Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarma ja bym już nie wybudzała na karmienie nocne.
Ja robię tak jeśli jest kupka w nocy (jak mały się przebudzi sam) to przewijam, a jak nie ma to nie przewijam tylko karmie zanim się rozbudzi i tym sposobem śpi od 20 przebudzi się koło 24 (czasem nawet około 2) i następne koło 6 zdarza się, że jeszcze pospi do 8. Wychodzi na to, że mam śpiochaRucola, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry po średniej nocy! Miluś po tych szczepieniach jakoś niespokojnie spał.
A rano przywitał mamę środkowym palcem...
A co do zabawek - to u nas wciąż głosy i twarze. Na resztę ma wylane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 14:15
blue00, Achia, Aga9090, Kaczorka, KateHawke, Yoselyn82, Rucola, Bunia86, Anna Stesia, Lunaris, Patrycja20, pilik, Barbarka1984, veritaserum, sliweczka92, Nadzieja22, emi2016, Lusesita, JuicyB lubią tę wiadomość
-
Karma Emilka już jest na tyle duża że się nie martw że chce długo spać a i ty może wtedy odpoczniesz bardziej
Ehh poszłabym na spacer nowa fura ale jest za zimno chyba i nie wiem jakbym ja miała ubrać ale mam problemyRucola lubi tę wiadomość
-
Wychodzi na to, ze jestem przewrazliwiona. tylko zbijalo mnie z tropu to, ze ewidentnie jadla i to sporo. No i wychodzi na to tez, ze jestesmy w kolejnym skoku. 11-12 tydzien, a mamy 11,5.
Od trzech dni inaczej brzuszek jej sie spina tzn. Nozki ida do brzucha i dodatkowo glowka do klatki piersiowej idzie. Nie wiem jak to inaczej opisac, ale ewidentnie wyglada to pod baki, bo co jakis czas sluchac w takiej pozycji, ze ida, nie zawsze ale ida.
Zapomnialam napisac. Bajka wozek super. Spacer jak nie dzis to jutro.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyHejka dziewczyny.Jestem mega zadowolona,bo udało mi się kupić wózek za praktycznie bezcen na olx.Dziś odbieram Obecny mam bardzo ciężki a niestety muszę dźwigać chociażby tylko na pierwsze piętro .Teraz będzie jak ulał,tylko 6,5 kg.Zdjęcie z neta,później wrzucę na ,,żywo".GRACO EVO SLATE SPACEROWY
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c27eca64e09.jpgLunaris, Kaczorka, Rucola, Barbarka1984, sliweczka92, Ania1003, Nadzieja22, moniśka..., Aga9090, Lusesita, Jeżowa, Yoselyn82, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFozzie Bear wrote:Achia, jak Oskarowi idzie podnoszenie głowy na brzuszku?
Pytam, bo ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy Klara przez to swoje spanie (śpi baaardzo duzo) nie narobi sobie szkody przez zbyt krótki czas aktywności,bo spi ok 18-20 godz dziennie
no a jak Klara tyle śpi, to najwyraźniej potrzebuje przecież nie będziesz jej budzić i kłśc na brzuchu, bo to raczej przyniesie odwrotny skutek do zamierzonego :p
Bardziej mnie martwi ,że zaciska piąstki nawet jak jest na brzuszku. Cały czas z tym walczymy. Mam nadzieję, że zorientuje się w końcu że to średnio wygodne, zwłaszcza jeśli ruszy do przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:08
-
Dzień dobry!
Fajny temat zabawek rozwinęłyście dziewczyny- u starszego syna miałam dużo nakupowane wszystkiego a on po 3 min tracił zainteresowanie zabawką i wyciągaliśmy następną... po 20 min był mega bałagan i nuda. Teraz planuję wrócić do prostych rozwiązań o których pisałyście- pojemniki, sprzęty domowe (np durszlak). Zabawki też ale na pewno nie w dużej ilości.
Sprawdzał się też system wymiany- chodziliśmy na basen raz w tygodniu i tam wymieniałyśmy z koleżanką zabawki naszych dzieci. Przez tydzień dziecko miało coś nowego a potem oddawaliśmy. Można było bez kupowania zobaczyć coś fajnego i wydać pieniądze dopiero jak był szał na dany przedmiot.
Trochę więcej czytam niż piszę. Zęby nas wykańczają popołudniami. W nocy spokój na szczęście.
Blue extra łup!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:09
-
Karma, tak jak dziewczyny piszą, nie ma potrzeby wzbudzać dziecko na karmienie w nocy.
U nas wczoraj 4 miesiące
Dzisiaj pięknie pospala, bo zasnęła o 21 i obudziła się po 6 ranoAchia, Karma88, blue00, Lunaris, JustynaG, Aga9090, Lusesita, Jeżowa, -Mamunia- lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Bajka polubiłam za kaliber problemów jakie masz swoją drogą my zaraz wychodzimy na fitness i też za cholerę nie wiem jak nas ubrać hahahaha
Blue super łup, niech się dobrze sprawdza!!!
A my po wczorajszej rozmowie z emkiem na temat wózków, mniej więcej się porozumieliśmy. Wnioski : mimo funkcjonalności emek nie chce valco chce coś mniejszego (chodzi przede wszystkim o szerokośc siedziska) i na pompowanych kołach i w zdecydowanie mniejszym budżecie. Tak jak kiedyś pisałam u nas waga nie gra mega roli, choć marzył mi się komaktowy wózek, ale kompaktowy nie będzie komfortowy. W związku z tym mamy już jedną okazję na oku, wstępnie ugadaną. Czy któraś z was ma jakąs opinię na temat wózka Britax b-motion 4 plus?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Maksio wita ciocie. Smarki zniknely po 2dniach.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20dccd7b2ce4.jpg
Widze,ze sie wozkami chwalicie, to ja tez wrzucam fotke Fure kupilam nowa od producenta za 500zl. Opinie ma dobre, wiec licze na to, ze nie wtopilam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66f1db1eb667.pngMinnie89, sliweczka92, Rucola, Achia, Karma88, blue00, Lunaris, Bajkaaa, JustynaG, emi2016, moniśka..., Aga9090, Kaczorka, StaraczkaNika, Lusesita, pilik, Patrycja20, Yoselyn82, -Mamunia-, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Karma, jako mamuśka, która wzbudzała dziecko co 3 godziny w nocy przez pierwsze 3 miesiące blagam: nie idźcie ta drogą! Teraz dziecko się ba mnie msci i od pół roku budzi co godzinę w nocy!
Ps.na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że miał przez 3-miechy zoltaczke i bałam sie o przyrosty.JustynaG lubi tę wiadomość
-
Karma,
Zgadzam się z dziewczynami - jeśli mała śpi to nie ma potrzeby wybudzania jej (no chyba, że są jakieś zalecenia lekarskie).
Ja kiedyś probowałam przechytrzyć system i nakarmić Aneczkę przez sen "bo to już jej czas i ona zaraz się obudzi" ale panienka zacisnęła pyszczek, odwróciła głowę no i tyle było z karmienia. Poszłam spać by po 15 minutach panienka przebudziła się na jedzenie.
Karmię średnio co 2h w nocy ale tylko wtedy, gdy mała się przebudzi i chce jeść. -
Ej, próbowałam zastosować metodę printscreenów z istotnymi informacjami na zaś, ale to się nie sprawdzi - ja codziennie coś zachowuję typu informacje o zabawkach do roczniaka czy wózkach spacerowych, co może być potrzebne za dobre półtora roku. Podejrzewam, że do tej pory zarówno zdjęć brzucha (bo jakimś cudem już jest!), jak i Pączka będzie tyle, że printscreeny przepadną jak w czarna dziurę.
Stąd zobowiązuję się nadal udzielać porad wszelakich - od gotowania po prawo, a w zamian będę Was nękać pytaniami w miarę na bieżąco
Aktualnie zaczynam zgłębiać temat badań prenatalnych i sensu robienia NIFTY/ HARMONY poza Pappa i genetycznym USG. Tak, tak - zamierzam o to pomęczyć też mojego lekarza prowadzącego in spe.pilik lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset jak rozmawiałam z Zarotem o tym i jeśli będziesz u niego to pogadaj o tym z nim o pappa i o nifty zobaczysz jaki to super lekarz przypomnisz mi kiedy idziesz do niego?
No i pytaj my odpowiemy na wszystko
Rucola wiadomo że mam inne problemy ale dziś chce zająć się tym mało ważnym hehemi88, Rucola lubią tę wiadomość
-
AnnaStesia- o 16.30. Śmieję się, że dobrze, że to ja jestem przewodniczącym Rady Nadzorczej - dzisiejsze posiedzenie będzie krótkie, bo MUSZĘ zdążyć na tą wizytę!
Bajka- wizyta u Zarotyńskiego 19 marca o 15.Anna Stesia, Bajkaaa, pilik, Rucola, Bunia86 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.