Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nowa ja na początku też nie mogłam znalesc tętna. Swoje poznałam po tym że w różnych miejscach brzmiało tak samo, dzidziusiowe brzmi całkiem inaczej niż moje I od razu wiedziałam że to to ja znalazłam bardzo nisko, pod pepkiem praktycznie na lini włosów łonowych, czasem troszkę wyżej czy bardziej z boku Ale to jakie że 2-3 cm różnicy
A ja zaczęłam antybiotyk. Wzięłam pierwsze 2 tabletki I czułam się koszmarnie. Mdłości milion razy większe, mega gorzki smak w ustach. Na szczęście zasnęłam. A 6 na dzień to już nawet sobie nie wyobrażam. Ale dla Maluszka wszystkonowa na dzielni lubi tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Dzięki Anna Stesia, u nas chyba zbyt sielsko Ale co tam, chwilo trwaj!
Achia, fajowo u Was
Ibishka w poniedziałek kciuki za tatę i siostrę!
Minnie postaram się coś dzisiaj wrzucić. Mikołaj zdecydowanie inaczej wygląda, trochę mu się przybrało na mamusinym mleczku (mm położne wręcz w niego wlewały, ale mu nie bardzo smakowało i najczęściej wszystko wypluwał) Z resztą on w dniu wypisu był na granicy 10%, ale już 3 dni później było +150 g także jesteśmy na dobrej drodze Buziaki dla 8 tygodniowego Milana :*
Też dołączam do narzekających na pogodę! Tak wieje, że mam obawy przed wyjściem z małym
Nowa, takie tętno to Dzidziutek
Pilik, wiem wiem, dzięki!nowa na dzielni, Minnie89 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór Dziewczyny!!
Na spokojnie nadrobiłam
Reset jak u Ciebie sytuacja? mam nadzieję, ze czysto i spokojnie
Ja nie miałam detektora tętna i w zasadzie w ogóle nie rozważałam zakupu ale to chyba przede wszyystkim ze stresu że nie bede mogła znaleźc tętna i co chwilę będe spanikowana jeździć do szpitala... ale z drugiej strony fajna sprawa. jak będe mieć okazję to rozważę
Veritaserum to straszne, że personel medyczny sieje takie herezje i jak tu ufać lekarzom, położnym czy pielęgniarkom??? Daj znać co bratowa emka postanowiła.
Nadzieja super że tak dobrze u Was!!! A moze się okaże że to tak na stałe??? takze cieszcie się i tulcie!!
ja dziś w przelocie byłam na chustokawie i dziewczyny skutecznie odradziły mi tulę na poczatek, dla takiego maluszka jak Lewko ponoć najlepsze będzie lenny lamb baby. Mam ją w domu, jest wygodna dla nas obojga. jeszcze upewniłam się u Pilik że to dobry wybór i pewnie się na nią zdecydujemy
Wózek już tez mamy klepnięty, britax b-motion 4 plus. Jesli przyjdzie taki na jaki wygląda to będzie to interes życia. Zdecydowaliśmy się na britax mimo wagi (11kg) ze względu na komfort dziecka (amortyzacja na każde koło, tzw wiecznie pompowane koła). Lewko dziś jeździł wieloma wózkami,no i britax wygrywa. Za rok pewnie jakaś parasolka.... normalnie szaleństwo!!!
Dzis odpuściliśmy basen ze względu na wczorajszy niby-katar więc dziś Lewko sobie odbił kąpielą wieczorną
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b2ede157b68.jpg
reset, moniśka..., nowa na dzielni, Yoselyn82, veritaserum, Achia, Jeżowa, sliweczka92, Cabrera, JustynaG, Nadzieja22, Lusesita, Patrycja20, blue00, emi2016, Anna Stesia, bazylkove, frezyjciada, KateKum lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
A ja się melduję nieco uspokojona. Plamienia ustały, wyniki żelaza i glukozy ładne, beta kosmiczna (4 dni temu 3270, dzisiaj 11 101), progesteron też budujący (55,5 ng/ml), ale w moczu wszystko - leukocyty, krew, nabłonki. Dzięki naszej malce już wiem, że to wskazuje na zapalenie pęcherza i jutro o 10.00 internista, bo ponoć w ciąży zapalenie lubi być bezobjawowe i groźne.
Rucola, nowa na dzielni, Achia, Jeżowa, sliweczka92, Cabrera, pilik, Nadzieja22, blue00, emi2016 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset lubię za pozytywne wyniki a co do moczu to super że Malka Cię tak szybko naprowadziła!!! Niezaleznie od pęcherza patrzac na betę to Pączkowi obojetne co się tam dzieje ale wyleczyć trzeba jak najszybciej!!!
reset lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola to jest ta wanienka Shuggle, tak? Kojarzyłam z tej marki tylko wiaderka (co M. wyśmiał), a taka wanienka byłaby ekstra, bo łazienkę mam małą i średnio ustawną (tzn. jest genialnie ustawna pod parę, wszystko pochowane, zabudowane, tylko jakoś nie ma gdzie teraz postawić wanienki ). Jak widzisz, aktualnie ze stanu paniki wpadłam w euforyczne planowanie wyprawki
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Rucola to jest ta wanienka Shuggle, tak? Kojarzyłam z tej marki tylko wiaderka (co M. wyśmiał), a taka wanienka byłaby ekstra, bo łazienkę mam małą i średnio ustawną (tzn. jest genialnie ustawna pod parę, wszystko pochowane, zabudowane, tylko jakoś nie ma gdzie teraz postawić wanienki ). Jak widzisz, aktualnie ze stanu paniki wpadłam w euforyczne planowanie wyprawki
Cos takiego :
https://www.blizejciebie.pl/karibu-wanienka-skladana-do-kapieli-dla-dzieci-szara,1280_1035_1048,10231,1.html?utm_content=10231&gclid=CjwKCAjwvbLkBRBbEiwAChbckQ-Vn11qOcWfzd6PJXmoO5eSY30qBooI6KdyoHmHymlv8QoM__yZyBoCQIUQAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 20:48
-
Reset tak, to wanienka shnugle ale dopiero teraz sie sprawdza. Wczesniej Mały był wiotki i nie było Go jak utrzymać, nie wspominając o myciu... teraz rewelacja!!! na początek fajne są takie lezaczki do wanny i wanienki, bodajże AngelCare ma fajny taki z antypoślizgiem#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Widziałam tu na forum te leżaczki do wanny, ale... trzeba mieć wannę A u nas tylko prysznic. Choć M. proponował, żeby pod Pączka zrobić remont i zamontować wannę zamiast kabiny. Jasne, 5 lat po tym jak wszystko urządziłam od zera (zwłaszcza, że ja osobiście wanny nie kocham;))
Fozzie- sprytna ta wanienka! Zapisuję!
#pogadanki
S: Mamoooo, a dostanę nagrodę?
FB: Niby za co?!
S: Dałem tacie po dupie, jak na Ciebie tak-ooo (tu było zobrazowanie) głupio popatrzył!
Dostał. Kinder jajko (a stary bana -na Grażyne, do odwolania)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 21:06
reset, Rucola, summer86, Achia, veritaserum, Jeżowa, Cabrera, ibishka, JustynaG, Nadzieja22, Lusesita, Patrycja20, blue00, Bunia86, emi2016, bazylkove, frezyjciada, KateKum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola Lewcio wygląda rozkosznie.
Dziewczyny dziękuję za Wasze wypowiedzi nie wiem co bratowa męża postanowi.
Reset ja mam do kąpieli wiaderko Tummy Tub i bardzo polecam. nigdy nie było sytuacji żeby Ania zapłakała przy kąpieli. Dziecku jest ciepło i przytulnie. Minus oczywiście taki że ona super długo nie posłuży bo myślę że jeszcze z max 2 miesiące ale mamy prysznic z wysokim brodzikiem który mam nadzieję będzie robił za wanienkę jak Ania usiądzie. Beta kosmiczna co do moczu to Malka dobrze prawi ale z tego co pamiętam nabłonki chyba mogą być w zwiększonej ilości . Tak czy siak leukocyty i erytrocyty to już jakaś infekcja najprawdopodobniejreset, Rucola lubią tę wiadomość
-
Reset beta kosmiczna! Ja tu wróżę Panią Pączka, ale wiadomo, że to takie zgaduj zgadula! A ze złymi wynikami moczu musisz się zaprzyjaźnić, ani razu nie miałam dobrych w ciąży aczkolwiek zapalenia pęcherza także nie miałam - mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie!
Rucola przecudowny Lewcio, Pan i Władca w wannie, przekonany a co do wózka to oczywiście obczaiłam i już sama nie wiem, jaki ja chcę!!!
Mi mąż właśnie przygotował kąpiel to idę skorzystać z okazji i poleniuchować, a co!reset, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się tak wtrącę w locie.
My od 1mż kąpiemy normalnie w dużej wannie.
Stokke flexi Bath była tylko przez pierwszy miesiąc. Ogólnie to więcej dla nas zachodu z tymi wanienkami i wygodniej było kąpać normalnie w wannie.
Teraz mamy w Sz prysznic bez brodzika. I super się sprawdza najzwyklejszy basenik.
Tylko my mamy wilka morskiego i musi być dużo wody i dużo miejsca. Wzięliśmy flexi bath ale po pierwszym kapaniu zamówiłam basen.
I dzisiaj też byliśmy w tyłem.pl. Fotelik wybrany. Niestety nie ma nigdzie koloru który chcemy i czekamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 12:19
blue00, pilik lubią tę wiadomość
-
Rucola, Lewcio jest przeuroczy!
Ania, super pomysł z basenem! Na jaki fotelik się zdecydowaliście? Oskarek już wyrasta z nosidła?Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKolejny fotelik spędzał mi sen z oczu już od 5 miesięcy.
Spędziłam tygodnie na analizach, robiąc tabelki.
Nie byłam zadowolona z 'pomocy' w 8* we Wrocławiu a odkąd p. Marta pomogła mi przy wyborze łupiny, tak od dawna chciałam sprawę załatwić akurat w Sz u niej.
Polecam na fb fotelove-Marta.
Wybrałam 9 fotelików. Z czego w ostateczności zostało 5szt. Nie wszystkie były na sklepie.
Wybraliśmy Britax Romer Dualfix M i-size. Był najszerszy. Musimy tylko dokupić wkładkę bo nie ma w komplecie przy Dualfix M a bez niej nie siedzi idealnie.
Natomiast Dualfix i-size ma wkładkę, ale jak to było powiedziane w sklepie, swojego dziecka raczej by z nią nie włożyli.
Cybex Sirona S I-Size = GB vaya
Prawie identyczne jak Dualfix z tym że z wkładkami Oskar był za bardzo wypchany poza fotelik a bez wyglądał jak z garbem. Fotelik trochę węższy niż Dualfix.
Super magnesy do trzymania pasów i poduszki na pasach udowych.
BeSafe iZi Modular isize
Po znienawidzeniu łupiny, miałam awers już do tego kolejnego fotelika który można wpiąć na naszą bazę. Wyszło na to że trochę ciasny w barkach (również główny problem w łupinie) przez co moja niechęć została. Ale to jedyny fotelik z najlepszymi ocenami i największym miejscem na nogi.
Brałam też pod uwagę Britax Romer Swingfix isize i Swingfix M i-size ale nie obracały się 360°. A to był kluczowy dla mnie wymóg.
Nuna Norr nawet nie przymierzyliśmy, bo pan odradzł.
Z przedziału 0-25kg i dla bardzo pochyłej kanapy Concord Reverso Plus ale wyszło na to że to idealny do mniejszych aut i dla kogoś kto nie potrzebuje używać zbytnio regulacji.
I z ciekawości był też Joie Spin 360. Akurat wszystkie Joie skresliłam od razu. Natomiast młody siedział bardzo ok, jednak po wyjęciu wkładki w barkach mimo wszystko było na styk. I największy minus to totalny brak miejsca na nogi w porównaniu z innymi, bo nie ma talerza rotacyjnego.
Tyle mogę podpowiedzieć jeżeli chodzi o 360° i ogólne wady i zalety. Niestety wróciliśmy w łupinie. Nie ma nigdzie koloru. A wzięliśmy lepszą tapicerkę. Wszędzie dostawa powyżej 14 dni roboczych. Mieli w sklepie dzwonić po innych sklepach czy gdzieś coś nie zalega.
basen najzwyklejszy z allegro. Żałuję bo mógłby być jeszcze większy trochę. Ale jest gdzie pływać.
https://allegro.pl/oferta/wanienka-turystyczna-basen-miekkie-dno-bestway-7800263145?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
test zrobiłam. Całe szczęście biało było wtedy. Coś mnie rozkłada, mdli wieczorami i na dokładkę dostałam O ZGROZO infekcji. Zmora 9 miesięcy wróciła i to od porodu miałam spokój. Więc czyste objawy ciąży z Oskarem. Ale test z Oskarem wyszedł dokładnie w 3tc, a jestem 3 dni przed @ więc ciążę odrzuciłam. W poniedziałek przyjdą Nordy więc może dla spokoju zrobię jeszcze jeden i koniec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 23:42
-
nick nieaktualnySummer w nosidle mam tylko takie.
On od listopada już miał ciasno w barkach. Wyjęłam jeszcze jedną wkładkę której nie powinnam, było lepiej ale teraz już nie ma co wyjmować i siedzi jak sardynka.
Chciałam w listopadzie kupić inne nosidło, to w 8* niechętnie chcieli pomóc. Przez co przez te 4 miesiące unikałam jazdy autem mimo że Oskar lubi.
Teraz do Sz jechał 500km i siedział w samych bodach. I ramiona miał zawinięte do środka. A zazwyczaj wkładam go w tym swetrze ze zdjęcia lub w cienkim sweterku. O jakiejkolwiek kurtce mogę zapomnieć. Choćby wiosennej. Nawet przy - 15 jeździł w cienkim sweterku bo inaczej się nie mieścił...
Z tego BeSafe jeżeli chodzi o głowę, to nie wyrośnie. Jest za ciasny żeby go posunąć w górę przez co głowa nigdy nie będzie wystawać.
Tym razem argument który był kluczowy, to ledwo da się mu zapiąć pasy już w kroku. Bo bałam się że i tu nas odeślą z hasłem 'jeszcze pasuje'.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 12:19