o tym pchaczy też na roczek :)

Nam druga lekarka powiedziała że Nina za maks dwa miesiące będzie sama chodzić. Ciekawe czy mają racje... wtedy bym mogła kupić stolik interaktywny czy coś.

U nas najlepszymi zabawkami są nitki i resztki materiałów wyciągane z dywanu, pedał od maszyny to jest totalna miłość (i totalny szał jak jej wezmę), jak zostawię na widoku piórnik z szydełkami to dowiaduje się, że potrafi sie przemieszczać jeszcze szybciej. Miska z psim żarciem to norma, miska z jego wodą to cudowna rzecz. Zakrętki po sloikach też uwielbia. A w kuchni na stałe ma na podłodze dwie blachy i kilka łyżek i lubi sobie w nie walić ;).
    A „pomaganie” w wieszaniu prania też jest super (tylko pranie jakby mniej czyste wtedy ;p)
    No i klasyk - pralka i zmywarka. Piekarnika jeszcze nie odkryła
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06870f5e2b6b.jpg

Achia, Lusesita, veritaserum, Anna Stesia, Yoselyn82, Kaczorka, frezyjciada, sliweczka92, Aga9090, Rucola, Bajkaaa, moniśka..., Bunia86, Barbarka1984, Patrycja20, blue00, JustynaG, Nadzieja22, Lunaris, emi2016, JuicyB, -Mamunia- lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Ania już się bawi stolikiem interaktywnym, mamy ten: https://www.ceneo.pl/9052029
    On ma wyciągane nóżki, więc póki co leży na płasko. Dzięki niemu poznaje już co to pszczółka a co motylek :) Jedynie głos w tej zabawce mi się nie podoba, pewnie można sprawdzić na YT. My dostaliśmy w prezencie.
    Ninka przy zmywarce rozbrajająca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:57

pilik, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plik Dominika dostała stolik i teraktywny na gwiazdkę.
    Podobnie jak u Summer, ma poki co wyciagniete nóżki i leży na płasko
    To zdjęcie z etapu, kiedy Domi jeszcze przemieszczala się czolgajac :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 12:09

frezyjciada, Kaczorka, Yoselyn82, Anna Stesia, pilik, Achia, summer86, sliweczka92, Aga9090, Rucola, Bajkaaa, moniśka..., Bunia86, Barbarka1984, Patrycja20, blue00, JustynaG, Nadzieja22, ibishka, Lunaris lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to u nas oczy się świecą na widok pudełka z długopisami i mazakami. Ostatnio była awantura, jak nie chciałam dać.
    No ale nie zawsze mam czas siedzieć przy niej i pilnować, by nie zjadała każdego z nich.

Barbarka1984, Patrycja20, JustynaG, Aga9090 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulubionym miejscem jest pokój starszej siostry. Jak tylko wyczai, że drzwi są niedomkniete to raczkuje z turbodoladowaniem :-D
    A niech jej ktoś drzwi wtedy zamknie...Uuu dziki ryk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 21:12

Aga9090, Barbarka1984, mi88 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka, Domi śliczne jesteście dziewczynki!!!!
    My mamy trochę zabawek, część dostaliśmy, część sama kupiłam ale ogólnie lewko bawi się kilkoma a za jakiś czas mu zmieniam zestaw i tak w kółko. W standardzie jest wałkowany oball i piłeczki sensoryczne. Poza tym uwielbia miseczki, łyzeczki, kubki które powinny mu służyć do jedzenia a jak tylko ściągam pieluche to hitem są stópki :) Jak chce telefon to mu daje, tylko wygaszam ekran. Popatrzy chwilę i olewa :)
    edit. dziś tata zaczął uczyć pić z tum-tuma i chyba się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 22:14

Barbarka1984, Kaczorka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum my mamy na piance bo za pompowane koła to chyba wersja sport 300zl droższa... Więc już nie chciałam dokładać aż tyle bo i tak spory wydatek patrzyłam czym się różni od tego niższego modelu i tam nie ma rączki regulowanej daszek nie jest tak głęboko otwierany no i to okienko jest na rzep a ja chciałam magnes by był. Aha no i totalnie odradza gościu te najtańsze te kolorowe że materiał kiepski w porównaniu do tego. No ale każdy kupuje co jemu akurat pasuje :) aha no i dla zainteresowanych do tego wózka jest możliwość dokupienia gondoli jakby za jakiś czas drugie dziecko było, my nie planujemy ale w takim wypadku ten aktualny idzie na sprzedaż

Dziewczyny dzieciaczki macie urocze <3 <3 <3

veritaserum lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was po nocach w przerwach w ryku mojego zabkujacego szkraba. Spiki po kolana i luzne kupy. Czworki ida :/
    U nas najlepsza zabawka to sitko metalowe i... wegiel
    Ide spac, bo padam na gebe :*
    P. S. Tez dzis zamowilam nowy woz :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 00:51

Yoselyn82, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie mam, bo juz nie wiem co robimy zle. Chodzi o nocne karmienie. Generalnie zawsze robimy tak, ze Mala przewijamy i potem karmimy, w dzien i w nocy i to nam sie sprawdzalo. Od jakiegos czasu co ktores karmienie nocne jest krzyk. Tzn generalnie mamy 2-3 nocne karmienia. Pobudka, na przewijak i krzyk. Dopiero butla ja nam uspokoila. Na logike to krzyk byl, ze byla glodna, bo po butli nam zasnela, ale trzeba ja bylo wybudzic na jedzenie, bo bite 5 godzin spala. Krzyk, ze glodna, ale nie na tyle, zeby sie obudzic? Czy krzyk ze zlosci, ze ja sie obudzilo. Juz zglupialam. :-(

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, w tym wieku już bym nie budziła ma jedzenie. Jak to mi ktoś wytlumaczyl, też byłabyś zla jakby ktoś Cię wyrwał z głebokiego snu ;)
    U nas zmiana pieluchy była po jedzeniu, bo z reguły w trakcie i tak szła kupka. Wszystko zależy od dziecka i jego upodobań.

My oczywiście nie śpimy, Ania bawi sie od godziny a wczesniej pobudki byly co godzinę. Marzę o 3-4 h nieprzerwanego snu :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma też bym nie wybudzala a jeśli nie ma kupy to bym nie przebierala w nocy.

My nie śpimy od godziny a poszła spać przed 22... I już wyspana :( miedzy czasie poszła kupa, a ja chcę spać bo fakt że budziła się tylko 2 razy nie oznacza że już mogę nie spać..

Summer mam nadzieję że Ania zasnela i choć trochę zaznasz snu

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Summer współczuję .
    U nas noc z tych niespokojnych. Dużo kręcenia, szukania mnie, nerwów. Nie wiem, czy brzuszek ja boli, czy to zęby.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer współczuję... Mam nadzieję że sytuacja u Ciebie ulegnie w końcu zmianie i Ania będzie spała co najmniej 3h.

U nas dziś pobudka 23:50, potem 1,3, 4:30 i nie śpimy od 6:30. W zasadzie też bym chętnie pospala ciągiem min 3h.
    Na początku mówiłam że spoko, te nocne karmienia. Ale chyba hormon jakiś mi spadł, bo o tej 6:30 to ledwo otworzyłam oczy i już nie odczuwam tej euforii... Pielucha zmieniona. Pewnie za godzinkę będzie drzemka nr 1.

A jutro przyjeżdża moja młodsza siostra (ta bez dzieci) i zabiera mojego siostrzeńca :) będzie wesoło, w sumie nie wiem czy nie za szybko wymyślilam jego przyjazd, no ale on się już mega cieszy. Ja też się cieszę bo nie widzialam go od maja zeszłego roku! Pytanie czy po weekendzie z Oskim nie stwierdzi że jednak nie chce mieć brata :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, Patrycja dziękuję że pytacie, u mnie wszystko w miarę ok :) :*

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka dzięki Ci. W ogóle zauważyłam że ta najtańsza wersja jeszcze była niedawno po 1099 a już jest 1299 w każdym możliwym sklepie :/ chyba też dołożę i kupie te droższa niestety.

U nas noc względna. Pobudek 4. Spaliśmy od 20 do 6.20 a od 5 już niestety na moich rękach

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jeżowa, Patrycja dziękuję że pytacie, u mnie wszystko w miarę ok :) :*

W miarę?;>

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum wczoraj widziałam te za 1099 także chyba jeszcze są w takiej cenie ale dokładnie ten sam wózek tylko z lepszym materiałem jest już droższy a chciał pokazać valco też lekki z przekladanym siedzeniem ale najpierw spytałam i cenę i zaczynało się od 2 tysiące i nie wiem ile dokładnie to stwierdzilam żeby nawet nie pokazywał bo zdecydowanie za dużo to dla mnie.

Luna daj nacieszyć oko dziewczynami :) :) albo twoja fotkę z nimi wrzuć nam <3

Achia jeśli siostrzeniec stwierdzi po wizycie u ciebie że nie chce rodzeństwa to nie twój problem :) a ty przynajmniej go zobaczysz :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 3085 3086 3087 3088 3089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ