X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ja bym już nie wybudzała na karmienie nocne.
    Ja robię tak jeśli jest kupka w nocy (jak mały się przebudzi sam) to przewijam, a jak nie ma to nie przewijam tylko karmie zanim się rozbudzi i tym sposobem śpi od 20 przebudzi się koło 24 (czasem nawet około 2) i następne koło 6 zdarza się, że jeszcze pospi do 8. Wychodzi na to, że mam śpiocha :P

Rucola, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po średniej nocy! Miluś po tych szczepieniach jakoś niespokojnie spał.

A rano przywitał mamę środkowym palcem...

A co do zabawek - to u nas wciąż głosy i twarze. Na resztę ma wylane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 14:15

blue00, Achia, Aga9090, Kaczorka, KateHawke, Yoselyn82, Rucola, Bunia86, Anna Stesia, Lunaris, Patrycja20, pilik, Barbarka1984, veritaserum, sliweczka92, Nadzieja22, emi2016, Lusesita, JuicyB lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh tak bedziemy robic. Od 2 do 6:30 nam pospala i potem juz po wybudzeniu sie karmilismy. Zobaczymy najblizsza noc jak pojdzie w takim systemie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma Emilka już jest na tyle duża że się nie martw że chce długo spać a i ty może wtedy odpoczniesz bardziej :)

Ehh poszłabym na spacer nowa fura ale jest za zimno chyba i nie wiem jakbym ja miała ubrać :( ale mam problemy :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, jak Oskarowi idzie podnoszenie głowy na brzuszku?
    Pytam, bo ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy Klara przez to swoje spanie (śpi baaardzo duzo) nie narobi sobie szkody przez zbyt krótki czas aktywności,bo spi ok 18-20 godz dziennie

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to, ze jestem przewrazliwiona. :-/ tylko zbijalo mnie z tropu to, ze ewidentnie jadla i to sporo. No i wychodzi na to tez, ze jestesmy w kolejnym skoku. 11-12 tydzien, a mamy 11,5.
    Od trzech dni inaczej brzuszek jej sie spina tzn. Nozki ida do brzucha i dodatkowo glowka do klatki piersiowej idzie. Nie wiem jak to inaczej opisac, ale ewidentnie wyglada to pod baki, bo co jakis czas sluchac w takiej pozycji, ze ida, nie zawsze ale ida.

Zapomnialam napisac. Bajka wozek super. Spacer jak nie dzis to jutro. ;-)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny.Jestem mega zadowolona,bo udało mi się kupić wózek za praktycznie bezcen na olx.Dziś odbieram :) Obecny mam bardzo ciężki a niestety muszę dźwigać chociażby tylko na pierwsze piętro ;).Teraz będzie jak ulał,tylko 6,5 kg.Zdjęcie z neta,później wrzucę na ,,żywo".GRACO EVO SLATE SPACEROWY

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c27eca64e09.jpg

Lunaris, Kaczorka, Rucola, Barbarka1984, sliweczka92, Ania1003, Nadzieja22, moniśka..., Aga9090, Lusesita, Jeżowa, Yoselyn82, Bunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Achia, jak Oskarowi idzie podnoszenie głowy na brzuszku?
    Pytam, bo ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy Klara przez to swoje spanie (śpi baaardzo duzo) nie narobi sobie szkody przez zbyt krótki czas aktywności,bo spi ok 18-20 godz dziennie
    całkiem dobrze. choć czasami jak go kładę na brzuszku to położy głowę i w ogóle jej nie podniesie.ale nie dlatego,ze nie umie,ale ewidentnie mu się nie chce ;p a tak to potrafi ładnie trzymać dłuższą chwilę.
    no a jak Klara tyle śpi, to najwyraźniej potrzebuje :) przecież nie będziesz jej budzić i kłśc na brzuchu, bo to raczej przyniesie odwrotny skutek do zamierzonego :p
    Bardziej mnie martwi ,że zaciska piąstki nawet jak jest na brzuszku. Cały czas z tym walczymy. Mam nadzieję, że zorientuje się w końcu że to średnio wygodne, zwłaszcza jeśli ruszy do przodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:08

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Fajny temat zabawek rozwinęłyście dziewczyny- u starszego syna miałam dużo nakupowane wszystkiego a on po 3 min tracił zainteresowanie zabawką i wyciągaliśmy następną... po 20 min był mega bałagan i nuda. Teraz planuję wrócić do prostych rozwiązań o których pisałyście- pojemniki, sprzęty domowe (np durszlak). Zabawki też ale na pewno nie w dużej ilości.
    Sprawdzał się też system wymiany- chodziliśmy na basen raz w tygodniu i tam wymieniałyśmy z koleżanką zabawki naszych dzieci. Przez tydzień dziecko miało coś nowego a potem oddawaliśmy. Można było bez kupowania zobaczyć coś fajnego i wydać pieniądze dopiero jak był szał na dany przedmiot.

Trochę więcej czytam niż piszę. Zęby nas wykańczają popołudniami. W nocy spokój na szczęście.

Blue extra łup! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:09

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, tak jak dziewczyny piszą, nie ma potrzeby wzbudzać dziecko na karmienie w nocy.

U nas wczoraj 4 miesiące <3
    Dzisiaj pięknie pospala, bo zasnęła o 21 i obudziła się po 6 rano :)

Achia, Karma88, blue00, Lunaris, JustynaG, Aga9090, Lusesita, Jeżowa, -Mamunia- lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka zazdroszczę!!:)
    I najlepszego z okazji 4 mca :) <3
    Bajka - spacer nie ucieknie ;)) (jeszcze nacieszysz się wózkiem, choć rozumiem ekscytację :) ale u nas też pogoda do d...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:10

• Rucola Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka polubiłam za kaliber problemów jakie masz ;) swoją drogą my zaraz wychodzimy na fitness i też za cholerę nie wiem jak nas ubrać hahahaha
    Blue super łup, niech się dobrze sprawdza!!!
    A my po wczorajszej rozmowie z emkiem na temat wózków, mniej więcej się porozumieliśmy. Wnioski : mimo funkcjonalności emek nie chce valco :( chce coś mniejszego (chodzi przede wszystkim o szerokośc siedziska) i na pompowanych kołach i w zdecydowanie mniejszym budżecie. Tak jak kiedyś pisałam u nas waga nie gra mega roli, choć marzył mi się komaktowy wózek, ale kompaktowy nie będzie komfortowy. W związku z tym mamy już jedną okazję na oku, wstępnie ugadaną. Czy któraś z was ma jakąs opinię na temat wózka Britax b-motion 4 plus?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksio wita ciocie. Smarki zniknely po 2dniach.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20dccd7b2ce4.jpg

Widze,ze sie wozkami chwalicie, to ja tez wrzucam fotke ;) Fure kupilam nowa od producenta za 500zl. Opinie ma dobre, wiec licze na to, ze nie wtopilam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66f1db1eb667.png

Minnie89, sliweczka92, Rucola, Achia, Karma88, blue00, Lunaris, Bajkaaa, JustynaG, emi2016, moniśka..., Aga9090, Kaczorka, StaraczkaNika, Lusesita, pilik, Patrycja20, Yoselyn82, -Mamunia-, Bunia86 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Barbara, oglądałam ten wózek, daj znać koniecznie jak przetestujecie!

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, jako mamuśka, która wzbudzała dziecko co 3 godziny w nocy przez pierwsze 3 miesiące blagam: nie idźcie ta drogą! Teraz dziecko się ba mnie msci i od pół roku budzi co godzinę w nocy! :-D

Ps.na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że miał przez 3-miechy zoltaczke i bałam sie o przyrosty.

JustynaG lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma,
    Zgadzam się z dziewczynami - jeśli mała śpi to nie ma potrzeby wybudzania jej (no chyba, że są jakieś zalecenia lekarskie).
    Ja kiedyś probowałam przechytrzyć system i nakarmić Aneczkę przez sen "bo to już jej czas i ona zaraz się obudzi" ale panienka zacisnęła pyszczek, odwróciła głowę no i tyle było z karmienia. Poszłam spać by po 15 minutach panienka przebudziła się na jedzenie.
    Karmię średnio co 2h w nocy ale tylko wtedy, gdy mała się przebudzi i chce jeść.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, próbowałam zastosować metodę printscreenów z istotnymi informacjami na zaś, ale to się nie sprawdzi - ja codziennie coś zachowuję typu informacje o zabawkach do roczniaka czy wózkach spacerowych, co może być potrzebne za dobre półtora roku. Podejrzewam, że do tej pory zarówno zdjęć brzucha (bo jakimś cudem już jest!), jak i Pączka będzie tyle, że printscreeny przepadną jak w czarna dziurę.

Stąd zobowiązuję się nadal udzielać porad wszelakich - od gotowania po prawo, a w zamian będę Was nękać pytaniami w miarę na bieżąco ;)
    Aktualnie zaczynam zgłębiać temat badań prenatalnych i sensu robienia NIFTY/ HARMONY poza Pappa i genetycznym USG. Tak, tak - zamierzam o to pomęczyć też mojego lekarza prowadzącego in spe.

pilik lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, o której masz usg piersi?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset jak rozmawiałam z Zarotem o tym i jeśli będziesz u niego to pogadaj o tym z nim o pappa i o nifty zobaczysz jaki to super lekarz :) przypomnisz mi kiedy idziesz do niego?

No i pytaj my odpowiemy na wszystko :)

Rucola wiadomo że mam inne problemy ale dziś chce zająć się tym mało ważnym hehe

mi88, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia- o 16.30. Śmieję się, że dobrze, że to ja jestem przewodniczącym Rady Nadzorczej - dzisiejsze posiedzenie będzie krótkie, bo MUSZĘ zdążyć na tą wizytę!

Bajka- wizyta u Zarotyńskiego 19 marca o 15.

Anna Stesia, Bajkaaa, pilik, Rucola, Bunia86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 3086 3087 3088 3089 3090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ