Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas nie ma żadnego ukochanego pluszaka. Wszystko jest na chwilę.
A do przytulania służy cucuś mamusi..
Z zabawek, to u nas hitem są wszystkie książki. Ostatnio namiętnie wertowała encyklopedię ssaków
No i uwielbia brać pudełko z zabawkami do kąpieli i je sobie układa, przekłada, gryzie i tarmosiAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Jeżowa lisek od Izape spełnia te warunki!
także polecam jakby co
Na razie Oskar jeszcze nie ma potrzeby by mieć pluszaka do zasypiania, ale lubi już na niego patrzeć i do niego gadać
Ja tez polecamAchia lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Jeżowa no chyba że będzie jak z Emmą i pingwinem Joey i dziecko nie zaakceptuje podmianki ;p
(Wybaczcie, fanki Friends zrozumieją )
Pilik, uwielbiam Ciępilik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do przytulanek.... Mój Wiktor po prawie 10 latach użytkowania czyt. miętolenia i tarmoszenia misia podarował go mlodzemu bratu... No musiałam wyprać i dać Borysowi...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0a996bf5031.jpgRucola, Bajkaaa, KateHawke, Achia, pilik, Anna Stesia, moniśka..., Jeżowa, Lusesita, JustynaG, StaraczkaNika, Kaczorka, malka, Patrycja20, blue00, Minnie89, Nadzieja22, Lunaris, mi88, emi2016 lubią tę wiadomość
-
U nas był 1.5 roku w używaniu miś z Maszyn (ten z niedźwiedziem) Stach bardzo szybko się poczail, że w pewnym momencie dostał takiego samego nowego i.... Chodził z dwoma. Obecnie największe branie ma męża książka o bonsai udaje, że nam czyta jakieś niestwoezone rzeczy (oczywiście zaczynając od "dawno dawno temu"
pilik, Jeżowa, Lusesita, JustynaG, Kaczorka, Anna Stesia, Bunia86, Patrycja20, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Summer, u nas mały niespecjalnie lubi jakiekolwiek zabawki. Tj. nie zajmują go długo, ale to chyba naturalne dla dzieci w takim wieku. Obecnie szaleje przy półce z książkami – oczywiście najbardziej lubi nasze książki, w których są kartki do podarcia i wymiętolenia. Ze swoich książeczek to słucha, gdy mu „opowiadam” Pucia, lubi książeczki z wierszykami, Bardzo głodną dżdżownicę, Hevrego Tulleta itp. Z zabawek nie przepada za maskotkami czy pacynkami (nad czym ubolewam, bo lubię się tak wygłupiać), ale cieszą go instrumenty – marakas, cymbałki, bum bum rurki (a jakże!). Gdy układam mu wieżę z klocków to chętnie rozwala. Lubi zwierzątka. Zaczął przejawiać zainteresowanie różnymi pojazdami – dostał drewnianego lewka na kółkach i potrafi się skupić, gdy mu pokazuję, że jeździ. Przez moment hitem u nas był bączek, ale się rozpadł i obecnie poszukuję nowego, mniej dziadowskiego. Są też zabawki niskobudżetowe – soczewica w pojemniku na mocz, butelka z wodą, 2 balony, miski z łazienki, ręczniki papierowe, opakowanie po chusteczkach higienicznych, skarpetki i jedzenie.
JuicyB, Lusesita, summer86, Aga9090, Rucola, Rucola, Rucola, Achia, veritaserum, frezyjciada, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość
-
W Lidlu czasem są fajne drewniane zabawki. Właśnie w ten poniedziałek mają być. Mamy sorter i układankę. Oprócz tego cymbałki, kolorowe kubeczki do układania wieży z Ikea, małe materiałowe woreczki wypełnione soją, soczewicą i grochem, lego duplo. Najlepszą przytulanką jest sowa z Ikea, ale jeszcze nie zauważyłam potrzeby spania z czymkolwiek
Numerem jeden i tak jest drewniana łyżka, durszlak, pudelka do przechowywania jedzenia, taplanie się w brodziku w wodzie i pomaganie mamie przy praniuJeżowa, Lusesita, Aga9090, Anna Stesia, summer86, Achia, pilik, veritaserum, sliweczka92, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Co do przytulanek, to pamiętam jak w podstawówce byłam na wycieczce w gerlitz. Kupiłam wówczas mojej młodszej o 8 lat siostrze, za wszystkie pieniądze jakie miałam misia. Minęło ok. 20 lat, a moja Sister dalej z nim śpi. Powiem szczerze, że bardzo mnie to wzrusza.
A teraz idę poczytać co to rurki bum bum. Bardzo mnie to zaciekawiło.Jeżowa, Aga9090, Lusesita, summer86, Anna Stesia, Achia, pilik, Kaczorka, Barbarka1984, Patrycja20, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia u nas najlepsze zabawki do pusta butelka z solą himalajską (najlepsza grzechotka), moja kula do rehabilitacji, sorter do tabletek, łyżka do butów, mój stary pasek do spodni, ale najlepszy jest taka biała tuba, ochraniacz na kable od telewizora, który rozmontowaliśmy dawno temu i chyba już nigdy nie wróci na miejsce.
Jak się mnie rodzice pytają co kupić młodemu na urodziny to w sumie najepszy byłby pad, pilot, klucze do domu, parasolka, albo dożywotni bilet wstępu do zmywarki.Aga9090, Anna Stesia, Rucola, Jeżowa, Lusesita, JustynaG, Achia, veritaserum, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agata już teraz preferuje przedmioty użytku domowego ponad "jej" zabawki - opakowania chusteczek higienicznych (paczuszki i w pudełku), plastikowy talerzyk, tekturowe pudełeczka po czekoladzie (co zresztą widziałyście), butelka z wodą i własny smoczek wpis Lusesity przypomniał mi, że rwanie gazety jest też u nas
Jadranka drewniana łyżka i durszlak skradły moje serce synek mojego brata był nauczony, że jak się uderzy o coś i boli to ma lecieć po chochlę i przykładać , żeby guza nie było
Kate kochana siostraWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:23
Anna Stesia, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
AnnaStesia zdarzyło mi się polubić post 2 razy ale 3 razy to pierwszy raz;)
Anna Stesia, Jeżowa, Lusesita, Achia, Aga9090, Barbarka1984, Patrycja20, JuicyB lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bajka super wózek i śliczna Zosia!!!! Fajnie że pokazałaś z Zosią bo po pierwsze mogłam ją zobaczyć a po drugie pokazałam emkowi jakie mniej więcej wymiary ma ten wózek, bo w sklepie oglądałam go sama.
Anna Stesia, Bajkaaa, veritaserum lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
JuicyB wrote:Anna Stesia u nas najlepsze zabawki do pusta butelka z solą himalajską (najlepsza grzechotka), moja kula do rehabilitacji, sorter do tabletek, łyżka do butów, mój stary pasek do spodni, ale najlepszy jest taka biała tuba, ochraniacz na kable od telewizora, który rozmontowaliśmy dawno temu i chyba już nigdy nie wróci na miejsce.
Jak się mnie rodzice pytają co kupić młodemu na urodziny to w sumie najepszy byłby pad, pilot, klucze do domu, parasolka, albo dożywotni bilet wstępu do zmywarki.
I telefon! Nie można zapomnieć, że jeszcze telefon to mroczny przedmiot pożądania!Jeżowa, Aga9090, veritaserum lubią tę wiadomość
-
Zainteresowanie telefonem także potwierdzam! Oto Agata w swoim żywiole:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6abaf821ef6e.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2864633559d4.jpgLusesita, JustynaG, Achia, Anna Stesia, Aga9090, pilik, veritaserum, sliweczka92, Rucola, Bajkaaa, Karma88, KateHawke, moniśka..., Barbarka1984, Patrycja20, blue00, Nadzieja22, Lunaris, emi2016, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:I telefon! Nie można zapomnieć, że jeszcze telefon to mroczny przedmiot pożądania!
O tak !!! Dominice aż się oczy do niego śmieją
Jeżowa Domi ma taki sam smoczekWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:28
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Aneczka bawi się różnymi zabawkami. Nie jest bardzo wybredna. Choć na razie szczeniaczek uczniaczek jej nie interesuje (nie jest zbyt atrakcyjny bo kiepski z niego gryzak). Myślę, że przyjdzie na niego czas później.
Ostatnio zainteresowały ją książeczki ale bardziej po to by je pogryźć niż oglądać obrazki. Ale to ten etap, co się da - włożę do buzi.
Choć największe pożądanie Aneczki wywołuje mój telefon i myszka od komputera emka. No po prostu, jak znajdzie się w pobliżu to aż się trzęsie.Achia, Anna Stesia lubią tę wiadomość